Săgeata

Day 1,920, 02:27 Published in Romania Romania by Roman Daco

Anul III, A Șaisprezecea Ediţie Kaki ===== Joi, Ziua a 1920-a a Lumii Noi =====
Preț recomandat: 3 RON | 0.01 G | 1 comentariu


Salutări colegi de joacă!

„Rănitul s-ar fi rătăcit
În pădure,
Dacă nu s-ar fi ținut după săgeată”


Încep cu un rezumat al strategiei militare în cele două săptămâni de guvernare prințesiană, așa cum a fost ea reflectată în Monitorul Oficial:

Ziua 1905
Prioritar va fi reformarea Armatei Române pentru a obține un randament maxim din partea acesteia.

Ziua 1908
Războiul împotriva Ungariei este la ordinea zilei. Armata română va avea în continuare ordin să lupte împotriva Ungariei fie în luptă directă sau în Resistance Wars în funcție de necesitate și planul elaborat de Ministerul Apărării. Pe viitor e posibil să luptăm pe mai multe fronturi, iar prio se va schimba în funcție de șansele pe care le avem într-o luptă sau alta.

„Săgeata
Îi ieșise mai mult de jumătate
Prin piept
Și-i arăta calea.”


Ziua 1915
În urma consultării cu Unitățile Militare prezente pe SMR s-a decis continuarea războiului împotriva Ungariei.

Ziua 1919
Surprize surprize, un nou NAP. Pentru că războiul ar consuma prea multe resurse și pentru că se vrea congress. Și deși recuperarea teritoriilor ar trebui să fie o formalitate și să se realizeze de la sine, totuși asta avem prioritate în următoarele zile.

„Săgeata
Îl lovise din spate.
Îi străpunsese pieptul
Și vârful ei însângerat
Îi arăta calea.”





Să începem acum o scurtă analiză.

În primul rând observăm că atunci când războiul împotriva Ungariei era la ordinea zilei, Ministerul Apărării avea un plan foarte elaborat: ai n-ai mingea, tragi la poartă, ca să fie bine să nu fie rău. Vedem ce fac ungurii și încercăm și noi să mimăm replici unde ni se pare în momentul respectiv că ar fi mai bine, poate așa îi derutăm și chiar cred că avem și noi o strategie. Dacă nu ungurii, măcar fraierii ăia de români din subordine.

„Un noroc – un mare noroc
Să ai o săgeată indicatoare
În pădure.”


Apoi, deși nu s-a întâmplat nimic deosebit în jocul de-a șoarecele galben și pisica verde între zilele 1915 și 1919, totuși s-a semnat NAPul. Nu ni se spune dacă în urma vreunei consultări cu UM din SMR, oricum se pare că deciziile cele mai importante precum acest NAP sau Marea Naționalizare se iau mai ușor în funcție de partea pe care s-a trezit prințesa în ziua respectivă. Sau de ce Legi ale Mecanicii a mai descoperit Gașca Borfașilor Preaiubiți de Cineva Acolo Sus și Degrabă Insultători.

Zilele 1915 – 1919… așa au trecut peste noi în virtual datele primului război mondial și așa le-am încheiat. Glorie Armatei eRomâne!

Un sens tot ar avea acțiunile de până acum. Dacă am considera că luna asta e doar una de teste, pentru a studia cifrele Armatei eRomâne în diverse condiții. Vezi primul mesaj din ziua 1905 despre ce va fi prioritar luna asta.

Problema e că dacă se dorea comparația între activitatea armatei în absența luptelor directe și cea din timpul luptelor directe, era suficient să se uite peste istoria recentă: lunile dinaintea și din timpul lui Valahian. La fel dacă voiau să vadă de cât overkill sunt în stare românii când ei au doar lupte directe nesemnificative în timp ce ungurii au scăpat de cel mai important ghimpe și își pot vedea liniștiți de alte priorități, de alte LUPTE DIRECTE. Sau dacă s-a schimbat ceva în ce privește loialitatea românilor față de aliații din EDEN după țepele primite lună după lună. Asta în caz că vă puneați întrebări în legătură cu cine are de câștigat de pe urma NAPului.

„Rănitul știa că de-acum nu se mai poate rătăci
Și că nu mai e departe.”


Baftă la joacă!
Vă salută până la noi ordine, din Central Hungary, cu NAPul la unguri,
Roman Daco