First article: Getting to know me

Day 1,101, 15:47 Published in Greece Greece by Minotorious

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο που εκδίδω από την δική μου εφημερίδα. Σε αυτό θα αναφερθώ στην έως τώρα ζωή μου στο eRepublik.

Λοιπόν αρχίζουμε…..

Γεννήθηκα την 873 ημέρα του “Νέου κόσμου”, 11 Απριλίου 2010. Την δεύτερη μέρα μου στο παιχνίδι έμαθα για το chat και τον στρατό και κατατάχθηκα στους myrmidones.

Εκεί γνώρισα αρκετό κόσμο στην αρχή κάτι που με ώθησε να συνεχίσω να παίζω και να είμαι μέρος αυτής της ευχάριστης κοινότητας. Τότε θυμάμαι είχα πάρει γύρο στα 30 δώρα από το υπουργείο νέων μιας και δεν ήξερα καλά ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιούταν μόνο μια φορά. 😛 LOL
Ύστερα ξεκίνησαν να λειτουργούν οι έφεδροι. Στην αρχή είχα πάει ως συνεργάτης εκ μέρους των myrmidones για εκπαίδευση στη νέα μορφή μάχης τότε ήταν που έγραψα και το πρώτο μου άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο φίλος Νίκος εδώ:
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1409333/1/20

Κάπως έτσι μετά την διάλυση των myrmidones κατέληξα για περίπου 3 μήνες ταγματάρχης του 1ου τάγματος εφεδρικών δυνάμεων που τότε αριθμούσε 41 άτομα.

Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και προτρέπω όλους να ασχοληθούν με τις δυνατότητες που δίνει η eΕλλάδα στα μέλη της να αναδειχτούν σε κάτι ότι και αν είναι αυτό. Τότε διατέλεσα και για περίπου μισή ώρα αξιωματικός μάχης μιας και ο Γιάννης που έκανε αυτή τη “δουλειά” έπρεπε να λείψει. Εκεί είδα πόσο δύσκολή ήταν η διοίκηση μάχης. Ένα πράγμα που θεωρώ επίτευγμά μου είναι η συγγραφή ενός πολύ μεγάλου οδηγού για την τότε V2 (βρίσκεται ακόμα εδώ: http://egreece.forumotion.com/-f19/v2-by-minotorious-t1517.htm)

Μέχρι πρόσφατα είχα εξαφανιστεί για λίγο από την eΕλλάδα αλλά μόλις είδα ότι ο ΕΣ ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι συστηματικά επανήλθα δριμύτερος.

Πρόσφατα μετά από post του nekont στο forum ( http://egreece.forumotion.com/general-discussion-f7/h-eden---t1944.htm) μπήκα στα πιo βαθιά του παιχνιδιού, δηλαδή στην ίδια την EDEN ως μέλος της media team (δημοσιογράφος). Μέχρι στιγμής από την θέση μου αυτή έχω μιλήσει σχεδόν με όλα τα ανώτερα στελέχη της (HQ) και σκοπεύω να συνεχίσω έτσι καθώς θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μαθαίνει κανείς τι συμβαίνει και πως λειτουργούν εκεί πάνω.
Όλη η ιστορία μου συνοψίζετε εδώ:

Αυτά έχω να πω ακολουθεί μια αναδημοσίευση του πρώτου μου άρθρου αν και δεν αφορά καθόλου την τωρινή μορφή του παιχνιδιού για ιστορικούς λόγους.

“Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο αν και θα ήθελα να ξεκινήσω την εφημερίδα μου με κάτι ποιό απλό ή κάτι σαν χαιρετισμό ξεκινάω να γράφω για την στρατηγική στην V2. Λοιπόν για να μπορέσουν οι διοικητές να χειριστούν τις μάχες παρουσιάζω έναν τρόπο προσέγγισης του πεδίου μάχης που χρησιμοποιείτε και από τους rl στρατηγούς.
Ξεκινάμε βλέποντας και μαρκάροντας την ή τις θέσεις του αντιπάλου και την ή τις θέσεις μας.
πχ:

Μετά συνεχίζουμε χωρίζοντας το στρατόπεδο σε ζώνες (άμαχες και μάχης). Δηλαδή διαγράφουμε τα εξάγωνα που δεν μας ενδιαφέρει να κινηθούμε σ’ αυτά ή δεν μπορούμε να κινηθούμε σ’ αυτά (πχ. τα τανκ γενικά δεν κολυμπάνε).
πχ:

Τώρα που έχουμε το πεδίο κίνησής μας σχεδιάζουμε που θέλουμε να αναπτύξουμε τις γραμμές μας για να εμποδίσουμε τον εχθρό να προελάσει και να βρεθούμε σε καλή στρατηγική θέση για επίθεση. Πάντα κρατάμε μια απόσταση από τον εχθρό.
πχ:

Αυτή τη στιγμή έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αρχίσουμε αναγνωριστικές επιθέσεις. Για αυτές στέλνουμε πεζικάριους (ΠΖ) χαμηλού βαθμού για να μην έχουμε απώλειες σε υψηλόβαθμα στελέχη του στρατοπέδου μας. Όταν μας δώσουν τις πληροφορίες οι ΠΖ ξεκινάμε επιχειρήσεις αναχαίτισης των εχθρικών στρατευμάτων. Κοινώς επιθέσεις. Αφού ξέρουμε τι στρατό έχει σε κάθε εξάγωνο ετοιμάζουμε σώματα με τα αντίθετα ή τα ίδια όπλα για να μην έχουμε σοβαρές απώλειες. Τα όπλα έχουν ως εξής: ΠΖ>ΠΒ, ΠΒ>ΕΠ, ΕΠ>ΤΘ, ΤΘ>ΠΖ. Και οι βαθμοί ως ακολούθως: FM>Gnl>Cln>Cpt>Lt>Sgt>Cpl>Pvt. Πάντα στέλνουμε extra μονάδες στις επιθέσεις για την περίπτωση που υπάρξει απώλεια να καλυφθεί αμέσως το κενό. Πάντα παίρνουμε υπόψη μας το έδαφος στο οποίο κινούμαστε. Πεδιάδα +10% ΤΘ και ΕΠ, λόφος +10% ΠΒ, βουνό +10% ΠΖ, δάσος +10% ΠΖ.

Τώρα κάποιες δικές μου παρατηρήσεις πάνω στις μονάδες της V2:
1. Αν σε ένα εξάγωνο έχουμε δυνατά ΤΘ και ΠΒ ο αντίπαλος είναι αδύνατο να το κατακτήσει. Αυτό προκύπτει καθώς τα ΤΘ θα χτυπήσουν όποιον επιτιθέμενο ΠΖ και τα ΠΒ όποιο επιτιθέμενο ΕΠ. Αρά το ένα καλύπτει την αδυναμία του άλλου!
2. Το ίδιο ισχύει σε εξάγωνο με ΕΠ και ΠΖ με την διαφορά ότι θα πρέπει να υπάρχει και ένας ΠΒ για την υποστήριξη των ΠΖ καθώς μόνοι είναι πολύ εκτεθειμένοι σε εχθρικά πυρά!
3. Πάντα για αναγνωριστικές στέλνουμε ΠΖ και τίποτα άλλο.
4. Πάντα κρατάμε υψηλόβαθμους αξιωματικούς στην εμπροσθοφυλακή αλλά και στα μετόπισθεν.
5. Και τέλος πάντα να θυμόμαστε ότι κάθε μονάδα που χάνουμε είναι κατά μας γι’ αυτό προσπαθούμε να μην χάσουμε ούτε τους ΠΖ της αναγνώρισης αν είναι δυνατό.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε αυτό το πρώτο μου άρθρο.
Με χαρά θα διαβάσω τυχών προτάσεις για άλλες μεθόδους αντιμετώπισης του πεδίου της μάχης. Όποιος θέλει pm ή comment και θα απαντήσω.

Minotorious”