Strijd in Zuidoost Azië gaat verder: Indonesië verliest Sumatra

Day 1,090, 06:06 Published in Netherlands Netherlands by Libertarian Party Organisation
Aan de oude lezers van de New Liberty: neen, uw oude partij is niet terug opgestaan. Maar de org ervan bestaat nog altijd en heeft nog altijd een newspaper. Omdat op dit moment newspapers niet meer mogen uitgegeven worden in landen buiten je eigen nationaliteit en omdat Nederlanders wel eens graag wat lezen, heb ik van Daniel Parker (hartelijk bedankt nogmaals) deze org in bruikleen gekregen om toch jullie van oorlogsreportages te voorzien. Je kan altijd de originele variant voten en subben hier. Alvast veel leesplezier!
Sammy Tanghe
Nederlandslievende eBelg





Terwijl alle ogen van de wereld gericht zijn op de zware strijd op het Iberische schiereiland, in Duitsland en recentelijk ook in Hongarije, hebben de Amerikanen eindelijk hun offensief tegen Indonesië gestart. Army Group India lanceerde gisteren vanuit hun basis in Zuid Thailand de aanval op Sumatra en slaagden er in na vele bloedige gevechten de hoofdstad Medan te veroveren. AGI rukt ondertussen verder op en bedreigd Jakarta. Zal Indonesië eindelijk vallen?

Sammy Tanghe
Luik

Een maand geleden begon de Verenigde Staten zich te moeien met de PHOENIX suprematie in Zuidoost Azië. In samenwerking met Pakistan werd vanuit de Amerikaanse basis Tibet India binnengevallen en lanceerde toenmalig Amerikaans president Colin Lantrip de Lantrip Doctrine, waarna hij duidelijk maakte dat de Verenigde Staten niets liever wouden dan Servië uit Zuidoost Azië te wippen en Indonesië een lesje te leren voor het invaseren van de Verenigde Staten tijdens de 3de Wereldoorlog. Na veel manouvers en gevechten slaagde Army Group India (kortweg AGI) erin om het Servische Koloniale Leger te verslagen in hun laatste Maleisische grondgebied (Sabah) en werd er een einde gesteld aan het Servische koloniale tijdperk in Azië.


De Amerikaanse vloot op weg naar Sumatra

De nieuwe Amerikaanse president, Alexander Hamilton, heeft eerst de onafhankelijke staat Maleisië terug op de kaart gezet zodat zijn troepen zich niet moesten bezighouden met schijnaanvallen in dit Aziatische land. Gisteren echter zag hij de kans om toe te slaan en beviel hij AGI om vanuit Hat Yai in Zuid Thailand het Indonesisiche olierijke eiland Sumatra aan te vallen. Ondanks het feit dat de Amerikanen er lange tijd niet goed voor stonden, slaagden ze toch nog in om in de beslissende laatste tankgevechten Medan te veroveren, wat betekent dat Indonesië voor het eerst in zijn geschiedenis een regio heeft verloren aan een buitenlandse grootmacht.


Indonesische tanks vertrekken naar de kusten van Java om AGI mariniers terug te dringen

Op dit moment gaat de oorlog verder echter. AGI heeft de Indonesische binnenzee overgestoken en valt nu Java aan. Terwijl Sumatra het economische hart was van Indonesië met zijn vele olieboorplatformen, is Java niet alleen de hoofdstad, maar tevens het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Als Indonesië hier verliest, zal het land ongetwijfeld niet van de schok kunnen herstellen. Bovendien valt dan de Indonesische kolonie West Australië binnen het bereik van AGI’s vliegdekschepen en kunnen de Amerikanen als ze willen deze kolonie bevrijden voor de Australiërs … of huren van hun zoals ze destijds hebben gedaan met Karnataka in India.
Indonesië laat zich echter niet kennen en heeft op het moment van schrijven al drie kleine zeeslagen voor de kust van Java gewonnen op Hamilton’s jongens. Tevens zijn Indische en Thaise rebellen aan het werk geslagen en hebben de eerste dankzij PHOENIX steun al enkele kleine overwinningen kunnen halen in Kerala en Tamil Nadu,ofschoon AGI terugslaagt natuurlijk. Ook in Sumatra zelf is al een opstand begonnen, maar president psy_cho heeft de bevolking van Sumatra opgeroepen om te verhuizen naar Java en met het reguliere leger mee te vechten. Ook de oproep tot wraak zat erbij.


Vreugde in Maleisië met de totale onafhankelijkheid van alle oorspronkelijke regio’s

Voor andere landen in Zuid-Oost Azië is de veranderende situatie enkel ingrijpend voor Maleisië. Maleisië staat na de volledige Servisch-Amerikaanse bezetting nu terug op de kaart en heeft dankzij de relatief vlugge bevrijding enkel maar gemiste presidentsverkiezingen, waardoor nicholas2000, die vroeger in de Pakatan Rakyat zat, een partij voor een onafhankelijk Maleisië, aanblijft. De Pakatan Rakyat is net zoals al de oude partijen tijdens de korte bezetting ontbonden of naar Servië overgebracht, dus er is nog geen zicht op de nieuwe politieke situatie, maar het congress is niet ontbonden en iedereen kan dus nog zijn werk doen. Dit congress bestond destijds voornamelijk uit echte Maleisiërs en de kans is dus groot dat Maleisië eindelijk terug een onafhankelijke koers kan varen.
Dit lijkt niet te gelden voor Thailand, dat nog steeds een grote Servische minderheid bezit. Deze hebben nog altijd de presidentsstoel in handen en een sterke meerderheid in het congres. Dit kleine landje heeft geen open oorlog met de Verenigde Staten en kan dus geen doorn in de zijde van het AGI worden. En Singapore blijft Singapore: alleen, stil en verlaten.