Erepublik & propaganda

Day 1,946, 08:50 Published in Greece Greece by mixalis35
Μουσική υπόκρουση
Πρόσφατα κατά την πλοήγηση μου στο διαδίκτυο έπεσα στο κάτωθι άρθρο, το οποίο μου προκάλεσε έκπληξη πόσα πράγματα μπορούν να έχουν εφαρμογή σε ένα παιχνίδι μέσω υπολογιστή το οποίο προσομοιάζει την πραγματικότητα. (το κείμενο είναι σε πλάγια γραφή). Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το παρόν είχε γραφτεί για να εκδοθεί το πρωί της Παρασκευής 15/3... έκρινα πως έπρεπε να εκδοθεί τελικά λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο στο κείμενο έκτοτε δεν έχουν γίνει αλλαγές, εκτός της προσθήκης τριών λέξεων.

Πως να έχετε το κόσμο υπό τον έλεγχό σας (How to control people)
του Charley Reese


“... Ακολουθούν μερικές ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τους άλλους ανθρώπους. Αν κάτι από όλα αυτά σας φαίνεται γνώριμο, ε τότε είναι καιρός να ξυπνήσετε!
Το πιο σημαντικό στον έλεγχο των ανθρώπων είναι να μην το ξέρουν πως τους ελέγχεις. Εάν οι άνθρωποι ήξεραν, αυτή η γνώση θα έφερνε τη δυσαρέσκεια και ενδεχομένως την εξέγερση, οι οποίες έπειτα θα απαιτούσαν την ωμή βία και τον τρόμο, παρωχημένες και όχι 100% επιτυχημένες μεθόδους ελέγχου.

Είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε να ελεγχθούν οι άνθρωποι έμμεσα, και να τους χειριζόσαστε έτσι ώστε να σκέφτονται αυτό που θέλετε να σκέφτονται, και να κάνουν αυτό που θέλετε να κάνουν.
Μια βασική τεχνική είναι να κρατηθούν ανίδεοι. Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο εύκολοι να τους χειριστείς. Η κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης ή ο περιορισμός της πρόσβασης στην εκπαίδευση θα ήταν η άμεση προσέγγιση. Αυτό όμως θα ήταν πολύ φανερό. Η έμμεση προσέγγιση είναι να ελεγχθεί η εκπαίδευση που λαμβάνουν.
Είναι δυνατό να είναι ένας Ph.D., γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, ή λογιστής, για να δώσουμε μερικά μερικά παραδείγματα, και να είναι συγχρόνως ένα αμόρφωτο άτομο. Η διαφορά μεταξύ της αληθινής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης έχει θολωθεί έξυπνα στην εποχή μας έτσι ώστε έχουμε τους ανθρώπους που ασκούν με επιτυχία τις ειδικότητές τους, ενώ συγχρόνως είναι τελείως ανίδεοι για τα μεγαλύτερα ζητήματα του κόσμου στον οποίο ζουν.
Το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η απουσία της πρωτογενούς, αυθεντικής σκέψης. Αν τους υποβάλλετε μια ερώτηση, θα καταλήξουν να αναπαράγουν κάτι που σκέφτηκε κάποιος άλλος σαν απάντηση. Τι πιστεύουν οι ίδιοι όμως; Ε λοιπόν, αυτό δεν τους απασχολεί. Η εκπαίδευσή τους αποτελείται από την εκμάθηση του πώς να χρησιμοποιήσει τη βιβλιοθήκη και να αναφέρει τις πηγές...”
(erep:Γίνεται φανερό πως το να κρατάς στην άγνοια, τους νέους παίχτες είναι μόνο προς το συμφέρον το κατεστημένου , του εδραιωμένου και για αυτό η γνώση πρέπει να μην παρέχεται καθόλου ή να παρέχεται με το σταγονόμετρο. )

“...Αυτό απλοποιεί πολύ τα πράγματα για αυτόν που θέλει να ελέγχει την σκέψη των άλλων, επειδή με αρκετά χρήματα, με τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, με τα ιδρύματα δωρεών, ιδρύματα επιχορηγήσεων, και μέσω της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, είναι σχετικά εύκολο να ελέγξεις ποιούς θα θεωρούν ως τις αυθεντίες που θα αναφέρουν, αντί να τους αφήσεις να σκεφτούν από μόνοι τους...”

( erep:Αυτό σου δίνει το δικαίωμα να επιβάλλεις δόγματα-θεραπείες μέσω ατόμων που θεωρούνται άσπιλα ή αυθεντίες πάνω στα θέματα που εξυπηρετούν το σύστημα. Αυτό επίσης λαμβάνει χώρα ελέγχοντας τις παροχές και τις ακαδημίες νέων παιχτών.
Παράλληλα ελέγχεις τους διαύλους επικοινωνίας και απομονώνεις τους παίχτες ,παλαιούς και κυρίως τους νέους, σε προκατειλημμένο περιβάλλον όπου μπορείς να επαναλαμβάνεις τις απόψεις σου μέχρι να γίνουν κτήμα τους.
σημείωση: τα άσπιλα ονόματα μπορεί και αυτά να χρησιμοποιούνται , παρόλη την καλή τους διάθεση να προσφέρουν , αφού προηγουμένως τους έχουν παραπληροφορήσει, παραπλανήσει ή να τους έχουν φυτευτεί ιδέες και εικονικοί εχθροί. )

“...Μια άλλη τεχνική είναι να τους κρατάς πάντα διασκευαζόμενους. Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες οργάνωναν μονομαχίες στις αρένες επειδή δεν είχαν την τηλεόραση. Εμείς έχουμε την τηλεόραση επειδή δεν έχουμε αρένες. Με οποιοδήποτε τρόπο, ο σκοπός είναι να κρατηθεί η σκέψη των ανθρώπων στη ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, και τα περιφερειακά πολιτικά θέματα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να να ανησυχήσετε ότι κάποτε θα καταλάβουν τα πραγματικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο σας δίνουν την δυνατότητα να τους ελέγχετε...”


“...Ακριβώς όπως ένα αληθινά μορφωμένο άτομο είναι δύσκολο να ελεγχθεί, το ίδιο ισχύει και για ένα οικονομικά ανεξάρτητο άτομο. Επομένως, θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα παράγουν ανθρώπους που εργάζονται με μισθό, δεδομένου ότι οι μισθωτοί έχουν μόνο μικρό έλεγχο του οικονομικού πεπρωμένου τους. Θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε το νομισματικό, το πιστωτικό και τραπεζικό σύστημα.
Για να κρατήσετε τα συνδικάτα υπό έλεγχο, προωθείτε ένα σχέδιο που επιτρέπει σε σας να μετατοπίζετε τις θέσης εργασίας της παραγωγής εκτός της χώρας και μετά να επαναφέρετε τα προϊόντα αυτά ως εισαγωγές (free trade). Με αυτό τον τρόπο, θα απαλλαγείτε από τα συνδικάτα ή θα έχετε μόνο υπάκουα συνδικάτα...”

(erep:ανεβάζουμε τους φόρους εισοδήματος και το ΦΠΑ, προκειμένου να ελαττώνεται το εισόδημα τους και να μειώνεται η αγοραστική δύναμη των παιχτών. Παράλληλα κατεβάζουμε τους φόρους εισαγωγής σε πολύ χαμηλά επίπεδα έως καθόλου για να πουλάμε χωρίς δασμούς τα προϊόντα που παράγουμε στο εξωτερικό (με μικρότερο κόστος) με Έλληνες παίχτες που είναι ευγνώμονες που δουλεύουν εκεί λαμβάνοντας μεγαλύτερο μισθό )

“...Μια άλλη τεχνική είναι να αγοράζονται αμφότερα τα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε από μια στιγμή και μετά οι άνθρωποι θα θεωρούν πως είτε ψηφίσουν για τον υποψήφιο Α είτε για τον υποψήφιο Β, αυτοί θα εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές.
Αυτό θα δημιουργήσει μια μεγάλη απάθεια και μια πεποίθηση ότι η πολιτική διαδικασία είναι άχρηστη και δεν πρόκειται να φέρει πραγματική αλλαγή.
Αρκετά σύντομα θα έχετε έναν πληθυσμό που αισθάνεται απολύτως ανίσχυρος, και που θα σκέφτεται ότι για όλα τα άσχημα πράγματα που του συμβαίνουν δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα παγκόσμιων δυνάμεων ή της “εξέλιξης” ή κάποια άλλη εξαϋλωμένη και αφηρημένη έννοια...”
(erep: Εκμαυλίζεις τον υπάρχοντα σχηματισμό που συμμετέχεις και δημιουργείς την αίσθηση πως το πολιτικό σύστημα είναι παρωχημένο και εξευτελισμένο προκειμένου να το αγνοεί η μάζα ενώ παράλληλα δημιουργείς την ανάγκη για νέο σκηνικό και προωθείς από το παρασκήνιο την διάδοχη κατάσταση για να καλύψεις το κενό και να εμφανιστείς ως μεσσίας )

“...Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσφέρετε και τους αποδιοπομπαίους τράγους."
(erep: προκαλείς το χάος... Ακόμη και αν δεν υπάρχει, προκαλείς την αίσθηση-το φτιαχτό σκηνικό- πως όλα πάνε χάλια, μέχρι να ζητήσουν να σωθούν από σένα, ακόμη και αν τα πράγματα βαίνουν καλώς (έχουμε ολόκληρη την χώρα ελεύθερη + κάποιες περιοχές έξτρα, οι χώρες που έχουμε πόλεμο μας ζητάνε ανακωχή και για πρώτη φορά γίνονται συνομιλίες για να αλλάξουμε συμμάχους!). Μπορείς έτσι, να δημιουργήσεις εχθρούς που πραγματικά δεν υπάρχουν, για να συσπειρώσεις γύρω σου την μάζα. Διαχωρίζεις τους παίχτες σε φίλους και εχθρούς, θέτεις διλλήματα που είναι ανούσια και απαντώνται μέσα από περιορισμένες επιλογές... -μαζί μας ή με τους άλλους... - πλυμένος ή άπλυτος... -ελίτ ή σωρός... -ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε (σας θυμίζει κάτι?)... δημιουργώντας τεχνητή πόλωση με σκοπό να απομακρύνεις τους μεν από τους δε και να μην κινδυνεύεις να χάσεις κάποιον από τους ακολούθους σου. Δεν είναι όλα στην ζωή άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι... )
“Έτσι, θα μπορείτε να τους αφήνετε να αιμορραγούν μέχρι τελευταίας σταγόνας, χωρίς να έχετε να ανησυχείτε... “ γιατί δεν θα ξέρουν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από όλα αυτά...


Αντί επιλόγου...
Επειδή το τελευταίο καιρό συνειδητοποίησα πως πολλοί συμπαίχτες, δεν έχουν δυστυχώς την δυνατότητα κατανόησης απλών κειμένων, που μεταφέρουν γενικές ή πιο ειδικές, απλές ή πιο σύνθετες ιδέες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς αδιέξοδες συγκρούσεις, έριδες και προσωπικές προστριβές (έως και βεντέτες θα μπορούσα να πω), θα πρέπει να γίνει από όλες και όλους κατανοητό το κίνητρο και την ευκαιρία για γνώση που παρέχει ένα κείμενο όπως αυτό που παρατέθηκε πιο πάνω.
Ο στόχος μας, οφείλει να είναι εκπαιδευτικός και όχι τιμωρητικός ή εκδικητικός. Αυτό που απαιτείται από όλους είναι ανοιχτά αυτιά και διάθεση αυτοβελτίωσης τόσο προσωπικής όσο και ομαδικής. Οι “παλιές βεβαιότητες” πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να απελευθερώσουμε τις κρυμμένες δυνάμεις που ενυπάρχουν μέσα σε κάθε ένα και κάθε μία από εμάς ώστε έρθουμε σε πλήρη αρμονία και ισορροπία τόσο με τον εσώτερο εαυτό μας όσο και με τους γύρω μας. Αυτό θα μας οδηγήσει από το τέλμα (ηθικό, οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό) στην ανάπτυξη, στην διευκόλυνση της καθημερινότητας μας, στο αίσθημα πληρότητας που δημιουργεί η συμμετοχή στα κοινά και η χαρά του παιχνιδιού.
Όταν τέλος, είμαστε σε θέση, όταν μπορούμε να αποκτήσουμε την γνώση, θα αναγνωρίσουμε και συμφωνήσουμε πως ο “κακός λύκος”, ο εχθρός, αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε είναι η αμάθεια στην οποία έχουμε γαλουχηθεί από παιδιά ίσως τότε βρεθούμε όλοι από την ίδια πλευρά. Η e-πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, φαίνεται πως μας οδηγεί στην αναζήτηση νέων “ειδικών”, νέων σωτήρων, οι οποίοι θα έρθουν να μας σώσουν. Αν δεν έχουμε την γνώση να τους αντιμετωπίσουμε τότε απλά θα είμαστε τα “πρόβατα στο μαντρί”. Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μαζί από θύματα, θύτες... Ας αναζητήσουμε την γνώση και την κριτική σκέψη!


Το σημερινό άρθρο διαβάζετε ακούγοντας το παρακάτω τραγούδι.
Υ.Σ. 1 Κάντε sub και shout (για vote δεν με νοιάζει αλλά δε με χαλάει κιόλας)
Y.Σ. 2 Ευχαριστώ τον Αgathoklis, για την ιδέα και την συνεργασία!