MODELE DEMNE DE URMAT - episodul 7

Day 747, 06:03 Published in Romania Romania by Alexandru Bitea
►SoundTrack-ul acestui articol. Îl puteţi ascultă în timpul lecturii !

Astazi voi prezenta episodul 7 al campaniei "Modele demne de urmat", în care veţi cunoaşte două mari personalităţi: Dakus (eRep) şi Petre Ţuţea (RL).



Scopul aceste campanii este de a realiza o lista cu modele demne de urmat din eRepublik! Scopul secundar este de a promova câteva din modelele din RL.

Care este modelul tău din e-viaţă?
Prin ce te-a impresionat şi de ce este un model demn de urmat?

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
Modelul nr. 7
eRepublik:
Dakus
http://img192.imageshack.us/i/f714f352567cbdcd6079b23.jpg/">http://img192.imageshack.us/img192/4549/f714f352567cbdcd6079b23.jpg" border="0" />

”E un tip echilibrat şi cumpătat, un om al faptelor şi nu a vorbelor în vânt, un muncitor, un luptător … adică un moldovean / român (obişnuit) din Chişinău 🙂.

Absolvent a celei mai importante universităţi din R.Moldova (Universitatea Tehnică a Moldovei), specialist în IT ... după o scurtă perioadă de timp în care munceşte la una dintre firmele de top din domeniu (filiala Chişinău) este „obligat” de realităţile moldave să-şi caute norocul în străinătate ... la hotarele (de odinioară) ale Daciei.

Virtualitatea eR îi este marcată de „dragostea” ascunsă fătă de istoria Daciei şi a neamului românesc.

Pe parcursul e-existenţei sale s-a manifestat printr-o implicare în modulul economic şi militar.În momente mai critice pentru eMoldova n-a ezitat să nu se implice: începând cu sfaturi şi terminând cu e-finanţe.

La moment, fiind solicitat de echipa de guvernare a eMoldovei, s-a reîntors „acasă” şi s-a angajat în procesul de înfiinţare a Armatei Moldovei. În acest scop, pe lângă orele consumate pe chat-uri - în tratative şi cordonări, şi-a pus la dispoziţia Moldovei întreaga avere virtuală (firme de fier, de arme, gold).

Astăzi, este perceput (şi pe bună dreptate) ca un om care poate aduce pacea între echipele „rivale” din eMoldova, iar speranţele şi aşteptările sunt în creştere … proporţional cu „arcurile dacice” donate populaţiei. (caracterizare oferită de ardei9)
▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
Mulţumesc lui ardei9 pentru efortul depus la realizarea acestei caracterizări !
# astept comentariile voastre legate de modelul propus + mesaje cu alte propuneri pentru episodul de mâine

Modelul nr.7 RL:
http://img265.imageshack.us/i/24752253.png/">http://img265.imageshack.us/img265/1484/24752253.png" border="0" />

Petre Ţuţea,
(n. 6 octombrie 1902, Boteni
- d. 3 decembrie 1991)
http://img30.imageshack.us/i/petretutea.jpg/">http://img30.imageshack.us/img30/1986/petretutea.jpg" border="0" />

&quot😉efiniţia mea este: Petre Ţuţea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire şi suferinţă. Şi convingerea mea este că suferinţa rămâne totuşi cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu."

Petre Ţuţea a vazut lumina zilei la 6 Octombrie 1902 în satul Boteni, Muscel, în familia unui preot. Urmează liceul Neagoe Basarab din Câmpulung, Gh. Bariţiu din Cluj; Facultatea de Drept la Universitatea din Cluj, Universitatea Humboldt din Berlin unde studiază formele de guvernământ. Termină ca doctor în economie politică şi drept si devine discipol al lui Nae Ionescu.

Colaborează la diverse publicaţii naţionaliste, în special la ziarul Cuvântul condus de Nae Ionescu, ziar de înaltă factură intelectuală, alături de Constantin Noica, Mircea Eliade, Radu Gyr, Gheorghe Racoveanu, Mircea Vulcănescu şi alţi exponenti straluciţi ai elitei intelectuale legionare, unde scrie numeroase articole de substanţă, studii de economie şi politică. Românismul generatiei legionare interbelice, marele intelectual l-a definit simplu: "A însemnat să fim noi înşine..."

În cadrul Guvernului Naţional-Legionar instaurat după 6 Septembrie 1940, Petre Ţuţea a îndeplinit funcţia de Şef de Serviciu şi apoi Director în Ministerul Economiei Naţionale.

După venirea comuniştilor la putere, Petre Ţuţea este arestat şi condamnat mai întâi la 5 ani închisoare (1948-1953), apoi la 18 ani de muncă silnică din care a executat 8 ani în această fază (1956-1964) în diverse penitenciare (Bucureşti, Jilava, Ocnele Mari), dar mai ales la Aiud unde era concentrat grosul vârfurilor legionare, fiind eliberat în anul 1964 cu sănătatea zdruncinată în urma torturilor indurate:

"– Tot ce-am suferit – declara Petre Tutea –, aş fi neconsolat şi aş fi fost în tot timpul claustrării mele, în timpul prizonieratului meu în temniţă... dacă n-aş fi trăit convingerea fermă că îmi face cinstea suferinţei unui mare popor... greu de istorie şi de viitorul lui strălucit". Hărţuit în permanenţă de regimul comunist prin autorităţile sale represive, Petre Ţuţea a avut curajul să-şi exprime convingerile sale legionare până în ultimele clipe ale vieţii:

"– Legionarismul a fost o revoluţie pentru că a însufleţit o generaţie, construind ordinea de stat pe substanţa istorică a poporului român"

Continuu sub observaţia agenţilor securităţii comuniste după eliberarea sa din închisoare, Petre Ţuţea a suferit enorm, dar cu stoicism, şicanele repetate ale acestora. Numeroasele descinderi la locuinţa sa modestă de lângă Cişmigiu, au dus la confiscarea a numeroase manuscrise, studii şi materiale la care acesta lucra.

Marele român Petre Ţuţea s-a stins din viaţă lucid, în ziua de 3 Decembrie 1991, într-o rezervă a spitalului "Cristiana" din Bucureşti pe când era intervievat de un grup de reporteri. Întrebat: "Ce înseamnă un om de dreapta?", câteva clipe înainte de trecerea sa dincolo, Petre Tutea a răspuns simplu:
"– Român absolut, asta înseamnă!"

† „Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri.”

# astept pareri pro si contra în legatura cu aceasta propunere!
# episodul 1 (sepuku & Mihai I ) îl gasiti AICI
# episodul 2 (maniu & Carol I ) îl gasiti AICI
# episodul 3 (mihail.cazacu & Iuliu Maniu ) îl gasiti AICI
# episodul 4 (Sebahmah & Richard Wurmbrand) îl gasiti AICI
# episodul 5 (dsalageanu & I. L. Caragiale) îl gasiti AICI
# episodul 6 (Titu Maiorescu & Elisabeta Rizea) îl gasiti AICI

۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Pentru a fi informaţi cu privire la viitoarele articole pe
care le voi publica, daţi vă rog SUBSCRIBE la ziar.
Deasemenea, dacă v-a plăcut acest articol, vă rog
VOTAŢI-l, a.î. să poată fi vizualizat de cât mai mulţi.
۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Cu stimă,
Alexandru Bitea
http://somokon.com/erep/hitcounter.png">