FIFA World Cup In Brazil 2014: Χθεσινή κ' Προχθεσινή Ανάλυση

Day 2,404, 03:36 Published in Greece Greece by NtinosGr

Καλησπέρα στην κοινότητα!
Επειδή χτες είχα πάρτυ και ξεχασα αν βγάλω άρθρο για τους προχθεσινούς αγώνες,βγάζω σήμερα με τους χθεσινούς.

Αναλυτικά

Τετάρτη 18 Ιουνίου

Οι Αυστραλοί δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Ολλανδούς όμως οι Οράνιε κατάφεραν να επικρατήσουν στο τέλος με 3-2, στο καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για μπάλα, χωρίς σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Καταιγιστικός ρυθμός στο ματς, πολλές φάσεις μπροστά στα καρέ και των δύο ομάδων και εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα. Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον Ρόμπεν στο 20', όμως οι Αυστραλοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κέιχιλ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ευρωπαίους, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γέντινακ στο 54' έναλε μπροστά τα Καγκουρό με 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Φαν Πέρσι, για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Μέμφις Ντεπάι με σουτ στο 68'.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, ΜακΓκάουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Γέντινακ, ΜακΚάι, Μπρεσιάνο (51' Μπόζανιτς), Λέκι, Όαρ (77' Τάγκαρτ), Τιμ Κέιχιλ (69' Χάλοραν).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ : Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45'+3 Ντεπάι), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (78' Βίνταλουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (87' Λενς).

Γκολ: 21' Τιμ Κέιχιλ, 54' πέν. Γέντινακ / 20' Ρόμπεν, 58' Φαν Πέρσι, 68' Ντεπάι
Κάρτες: 43' Τιμ Κέιχιλ, 47' Φαν Πέρσι

«Βόμβα» στο Μουντιάλ από τη Χιλή που έστειλε σπίτι της την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία. Η «Φούρια Ρόχα» ηττήθηκε με 2-0 στο "Μαρακανά" και αποχαιρέτησε πρόωρα το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι Βάργκας (20') και Αράνγκις (43') πέτυχαν τα γκολ για τους Χιλιανούς που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» από τον 2ο όμιλο, μαζί με την Ολλανδία.

Ουσιαστικά, οι «Φούριας Ρόχα» δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν τον εφιάλτη της πρεμιέρας και τη συντριβή (1-5) από την Ολλανδία. Ο Ντελ Μπόσκε δίστασε να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, ο Ικέρ Κασίγιας ήταν και πάλι...σκιά του καλού του εαυτού, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Κι όταν μια ομάδα δεν έχει τερματοφύλακα και σέντερ φορ, πόσα μπορούν να αλλάξουν από μια αλλαγή στο κέντρο της άμυνας (Χάβι Μαρτίνεθ αντί του Πικέ);

Στο 20΄ ο Βάργκας βρέθηκε σε θέση βολής αφού η ισπανική άμυνα παρακολουθούσε με... παροιμιώδη απάθεια την προσπάθεια του Αλέξις Σάντσες, και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 43΄ πάλι ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ, ο Κασίγιας απομάκρυνε με... ερασιτεχνικό τρόπο και η μπάλα κατέληξε στον Αράνγκις, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Οι Ισπανοί έκαναν μια τελευταία προσπάθεια μπαίνοντας δυναμικά στο β΄ ημίχρονο, αλλά η χαμένη ευκαιρία του Μπουσκέτς -εντελώς μόνος σε κενή εστία, σούταρε άουτ- στο 53΄ αντικατοπτρίζει με ιδανικό τρόπο τη γενικότερη αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις ο Μπράβο τούς στέρησε ακόμα και το δικαίωμα να πετύχουν ένα γκολ και τους ανάγκασε να αποχωρήσουν με κατεβασμένα κεφάλια, ακολουθώντας την τύχη της Γαλλίας (2002) και της Ιταλίας (2006), ως κάτοχοι του τίτλου που αποκλείονται με... συνοπτικές διαδικασίες.

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Κίτρινες: Τσάμπι Αλόνσο - Μένα, Βιδάλ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): 1. Ικερ Κασίγιας, 22. Θέσαρ Αθπιλικουέτα, 15. Σέρχιο Ράμος, 4. Χάβι Μαρτίνεθ, 18. Ζόρντι Άλμπα, 14. Τσάμπι Αλόνσο (46΄ 17. Κόκε), 16. Σέρχιο Μπουσκέτς, 6. Αντρές Ινιέστα, 21. Νταβίντ Σίλβα, 19. Ντιέγκο Κόστα (64΄ 9. Φερνάντο Τόρες), 11. Πέδρο (76΄ 20. Σάντι Καθόρλα)

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1. Κλαούντιο Μπράβο, 17. Γκάρι Μεντέλ, 18. Γκονσάλο Χάρα, 5. Φρανσίσκο Σίλβα, 2. Εουγκένιο Μενα, 4. Μαουρίσιο Ίσλα, 20. Τσαρλς Αράνγκις (64΄ 16. Φελίπε Γκουτιέρες), 8. Αρτούρο Βιδάλ (88΄ 6. Κάρλος Καρμόνα), 21. Μαρσέλο Ντίας, 7. Αλέξις Σάντσες, 11. Εντουάρντο Βάργκας (85΄ 10. Χόρχε Βαλντίβια)


Η Κροατία συνέτριψε με 4-0 το Καμερούν στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης με το Μεξικό θα παίξει την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ.

Οι Αφρικανοί, που από το 40΄ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σονγκ, μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Ο Μάντζουκιτς, στο ντεμπούτο του σε παγκόσμιο κύπελλο πέτυχε 2 γκολ (61΄, 73΄), ενώ σκόραραν και οι Όλιτς (11΄), Πέρισιτς (48΄).

Η Κροατία προηγήθηκε πολύ γρήγορα με το πλασέ του Ίβιτσα Όλιτς στο 11΄ μετά την ασίστ του Πέρισιτς. Ο σκόρερ των Κροατών έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 16΄ να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν από πολύ κοντά δεν πλάσαρε σωστά κι έδωσε την ευκαιρία στον Ιτάνζ να αποκρούσει ενστικτωδώς.

Προσπάθησε ν΄ αντιδράσει το Καμερούν, αλλά η ανόητη ενέργεια του Σονγκ στο 40΄ να χτυπήσει εκτός φάσης το Μάντζουκιτς μπροστά στα μάτια του Προένσα ήταν «μαχαιριά» για την αφρικανική ομάδα, που με 10 παίκτες στο δεύτερο μέρος και με το γκολ από τα αποδυτήρια που δέχτηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αδύνατο ν΄ αντιδράσει.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε, ουσιαστικά, τέλος στο 48΄ όταν ο Πέρισιτς με κούρσα από τη μεσαία γραμμή και ιδανικό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή πέτυχε το 2-0 και απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Σαν σε προπόνηση στη συνέχεια ο Μάντζουκιτς πέτυχε άλλα δύο γκολ, στο 61΄ με κεφαλιά και στο 73΄ με πλασέ σε κενή εστία, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για το συγκρότημα του Νίκο Κόβατς που πέτυχε απόψε όσα γκολ είχε σημειώσει συνολικά στις δύο τελευταίες παρουσίες του σε Μουντιάλ (2002, 2006).

Στο 89΄ μετά από κεφαλιά του Γουεμπό η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Εντουάρντο

Κόκκινες: 39΄ Σονγκ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Φόλκερ Φίνκε): 16.Τσαρλς Ιτάνζ, 2.Μπενουά Ασου Εκοτό, 3.Νίκολας Νκουλού, 14.Ορελιέν Τζετζού (46΄ 5.Ντάνι Νουνκό), 17.Στεφάν Μπια, 21.Ζοέλ Ματίπ, 6.Αλεξάντρ Σονγκ, 18.Ενό Εγιόνγκ, 8.Μπέντζαμιν Μουκαντζό, 10.Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (70΄ 15.Πιερ Γουεμπό), 13.Ερικ Τσούπο-Μότινγκ (75΄ 20.Έντγκαρ Σαλί)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): 1.Στίπε Πλετίκοσα, 11.Ντάριο Σρνα, 3.Ντάνιελ Πράνιτς, 5.Βέντραν Τσόρλουκα, 6.Ντέγιαν Λόβρεν, 19.Σαμίρ (72΄ 20.Ματέο Κόβασιτς), 18.Ίβιτσα Όλιτς (69΄ 9.Εντουάρντο), 7.Ιβάν Ράκιτιτς, 10.Λούκα Μόντριτς, 4.Ιβάν Πέρισιτς (78΄ 16.Αντε Ρέμπιτς), 17.Μάριο Μάντζουκιτς.

Χθες,Πέμπτη 19 Ιουνίου

Την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας εξασφάλισε ουσιαστικά η Κολομβία, καθώς διπλασίασε τις νίκες της στον Γ' όμιλο, στον οποίο μετέχει και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Το συγκρότημα του Πέκερμαν επιβλήθηκε την Πέμπτη με 2-1 σκορ της Ακτής Ελεφαντοστού στο «Estadio Nacional Brasilia» και πλέον είναι μία ανάσα από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Νοτιοαμερικάνοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ροντρίγκες και Κιντέρο στο 62' και στο 67'΄αντίστοιχα και το μόνο που κατάφεραν οι Ιβοριανοι στη συνέχεια ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τέρμα του Ζερβίνιο στο 73'.

αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος με τις φάσεις μπροστά από τις εστίες και των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Κολομβία με τον Τέοφιλο Γκουτιέρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κουαδράδο τον βρήκε αμαρκάριστό στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πολύ κακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το θέαμα ήταν απολαυστικό με την Κολομβία να ανεβάζει ρυθμό και να «προειδοποιεί» με το δοκάρι του Κουαδράδο στο 59'. Στο 64' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ροντρίγκες με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Κολομβιανούς. Και ενώ η Ακτή Ελεφαντοσού, και με την είσοδο του Ντρογμπά στον αγώνα, πίεζε για την ισοφάριση ο Γκουτιέρες έκλεψε την μπάλα, μετά από λάθος της άμυνας, πάσαρε στον Κιντέρο που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 στο 70'.

Οι «ελέφαντες» όμως δεν τα παράτησαν και στο 73' ο Ζερβίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Οσπίνα μείωσε σε 2-1.

Η Ακτή Ελεφαντοστού τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς όμως να το καταφέρει αφού ο Μάριο Γέπες καθοδηγούσε μαεστρικά την άμυνα της Κολομβίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι πρώτη φορά στην ιστορία της που η Κολομβία φτάνει τις δύο νίκες σε ένα Μουντιάλ.


Γκολ: 62' Ροντρίγκες, 67' Κιντέρο - 73' Ζερβίνιο

Κίτρινες: Ζοκορά

Δοκάρια: Ζοκορά (59' Κολομβία)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72' Αρίας), Αγκιλάρ (80' Μεχία), Γκουτιέρες, Σάντσες, Ζουνίγκα, Κουαρδάδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο).

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ, Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονί (60' Ντρογκμπά), Γκραντέλ (67' Καλού), Οριέ (73' Μπολί), Γ. Τουρέ, Σέρι, Μπάμπα.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες η Ουρουγουάη πέτυχε την Πέμπτη την παρθενική της νίκη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

O επιθετικός της Λίβερπουλ, αν και προερχόταν από πρόβλημα τραυματισμού, με δύο γκολ στο «Arena Corinthians» «πλήγωσε» την Εθνική Αγγλίας και βοήθησε να επικρατήσει με 2-1 σκορ η «τσελέστε», η οποία πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση.

Εν αντιθέσει με τους Ουρουγουανούς τα «τρία λιοντάρια» είδαν το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Το μοναδικό τέρμα των Άγγλων το πέτυχε στο 75' ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Γουέιν Ρούνεϊ άρχισε το ματς η Αγγλία. Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με απευθείας φάουλ στο 10', ενώ «τράνταξε» το δοκάρι του Μουσλέρα με κεφαλιά στο 31'.

Στη συνέχεια οι Ουρουγουανοί, οι οποίοι μέχρι τότε είχαν απειλήσει με το σουτ του Ροντρίγκεζ που πέρασε μόλις άουτ, κατάφεραν να προηγηθούν στο 39' χάρη στην εκπληκτική συνεργασία των δύο επιθετικών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έντινσον Καβάνι με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Λουϊς Σουάρες και αυτός με εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ.

Το γκολ αυτό είχε άμεσες συνέπειες στο ηθικό των «τριών λιονταριών», ενώ παράλληλα συνεχιζόταν η ιστορική αδικία που ήθελε τον Ρούνεϊ να μην έχει σκοράρει ποτέ σε Μουντιάλ.

Στο 54' έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μουσλέρα πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, στην τρίτη ευκαιρία που είχε σήμερα ο Ρούνεϊ (και όλη η Αγγλία, έως εκείνο το σημείο).

Η αδικία αποκαταστάθηκε στο 75' όταν ο Γκλεν Τζόνσον πραγματοποίησε έξοχη προσπάθεια από δεξιά και πέρασε τη μπάλα στον Ρούνεϊ, ο οποίος από πολύ κοντά ισοφάρισε και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε θρίλερ, αφού η ισοπαλία ουσιαστικά δεν εξυπηρετούσε κανέναν.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Άγγλοι πίεσαν για να πετύχουν το νικητήριο γκολ, ωστόσο εν τέλει είδαν τη δική τους την εστία να παραβιάζεται και πάλι από τον Σουάρες.

Στο 85’ ο διεθνής στράικερ της Λίβερπουλ επωφελήθηκε από την... κεφαλιά-ασίστ του Τζέραρντ, μετά από βολέ του Μουσλέρα και με ιδανικό τελείωμα πλάσαρε τον Χαρτ και διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της «τσελέστε».

Γκολ: 39', 85' Σουάρες - 75' Ρούνεϊ

Κίτρινες: Γκοντίν (Ουρουγουάη), Τζέραρντ (Αγγλία)

Δοκάρια: Ρούνεϊ (31' Αγγλία)

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονζάλες (78' Φουσίλε), Ρίος, Λοντέιρο (69' Στουάνι), Ροντρίγκεζ, Καβάνι, Σουάρες (89’ Κόατες)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ (64' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ

Ισόπαλος 0-0 έληξε ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την Ιαπωνία χθες στη Νατάλ της Βραζιλίας, και πλέον η πρόκριση για τους «16» θα κριθεί την ερχόμενη Τρίτη, στα τελευταία παιχνίδια της ίδιας φάσης. Η Ελλάδα παρότι έπαιζε από το 38′ με δέκα λόγω της επιπολαιότητας του Κατσουράνη, τα έδωσε όλα για να μην χάσει και τελικά τα κατάφερε απέναντι στους υπερτιμημένους Ιάπωνες.

Από τους 4 του ομίλου της Ελλάδος, η Κολομβία έχει ήδη περάσει, και την άλλη μία θέση θα διεκδικήσουν η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ιαπωνία και η Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων αγώνων της 1ης φάσης, η βαθμολογία στον όμιλο είναι: Κολομβία 6 βαθμοί (5-1 τέρματα), Ακτή Ελεφαντοστού 3 βαθμοί (3-3 τέρματα), Ιαπωνία 1 βαθμός (1-2 τέρματα) και Ελλάδα 1 βαθμός (0-3 τέρματα).

«Ας μαζέψουμε εμείς 4 βαθμούς, κι αν θέλει ο Θεός να αποκλειστούμε ας μη περάσουμε».

Η δήλωση αυτή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, εκ των κορυφαίων αμυντικών παικτών της Ελλάδος στο χθεσινοβραδινό 0-0 με την Ιαπωνία, αντικατοπτρίζει ίσως την αποφασιστικότητα των διεθνών ποδοσφαιριστών να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στα 2 τελευταία παιχνίδια της πρώτης φάσης, την ερχόμενη Τρίτη, η Ελλάδα να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, και η Ιαπωνία να μην κερδίσει την Κολομβία.

Αν τώρα, νικήσουν και η Ελλάδα και η Ιαπωνία, τότε η πρόκριση θα παιχθεί στη διαφορά τερμάτων, με τους Ιάπωνες να έχουν -1 και η Ελλάδα -3. Ετσι λοιπόν, εάν οι Ασιάτες κερδίσουν την Κολομβία με 1-0, η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού με 3-0, ώστε να έχουν αμφότερες μηδενική διαφορά τερμάτων, μόνο που η Εθνική Ελλάδας θα έχει καλύτερη επίθεση (3-3 τα γκολ, έναντι 2-2 των Ασιατών).

Αν, πάλι, ισοβαθμήσουν σε όλα (δηλαδή σε βαθμούς, διαφορά τερμάτων και επίθεση), τότε θα γίνει το πρωτόγνωρο η ομάδα που θα προκριθεί στους «16» να βγει με κλήρωση.

Είναι μία δύσκολη εξίσωση για την ελληνική ομάδα διότι στον δικό της αγώνα, την πρόκριση διεκδικεί και η αφρικανική, που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Ενώ στο άλλο παιχνίδι, η Κολομβία έχει ήδη προκριθεί οπότε ίσως κάνει οικονομία δυνάμεων για την επόμενη φάση και δεν βάλει τα δυνατά της κατά της Ιαπωνίας.

Επί πλέον, η Εθνική Ελλάδος θα αγωνιστεί την Τρίτη χωρίς τον αρχηγό της Κώστα Κατσουράνη, που αποβλήθηκε στο 38ο λεπτό του αγώνα με τους Ιάπωνες, και πιθανότατα χωρίς και τον Κώστα Μητρογλου ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ζήτησε από τους παίκτες του «να μπουν μέσα και να τα δώσουν όλα, και αυτό ακριβώς έκαναν». Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει ότι «οι πιθανότητές μας για πρόκριση είναι ακόμα ζωντανές».

Ο Γιώργος Καραγκούνης, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι για να αναλάβει τον ανασταλτικό ρόλο που είχε ο αποβληθείς Κώστας Κατσουράνης, είπε ότι «το βασικό από το παιχνίδι αυτό είναι ότι δώσαμε μια χαρά στους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στον τελευταίο αγώνα».