Ambient on/off
Join eRepublik

Greeting From the Left (I)

52 Day 639, 16:19 Indonesia
Greeting to all citizen eIndonesia,

I think you know that eIndonesia is the country with strong military power, our territories prove it. We have relatively good economics, with the number of companies and high RM territories, We have relatively low taxes, our salary is one of the highest in the New World. However, remember, these are only pseudo-statistics.

We know our media is lack with high quality information. The only info from government that updated regularly only the commands for fighting in specific region everyday. We don’t know how our beloved gov running this country. What kind of decisions, thought, relations with other countries do they have done is never clear to us. This make the native eIndonesia or the citizens from all over the world couldn’t assimilate well.

We have no democracy. We can talk everything but the gov answer nothing, hear nothing, and I suppose think nothing. There’s no dialogue, no transparency, no accountability. This is worse than being occupied by another country. Can't imagine how's ex-India, ex-USA. ex-Aussie. ex-China felt about this.

I want to empower the citizens of eIndonesia in the politics. Be a responsible citizens by controlling the gov, scrutinize every gov decisions, actively participate in the dialogue. This new world not only about war, even I agree that’s very war give the breath to the economy, to the new populations, and the gate of citizens participation. However, this game can be explored from the political aspect, that I feel we lack of it. We can do the experiment with our ideas, ideology, and creating new social form that unimaginable in the RL.

I want our media, as the basic of human interaction and information in this game empowered with good dialogue.

For now, I want to ask you all one question, What’s next after eUSA? Do we have to conquer all the New World? Or this game is all about war and conquer? I also wait for hot debate about why should we keep WA or SA or India or other regions as our colony.

My name is wowox and I am running for eIndonesia president.

Therefore, I need to know what do you think about eIndonesia, in military, politics, economy, and media/socio-cultural.

Please vote, subscribe, and comments with your opinions and thoughts to bring eIndonesia to the better course in the history of the New World.

==========================Versi Bahasa Indonesia=========================

Salam untuk semua penduduk eIndonesia

Saya pikir anda semua tahu bahwa eIndonesia adalah negara yang layak diperhitungkan secara militer, luasnya wilayah kita adalah salah satu buktinya. Ekonomi kita relatif baik dan stabil, dengan bukti jumlah perusahaan dan wilayah high RM yang kita kuasai. Pajak kita terbilang rendah bahkan dengan standar gaji yang tinggi. Namun harap diingat itu semua hanyalah pseudo-statistik.

Fakta yang ada, kita tahu media kita sangat miskin dengan informasi yang berkualitas. Kalau boleh dibilang informasi satu-satunya dari pemerintah hanyalah perintah perang yang diupdate tiap hari. Selebihnya kita tidak tahu bagaimana pemerintah yang terhormat menjalankan roda pemerintahannya. Keputusan, pemikiran, hubungan luar negri seakan2 rahasia negara yang bahkan rakyatnya pun tidak boleh mengetahui. Kondisi ini membuat kita yang pribumi dengan penduduk yang datang dari negri sebrang tak bisa berbaur dengan baik.

Kita mengaku berdemokrasi, namun ketika kita bisa bicara apapun, pemerintah tak menjawab apapun, tidak mendengar apapun, dan mungkin tidak memikirkan apapun tentang apa yang kita teriakkan. Tiada dialog, sepi akuntabilitas, dan tidak transparan. Saudaraku, ini lebih parah dari pada di jajah.

Saya ingin dan berniat memberdayakan warga negara eIndonesia di dalam ranah politik. menjadi warga negara yang bertanggung jawab dan dewasa dengan mengontrol pemerintahan, memeriksa segala keputusan pemerintah, dan aktif dalam dialog. Game ini tidak semata-mata soal perang, walaupun saya setuju bahwa perang memberikan nafas kehidupan pada ekonomi, membantu menambah populasi dengan iming2 kemenangan, dan gerbang partisipasi warga negara. Namun game ini juga masih bisa diexplorasi dari sisi politik, yang saya rasa kita kurang menjelajahinya. Kita bisa bereksperimen dengan ide, ideologi dan bahkan menciptakan bantuk sosial baru yang menurut kita ideal di sini. Sebuah bentuk masyarakat yang tak terbayangkan di RL.

Saya ingin media kita sebagai basis interaksi dan informasi di dalam game ini di berdayakan dengan dialog yang bermutu. Saya menunggu perdebatan panas kenapa kita harus tetap menjajah WA, India, SA?

Sekarang saya ingin bertanya kepada anda sekalian, Apa lagi seteleh eUSA? Apakah kita harus menaklukkan seluruh dunia? Atau game ini hanya sekedar perang bagi anda? Juga saya menunggu perdebatan hangat tentang wilayah2 jajahan kita, apakah kita harus mempertahankannya? kenapa?

Nama saya wowox dan sayang mencalonkan diri sebagai presiden eIndonesia

Untuk itu saya butuh opini dan pemikiran anda semua di bidang militer, politik, ekonomi, dan media/sosial kemasyarakatan.

Silahkan vote+subscribe+komentari dengan opini dan pemikiran anda untuk eIndonesia yang lebih baik di dalam kesejarahan Dunia Baru ini!!!

 
Report comments
 
merga
50
merga Day 639, 16:26

nice article bro..i'd vote for u [if i'd have citizenship ofc:D]

 
wowox
24
wowox Day 639, 16:31

thanks merga,
I think that's one of the greatest mysteries in the eIndonesia, about who can get the citizenship. I honestly don't know what the reason of congressmen to give a citizenship or not, who knows?

 
inpoc1
38
inpoc1 Day 639, 16:32

Yeah 2nd post!

 
inpoc1
38
inpoc1 Day 639, 16:32

deem 3rd and 4th

 
wowox
24
wowox Day 639, 16:34

@Inpoc1 I'll give you 1 gold for 10 posts with your opinions and thoughts.

 
eMortal
35
eMortal Day 639, 16:35

Salam hangat dari sayap kiri.

Perjuangan adalah perwujudan kata-kata.

Dukung wowox untuk jadi presiden eIndonesia!

Kalo soal citizenship, biasanya wa cuma approve yang PM ke wa :p yang direkomendasikan oleh orang yang wa kenal

 
Sir Edgard
24
Sir Edgard Day 639, 16:46

hail wowox!!!

seperti biasa artikelnya selalu mantaps!

eia akhir2 ni lagi sibuk ya jarang mampir ke IRC hehehe

aku udah siapin room #ruang-debat untuk pak wowox berdebat dengan wizzie_don perihal gaya kepemimpinan yang kalian berdua miliki. dan tujuan dalam pemerintahan nanti..

Salam dari kamerad muda,
Siregar

 
o0n3m00o
35
o0n3m00o Day 639, 16:51

@wowox
amiiin, mudah-mudahan jadi presiden.

tar orang ultranasionalist kek gw diperhatikan gak ama sayap kiri?

/me balik ke gua kelonan ama o`on

 
inpoc1
38
inpoc1 Day 639, 16:56

My Thoughts about eIndonesia: 1) Strong military "machine" (what we want we will have), yeah as eCitizen I don't really know why we needed eUSA, I read Fight here fight there nothing more. 2) I'm originally citizen of eLatvia moved here while i was lvl 4, transfer reason searching for luck, and when i moved here I saw economic situation here is much better e.g. in eLatvia for 1 day salary you can buy 1 Q1 food here I was able buy 4 Q1 foods. 3) Politic situation I'm not the expert because only thing what I do for government is I fight in eUSA regions, I allow Java's hospital to heal me , and make statistic better by having high lvl

 
Sir Edgard
24
Sir Edgard Day 639, 17:02

@inpoc 1

nice buddy,

if you want, you can also transmigate to Papua, will be Q5 soon.. and FYI there is many hiddden treasure theere

 
wowox
24
wowox Day 639, 17:26

wew baru tau kalo lu ultra-nasionalis o0n3m00o (byuh susah bgt nicknya) kirain selama ini TOP
Makanya bilang di sini supaya di dengar, jangan lempar2an bakiiak sama o`on terus

 
o0n3m00o
35
o0n3m00o Day 639, 17:33

@wowox
wkwkkwk gw mah selalu TOP, tp mo kiri mo kanan gw sayang :p

gimana ya wox, udah ketagihan ama bakiaknya wkwkwk

 
pharaoh revival
25
pharaoh revival Day 639, 18:05

mulai sekarng belajar ngelempar bathub aja kalo gitu.

@wowox
in my own opinion we've been involved in too many wars in the name of peace keeping since the Romania-Russian war. What we don't realize is that we've slowly turned into the greater devil than Romania. We are absolutely the bad guy now when we decide to attack USA. So, as an internationalist, I prefer to liberate all our colonies, free as our apologize to the world for our war crime.

What about national productivity? Come on..those are merely a raw statistic. What we need is pride. We've already proved almost $everything in this game. What we don't is showing the world that we are a great nation.

 
frendygo lagi
23
frendygo lagi Day 639, 18:33

voted ..

salam dari gw pribadi..

DUkungan penuh untukmu musuhku ( kalo ga salah ingat kader PKeI membakar #NCS sewaktu debat caketum #NCS )

hahaha.. tapi gw senang itu..

dimana kita semua bisa berdebat namun bersahabat..

 
aranigr
36
aranigr Day 639, 18:49

wox, gue pilih lo deh di pemilihan nanti. bukan karena gue ngedukung lo, tapi karena gue minta lo ngebuktiin semua omongan lo.

1. transparansi pemerintahan
2. membudayakan diskusi

kalo soal daerah jajahan, gue setuju sama pharaoh. kasih aja semua daerah itu rumah sakit, terus bebasin. kita punya utang (een eerschuld) ke penduduk asli amerika karena pada hakekatnya yang kemaren kita perangin itu pemerintahnya, bukan rakyatnya. jadi apa salahnya kalo kita kasih rumah sakit sebagai semacem uang kerohiman buat orang-orang yang jadi collateral damage.

kita udah ngebuktiin kalo kita hebat di semua hal di game ini, kecuali satu, kebesaran hati kita sebagai bangsa yang besar.

 
Valkayrion
20
Valkayrion Day 639, 19:00

Wow! Ossum!

Liberate the colonies! We're not imperialist after all!

 
nugelobudug
24
nugelobudug Day 639, 19:01

ads system mode : on

mode on yah.. bukan mode oon.
hihihihihi...

seneng gua liat om n3m0 sama C 0'on mesra banget dah ...
LanjutGan !!

 
Eira
33
Eira Day 639, 19:50

setubuh ma aranigr ..... jangan NATO yah kalo terpilih .... sebulan itu cepet loh ga lama jadi sebaiknya dari awal sudah dimatangkan yaaa

btw gud lak buat run capres nya ya pa wowox

 
m0ny3t
19
m0ny3t Day 639, 19:50

BUILD THE IMPERIUM OF eINDONESIA

CONQURING ALL OF THE WORLD

ONE LEADER = PRESIDENT OF eINDONESIA
ONE NATION = eINDONESIAN NATIONALITY
ONE WORLD = WORLD OF INDONESIA

 
ardevi_s
23
ardevi_s Day 639, 20:29

panjang banget, ntar malem aja baca na...

poted dolo lah juragan...

 
AvanT
24
AvanT Day 639, 21:05

nah itu baru supermegaultranasionalist, nyet

menurut saya kita ga perlu keluar dari Peace..kalo kek gtu apa bedanya kita sama atlantis? kalau memang ada yang salah ya dibicarakan secara diplomatis jangan lari dari masalah. kan inti masalahnya sebenernya perbedaan paradigma antara liberator vs oppressor. Nah fokuslah pada masalah itu. cari jalan keluarnya dulu. piz

GL kamerad Wowox

 
Timur Angin
23
Timur Angin Day 639, 21:16

/me setuju dengan pendapat dari aranigr.
eIndonesia sudah tidak perlu lagi membuktikan apapun di sini.. (setidaknya untuk beberapa saat kedepan).
Yang diperlukan oleh bangsa eIndonesia sekarang ini adalah figur pemimpin yang mampu mereformasi birokrasi negara yang sangat tertutup seperti saat ini, menggairahkan dunia media, dan menumbuhkan budaya diskusi untuk sebesar2nya manfaat rakyat.

selain itu saya juga setuju, kalau untuk beberapa wilayah region taklukan dikembalikan atas dasar itikad baik dan persahabatan..
eIndonesia haruslah besar bukan karena wilayahnya.. namun inspirasi dan rasa hormat dari bangsa-bangsa lain atas kebesaran hati bangsa kita.

voted

 
Timur Angin
23
Timur Angin Day 639, 21:17

and subscribe too

gudlak comrade!

 
AvanT
24
AvanT Day 639, 22:01

@Eira
justru kesan yang ditampilkan kepada pemerintah saat ini kebalik bro, Action Only, No Talking

 
drestajumena
25
drestajumena Day 639, 22:19

semoga berhasil

 
Ramses The 3rd
25
Ramses The 3rd Day 640, 00:38

GL juragan

 
food3rax
21
food3rax Day 640, 02:01

vote wowox.....

 
Renago
25
Renago Day 640, 02:28

wew pagi bener daftar ke kpu nya om wowox, GL deh :p

 
Eric Wynterknuckles
22
Eric Wynterknuckles Day 640, 03:22

I'll vote for you if you get Indo outa Cali.

 
rudsaint133_v2
27
rudsaint133_v2 Day 640, 03:57

something bad will happen

 
kaitokid
25
kaitokid Day 640, 04:05

voted...for Wowox...

 
wowox
24
wowox Day 640, 04:37

@avanT: How do we know government's action if the gov keep their mouth shut?

ini yang aku pahami dari elife, percuma ganteng kalo cuma lu sendiri yang tau bahwa lu ganteng, percuma pinter kalo cuma lu sendiri yang tau lu pinter, percuma merasa berjasa, jangan2 cuma karena lu ge-er?

 
NhyLuvDhy
21
NhyLuvDhy Day 640, 04:48

vote !!!

 
wowox
24
wowox Day 640, 05:48

Thank you for my beloved comrades in eRussian Club Party for supporting my presidential candidacy.
I hope the future relations between eIndonesia and eRussia will be more warm based on the mutual understanding. I can't promise you WSR, however I can promise you one thing, that eIndonesia will open the dialogues internally and with eRussia about returning WSR to her mother.
Thank you from the deepest of my heart.

 
imobil
45
imobil Day 640, 06:11

dukung wowox....

 
Soutik
20
Soutik Day 640, 06:49

wowox the president.....hail wowox
hail PKEI

 
magendaris
24
magendaris Day 640, 07:25

militer : pertahanan dalam negeri semakin ditingkatkan. Bukan tidak mungkin setelah eI mengembalikan wilayah2 "jajahan"nya akan ada serangan dari pihak lain.
Selama proses pemindahan tersebut saya kira penting adanya peningkatan pangkat warga eI, dgn mengadakan RW. Namun pemerintah harus memastikan pembagian weapon secara adil khusus bagi mrk2 yg ingin menaikkan pangkatnya. Saya kira dari segi militer eI akan mendapatkan tantangan baru yaitu "bagaimana rasanya seperti amerika yg diserang dari berbagai macam penjuru tapi tetap menang?"

Militer dulu bang wowox... udh kepanjangan

magendaris
kader PKeI

 
bulubaok
28
bulubaok Day 640, 08:01

V&S
akhirnya om wowox mau maju juga :p

 
nugelobudug
24
nugelobudug Day 640, 09:09

akhirnya bulubaok ada lagiiiiiiiii

welcome back

 
El _Comandante
24
El _Comandante Day 640, 09:20

poted pake ep-nya pespa!!

/me sdg merangkai puzzle2 yg terpisah dan mencoba menggabung2kan lagi

 
Tusheng
39
Tusheng Day 640, 09:42

wkwkwk..akhirnya bulubaok udah ngak ngambek lagi.


 
Putra0rDi3
27
Putra0rDi3 Day 640, 09:57

tetep dukung WOWOX !!

benahi dalam negeri,,
kesejahteraan eRakyat,,
transparasi Pemerintahan,,
Majukan Artikel Lokal,,


Hidup WOWOX !!!

 
wowox
24
wowox Day 640, 13:54

iya bulubaok, mohon doa restu nya
comandante: kemana aja?

met sahur semuanya

 
Mali Radojica
22
Mali Radojica Day 641, 07:49

Help eSerbs
<a href="http://erepublik.ws/suggest/kosovo--meto[..]a-124" target="_blank">http://erepublik.ws/suggest/kosovo--meto[..]a-124</a>

 
DNAidit
20
DNAidit Day 641, 08:32

Hail wowox

dukung kader PKeI menjadi presiden

v+c+s

 
Bonbonbon
26
Bonbonbon Day 641, 10:11

 
ccm_maniac
27
ccm_maniac Day 641, 13:48

V+C+S

Hail wowox!

 
strokes
20
strokes Day 641, 14:59

Gudlak deh ...

 
Kosmos Spoetzl
23
Kosmos Spoetzl Day 641, 15:51

Wowox, if you are running for president, then I have a question for you. You mentioned that the current state of affairs in eIndonesia is worse than being occupied. What about those nations that you have occupied? What about individuals like myself, who are native to our homeland, but ruled by a country thousands of miles away. On top of that, most of the discussions I come across are not in a language I can understand.

Perhaps as a part of your platform for the election, is the chance for occupied countries to vote whether or not they want to remain part of the powerful eIndonesian Empire (lets make no mistake, eIndonesia IS an empire) or rather would have independence, as all free men and women in this world deserve.

How can you, as a presidential candidate, justify the occupation of so many culturally rich and diverse nations that merely want to exist in their own way?

 
wowox
24
wowox Day 641, 17:24

@Kosmos, indeed, I want to write about that in my next article. I believe that every nation have a right to choose their own course and destiny. However, the political and military situation in the New World is not just affected by eIndonesia course of action. It is not just about war game, but unfortunately most of the players think likewise.
I believe this game still related with RL nationalism. Like your comment about country thousand miles away is just a click away in this game. But I really understand about language barriers, that's why I intend to make all information from eIndonesia gov will be written in bilingual, at least.
It is also my intention to begin dialogues with all nations which their territories have been occupied by eIndonesia whatever the reason. However, I can't promise you that eIndonesia will return all the territories. So help me with begin to make your voice heard by write your thoughts and begin the conversations. Thank you for your question, I will try to answer comprehensively in my next article.

 
tilda basmati
22
tilda basmati Day 643, 07:26

you are an anarchist party yet i see no mention of communes in your manifesto.

i work in a commune, i only get minimum wage but i recieve Q3 food daily and wellness packs to boost my productivity

we currnetly need more workers at the commune so get in touch if you want to leave the rat race behind and be welcomed to utopia.

comrade tilda

 
JombloBahagia
17
JombloBahagia Day 643, 09:11

Sepertinya ini capres bagus, game ini akan jadi lebih mendidik

Tadinya saya pikir game ini cuma kerja, cari makan, kumpulin duit dan entah buat apa, hehe.

*Gabung PKeI dan mendukung wowox*