Dumnezeu are probleme cu finantele...

Day 2,466, 07:27 Published in Romania Romania by galezzz

Dumnezeu poate face orice, dar are o problemă cu finanţele


M-a apucat aşa un chef de scris în seara asta de Crăciun…
Şi mă gândeam acum dacă să scriu despre femei grase sau despre Biserică. Nu vreau să mănânc ciuperci aiurea, dar pentru mine e mai important să nu am lângă mine o femeie grasă decât să semnez condica la biserică în fiecare duminică.
O las aşa cu femeile grase. Promit că o să detaliez.
Nu vorbesc despre religie, ci despre Biserică (ca instituţie). Nu văd nicio problemă în faptul că omul simte nevoia de a se gândi că undeva există o entitate supremă care aranjează lucrurile într-o ordine. O ard acum pe filosofie, dar cu ideea destinului nu pot fi de acord. Adică Dumnezeu i-a scris fiecăruia destinul, dar omul se cam ţine de rele. Înseamnă că relele erau deja scrise, la unii mai multe, la alţii mai puţine, aşa cum a vrut El. Păi Dumnezeu face rele? (Oricum nu despre asta vroiam să scriu.)
Eu am o problemă cu moaştele. Dacă religia creştină pune sufletul pe primul plan, corpul fiind doar pământ fără valoare, de ce simt popii nevoia sa ne bage sub nas nişte oase spre a fi pupate. Ma gândesc cu groază la pelerinajul de la Sfânta Parascheva de la Iași. Se umple oraşul de melteni (evit cuvantul “tăran” pentru ca nu vreau să aibă conotaţii peiorative), care stau zeci de ore la o coada imensă şi pupă nişte oase. Rectific, nu pupă nişte oase, pupă un geam care acoperă nişte oase. Adică nişte ninja bărboşi scot mortu’ din biserică în fiecare an şi se freacă de el milioane de oameni. Asta nu e profanare de morminte? Mă uitam anul ăsta la ştiri şi am văzut cum unii practica sărut cu limba la faţa locului. Unii, aducându-şi aminte de tinereţe, dau şi o limba la geamul ăla. Nu vreau sa-mi inchipui ce panoplie de viruşi colcăie acolo, mai ales că mulţi vin să se roage să scape de boli. Ce boli de piele, acnee, hepatită A, B (şi tot alfabetul), gripă ş.a.m.d. Dacă vă e silă să beţi din paharul altcuiva sau să folosiţi furculiţa vecinului de masă, cum de vă duceţi şi daţi limbi unui geam care a fost pupat şi atins de mâinile a 2 milioane de oameni la un pelerinaj. Am văzut că unii şterg cu batista înainte de a aplica ştampila. În felul ăsta, abia se mai subţiază stratul de salivă, dar nu mor hepatitele. De ce să stai pe un frig crâncen la o coadă timp de 20 ore?
Ba acum văd că produsul are îmbunătăţiri pentru a păstra gradul de satisfaţie a clientului. An de an mai aduc un dinte de mort, o coastă de mort, un deget de mort. Am auzit că s-a dus prostimea să se roage la sticluţa cu sângele Papei Ioan Paul al 2-lea. Adică omul a dat sânge pentru analize înainte de a muri şi acum este pupat de “credincioşi”? Şi cine a decis că PIP2 este sfânt? Oamenii? Au oamenii dreptul ăsta, de a decide cine e sfânt şi cine nu? Eu credeam că vorbim de divinitate şi suflet.
Apoi mă uit la popii care trec pe lângă mine în trafic şi pentru o fracţiune de secundă văd scris în spatele lor: Q7 3.0 TDI sau S Classe.
350 de milioane de lei au fost veniturile raportate pentru 2010 de Patriarhie și de episcopiile, arhiepiscopiile ori mitropoliile din cadrul BOR.
80 milioane de lei a fost profitul brut total înregistrat în 2010 de principalele eparhii din România (ortodoxe, catolice, protestante și neo-protestante).
18.425 de lăcașuri de cult există în România, peste 70% dintre ele fiind ortodoxe. Conform recensământului din 2002, 86,8% din români sunt ortodocși, 4,5% catolici, 3,7% reformați, 1,5% penticostali și 0,9% greco-catolici.
Cultele obțin sume deloc neglijabile de la stat. În 2011, de exemplu, fondurile alocate de la buget s-a ridicat la 317 milioane lei, din care 246 milioane lei pentru salariile personalului clerical. La aceste fonduri se adaugă finan­țările acordate pe plan local. Apoi, nu trebuie să uităm că există circa 10.000 de profesori de religie, din care mulți sunt preoți, plătiți din bugetul Educației, precum și preoți plătiți din bugetele MAI, MApN sau din cel al Sănătății.
Aşadar cârdurile astea de popi, obţin un profit care îl miră şi pe Donald Trump, dar mai primesc şi bani de la stat pentru salarii. Şi în banii ăştia declaraţi intră doar vânzarea de lumânări (asupra cărora BOR are monopol) şi alte nimicuri. Cu toţii ştim ce bani se dau la botezuri, nunţi, înmormântări, praznice, sfinţiri de case şi Loganuri. A primit cineva chitanţă? Şi dacă da, era suma reala pe ea? Oricum nu contează. Nu plătesc impozit.
Aşadar în România avem 18.425 de biserici dar numai 4700 de școli şi 430 de spitale. Culmea este că se strâng bani (prin cerşetorie) pentru construirea de noi biserici. Dacă termină vreun ninja Seminarul Teologic şi are nevoie de parohie, nu aşteaptă să crape vreun ninja mai bătran să-i ia locul, se apucă şi cerşeşte bani pentru parohie nouă. Nu vreau să-mi închipui ce şpăgi se învârt şi aici, că un post de popă este tare bănos. Numai acum cu behăitul pe la uşi, ce bănet face un popă. Vine, zice 3 versuri şi ia 10-20 lei. Dacă are 1500-2000 de gospodării în parohie, faceţi şi voi un calcul. Plăteşte ceva impozite la banii ăştia? Q7 scrie pe ei.
Catedrala Mântuirii Neamului va costa 400.000.000 de euro (da, 400 milioane). O școală costă 360 000 de euro. Din profitul BOR, banii nu merg la catedrală sau la vreun azil de bătrâni sau o cantina pentru săraci, ci se volatilizează în vilane şi merţane. Catedrala va fi facută din bani de la bugetul statului. Dă-le dracu’ de şcoli insalubre şi de copii care merg 10km de jos la cea mai apropiată şcoală! Cui îi trebuie educaţie şi cultură? Manipulare şi spălarea creierelor prin biserică este ce ne lipseşte nouă. Are curaj vreun politician să se opună bisericii? Dacă cineva măcar spune că România are alte priorităţi decât construcţia de biserici (nu mai vorbim să scoată în afara bugetului statului cultele pentru că se autofinanţează), ar pierde a doua zi 80% din susţinători. Masa de manevră este formată din proşti indoctrinaţi religios care habar n-au măcar ce se sărbătoreşte de Crăciun şi care au impresia că dacă pupă apăsat toate icoanele în fiecare duminică şi bagă bani la cutia milei, îşi vor cumpăra un loc călduros pe un nor decomandat cu vedere la mare. Câţi dintre ăştia ştiu măcar etapele unei slujbe si ce simbolizează ele? Câţi stiu măcar acum câţi ani a trăit Iisus?
Poate nu ştiaţi că o lege din 1992 prevede că Biserica Ortodoxă Română şi celelalte culte religioase au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor de cult… Producerea sau valorificarea bunurilor prevazute la art. 1 de către alte persoane, fizice sau juridice, decât cultele religioase se poate face numai cu autorizarea lor prealabilă. Producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult sunt scutite de la impozitare. Deci dacă eu împletesc cruciuliţe din şireturi sunt un infractor.
Deputatul Andrei-Valentin Sava, a depus în Parlament la 11 septembrie o iniţiativă care urmăreşte scutirea de impozit a preoţilor. Aşadar trebuie să le plângem de milă. Plătesc prea mult la stat şi au nevoie de o lege care să-i facă doar să primească, să nu dea nimic înapoi statului.
Şi la urma urmei, ce obiect de activitate are popimea asta de are o cifra de afaceri aşa de mare? Ce produc ăştia pentru binele populaţiei? Stau în munţi şi se roagă pentru noi, ăştia care nu vrem?
Biserica Ortodoxă Română are azi un trust de presă, pensiuni şi hoteluri pentru care evident nu plăteşte impozite.
Biserica italiană va fi taxată de statul italian pentru activităţile sale imobiliare rentabile, începând cu anul 2013, şi va trebui să plătească impozitul Imu (Impozitul municipal unic) pe proprietăţile sale imobiliare. În România, conform datelor publice, fenomenul religios a cunoscut în ultimii 20 de ani o expansiune fără precedent. Peste 4.000 de biserici din cele peste 18.000 câte există în România au fost construite după 1989. Numărul teologilor a explodat, de la 1.000 de absolvenţi cât scoteau cele patru facultăţi de teologie din ţară în 1989, la peste 10.000 câţi şcolarizează azi cele 30 de facultăţi de teologie. Sumele alocate cultelor, de la bugetul naţional, au crescut şi ele corespunzător, de la 3 milioane de dolari anual până în 1998, la 10 milioane de dolari în 1999, 40 de milioane de euro în 2007, 100 de milioane de euro în 2008 şi tot atâtea în 2009. În toată ţara, cu precădere în orase, fiecare petic de pământ, spatiu verde sau curte de bloc, a fost exploatat pe principiul “biserica vine aproape de oameni”. Numai în Bucuresti biserica a primit 12 hectare de teren pentru construcţia de lăcaşe de cult şi pentru deja celebra Catedrală a Mântuirii Neamului.
Ştiţi care a fost, alături de reforma agrară, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza (Mihail Kogălniceanu, şeful guvernului) pentru modernizarea României? Secularizarea averilor mănăstirești. Cuza a fost iubit de popor pentru deciziile sale. Poate astăzi, oamenii sunt mai mult cu ochii pe hoţii de politicieni (pe care ei i-au votat) decât pe popii burtoşi. Oare este cineva în masură să se plângă de parlamentarul pe care l-a votat cu o zi înainte? Păi tu l-ai ales, probabil pentru că ai considerat că e mai bun (dar şi asta e altă discuţie).
Nu mai daţi bani popilor care behăie pe la uşi. Evitaţi pe cât posibil să alimentaţi acest parazit al societăţii. Puţini sunt acei “duhovnici” care respectă “învăţăturile” şi sunt cu adevărat “creştini”.

Este o opinie preluata si am vrut sa dau mai departe