Konstantinos Mitsotakis for President of eGreece!!

Day 1,141, 07:23 Published in Greece Greece by Konstantinos Mitsotakis

Καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες και όλους άνα την eGreece. Έπειτα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το Democratic Party of Greece αποφάσισε να κινηθεί ανεξάρτητο στις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές με υποψήφιο εμένα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμη είναι αυτή η περίοδος που διανύουμε αυτές τις μέρες, και κυρίως πόσο κρίσιμη θα γίνει η περίοδος μετά τις εκλογές. Για αυτό, σας παρουσίαζω το πρόγραμμα με βάση το οποίο θα κινηθώ, εαν φυσικά εκλεγώ:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας διεθνούς πολιτικής κρίσης. Όλες οι χώρες, έπειτα από την πτώση της συμμαχίας Phoenix και την επικείμενη πτώση της δικιάς μας Eden, έχουν περιέλθει σε ένα αρκετά περίεργο και πρωτόγνωρο κλίμα: αυτό των νέων συμμαχιών και ανατροπών, καθώς οι χώρες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν εχθρούς και συμμάχους. Είναι προφανές, πως το νέο οικονομικοπαραγωγικό σύστημα του παιχνιδιού ευνοεί περισσότερο την ανάπτυξη τοπικών συμμαχιών. Ετσι οι εξελιξεις εχουν ως εξης:

α) Δημιουργια PANAM.
ΟΙ ΗΠΑ , η Βραζιλια , η Αργεντινη , ο Καναδας και η Ιαπωνια φαινεται να συγκροτουν την ΡΑΝΑΜ για αρχη

β) Κεντροευρωπαικη συμμαχια

Η Πολωνια εχει δυσχερανει τις σχεσεις της με την Ρουμανια ενω εχει αναπτυξει φιλιες με την Ουγγαρια. Φιλιες που κατα πασα πιθανοτητα θα τις οδηγησουν σε συμμαχια.

Και εδω ξεκιναει ενα αλλεπαλληλο ντομινο: Η Ουγγαρια εχει ισχυρους δεσμους με την Σερβια. Η Σερβια εχει δεσμους με Σλοβενια, Μαυροβουνιο, Σκοπια και Τουρκια **

**βεβαια λεγεται οτι η Σερβια θα εγκαταλειψει τους συμμαχους τους Σκοπια και Μαυροβουνιο . Κατα πασα πιθανοτητα ομως θα πορευτουν ολοι μαζι.

Ετσι θα εχουμε: Πολωνια, Ουγγαρια, Σερβια, Μαυροβουνιο, Σλοβενια, Σκοπια , και Τουρκια . Σε μια συμμαχια δηλαδη θα περιλαμβανονται οι 3 απο τις 5 πολυπλυθεστερες χωρες (Σερβια.Τουρκια,Πολωνια) και οι 4 απο τις 10 πολυπληθεστερες(+ Ουγγαρια). Λογικα ομως θα προσπαθησουν οπως και στην περιπτωση της ΡΑΝΑΜ να προσεταιρισουν μικροτερες χωρες οπως Σλοβακια Λετονια Λιθουανια, Εστονια.

Τι θα γινει με την Ελλαδα???

Καταρχας να τονισουμε οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ενταχθει η Κροατια και η Ρουμανια στην παραπανω συμμαχια. Η Κροατια λογω των δυσχερων σχεσεων με την Σερβια και η Κροατια λογω των ψυχρων σχεσεων με την Πολωνια.
Ουτως η αλλως η Ρουμανια και η Κροατια εχουν εξαιρετικες σχεσεις. Αυτο που πρεπει να κανουμε αρχικά ως πρώτο βήμα ειναι να προσεγγισουμε την Ρουμανια. Αυτο θα εχει τα εξης θετικα:

i)θα εχουμε συμμαχο την ισχυρη Ρουμανια
ii)Θα εχουμε συμμαχο την σχετικα ισχυρη Κροατια
iii) Θα επικυρωσουμε την συμμαχια με την Βουλγαρια

Μιας και αναφερθηκαμε στην Βουλγαρια, Η Βουλγαρια αντιμετωπιζε δυσκολιες να αλλαξει κλιμα(να γυρισει την πλατη στην Phoenix και να μπει στην ΕDEN) Τωρα ομως που το διεθνες κλιμα ειναι ρευστο μπορει να αποκοπει οριστικα και να ορισει το μελλον της. Αν η Ρουμανια μπει πχ στην ΡΑΝΑΜ τοτε ομως η Βουλγαρια θα εχει να επιλεξει την ακολουθια της Ρουμανιας ή της Ελλαδος... Βεβαια αυτο φανταζει αρκετα δυσκολο. Επιπλεον υπο την επιροη της Ελλαδος θα βρεθουν το Ισραηλ και η Κυπρος ενω η Μολδαβια ακολουθει την Ρουμανια Ετσι, εχουμε :Ισραηλ Κυπρος Ελλαδα Βουλγαρια Κροατια Ρουμανια Μολδαβια..

Το επομενο μας βημα ειναι η Ουκρανια και η Ρωσσια. Η Ουκρανια κατα πασα πιθανοτητα θα αποφυγει την Ουγγαρια και θα ταχθει με εμας. Η Ρωσσια ομως εχει δεχθει μια ολοκληρωτικη καταστροφη και ισως επιλεξει να αποφυγει την επαναληψη της συμμαχιας με την Σερβια και την Ουγγαρια.

Το τριτο βημα μετα την προσεγγιση Ρουμανιας και Ουκρανιας-Ρωσσιας ειναι η Ιταλια. Σιγουρα πρεπει να εχουμε τα νωτα μας καλυμμενα απο τα δυτικα . Η Ιταλια προφανως θα ταχθει ειτε με εμας ειτε με την ΠολωνοΣερβοΟυγγροΤουρκια . Η δε στρατηγικη θεση της επιβαλλει να την προσεγγισουμε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχουμε ακούσει πολλά, ιδίως τις τελευταίες μέρες, για την οικονομία μας και την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η αλήθεια είναι, πως τα οικονομικά μας, έπειτα από τόσους συνεχείς πολέμους δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά. Κύριος στόχος λοιπόν αρχικά, είναι να ‘’παγώσουμε’’ για κάποιο διάστημα τους πολέμους έτσι ώστε να ασαντυχθούμε οικονομικά. Εαν συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Τουρκία είναι αρκετά πιθανό, όχι μόνο να βγούμε ηττημένοι, αλλά και κατακερματισμένοι στα ταμεία μας. Αυτό φυσικά, θα ήταν ολέθριο για την eGreece. Πιστεύω, πως εαν αυξάναμε ελαφρώς τους φόρους σε προϊόντα της αγοράς που έχουν αρκετά μεγάλη ζήτηση και είναι αναγκαία, ίσως εξασφαλίζαμε κάποια σεβαστά ποσά στα ταμεία του κράτους. Επίσης, εκτός από την φορολογία, μια καλή λύση θα ήταν παίκτες που εργάζονται στην rl ως δημοσιογράφοι (έχουμε μερικούς ανάμεσά μας) να διαφημίσουν σε διάφορα blogs το παιχνίδι με refferer link του οποίου τα gold θα πήγαιναν στο κράτος. Με αυτό τον τρόπο, το κράτος θα εξασφάλιζε και διαχρονικά gold, όσο θα εξελίσονται οι παίκτες τόσο πιο πολλά gold θα λαμβάναμε. Αλλά και πάλι πιστεύω πως όλα αυτά δεν αρκούν για να αντέξουμε κάποιον μακροχρόνιο πόλεμο...

ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ξεκάθαρος στόχος να σταθεροποιήσουμε τον πληθυσμό μας στους 9000 με 10000 παίκτες. Πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, εαν καταφέρουμε ένα μεγάλο baby boom. Καθοριστικής σημασίας είναι οι εμπεριστατομένοι οδηγοί νέων παικτών, καθώς και η λειτουργία του θεσμού των Μεντόρων. Επί εβδομαδιαίας βάσεως, δεκάδες παίκτες παρατάνε το παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καλούνται να καλύψουν τα ‘’κενά’’ αυτά. Τέλος, με την δημιουργία ειδικών οδηγών για την στρατιωτική, οικονομική και πολιτική εκπαίδευση τους, που όχι μόνο θα τους εκπαιδεύσουν αλλά και θα τους εντάξουν πιο γρήογρα στο σύνολο της eGreece.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με την σωστή στρατιωτική οργάνωση, ίσως καταφέρουμε να λύσουμε και το κύριο οικονομικό μας πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε με κάθε μας δύναμη ο καθένας, τους παίκτες αυτούς που με δικά τους χρήματα εξασφαλίζουν τεράστιες ποσότητες gold, έτσι ώστε να κάνουμε tanking και να βγαίνουμε νικητές στις περισσότερες μάχες. Αν αυτοί οι παίκτες σταματήσουν να ''βάζουν'' το χέρι στην τσέπη τους για λογαριασμό της eGreece (που στο κάτω-κάτω δεν εχουν και καμία υποχρέωση να πληρώνουν), τότε τα πράγματα προβλέπονται δυσοίωνα. Επόμενο είναι κάποια στιγμή να πάψουν να το κάνουν. Άρα, όπως ανέφερα και πριν, πρέπει να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους εχθρούς μας, θέλοντας και μη. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και ενδέχεται αν χρειαστεί να θυσιαστεί η μισή Κύπρος, έτσι ώστε να μην κυνδυνεύσει η ακεραιότητα της eGreece. Έρχονται δύσκολες μέρες και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αναγκαζόμενοι δυστυχώς προς το παρόν να κοιτάξουμε μόνο το δικό μας συμφέρον και κανενός αλλου κράτους.

Ουσιαστικά, στον τρόπο οργάνωσης δεν νομίζω πως χρειάζεται καμία αλλαγή, εφόσον η τωρινή συνταγή φαίνεται να πετυχαίνει άριστα.