Modulul Politic

Day 1,411, 03:25 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei

Sunt sigur ca o cariera politica face cu ochiul multor useri noi, dar, desi limitat ca optiuni, acest modul trebuie inteles pentru a putea beneficia de toate oportunitatile oferite.

Partidele politice stau la baza acestui modul.
Pentru a face parte dintr-un partid ai 2 optiuni: aderi la partid deja existent sau infiintezi propriul partid. Pentru oricare din aceste posibilitati trebuie sa ai cetatenia tarii in care te afli.
Pentru a adera la un partid politic, mergi la Community >> My Party >> Join a party. Ti se va deschide o lista cu toate partidele politice din tara in care te afli in ordinea nr. de membri. Alegi partidul, bifeziJoin a party.
Felicitari !!! De acum esti membru de partid.
Pentru a infiinta propriul partid, pe langa cetatenia tarii in care te afli, trebuie sa ai level 16 (180 XP) si 40 gold in cont. Pasii sunt: Community >> My Party >> Create new.
Felicitari !!! Ai propriul tau partid.
(NR: Momentan, in eRomania sunt foarte multe partide si infiintarea altuia, parerea mea, este o cheltuiala inutila. Cu goldul respectiv poti face mult mai multe lucruri? Ce anume?… Consulta cu atentie tutorialele si vezi gasi oportunitati.)
Pe parcursul unei luni, au loc mai multe evenimente politice. Acestea pot fi:
- 5 a fiecarei luni – alegerea presedintelui tarii (country president)
- 15 a fiecarei luni – alegerea presedintelui de partid (party president)
- 25 a fiecarei luni – alegerea membrilor congresului (congresman)
Pentru oricare din functiile de mai sus, mandatul dureaza 1 luna. Pe timpul mandatelor, cel care este ales poate parasi tara, insa nu poate renunta la cetatenia romana.

Presedintele partidului (party president)
Pentru a fi ales presedintele partidului, trebuie sa fii membru al acelui partid si sa ai minim level 16 (minim 200 XP). Castigator, va fi desemnat cel care aduna cele mai multe voturi. In caz de egalitate, va fi declarat castigator cel care are mai multe puncte de XP.
Ca presedinte de partid ai urmatoarele facilitati:
- poti propune/sustine un candidat pentru alegerile prezidentiale
- stabilesti ordinea candidatilor pentru alegerile parlamentare
- poti schimba numele partidului, orientarea politica si avatarul acestuia.
In cazul in care presedintele ales isi da demisia, membrul de partid cu cel mai mare XP, la momentul demisiei, devine presedintele partidului.
Daca pentru urmatoarele alegeri pentru sefia partidului nu se inscriu candidati, presedintele in functie isi continua mandatul.

Parlamentar (congressman)
Pentru a participa la alegeri, trebuie sa fii membru de partid, sa ai level 15 (minim 150 XP) si sa te afli in tara a carei cetatenie o ai.
Pentru a candida la alegerile parlamentare este OBLIGATORIU ca partidul al carui membru esti sa fie situat in top 5 ca si numar de membri. Depunerea candidaturii se face in perioada 16-23 a lunii respective si va fi avizata de presedintele partidului in data de 24. Candidatura poate fi depusa numai pentru regiunea in care te afli si nu necesita depunerea nici unei taxe.
In functie de cate regiuni are fiecare tara, din fiecare zona se alege un numar de parlamentari, care coincide cu numarul maxim de candidaturi care pot fi avizate de presedintele partidului.
Parlamentari devin candidatii cu cele mai multe voturi adunate in regiunea respectiva, in limita locurilor alocate pentru acea regiune. In caz de egalitate, va fi declarat castigator cel care are mai multe puncte de XP.
Facilitatile oferite de postul de parlamentar le vei gasi in tutorialul denumit Ghidul Congresmanului Roman



Presedintele tarii (country president)
Pentru a participa la alegeri, trebuie sa fii membru de partid, sa ai level 18 minim (300 XP), sa te afli in tara a carei cetatenie o ai si sa fii propus/avizat de presedintele partidului al carui membru esti. De asemenea, un candidat la presedintia unei tari poate fi sustinut de mai multe partide politice.
Pot participa la alegeri maxim 5 candidati. Departajarea se face in functie de numarul membrilor partidului care propune acel candidat
Noul presedinte al tarii va fi cel care aduna cele mai multe voturi. In caz de egalitate, va fi declarat castigator cel care are mai multe puncte de XP.
Ca presedinte al unei tari poti propune, spre aprobare Parlamentului, un nou mesaj de intampinare a jucatorilor noi, constructia/cumpararea de spitale si sisteme de aparare, realizarea unor noi aliante (MPP), declaratii de razboi ori pace sau embargouri cu diferite tari.
Presedintele poate fi demis printr-o propunere unei legi de impeach, initiata de un membru al parlamentului. Ca sa fie aprobata, propunerea trebuie sa adune 66% +1 din voturile exprimate de membrii parlamentului. In cazul aprobarii legii de impeach, presedinte devine candidatul clasat pe locul 2 in alegerile din acea luna. Perioada minima dintre 2 legi de impeach trebuie sa fie de 7 zile.

Acum ca stii atat de multe te intrebi cum votezi? Community >> Election.
In functie de data in care te afli, poti vota pentru presedintia partidului (numai pentru cea a carui membru de partid esti), parlament (alegi partidul si candidatul, indiferent daca esti membru sau nu de partid) si presedintele tarii (alegi candidatul, indiferent daca esti sau nu membru de partid). Poti vota O SINGURA DATA pe timpul alegerilor respective, tocmai de aceea este bine sa fii informat cand faci aceasta alegere si mai ales, recomandare proprie, votati cat mai aproape de sfarsitul zilei de alegeri (ziua se schimba zilnic la ora 10 ora romaniei) si nu va vindeti voturile, caci riscati sa aduceti in puncte cheie persoane incapabile, care odata alese vor propune legi inutile sau proaste.
Votul vostru poate fi extrem de important, iar istoria eRepublik ne-a dovedit ca asa este:

Ex. 1. Dupa o perioada prospera a Norvegiei, multi jucatori si-au pierdut interesul, s-au blazat. Romania era prinsa in cel mai mare conflict care a existat pana acum in eRepublik, impotriva Indoneziei, Ungariei si altor state Peace. Ungaria se afla imediat dupa o crestere demografica de peste 3000 de useri. Pe fondul agitatiei de pe multitudinea fronturilor deschise intre Romania si Indonezia, Ungaria, Iran, Rusia, ungurii profita de lipsa de inactivitate a multor useri norvegieni si pe reactia intarziata a statelor aliate, inclusiv a Romaniei, si fac Take Over la alegerile pentru congress.(TO este un fel de lovitura de stat, mai pe romaneste si-au infiltrat oameni in partidele norvegiene, au mai infiintat 2 partide si au castigat 51% din locurile cu drept de vot.) Ungurii ajunsi in congres au propus legi prin care faceau donatii catre Banca Nationala a Ungariei, devalizand statul norvegian. La urmatoarele alegeri prezidentiale, desi Romania a trimis peste 150 de oameni sa voteze pentru candidatul norvegian la presedentie, ungurii au dat dovada de o mobilizare exemplara si au castigat cu o diferenta de 150 de voturi. Tarile aliate care aveau granita cu Norvegia au incercat sa cucereasca toate teritoriile importante ale acesteia, pana la predarea mandatului catre presedintele ungur, insa nu a fost posibil. Ca urmare a acestor evenimente Norvegia, cu un presedinte ungur la butoane, a dat retreat (la acea vreme era posibil) la toate atacurile Rusiei, cu care era in razboi. Astazi Norvegia are doar teritorii originare in timp ce la vremea respectiva ocupa, alaturi de Romania, toata Siberia si o parte din Asia Centrala

Ex. 2. Cu ceva timp in urma, Romania a incercat sa faca TO in Rusia, pentru a putea continua cu succes operatiunile impotriva Indoneziei, dar actiunea a esuat. Drept repercursiune in mai putin de 2 saptamani, indonezieni au reusit sa blocheze actiunile Romaniei cu ajutorul Rusiei, Chinei si Iranului. Rezultatul a fost pierderea razboiului impotriva aliantei PEACE.

In incheiere va propun sa aruncati un ochii pe sistemul de alinate actual la nivel global (politica externa joaca un rol esential in acest joc) http://tinyurl.com/Aliantele-din-eRepublik Multumim lui Mlendea_Horatiu pentru informatiile puse la dispozitie.


Toate link-urile externe ale Ministerului Educatiei sunt sigure 100%

ARTICOLE UTILE Ministerul Educatiei

Prima zi in eRepublik
Modulul militar
My land + Munceste
Cumpara sau creeaza o companie
Indicatori economici + Gold + Moneda locala
Sanatatea + Spitalul + Health kit + Moartea + Enery Bar
Cetatenia
Folosirea Chat-ului
Soldatul si auto-sustinerea economica
Media mogulul sau formatorul de opinii
Modulul Politic
Ghidul Congresmanului Roman
Ghidul alegatorului
Culegere de intrebari si raspunsuri eRepublik



Linkuri utile:
Chatul de ajutor pentru useri noi
canalul #wiki-ro
Tutorialele Ministerului Educatiei
Forumul & Chat-ul eRomaniei
Dati subscribe la urmatoarele ziare:
Ministerul Apararii
Ministerul Educatiei