FIFA World Cup In Brazil 2014: Πρόχειρη Ανάλυση

Day 2,402, 06:26 Published in Greece Greece by NtinosGr

Καλησπέρα στην κοινότητα.
Αν και βαριόμουνα να βγάλω άρθρο με τους χθεσινούς αγώνες στη Βραζιλία,βγάζω τώρα.
Ισοπαλία είχαμε στο Βραζιλία-Μεξικό με 0-0
Το Βέλγιο νίκησε την Αρμενία με 2-1
Ισοπαλία με 1-1 στο Ρωσία-Νότια Κορέα
Με κάπως διαφορετική ανάλυση αυτή τη φορά

Αναλυτικά


Βέλγιο: Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Βαν Μπόιτεν, Κομπανί, Αλντερβέιρελντ, Ντεμπελέ, Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Τσαντλί, Λουκάκου.

Αλγερία: Μπολί, Χαλίσε, Μεντζανί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Σουντανί, Μαχρέζ.

Ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο ομάδων.

1': Έναρξη στο ματς.

8': Η Αλγερία δείχνει τη διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα στο κέντρο, ενώ το Βέλγιο προσπαθεί μα αναπτυχθεί από τα αριστερά με τονΑζάρ...

17': Ευκαιρία για την Αλγερία. Ο Μαχρέζ σούταρε με αριστερό η μπάλα άουτ.

23': Πέναλτι για την Αλγερία.

24': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την Αλγερία με το εύστοχο πέναλτι του Φεγκουλί.

35': Με σουτ προσπαθούν να διασπάσουν οι Βέλγοι την άμυνα των Αλγερινών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

44': Ο Αζάρ πάσαρε στον Τσαντλί, εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει.

45': Τέλος πρώτου ημιχρόνου, η Αλγερία προηγείται 1-0 ου Βελγίου με το γκολ του Φεγκούλι, από τα έντεκα βήματα.

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου.

56': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αλγερία. Η κεφαλιά του Μεντζανί, κατέληξε άουτ.

66': Σουτ του Βερντόνγκεν, η μπάλα άουτ.

66': Τεράστια ευκαιρία για το Βέλγιο, με τον Όριτζι να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

70'
: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για το Βέλγιο, με τον Φελαϊνί...

79': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για το Βέλγιο, με τον Μέρτενς...

Τέλος αγώνα.

Η Βραζιλία ήταν μέτρα (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο) στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με το Μεξικό, έτσι αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.

Την Τετάρτη η Κροατία παίζει με Καμερούν και ο νικητής πάει στους 3 βαθμούς, έτσι θα έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιέρμο Οτσόα, με τον Μεξικανό τερματοφύλακα να κάνει 4-5 μεγάλες επεμβάσεις, με μία είναι... τεράστια.

Οι Μεξικανοί δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση, δίκαια πήραν την ισοπαλία και το ματς με την Κροατία την τελευταία αγωνιστική αναμένεται συναρπαστικό.


Η Σελεσάο πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Οτσόα ως το 14ο λεπτό, οπότε ο Παουλίνιο δεν έβαλε καλά το σώμα του στη σέντρα του Μαρσέλο κι έχασε την ευκαιρία στην κεφαλιά, από καλή θέση.

Η απάντηση των «τρικολόρες» ήρθε στο 24΄ με ένα πολύ δυνατό σουτ του Ερέρα εκτός περιοχής, με τον Ζούλιο Σέζαρ να βρίσκει μόλις την μπάλα και να την πετά κόρνερ, ενώ στο 26΄ η καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μεξικανού τερματοφύλακα, που έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ ως τώρα πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.
Το παιχνίδι είχε ανοίξει, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης είχαν νέα καλή στιγμή με τον Φρεντ στο 35΄, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Οτσόα, για να καρδιοχτυπήσει ο Βάσκες τον Σέζαρ στο 41΄με τη «βολίδα» του να περνά μόλις άουτ και τον Παουλίνιο να αποτυγχάνει σε μοναδικό τετ α τετ στο 44΄.

Οι παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα δοκίμασαν τους αντιπάλους τους στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όταν χωρίς να πατούν περιοχή επιδόθηκαν σε «βομβαρδισμό» με σουτ έξω από τη βραζιλιάνικη περιοχή: στο 55΄η προσπάθεια του Βάσκες κατέληξε μόλις άουτ, στο 56΄ το σουτ του Ντος Σάντοςκόντραρε και λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Σέζαρ και στο 57΄ η «οβίδα» του Ερέρα «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι. Σταδιακά όμως ο ρυθμός των Μεξικανών άρχισε να πέφτει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιέζουν. Στο 63΄ το καταπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ από τα 35 μέτρα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε για άλλη μια φορά από τον ανίκητο Οτσόα, ο οποίος σταμάτησε και την εξ επαφής κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 86΄. Το Μεξικό όχι μόνο άντεξε λοιπόν χάρις στον εξαιρετικό «εξαδάχτυλο» τερματοφύλακά του, που κάποτε είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αλλά λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από τη Φορταλέσα, καθώς στο 90΄ το σουτ του Γκουαρδάδο «κοψοχόλιασε» τον Σέζαρ, που ένα λεπτό αργότερα χρειάστηκε να επέμβει στην προσπάθεια του Χιμένες για να διατηρήσει το «μηδέν»

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).

ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Χοσέ Χουάν Βάσκες, Έκτορ Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (84' Ραούλ Χιμένες), Περάλτα (74' Χαβιέρ Ερνάντες).

Η πρώτη ισοπαλία με γκολ στο Μουντιάλ 2014 είναι γεγονός, καθώς Ρωσία και Νότιος Κορέα έμειναν στο 1-1. Γκάφα το ένα γκολ, αμφισβητούμενο το άλλο

Ρωσία και Νότιος Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014.

Το ματς ήταν κακό, το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, ενώ το δεύτερο βέβαια δεν είχε θέαμα, απλά δύο ιδιαίτερες φάσεις που οδήγησαν σε γκολ.

Οι Ασιάτες άνοιξαν στο σκορ στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο ή μάλλον με την τεράστια γκάφα του Ίγκορ Ακινφέεβ, ενώ απάντησε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ στο 74', τρία λεπτά μετά την είσοδό του, όμως ίσως το γκολ να μην έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ.

Ρωσία και Νότιος Κορέα έχουν από έναν βαθμό, κορυφή είναι το Βέλγιο με 3 και χωρίς βαθμό είναι η Αλγερία στον 8ο όμιλο.


ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59' Τζαγκόεβ), Κοκόριν.
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72' ), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν.

Γκολ: 74' Κερζακόβ / 68' Λι Κέουν-Χο
Κάρτες: 14' Σον Χέουνγκ-Μιν, 30' Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, 49' Σατόβ

Απογοητευτικό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τη Νότιο Κορέα να προσέχει την άμυνά της και την Ρωσία να μην έχει τρόπο να την διασπάσει.

Φάση μεγάλη στα 45 πρώτα λεπτά δεν υπήρχε, με τους Ασιάτες να έχουν ως καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Παρκ Τσου-Γιούνγκ στο 34' που κόντραρε και έγινε επικίνδυνο (άουτ), ενώ για τους Ευρωπαίους ξεχώρισε η εκτέλεση φάουλ του Ιγκνασέβιτς στο 31' με τον Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ να αποκρούει.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, χωρίς όμως να πατάνε ιδιαίτερα οι επιθετικοί στην αντίπαλη περιοχή και φάσεις να δημιουργούνται μόνο με μακρινά σουτ.

Με ένα μακρινό σουτ λοιπόν άνοιξε και το σκορ για τους Νοτιοκορεάτες στο 68', με τον Λι Κέουν-Χο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ακινφέεβ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει στα δίχτυα του!

Ο Φάμπιο Καπέλο πέρασε στο ματς τα δύο μεγάλα ονόματα που είχε στον πάγκο, τους Αλάν Τζαγκόεβ (από το 59') και Αλεκσάνταρ Κερζακόβ.

Ο Κερζακόβ μάλιστα ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', σκοράροντας μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό στον αγωνιστικό χώρο, με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας να διώξει, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για οφ-σάιντ.

Ο Διαγωνισμός τρέχει ακόμα:
Κλικ Εδώ