Interviuri de Colectie[Clopoyaur]

Day 1,611, 09:52 Published in Romania Romania by TheYakuzini
Buna seara cititori.Acesta este primul interviu din seria ,,Interviuri de Colectie''.Omul pe care l-am ales pentru deschidere este unul foarte special pentru mine,sper ca si pentru voi.Este vorba despre Clopoyaur!

Nu mai are nevoie de prezentari,asa ca sa incepem!


-Buna Clopoyaur!
Buna
-Imi poti acorda un interviu?
Desigur
-Pai sa incepem.In regula?
In regula
-Spune-mi cateva lucruri despre persoana din spatele contului Clopoyaur,omul din viata reala.
Clopoyaur, maramuresean mandru si purtator de clop osenesc, chiar si cand merge prin centrul Bucurestiului. Imi place baschetul american si muzica disco a anilor 90 dar si sunetul cristalin de zongora si vioara.Lumea zice ca-s om serios, dar imi place adrenalina, cauzele pierdute si provocarile.Nu-mi place sa pierd, nu-mi place ipocrizia, imi place sa cred ca sunt un gentleman.
Cum ai intrat in eRepublik?De unde ai auzit de acest joc?
Cum am intrat pe E-Republik, nu stiu! Nu-mi aduc aminte, probabil am auzit de la vreun prieten care juca Managerzone (cu aia imi bateam capul in timpul liber pe vremea aia).Cert e ca vreun an de zile am jucat la modul 2 click in speranta ca voi avea candva vreme sa joc serios si jocul asta.Dupa un an nu gasisem timpul asa ca a venit momentul sa aleg: ma las sau continui? Si mi-am facut prima firma de arme q1. Nu se vindeau, produceam pe stoc si... cand mi se terminasera banii,Adiemus a atacat Marmara! De acolo incolo am inceput sa joc cu adeverat.
-Joci de peste 970 de zile...cum vezi jocul dupa atat timp?
Jocul in sine a avut un potential enorm, tin minte vremurile in care chiar erau vreo 200.000 de juctori reali (poate tot pe atatea clone) dar exista o strategie, exista o economie, exista o balanta intre toate modulurile jocului. O lupta se putea castiga in mai multe feluri, o tara putea fi lovita nu doar militar,ci si economic, se putea ataca piata monetara, se puteau face multe lucruri.Daca atunci jocul era accesibil unui pusti de 10 ani, acum nivelul de inteligenta necesar jucarii lui a ajuns cam pe la 4-5 ani. Proportional invers a crescut si apetitul investitorilor eRepublik pentru bani. Iar in acest moment, nu mai exista o lupta reala intre natiuni, tari sau jucatori, totul este mentinut artificial in viata:nu te bati cu un alt jucator pe campul de lupta, ci doar cu o imagine a sa,nu produci lucruri care au cerere pe piata, exista supraproductie care este compensata de botul de pe market,nu mai exista piata monetara, ci o casa de schimb la care cursul e stabilit discretionar de admini,nu mai exista competitie reala intre jucatori, ci o competitie intre gradul de suportabilitate al jucatorilor si mercantilismul exacerbat al adminilor.
In concluzie: a inceput cu o idee fantastica, insa care n-a fost imbunatatita deloc, ba mai mult, ideea s-a degradat in fiecare luna.Ce ma tine in joc? Comunitatea, in speta unitatea militara (FSR). Probabil fara prietenii care mi i-am facut aici, E-Republik ar fi fost demult un capitol inchis pentru mine.

-Investesti bani in cont?
O singura data am facut-o, anul trecut prin februarie! Mi-am dat seama repede de greseala si n-am mai repetat-o!
-Care este opinia ta in acest scandal dintre Romania si Brazilia?
Scandalul Romania-Brazilia nu e primul si nici ultimul legat de cetatenii in tarile cu bonusuri maxime pentru aliati. S-au suparat croatii pe China sau cipriotii pe Brazilia, iar exemplele pot continua. Oamenii au cerut ajutorul aliatilor, nu l-au primit, asa ca si-au luat singuri. Brazilienii, nu-s nici ei usa de biserica:acum cateva luni, cel putin 5 membri ai FSR au fost jecmaniti de congressmani brazilieni pentru cetatenii pe care nu le-au primit in veci.De ce a izbucnit scadalul acum? Fiindca cei care s-au ocupat de afacerile externe n-au reusit sa gaseasca calea de a aplana acest conflict.Incercari de PTO in Brazilia au mai fost, si reusite (vezi MRBogdan acum cateva luni) si nereusite ,insa de fiecare data cei de la externe si conducatorii statului au gasit modalitatile sa aplaneze inca din faza conflictul potential.Ce s-a gresit acum? S-au spalat rufele in public, si in loc sa se stranga niste maini barbateste si sa se mearga mai departe, echipa de la externe a decis sa spuna in vazul lumii - Suntem niste prosti, avem PTO-eri, ne dezicem de ai nostri.Si asa, in loc sa stie 20-30 de oameni, au aflat cateva sute (si nu doar brazilieni, caci articolul a fost tradus si prin alte tari),iar atunci cand gresesti si mai ai si tupeul sa te "lauzi" cu asta trebuie sa platesti un pret, caci prostia mereu se plateste in eRepublik.
-Cum a fost perioada de CP pentru tine?
A fost foarte intensa si a reprezentat incununarea aventurii mele in eRepublik. Nu sunt modest, stiu de ce sunt in stare atunci cand imi pun ceva in minte. Mi-am dorit sa fiu CP si in Romania pentru a vedea daca se adevereste proverbul "Nimeni nu e profet in tara lui".Am stiut ce vreau, mi-am adus langa mine oamenii pe care i-am stiut capabili sa ma ajute si am reusit sa creez emulatia nationala necesara pentru a realiza ceva important si bun. Si in cele din urma am reusit! Au fost 30 de zile in care am fost activ 20 de ore din 24! In care am reusit sa pun in practica tot ceea ce-mi imaginasem ca se poate face, inova, gandi mai bun in acele momente. Am avut atunci aportul unei natiuni intregi, si profit si pe aceasta cale acum sa-i multumesc.Sper sa vad romanii uniti cat de curand la fel, fie in jurul unei idei sau al unui om, fiindca atunci cand suntem uniti nimeni nu ne poate sta in cale. Singura problema e asta: gasirea idealului comun.Sa fii un presedinte nu e o munca usoara, chiar daca e vorba de un joc, fiindca in momentul in care ai decis ca vrei sa candidezi, oamenii care se afla in spatele nick-urilor isi pun in tine sperantele, gandurile, idealurile galbene. Ai o responsabilitate si o datorie fata de ei.Cred ca mi-am facut bine datoria.
-Exista posibilitatea unui nou mandat?
Imi place lucrul bine facut si nu ma inham la o treaba pe care nu o pot duce la bun sfarsit. Prin urmare, posibilitatea exista dar e conditionata de timpul meu liber si disponibilitatea de a sacrifica o luna pentru asta. In momentul de fata, niciuna din cele doua nu-mi sunt la indemana,dar sper sa existe pe viitor
-Dupa cum vezi tudor soim a fost dat jos de la putere.Maniu este acum presedinte.Ai vreun sfat pentru el?
Fiecare presedinte are ideile lui si modul in care gandeste lucrurile. Maniu este un jucator experimentat, a mai fost presedinte, stie cu ce se mananca acest lucru.Si el, ca si mine, a fost presedinte intr-o tara mai mica inainte. Lucrurile sunt mai complicate, comunitatea mai mare, problemele mai mari, dar atata vreme cat isi va pastra calmul si va putea sa delege sarcinile se va descurca.Nu-mi permit sa dau sfaturi unui jucator experimentat ca si Maniu, sunt convins ca se va descurca.
Niste sfaturi pentru jucatorii mai mici si nu numai.
Este extrem de important sa se dezvolte economic in primele doua luni de joc. Sa fiu incepator, toti banii pe care i-as avea i-as investi in firme de materii prime si in productia de paine, fiindca un jucator care se poate sustine singur este un castig enorm pentru tara.E greu ca cei mici sa reziste tentatiei de a lupta cu arme, insa efectul acestora la un jucator incepator este extrem de mic. De aceea, acei bani investiti in economia proprie sau eventual in campuri de antrenament va duce la un castig mult mai mare in viitor pentru noul jucator.Un jucator care ajunge la 2000-2500 strength si care-si produce singur ceea ce are nevoie este mult mai folositor tarii, decat unul ajuns la aceeasi valoare de stregth dar care nu are nici macar paine pentru a-si consuma wellnessul.Un jucator dezvoltat economic, pe langa ca-si produce ce are nevoie, poate pune si anumite resurse deoparte pe care le poate investi in antrenament. Prin urmare, aceasta este cheia unei dezvoltari sanatoase a jucatorului eRepublik.
-Multumesc Clopoyaur pentru acest interviu.Sa ne auzim cu bine
A fost o placere.