Peri Arthrografias...

Day 1,810, 03:56 Published in Greece Greece by Ministry of New Players


Χαίρεται στην ελληνική e-κοινότητα,

Η συγγραφή άρθρων αποτελεί για το παιχνίδι μια από τις σημαντικότερες μορφές επικοινωνίας. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους άρθρα στην εφημερίδα που έχουν φτιάξει, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και τα άρθρα τα οποία εκδίδονται από τα εκάστοτε υπουργεία, για να ενημερώσουν την κοινότητα, μέσω των org (organizations) τα οποία έχει στην κατοχή της η Κυβέρνηση.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πριν αποφασίσουμε να συγγράψουμε, οτι η αρθρογραφία υπόκειται σε κάποιους κανόνες που έχει ορίσει το παιχνίδι και μπορούμε να τους διαβάσουμε εδώ Rules. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε να αποφύγουμε κάθε δυσάρεστη “έκπληξη” βλέποντας το άρθρο μας “κατεβασμένο”.



Πάμε λοιπόν να δούμε τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζουμε για την αρθρογραφία....

Στην κεντρική σελίδα του παιχνιδιού αφού κάνουμε log in, έχουμε δει όλοι την παρακάτω εικόνα, όπου εμφάνιζονται τα άρθρα που έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους στη χώρα στην οποία έχουμε υπηκοότητα.




Αν όμως για κάποιο λόγο έχουμε μετακινηθεί σε άλλη χώρα, τότε βλέπουμε την παρακάτω εικόνα δηλαδή...τα άρθρα με τις περισσότερες ψήφους τόσο στη χώρα που έχουμε υπηκοότητα όσο και στη χώρα που έχουμε μετακινηθεί.



Όπως είναι φυσικό, αν “κλικάρουμε” πάνω σε ένα άρθρο τότε θα έχουμε πρόσβαση σε αυτο.

Τι γίνεται όμως αν πατήσουμε “more news”;
Τότε μας εμφανίζονται κάποιες κατηγορίες τις οποίες βλέπουμε στην παρακάτων εικόνα και θα αναλύσουμε παρακατω.




1 = Θα εξηγηθεί παρακάτω.
2 = Η χώρα στην οποία εκδίδονται τα άρθρα.
3 = Τα πρώτα βήματα στο Erepublik . Συνήθως αφορά οδηγούς για νέους παίκτες.
4 = Εντολές Μάχης. Αφορά συνήθως στρατιωτικές εντολές από το Υπουργείο Άμυνας.
5 = Πολεμικές αναλύσεις. Αναφέρεται γενικότερα στις πολεμικές δραστηριότητες της χώρας σου, της συμμαχίας σου, ή ολόκληρου του e-κόσμου.
6 = Πολιτικά άρθρα. Τα συγκεκριμένα αναφέρονται στην πολιτική ζωή του παιχνιδιού, στις δραστηριότητες των κομμάτων και των κυβερνώντων μας, καθώς και τα προγράμματα που έχουν να προτείνουν.
7 = Οικονομικά άρθρα. Αναφέροντα σε οικονομικές αλλαγές στο παιχνίδι, και σε νέες τακτικές αύξησης κερδών και αποφυγής λαθών.
8 = Κοινωνικές δρατηριότητες και διασκεδάση. Οποιόδηποτε άθρο το οποίο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις παραπάνω κατηγορίες και συνήθως δεν έχει άμεση σχέση με το παιχνίδι.
9 = Αλλαγή στη συνδρομή των εφημερίδων. (βλ. παρακάτω.)

Ας επιστρέψουμε όμως στο νούμερο 1 για να το αναλύσουμε...

Αν πατήσουμε στο βελάκι που μας εμφανίζει στο νούμερο 1 της παραπάνω εικόνας βλέπουμε οτι μας εμφανίζονται κάποιες περαιτέρω κατηγορίες στις οποίες έχουν ταξινομηθεί τα άρθα.
Αυτές είναι:
Top Rate😛 Άρθρα με τις περισσότερες ψήφους.
Latest publishe😛Άρθρα που έχουν εκδοθεί τελευταία χρονικά.
Latest events: Στρατιωτικά Νέα
International: Άρθρα που έχουν εκδοθεί παγκοσμίως.
Subscriptions: Άρθρα στα οποία είμαστε συνδρομητές στην εφημερίδα.
Η παρακάτω εικόνα ίσως μας κατατοπίσει περισσότερο...





Λίγα λόγια για τις συνδρομές στις εφημερίδες...

Όπως βλέπετε στην παρακάτων εικόνα, αν πατήσουμε “change” κάτω από το σύνολο των συνδρομών που έχουμε κάνει, μας εμφανίζονται όλες οι εφημερίδες που είμαστε συνδρομήτες.
Αν “κλικάρουμε” στο κουτάκι δίπλα στην εφημερίδα και πατήσουμε “unsubscribe”, τότε θα έχουμε αποσύρει και τη συνδρομή μας.





Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά που μας εμφανίζονται όταν ανοίξουμε ένα άρθρο μιας εφημερίδας;
Ας δούμε την εικόνα παρακάτω...








1 = Το logo της εφημερίδας.
2 = Το όνομα της εφημερίδας.
3 = Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας.
4 = Η κατάταξη που έχει η εφημερίδα.
5 = Η σελιδα που μπορεί να έχει στo wiki. (αν έχει)
6 = Το όνομα του άρθρου.
7 = Οι ψήφοι που έχει λάβει.
8 = Τον αριθμό των σχολίων που έχουν γίνει.
9 = Πότε εκδόθηκε το άρθρο.
10 = Σε ποια χώρα εκδόθηκε το άρθρο.
11 = Κατηγορία στην οποία ανήκει το άρθρο όταν εκδόθηκε, τις οποίες αναφέραμε και παραπάνω.
12 = Συνδρομή στην εφημερίδα.


Δημιουργια Εφημεριδας

Για να δημιουργήσουμε μια εφημερίδα χρειάζεται να έχουμε φτάσει στο 9 επιπέδο και φυσικά να έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε 2 gold, αφού αυτό είναι το απαιτούμενο κόστος που έχει ορίσει το παιχνίδι.
Αν πλήρουμε αυτές τις προυποθέσεις δεν έχουμε παρά να πάμε στο προφίλ και κατώ από εκεί που ορίζεται η στρατιωτική μονάδα στην οποία συμμετέχουμε, να πατήσουμε “create newspaper”.
Tότε μας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα...



Όπως βλέπουμε μας δίνεται η δυνατότητα να ορίσουμε το όνομα της εφημερίδας αλλά και το άβαταρ το οποίο επιλέξαμε.
Να σημειώσουμε οτι στο όνομα έχουμε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουμε λέξεις, αριθμούς και τους εξής χαρακτήρες: ! # $ % * ? | . / ^ { } ` ~ & ' + - = _
Επίσης πρέπει να ξέρουμε οτι όνομα και άβαταρ στην εφημερίδα μπορούμε να αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή θέλησουμε.

Αν η εφημερίδα ενος παίκτη καταφέρει να συγκεντρώσει 1000 συνδρομήτες, τότε ο παίκτης θα κερδίσει ένα μετάλλιο το οποίο ονομάζεται Media Mogul και θα έχει σαν ανταμοιβή 5 gold.



Οδηγίες για συγγραφή ενός αρθρου

Τίτλος

Πρωταρχικός στόχος ενός άρθρου είναι πέρα από ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο, να έχει και ένα ελκυστικό τίτλο έτσι ώστε να προσελκύσει αρκετούς αναγνώστες.
Πέρα απο αυτό όμως, πρέπει να ξέρουμε οτι είναι αδύνατον να εκδοθεί ένα άρθρο χωρίς τίτλο καθώς έτσι ορίζει το παιχνίδι.



Εν συνεχεία γράφουμε το περιεχόμενο του άρθρου στο κενό που μας διαθέτει το παιχνίδι...τι γίνεται όμως αν θελήσουμε να το μορφοποιήσουμε κάπως διαφορετικά; Τι δυνατότητες έχουμε;
Ας δούμε την παρακάτω εικόνα...




B: Έντονη γραμματοσειρά
I: Πλάγια γραμματοσειρά
U: Υπογράμμιση

1= Μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα.
2 = aΜπορούμε να προσθέσουμε link.
3 = Διαγράφει με μια γραμμή ένα κομμάτι κειμένου ή μια λέξη.
4 = Προσθέτει μια γραμμή κατά μήκος του κένου χώρου που γράφουμε.
5 = Προσθέτει email.
6 = Καθαρισμός.
7 = Eπισκόπηση πριν την έκδοση.

Αφού λοιπόν, ολοκληρώσουμε το άρθρο μας δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε σε ποια κατηγοριά ανήκει η θεματαλογία του και να το εκδόσουμε.
Είναι σημαντικό να ορίσουμε τη σωστή κατήγορια (βλ. παραπάνω) γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι Moderators του παιχνιδιού να το αλλάξουν και να ορίσουν εκεί την κατηγορία στην οποία ανήκει.
Σημείωση 1: Από τη στιγμή που εκδόσουμε το άρθρο μας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε, πατωντας “edit” κάτω από τον αριθμό των ψήφων.
Σημείωση 2: Να θυμόμαστε πάντα οτι αναφορικά με τις εικόνες, το μέγεθος τους δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 400 pixels.
Σημειώση 3: Αν δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μορφοποιήσης που μας προσφέρει το eRepublik ή δεν βρίσκουμε κάτι το οποίο χρειαζόμαστε μπορούμε πάντα να κάνουμε χρήση του BBCode στο άρθρο μας.
Μπορείτε να δείτε την κωδικοποιήση στον παρακάτω πίνακα.






Κλείνοντας, να πούμε οτι η αρθρογραφία μιας χώρας είναι αυτή που ορίζει τόσο το ενδιαφέρον των παικτών αλλά και το επίπεδο της. Στόχος μας θα πρέπει να είναι πάντα ένα καλογραμμένο άρθρο στο οποίο θα εκφράζουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας τις οποίες θέλουμε να μοιραστούμε με απώτερο σκοπό να προσφέρουμε στην κοινότητα.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα εδώ ή να μπείτε στο ειδικά διαμορφωμένο κανάλι για τους Νέους παίκτες το #egreecehelp..


Με εκτίμηση,

η ομάδα του Υπουργείου Νέων Παικτών

AmartolosChefGr

Dominus potentia

Dpes

Greekmaniac10

GREENORBLACK

I Mes

McLarenDr

raoulito

skoudouflis

Stavrouli

Bοηθητικά στελέχη :

AggelosPnS

THE MAD MAN007