eViata-i scumpa

Day 2,649, 16:15 Published in Romania Romania by Tigran the Great


eRomania are la ora actuala 100% bonusuri pentru toate categoriile: food, weapons si houses. Cu alte cuvinte, suntem una dintre cele mai avantajate tari din eRepublik, in materie de resurse, mai ales daca tinem cont de faptul ca cele mai rare se afla in regiunile core, ce n-au mai fost cucerite de ceva timp.

De asemenea, avem si rezerve la unele dintre ele, mai exact: peste, fructe, fier si aluminiu, in sensul ca daca pierdem o regiune cu o astfel de resursa, avem inca una cu aceeasi resursa.

De curand au fost modificate si taxele, majoritatea fiind de acord ca sunt unele benefice pentru tara noastra, fapt ce, alaturi de bonusuri, a generat cateva lucruri, cum ar fi:
- migratii ale strainilor la noi
- intoarcerea mai multor romani plecati prin strainatate
- o crestere exponentiala a salariilor, devenind cred tara cu cele mai bune salarii (ce va duce la randu-i la o migratie mai mare la noi)
- scumpirea anumitor marfuri, ca spre exemplu casele.



Toate bune si frumoase, ai putea spune ca eRomania devine usor, usor, o forta economica mondiala. Insa mi se pare ca ne si costa destul de mult treaba asta. Ma refer aici la noua moda in ceea ce priveste contractele, adica acel rental agreement. Noi avem incheiate doua astfel de intelegeri, dupa cum urmeaza:

1. Rental agreement cu eUcraina, in urma caruia primim regiunile: Bassarabia, Bukovina, Podolia si Polisia. In schimbul acestora noi oferim:
- 40.000 cc lunar, la fiecare 3 ale lunii;
- taxele incasate de la ei, returnate saptamanal.

2. Rental agreement cu eBelarus, in urma caruia obtinem si regiunile: Homelskaya, Mahilyowskaya, Hrodzienskaya, Vitsebskaya si Brestskaya. La schimb oferim:
- 30.000 cc lunar, la fiecare 10 ale lunii;
- taxele incasate de la ei, returnate saptamanal.

Un calcul rapid ne arata ca per total, treaba asta ne costa 70.000 cc, alaturi de toate taxele incasate din ambele tari. Excuse me, but that's a lot!

Chiar ne permitem chestia asta..? N-am stat sa urmaresc cate fonduri strange Bugetul de Stat pe parcursul unei luni, dar 70.000+taxe mi se pare destul de mult.



Acum, sunt sigur ca exista unii oameni care ar prefera sa nu platim aceste taxe, sau macar nu la ambele tari. Cu alte cuvinte, sa-i tinem ocupati pe unii dintre ei prin puterea noastra militara, nu cea economica. Nu pot sa zic ca sprijin o astfel de manevra, fiindca eBelarus este o tara proAsteria, iar cu eUcraina avem o prietenie mai veche. Ar fi nedrept fata de ei si sincer, cred ca putem mai mult decat sa ne flexam muschii. Sigur, nu e intelept nici sa te umplii de prieteni, neavand cu cine sa te razboiesti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam de altii doar fiindca putem si sa fim seriosi, harta-i mare.

Totusi, nu stiu cat de mult mai e la moda chestia asta.. noua moda e cea de rental agreement. Incep sa apara din ce in ce mai multe. Noi avem doua, eTurcia are rental in eGeorgia, eArgentina si eUruguay au incheiat rental cu eNigeria si exemplele continua. Se pare ca usor, usor, Lumea Noua trece de la conflicte armate, la lupte economice. Realocarea resurselor a dat startul, rentalurile au oferit mijloacele si acum a inceput o cursa a economiilor. Armele Q7 se transforma in "care are cele mai bune salarii", rachetele si bombele devin "boom-uri economice" si acum cea mai tare tara e cea cu cele mai mari venituri si cele mai scazute preturi. Sa inteleg ca dorinta de lupta s-a dus? Devenim mai "maturi" la capitolul razboaie? Ajungem la pace mondiala?

Sigur, mai ai si exemple de genul eArgentina vs eChile, dar per total mi se pare ca asistam la un cease fire de zile mari!



Problema insa, referitoare la costuri, ramane. Trebuie sa producem al naibii de mult pentru a putea sa platim aceste chirii si in acelasi timp sa ne permitem AS-uri, sa avem programe de dezvoltare juniori, sa decontam tot felul de cheltuieli si sa inregistram si crestere economica.

Cu alte cuvinte, ai nevoie de o economie cat se poate de stimulata si in plina crestere. Ai nevoie de un export bunicel, de o productie masiva, la preturi avantajoase pentru producatori, dar si de o putere de cumparare ridicata.

Cam care credeti ca sunt solutiile pentru a realiza acest lucru si cum considerati ca se pot aplica?

Leave your thoughts below! 🙂