ePolonia – Dragoste sau nu prea?

Day 2,612, 12:16 Published in Romania Romania by C I P R I A N

Salutări dragi e-concetățeni!

•Am scris acest articol deoarece am simțit că este nevoie de puțină claritate în opinii, în rândul e-societății noastre, în contextul în care pe plan e-internațional se fac mutări iar e-societatea noastră riscă pericolul unei divizări pe plan extern, așa cum bine atenționa vladb în acest articol.
•Știți deja că există discuții la nivelul Asteria privind o intrare a ePoloniei în blocul pro-Asteria, sau poate chiar în cadrul alianței. Momentan nu este foarte sigur care va fi deznodământul final, însă o apropiere a ePoloniei de Asteria printr-o poziționare a acesteia în blocul pro-Asteria este aproape garantată, dacă luăm în calcul seria de MPP-uri deja realizate între aceasta și câteva țări din blocul Asteria:

http://www.erepublik.com/ro/main/law/Peru/153876
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Brazil/153904
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Iran/153972
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Greece/153928

Dacă în cazul primelor trei țări MPP-ul cu ePolonia a fost acceptat cu o majoritate zdrobitoare, nu putem spune același lucru în cazul eGreciei unde MPP-ul a fost acceptat cu un număr de voturi aproape la limită, ceea ce exprimă dualitatea de opinie din cadrul acesteia confirmată și de o Lege de Impeach la adresa actualului președinte ca urmare a semnării acestui MPP.
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Greece/153930

•Așadar, în acest context au apărut în e-societatea noastră diverse dezbateri pe acest subiect. Prim-Ministrul al eRomâniei, I KILL YOU , ne explică în articolul Polonia? de ce crede el că eRomânia trebuie să fie atentă la ce poziție își asumă în această problemă, lăsând de înțeles că din plăcere sau din obligație, eRomânia ar trebui să accepte această apropiere de ePolonia. De cealaltă parte, unul din foștii recenți Președinți ai eRomâniei, costin1989 ne spune părerea sa privind imposibila apropiere a eRomâniei de ePolonia într-un articol intitulat sugestiv Nu vrem aliați cu forța .
Sunt doar două exemple care demonstrează că există două viziuni privind politica externă a eRomâniei în această chestiune. Cine este suficient de activ și interesat, cu siguranță a observat că există discuții între jucători pe acest subiect atât pe chat-uri, cât și prin comentariile articolelor sau prin sistemul de noutăți („feed”).

•De asemenea, pentru cei care poate nu știu în ce constă și de ce există o problemă româno-poloneză (fie din cauza faptului că nu au e-trăit pe pielea lor, ca mine, fie din alte motive), l-am abordat pe comandantul elbandido pentru o mică discuție ce ne poate ajuta cu o mică trecere în revistă a e-istoriei:
Problema româno-polonă în acest joc este foarte veche. Am înțeles că exista în primele versiuni ale jocului o mecanică care dacă nu-ți hrăneai caracterul în fiecare zi, acesta putea să moară. ePolonia a avut în această perioadă un număr considerabil de mare de jucători noi, și aveau probleme în gestionarea și hrănirea acestora, motiv pentru care eRomânia a ajutat ePolonia cu hrană pentru acești jucători. După ce ePolonia s-a pus pe picioare, au început să ne trateze cu dispreț, să ne trădeze și să facă planuri pe la spatele nostru cu inamicii. O altă ciocnire ceva mai recentă a fost pe vremea TWO, EDEN și COT, când EDEN era mai mereu cucerită de TWO și COT. Inevitabil nemulțumirile au apărut în rândul țărilor EDEN, și unele membre printre care și eRomânia au decis să părăsească alianța și să încerce o intrare în TWO. Desigur, eUngaria a dat un vot de veto întrării eRomâniei în TWO, și am rămas proTWO, noi reușind să facem MPP cu toate țările, mai puțin eUngaria. Chiar și ePolonia a făcut MPP cu noi, cu toate că la noi erau unii jucători împotrivă. În luna în care am făcut MPP cu ePolonia, FAR și-a serbat ziua de naștere pornind multe RW-uri în regiunile cucerite de ePolonia, chiar reușind să elibereze mai multe, cea mai importantă astfel de regiune fiind Saxony care pentru ePolonia reprezenta puntea de legătură dintre restul regiunilor cucerite și regiunile principale. Deși în acel moment exista și în ePolonia și în eRomânia viziuni pro-cealaltă, după acest moment orice dialog diplomatic de menținere a relațiilor a eșuat.
Așadar problema cu ePolonia vine din adâncurile e-istoriei, din care cei mai vechi jucători își amintesc cum aceștia au trădat alianțele mai mereu, pe oriunde au fost, făcând înțelegeri și planuri pe la spatele aliaților cu scopul de a avea ei bonus mare. Același lucru l-au făcut și în ultima perioadă, devenind subit pro-Asteria când au văzut că au pierdut bonusurile. Și atunci întrebarea vine: ce îi oprește ca peste câteva luni să acționeze la fel și să trădeze Asteria, dacă interesul lor personal le cere acest lucru?

•Revenind la ideea articolului, în cadrul eRomâniei, care curent este mai puternic? Pentru acest lucru am decis să adresez o întrebare fiecărui comandat de Unitate Militară care este membră SMR (Statul Major Român), și să vedem concret poziția acestora.
Dar înainte de a vă prezenta răspunsurile acestora, să-mi motivez decizia de ce Unitățile Militare membre SMR. SMR, deși nu este un organism garantat de mecanicile jocului, a apărut din nevoia jucătorilor români, care sunt și ei tot oameni, de a se organiza într-un sistem social (sau de interacțiune socială) pentru o mai bună colaborare și înțelegere, astfel încât să existe un consens privind deciziile militare cele mai importante luate în numele eRomâniei, în acest joc. El însumează un număr de reprezentanți al celor mai importante Unități Militare din eRomânia, unități care prin damage-ul dat de acestea susțin existența pe hartă a e-țării noastre și asigură buna comunicare între acestea, și între acestea și membrii guvernului, mult mai bună decât orice mecanică din joc ar putea permite.
Aceste unități militare sunt (ordinea nu are relevantă)
Legiunea Umbrelor aproximativ 16 miliarde daune
Ordinul Dragonului aproximativ 3 miliarde daune
Dacia Immortalis aproximativ 19 miliarde daune
Brațul de Fier aproximativ 2 miliarde daune
Cruciații aproximativ 3 miliarde daune
Vulturul Negru aproximativ 4 miliarde daune
Forțele Speciale Române aproximativ 19 miliarde daune
Nemesis aproximativ 17 miliarde daune
Gryphon Power Soldiers aproximativ 1 miliard daune
Templierii aproximativ 10 miliarde daune
Praetorian Guard aproximativ 1 miliard daune
Brothers in Arms aproximativ 17 miliarde daune
Garda de Fier aproximativ 2 miliarde daune
Forțele Aeriene Române aproximativ 33 miliarde daune
Șoimii Patriei aproximativ 16 miliarde daune
Unitatea Civilă Română aproximativ 1 miliard daune
(și că tot suntem aici, putem observa și că non-combatul de la lupta cu eChile este de fapt o propagandă ieftină pentru a nu recunoaște slaba organizare la nivelul alianței. În cazul BiA de exemplu, au fost date în jur de 5-6 miliarde mai mult, FAR nu trece săptămânal de 30 de miliarde, nici Templierii nu trec chiar săptămânal de 10 miliarde. În principiu toate UM-urile prezentate mai sus au dat săptămâna trecută considerabil mai mult damage decât într-o săptămână normală. Deci teoria non-combatului nu se susține – și da, eu mă uit constant la acele clasamente)
Aceste Unități Militare reprezintă, conform clasamentului pe săptămâna trecută, daune în valoare de aproximativ 164 miliarde. Cu alte cuvinte, ele sunt cele ce susțin militar eRomânia, și de aceea este important să știm ce părere au acestea în situația de față.
Desigur, Guvernul se ocupă de relațiile internaționale (deci politica externă) însă în acest joc Unitățile Militare pot păstra o legătură aparte cu una din țări, pe lângă înțelegerile guvernamentale. De altfel Guvernul vrea, nu vrea, trebuie să-și câștige de partea sa daunele unităților militare, pentru că fără susținere militară orice acțiune este de prisos. Pentru acest lucru Guvernul trebuie să reprezinte jucătorii, și să adopte poziții conforme cu interesele acestora, exprimate prin vocea comandanților lor. – Am simțit nevoia să fac o mică explicație pe acest subiect deoarece am observat că există jucători care încă nu înțeleg ce este și necesitatea unui astfel de organism.

•Iată deci care sunt răspunsurile comandanților ale acestor Unități Militare la întrebarea destul de simplă și precisă:
„Care este poziția dumneavoastră vis-a-vis de ePolonia? Mai exact, sunteți de acord cu o apropiere între e-țara noastră și ePolonia?”

CornelB, comandant UM Forțele Aeriene Române

Poziția oficială FAR în această problemă este: Puck Foland !

GiovaniIm, comandant UM Ordinul Dragonului

In primul rand nu va fi vreodata vreo apropiere a noastra fata de polonia.Va fi o situatie ceva de genu cum a fost cu ungaria.Nu sustin un mpp;cel mult un nap.

costin1989, comandant UM Forțele Speciale Române

Sunt de acord cu o apropiere fata de Polonia dar nu cu forta si nu peste noapte, iar sentimentul trebuie sa fie reciproc.

galezzz, comandant UM Cruciații

nope

elbandido, comandant UM Șoimii Patriei

Nu sunt de acord, as fi doar in anumite conditii, care momentan nu le vad realizabile.

googoodoll , comandantă UM Legiunea Umbrelor

MPP cu Polonia inseamna acceptarea Poloniei in Asteria, ceea ce va insemna distrugerea aliantei. Nu va insemna damage in plus, Polonia nu lupta pentru nimeni, Brazilia e stearsa chiar acum, cu toate ca a semnat MPP cu Polonia.
Nu am avea niciun beneficiu, dimpotriva. In plus, cred ca ati vazut toti ultima propunere de MPP a Poloniei cu Chile.


dsturzoiu, comandant UM Brothers in Arms

Unitatea Militară Brothers in Arms, din comandamentul căreia fac parte, se poziționează ferm împotriva oricărei apropieri de Polonia. Aceasta este, în convingerea noastră, poziția pe care ar trebui să o adopte orice Unitate Militară care nu a uitat trădările, mârșăviile unei națiuni care a fost „crescută” de către România și care nu a ezitat nicio secundă să muște mâna celui care a hrănit-o.
România trebuie să spună un „NU” categoric oricărei încercări poloneze de a se apropia de Alianța nostră pe care, mai mult ca sigur, va încerca să o destrame. Mulțumim Argentinei care a respins legea de MPP de acum câteva zile


calinovb, comandat secund UM Dacia Immortalis

Personal, nu pot accepta nici o apropiere a noastra de Polonia. Mai repede m-as alia cu ungurii decat cu tradatorii aia.

Oricine, numai Polonia si Spania nu.


mib moby, comandant UM Praetorian Guard

Nu sunt de acord ca eRomania sa semneze o alianta (MPP) cu ePolonia din cauza ca nu putem avea incredere in ei. Nu poti pupa unde ai scuipat, zice o vorba din popor. ePolonia este o tara puternica da damage, dar joaca erepublik la modul individual, urmarindu-si doar interrsele. Acest lucru se poate vedea si in alianta Sirius cand aliatii sai aveau nevoie de ajutor pentru a avea alegeri parlamentare, iar ePolonia lupta pe coclauri ca sa isi mentina bonusurile.

Ca adversari, de foarte multe ori ePolonia ne-a pus bete in roate (mina de aur din eGeorgia pe care ne-au luat-o) sau acum cateva luni cand incercam sa lasam eBulgaria fara parlamentare si ePolonia ii acorda sprijin militar.


Tudor Jianu, comandant UM Garda de Fier

Polonezii au fost mereu adversari redutabili. Dacă ne-ar fi prieteni la fel de buni, pe cât ne-au fost de potrivnici, da!

uxini, comandant UM Nemesis

Nu

teddytruta, comandant UM Templierii

eu personal sunt neutru in ce priveste apropierea tarii noastre de ePolonia(totdeauna am luptat pentru eRomania si aliatii ei) insa dupa consultarile cu colegii din comanda unitatii am ajuns la concluzia ca un MPP este exclus insa nu avem nimic impotriva unui NAP dar numai in conditii avantajoase
sa ne auzim invingatori!
o7


Observăm în urma răspunsurilor primite că ceea ce reprezintă aproape în totalitate forța militară a eRomâniei, își exprimă o poziție împotriva apropierii în acest moment dintre eRomânia și ePolonia, și că de fapt cele câteva voci favorabile apropierii dintre cele două țări sunt o minoritate fără influență prea mare. Deducem de aici că în ciuda aparențelor de ordin politic intern, societatea e-românească este încă unită când vine vorba de subiecte importante pentru eRomânia.

•Acestea fiind luate în considerare în calitate de tânăr om politic și militar al eRomâniei, membru în Parlamentul eRomâniei în acest mandat și alte 2 la activ și Căpitan al Regimentului 5 în Unitatea Militară Brothers in Arms, vreau să rog pe această cale în mod public Guvernul eRomâniei să țină cont de pozițiile forțelor militare ale eRomâniei și să adopte în plan extern o poziție identică, în cazul în care încă existau dubii privind deciziile ce trebuie luate.
De asemenea, o apropiere de ePolonia nu se face brusc prin semnarea unui MPP. Dacă vreți neapărat o apropiere de ePolonia, ea trebuie foarte bine și atent disecată în cadrul ambelor societăți, astfel încât în timp aceste discuții să aibă efecte pozitive în rândul jucătorilor.


•Pe final, vreau să menționez că și eArgentinei i-a fost propus un MPP cu ePolonia, însă aceasta l-a refuzat:
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Argentina/154002

De asemenea, țin să apreciez în mod public votul dat acestei legi și să mulțumesc deschis și sincer, în numele eRomâniei, societății e-argentiniene că ne este aproape și că a dovedit încă odată (pentru a nu știu câta oară) că este cel mai important și de nădejde aliat al eRomâniei.
Mulțumim eArgentina, și vă asigurăm că indiferent de situație, și noi vă suntem la fel de aproape și vă susținem la fel de mult!
Să trăiască pe vecie frăția româno-argentiniană!
---
ENG:
And last but not least, I wanna mention the fact that eArgentina had to vote the existence of an MPP with ePolonia, and they flatly refused it.
http://www.erepublik.com/ro/main/law/Argentina/154002

Also I want to salute publicly the vote for this law and say a big thank you, in the name of eRomania, to argentinian population for being with us and because they have shown once again who is the most important ally of eRomania.
Thank you eArgentina and we assure you that no matter what happens, we will be there for you guys to support you as much as you support us!
Long live the brotherhood between eRomania and eArgentina!




•Dacă vreți să dezbateți cu argumente pe marginea acestui subiect, sunteți invitații mei, fac un apel însă la bun simț și moderație, și vă rog insistent să păstrați un limbaj decent și fără atacuri la persoană.

•P.S. (un fel de later edit) Azi dimineață ePolonia tocmai a propus și aprobat o lege de MPP cu eChile:
http://www.erepublik.com/en/main/law/Poland/154114
Deci până la urmă, ceea ce eu personal spuneam până acum că ePolonia nu caută decât să scape ușor dintr-o situație mai grea, și să-și recâștige bonusurile fără luptă, se adeverește. Credeți că mai este demnă de luat în calcul o intrare a ePoloniei în blocul pro-Asteria?