masti & AVATARE

Day 2,287, 01:05 Published in Romania Romania by 0000ZERO0000

Buna dimineata.
Textul ce urmeaza a vi-l prezenta mai jos a fost postat de un amic pe FB. Mi s-a parut atat de potrivit pentru acest joc incat...

""Dă-i omului o mască şi îţi va spune cine este" (Oscar Wilde)
Adevărat ori ba, omul aflat sub o siguranţă protejată de văzul lumii, fie aceasta o mască sau o simplă posibilitate de a acţiona fără ca cineva să-i fi ştiut identitatea, acţionează altfel decât cum ar fi acţionat în circumstanţele aflate sub ”ochiul lumii”.
Motivele comportamentului diferit pot fi diverse, însă cele mai notorii şi evidente, ar fi dependenţa de părerea altora, ne-dorinţa de a fi înţeles greşit şi al 3-lea motiv interesant ar fi într-adevăr posibilitatea de a te manifesta aşa cum eşti şi cine eşti în realitate, înlăturând astfel toate barierele care într-o măsură obstrucţionează manifestarea libera a personalităţii.
Este pozitivă experienţa de a acţiona în pielea anonimatului ori ba? Cert este că adevărul iese oricum întotdeauna la iveală şi este interesant momentul ştiind cine se ascunde sub ”mască” să afli o altă latură a omului pe care îl cunoşteai dintr-un cu totul alt punct de vedere.
Un exemplu viu şi actual ar fi chiar şi portalul respectiv sau oricare alte portaluri în care oamenii care cândva ştiuţi de cei apropiaţi şi prieteni intră într-o altă lume, în care se poartă diferit din cauza sau cu ajutorul ”măştii”. Tuturor le plac balurile mascate, fiindcă neştiind fiecare de cine este celălalt, se poartă mai liber, mai direct şi aşa precum le este voia rea sau bună.
Cât de contradictorii şi critice nu ar fi părerile ALTORA despre ”măşti”, importantă consider a fi onestitatea faţă de sine însuşi. Important este să nu încurcăm măştile şi să nu mai ştim care dintre măşti poartă identitatea noastră adevărată ca reper faţă de eu-l originar propriu.
şi ce să ne facem dacă ne-am rătăcit realizând că acţiunile noastre sunt 70% influenţate de gura şi ochii lumii, cum să procedăm dacă realizăm că în viaţă procedăm nu cum ne spune conştiinţa, dar cum ne zice ”gura” lumii?
Oamenii vor să fie buni în ochii altora şi vor ca lumea să vorbească doar binele despre ei, chiar dacă în realitate pot fi criminali.
Este vorba aici de o ne-onestitate faţă de sine însuşi sau mai devreme o slăbiciune faţă de a fi judecat de cei din jur şi neputinţa de a învinge un asemenea negativism asupra-şi?!"