Pseudo-politikon sau Fals Tratat de politica in viziune roz

Day 1,540, 02:49 Published in Romania Republic of Moldova by MermaidPrincess
Modulul politic este cel mai hulit in joc dar este si cel mai activ, dupa cel militar. Se critica jocurile de culise dar se apeleaza la ele.

In decursul timpului, s-au dezvoltat numeroase tactici in cadrul acestui modul. Pe langa cele vizibile de genul operatiunilor tip autobuz sau take over, mai gasim in acest modul, tactici de succes pentru grataragii preluate din RL.

O astfel de tactica, este antrenarea de recrutori. O activitate grea ce necesita tot timpul alocat jocului. O activitate care necesita indemanare si adaptabilitate la diverse medii sau grupuri. Rolul recrutorilor nu este unul usor. Ei sunt cei injurati de apolitici, ei sunt cei care trebuie sa convinga oamenii sa adere la un anumit partid si nu la altul. Tot ei trebuie sa pregateasca drumul viitorului candidat al partidului pentru diverse functii.

Exista mai multe tehnici de manipulare pe care le utilizeaza recrutorii:
a. PM-urile. Trimiterea de mesaje in joc la jucatorii nou intrati, sau pur si simplu trimiterea de mesaje generate automat catre toti jucatorii, urmand sa fie abordati sau contactati cei care raspund.
Nefiind vorba de platforme si idei ca in RL, aici conteaza locomotivele, adica jucatorii care promoveaza imaginea unui partid. Obiectivul este unul clar: mentinerea sau sa se ajunga in top 5 si de aici promovarea in Congress.

Un alt obiectiv este sa se asigure masa de votanti care sa aleaga potrivit recomandarilor de sus. De multe ori este greu, votantii alegand functie de preferinte. Aici intervine insa o alta tehnica de manipulare, la un partid “serios”

b. Promisiunile: daca se simte ca jucatorul respectiv poate fi interesat de partid in anumite conditii, se studiaza ce anume l-ar interesa pe acesta: pozitie in congress, functie intr-un eventual guvern, ca exemple. Bineinteles ca recrutorii vor cauta sa promita sau sa ofere aceste functii doritorilor, asigurand astfel si mentinerea lor in cadrul partidului.

c. In cazul unui partid serios, candidatura la presedintie/ presedentie este pregatita minutios cu ceva timp inainte (cu atat mai mult cu cat jocul a aratat ce se intampla cand nu exista candidati seriosi pregatiti pentru aceasta functie). Iar candidatul trebuie sa apara ca optiunea cea mai buna de contracarare fie a unui candidat extern, fie a unui eventual contracandidat intern.

In acest caz se alege un membru important dar controversat al partidului respectiv si se construieste un grup de opozitie fata de acesta, grup care bineinteles are nevoie de sustinatori sau aderenti la partid. In acest grup se afla bineinteles si viitorul candidat la alegeri care adopta o pozitie mediatoare in raport cu alte grupuri si care critica fatis personajul controversat.

d. In Erepublik, cam la 3 luni se constata o reimprospatare a memoriei jucatorilor prin aparitia unor jucatori recent inscrisi sau prin reaparitia unor jucatori controversati.Cei care reapar se folosesc de faptul ca nu exista decat mass-media ce este manipulatoare prin definitie sau manipulata, ca dovada a actiunilor lor trecute si profita de uitarea trecutului pentru a-l repeta. Tot din acelasi motiv ca dovada pentru disensiunile ce sunt mentionate se mai folosesc de inevitabilul conflict intre generatii.

Am scris despre acest modul pentru ca mi se pare ca, in afara unui articol aparut ieri, i se acorda mediatic din ce in ce mai putin atentie cu toate ca reprezinta motorul pe baza caruia functioneaza modulul militar.

Astfel, mi s-a parut necesara o prezentare a variantelor si mecanismelor de care dispune si modulul politic, ca varianta de budoar a modulului militar.