Imaginea completa. Pacea cu Ungaria si strategia Puterii.

Day 1,151, 13:30 Published in Romania Romania by CorneliuS16

In contextul ultimelor evenimente, privind articolul scos in urma cu cateva ore de Presidente si tinand cont de unele explicatii concrete si concise, pe intelesul unui incepator, pe care le-am primit de la mai multi oameni abilitati, obiectivi si care au experienta, consider posibilitatea ca poate am fost prea ignorant sau obtuz, motive care m-au impiedicat sa vad imaginea in ansamblu.
Am stat foarte mult sa ajung la o decizie in privinta publicarii acestui articol, si am concluzionat ca in primul rand am o datorie fata de ce consider a fi adevarat si fata de mine insumi pentru a-mi exprima parerea. Nu vreau sa fiu considerat nici jucator la doua capete, nici o persoana care urmareste un scaun, nici credul, vreau doar sa zic ce cred, chit ca acest lucru contravine unei ideologiii de care ma simt foarte apropiat, si parerilor unor oameni de care m-am atasat. Nu cer, nici mai mult nici mai putin, decat sa fiu tratat in aceeasi masura in care, la randul meu i-am trat pe ceilalti, chiar si in urma acestui articol.

Asa ca fara a mai continua cu explicatii inutile, prezint o ipoteza, care ramane la aprecierea voastra in ceea ce priveste aprobarea sau contestarea.
In mare parte aceasta ipoteze a fost expusa si de Butnaru, dar sper sa le prezint mai detaliat si intr-un mod mai simplist.

Pacea cu Ungaria a fost o strategie prin care s-a dorit ca din nou sa fim cu un pas inaintea vecinilor de la vest, deoarece militar nu putem concura cu acestia, decat pornind cu un handicap considerabil, cauzat de tratatele pe care acestia le-au semnat cu Polonia si Spania.

Aceasta pace urma sa ne ofere o durata de timp considerabila, intre o saptamana si trei saptamani, pentru analiza si exploatarea noilor implementari in modulul economic, anume, posibilitatea patronilor de a munci zilnic la toate firmele pe care le detin. Acesta schimbare potrivindu-se cu baza deografica din Romania, in prisma faptului ca jucatorii cu experienta,vechime in joc si skill ridicat detin numeroase firme. De asemenea, aceasta perioada de acalmie ar fi favorizat o reasezare a armatei pe bazele noului modul economic.

In plus, intr-un scenariu ipotetic, dupa semnarea pacii cu Ungaria, atat Polonia cat si Spania ar fi semnat pacte de protectie cu noi. S-a mentionat ca pacea ar fi fost valabila pana pe data de sase februarie, moment in care Romania nu ar fi initiat ostilitatile si am fi lasat Ungaria sa atace prima, daca, sa zicem Ungaria ar fi atacat inainte de data mentionata, acest lucru ar fi reprezentat un beneficiu si mai mare. In momentul atacului, Ungaria si-ar fi pierdut atat mpp-ul cu Polonia cat si cel cu Spania, acestea doua din urma fiind obligate sa pastreze pactul cu noi pe durata de treizeci de zile de la data semnarii.

In situatia in care acestea tot ar fi dorit sa acorde ajutor Ungariei, nu ar fi putut face acest lucru decat printr-un artificiu cu o tara terta, sau in cazul Poloniei, prin atacul direct. In orice eventualitate Spania ar fi fost, probabil, scoasa din jocul militar, aceasta neputand ajunge in zona, iar ruperea mpp-ului prin terti este destul de dificil. In oricare din situatiile de mai sus, am fi castigat timp in care sa pregatim o ofensiva, sau in cel mai rau caz o defensiva impotriva Ungariei.

Nici noi, nici ungurii nu am fi dispusi la o pace permanenta sau de lunga durata, fapt ce vine in sustinerea teoriei de mai sus. De altfel nu exista niciun mecanism in joc care sa oblige una din parti sa isi mentina angajamentul, chiar daca ar fi trecut pacea, putea sa fie doar o pace de 24 de ore.

Oricum trebuie luat in considerare ca pe sase februarie, cel mai probabil, s-ar fi schimbat atat presedintii cat si guvernele in majoritatea tarilor, pacea cu Ungaria fiind apreape imposibil de mentinut dupa acea data.

In oricare din variantele de mai sus am fi castigat timp pentru a ne mobiliza si a ne pune la punct in toate privintele in situatia razboiului, chiar daca asta ar fi insemnat o incetare a luptei pentru moment.

In acest context conditiile pacii nu ar fi contat atat de mult, avand in vedere, ca dupa schimbarea presedintilor cat si guvernrlor, atat Spania cat si Polonia ar fi ramas probabil de partea noastra. In plus ata Eden cat si Croatia au fost consultate si au fost de acord cu aceasta stratagema.

Un alt considerent, ce trebuie luat in seama este faptul ca Ungaria s-a aratat doritoare de a incheia pace, prin intermediul discutiilor, inaintea anuntarii modificarilor economice, fapt care le-ar fi putut da un fals sentiment de siguranta in ceea ce ne priveste pe noi, si i-am fi constrans sa-si foloseasca resursele in campaniile Spaniei si a Poloniei.

Se pare pare ca acesta stratagema nu a functionat din cauza unei erori ale Presedintelui care a propus retragerea statutului de 'natural enemy' al Ungariei, inainte de a putea explica Congresului ratiunile alegerii acestei variante.

In cele din urma, marele impediment s-a dovedit a fi lipsa de comunicare pe mai multe niveluri si canale fapt care a dus la tensionarea situatiei interne.Era recomandata o comunicare la nivelul populatiei, nu numai la nivelul Congresului, aceasta trebuind sa contina explicatii mai ample si o sinceritate mai semnificativa.
Toate cele bune.
Votati si apasati subscribe, daca v-a placut articolul.
Multumesc, din suflet, din nou celor care m-au ajutat sa depasesc pragul de o suta de abonati.