Economia incotro?

Day 731, 10:57 Published in Romania Romania by Alex Craciun

Dupa ce am fost ales presedinte v-am vorbit despre un nou sistem de taxe si impozite, un sistem coerent, corect si care sa acopere cheltuielile Romaniei.
Romania a incasat in luna anterioara din taxe si impozite suma de aproximativ 240.000, in timp ce a cheltuit 300.000.
Pentru a acoperi diferenta de 60.000 s-a recurs la tiparirea a 200.000 ron, din care aproape 53.000 au mers pentru a plati emisiunea de moneda, 60.000 pentru a acoperi deficitul, ramanand un surplus de doar 87.000. Din Romania au disparut 1.000 de gold si au aparut INCA 200.000 ron, toate acestea pentru ca taxele au fost micsorate fara un calcul prealabil.

Facand o medie ponderata a totalului taxelor colectate de Romania, intre 10% pe materii prime, 14% pe constructii si 16% pe manufactura, avem un procent de 14%. Luand in considerare datele lunii trecute, dar si cele din ultimele doua saptamani devine destul de clar ca aceste taxe trebuiesc majorate pana la o medie ponderata de 17-18% pentru a putea acoperi cheltuielile. Avand insa in vedere si faptul ca ne pregatim pentru razboi, razboi in care vom avea nevoie si de moneda nationala, va propun un sistem in care taxarea medie se va ridica la aproximativ 19%, respectiv:

Food - income tax19%, import tax 99%, tva 1%
Gift - income tax 19%, import tax 99%, tva 1%
Weapon - income tax 19%, import tax 99%, tva 1%
Moving Tickets - income tax 19%, import tax 99%, tva 1%
Grain - income tax 19%, import tax 99%
Diamonds - income tax 50%, import tax 4%
Iron - income tax 15%, import tax 4%
Oil - income tax 50%, import tax 4%
Wood - income tax 15%, import tax 4%
House - income tax 18%,import tax 99%, tva 1%
Hospital - income tax 18%, import tax 1%, tva 1%
Defense system - income tax 18%, import tax 1%, tva 1%


TVA ramane la 1% pentru ca erepublik e o piata mondiala datorita site-urilor gen EREPTOOLS si CCCP si eGovSTATS ce aduna preturile din intreaga lume, de aceea e foarte important ca pe langa exporturile directe sa avem si cetateni straini care sa cumpere produse de pe piata noastra, un TVA mai mic ne va ajuta sa avem preturi cat mai mici si sa devenim astfel si mai competitivi pe piata mondiala. Tot export se cheama si tot intrari de gold aduce, chiar daca aceste tranzactii nu sunt contorizate pe site.

Taxe mai mici cu 1% pe domeniile House/Hospital/Defense system pe care le vom promova inclusiv prin intermediul mesajului prezidential, Romania trebuie sa exporte case si trebuie sa aiba constructori pentru ele.
Consider ca diferenta de 1% poate fi suficienta pentru a promova aceasta ramura a economiei, dar sunt deschis oricaror contrapropuneri argumentate, de aceea va cer parerea in mod expres pe aceasta tema.
Tot in ideea incurajarii domeniului constructiilor a fost repornita si productia de Hospital/Defense system in cadrul SN Constructii Speciale.
Taxe mari pentru Diamonds/Oil pentru a descuraja firmele in aceste domenii, taxe mai mici pentru Iron/Wood pentru ca inca putem produce mai ieftin decat cumparam de afara si pentru ca nu dorim sa omoram firmele din aceste domenii, Romania va avea nevoie de productia acestor firme in eventualele momente critice pe piata materiilor prime.

Propun si un import tax de 4% pentru Diamonds/Iron/Oil/Wood, asa cum am spus erepublik e o piata mondiala, o piata comuna, sunt multe momente in care in Romania poti gasi cele mai ieftine Diamonds sau cel mai ieftin Iron, desi Romania nu le produce, e clar ca putem opri o parte din profitul producatorilor straini in Romania si putem face asta prin intermediul aceste taxe. Aceasta propunere vine si in urma discutiilor purtate cu Paul T. Craciunescu pe tema sistemului de taxe si impozite.

Sper sa avem parte de un acord cat mai rapid pentru acest nou sistem, astept pareri si eventuale idei pentru acest nou sistem.


Daca suntem la subiectul Diamonds/Iron/Oil/Wood am sa-i rog pe toti romanii care detin astfel de firme in strainatate, in regiuni cu productivitate HIGH, sa se adreseze Camerei de Comert, in ziarul acestei organizatii se va publica lista la fiecare cateva zile lista acestora, iar in perioada urmatoare vom stimula incheierea de contracte pentru furnizarea de materie prima pentru produsele finite ale firmelor din Romania.


Tot prin intermediul Camerei de Comert vom desfasura si programele de imprumuturi pentru upgradarea firmelor Q1, Q2, Q3 de produse finite si grain, respectiv pentru cumpararea de licente de export, astfel vom incerca sa rezolvam criza de supraproductie, sa ajutam aceste firme sa ajunga sa aiba profit, dar si sa aducem cat mai mult gold in Romania.
Va rog sa urmariti editia de maine a ziarului Camerei de Comert pentru detalii despre aceste programe!


Nu in ultimul rand vreau sa readuc in atentia managerilor o unealta ce-i poate ajuta la conducerea firmei:

FISIER ADMINISTRARE FIRME


Nu uitati sa va exprimati parerea si eventual sa aduceti alte propuneri privind sistemul de taxe si impozite pe care l-am prezentat!


p.s. daca cineva are timpul necesar pentru a administra A-N-L, proiect pe care doresc sa-l repornim, il rog sa se autopropuna printr-un comentariu. Multumesc!