Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Sărbători fericite cu cadouri!

Day 1,862, 12:42 Published in Romania Romania by Nicolae Crefelean

De sărbătorile astea mă încearcă diverse sentimente - probabil obişnuitele ofuri şi împliniri prin care trec mai toţi. :)

În primul rând mi-e dor de Tîrgu Mureş, oraşul meu natal, în care nu reuşesc în ajung de sărbătorile astea. Sigur că nu doar de oraş mi-e dor, ci şi de familia mea, dar iată cum arată oraşul acum:


Din fericire, casa mea principală e alături de soţia mea iubită, aşa că oriunde-am fi, împreună şi sănătoşi, mă simt foarte bine. :)

:D Încă un lucru m-a bucurat astăzi - mica surpriză eRepublik:


Păcat că sărbătorile sunt pătate şi de o oarecare doză de egoism, în ciuda faptul că fix acum se obişnuieşte să fim mai atenţi cu cei din jurul nostru. Mă refer la alegerile pentru congres şi de listele de priorităţi meşterite de preşedinţii de partid. Pentru că se cade să ne fim proprii noştri critici, dau ca exemplu The Matza Party, pe lista căruia preşedintele s-a plasat în "pole-position". Partidul Liberal stă cam la fel de "bine", cu preşedintele pe locul 2 la priorităţi. Respectele mele pentru MugurCosmin, pe locul 16 la Templierii, Paul T. Craciunescu pe locul 10 în eLegiunea Arhanghelului Mihail şi pentru GeluRomanu, pe locul 7 în lista Brainstorming party. Felicitări, domnilor! Lăsaţi de înţeles că daţi mai mult de 2 bani pe colegii de partid. Nu spun că preşedinţii n-ar trebui să candideze, dar să te pui "moţ" în listă mi se pare cam mult, indiferent că-s sărbători sau nu.

ERATĂ Am primit lămuriri din partea PL:


Gooffree nu s-a pus mot in lista de candidati. La PL se fac alegeri interne pe forumul liberal. Cine doreste, isi depunde candidatura si timp de 2 zile orice membru PL care e inscris si pe forum poate vota. Orice persoana are dreptul de a alege intre 1 si 8 dintre candidatii inscrisi (eu personal am votat pt 7 dintre candidati). Gooffree a fost pe locul al doilea in ceea ce priveste numarul de voturi.
Aici e articolul vice-lui PL unde apare numarul exact de voturi primite de fiecare persoana:
http://www.erepublik.com/en/article/craciunul-liberal-2181875/1/20


Pentru că vreau să închei într-un ton pozitiv şi optimist, iată 3 "jucării" pe care le puteţi încerca la sfârşit de an sau în 2013.

1. 0 A.D.
Proaspăt clasat pe locul 2 în topul celor mai bune jocuri Indie ale anului 2012, 0 A.D. este un joc gratuit de strategie militară, asemănător cu Age of Empires. Cu toate că-i în stadiu incipient de dezvoltare, are o grafică destul de bună, o coloană sonoră foarte bună şi, cred eu, suficiente ingrediente de calitate ca să vă surprindă plăcut. :)


2. Linux Mint
În urma analizei celor mai populare şi bine dezvoltate distribuţii Linux, TuxRadar a declarat Linux Mint 13 Maya ca "distribuţia anului 2012". Eu am folosit în mod frecvent Linux Mint începând din 2007 şi zilnic, de vreo 2-3 ani. Excepţie o fac zilele în care joc ceva în Windows (mai rar, că nu-s mare gamer) sau zilele în care nu apuc la calculator. Mai jos aveţi imaginea cu desktopul Linux Mint, iar Dedoimedo ne oferă o recenzie detaliată.

Dacă doriţi ajutor în limba română, vă recomand comunitatea Linux Mint România.

3. RaspberryPi
Dacă vă pasionează tehnologia şi nu aveţi deja RaspberryPi, merită să vă faceţi cadou unul sau să îl daţi unui copil care vrea să înveţe programare, pentru că e un PC mititel, care consumă suficient de puţin cât să meargă şi pe alimentare solară. Are şi documentaţie excelentă. :) Iată-l:

Se poate comanda şi din România de la RoboFun.ro, alături de diverse accesorii - după preferinţe. E bine de ştiut că dacă aveţi un telefon cu alimentator micro-USB, acela e bun pentru alimentarea din priză a micului calculator. ;) Nu vă aşteptaţi la un calculator obişnuit, modern, puternic, însă e o platformă bună pentru educaţie, distracţie, multimedia şi proiecte ultra-geeky.

Cu ocazia Sfintei sărbători a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos vă doresc sărbători fericite şi spor la distracţie! :)
Sărbători fericite cu cadouri! http://www.erepublik.com/en/article/2182228
 

Comments

Mlendea Horatiu
Mlendea Horatiu Day 1,862, 12:47

Sarbatori Fericite

ManuR
ManuR Day 1,862, 12:51

Craciun Fericit !

Roman Daco
Roman Daco Day 1,862, 13:42

Îmi plac cadourile propuse, deşi n-am dat niciun clic... s-ar putea să mă uit mai târziu la RaspberryPi.

S334 şi Crăciun Fericit!

mib boby
mib boby Day 1,862, 16:12

Crăciun Fericit Nicule! : )

raresik
raresik Day 1,862, 16:56

A aparut Mint 14 Nadia care desi arata la fel ca Maya, eu cred ca e mult mai bun. Pentru ca e mai stabil.
RaspberryPi e suficient de bun sa joci eR pe el? Daca da, s-ar putea sa ma intereseze.

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 1,862, 21:59

Sarbatori fericite !!

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,863, 23:49

Sarbatori Fericite !
.. si la cat mai multe articole ..

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,863, 11:02

Vă mulţumesc pentru urări. : )

@raresik: RaspberryPi încă e lent în modul grafic pentru că nu-i gata driverul video cu accelerare, aşa că procesorul trebuie să facă totul. Oricum, am folosit internetul din RaspberryPi cu Raspbian şi pentru simplul fapt că depozitele software Debian sunt imense, poţi instala ce browser vrei - Chromium, Firefox, Opera sau altceva. Eu am folosit Midori şi funcţionează eRepublik, dar nu la fel de bine ca pe un PC obişnuit. E de înţeles, că RaspberryPi are un procesor la 700 MHz. Ce-i drept se poate face şi overclocking dar n-am încercat asta. : )

Linux Mint 13 "Maya" e stabil, că altfel l-aş fi înlocuit relativ curând după ce a apărut "Nadia". Dar pentru că n-am stat bine cu timpul liber, am amânat.

athyna
athyna Day 1,863, 12:26

Sarbatori Fericite!

Andy Marin 57
Andy Marin 57 Day 1,863, 13:06

Sarbatori fericite !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.