Diktaturismi eSuomessa, osa II: Viron sota ja sen vaikutukset

Day 1,946, 08:29 Published in Finland Finland by TheJuliusCaesar


Alhaalla on tiivistelmä, jos muuri ei innosta.

Taustamusiikkia alkukappaleelle.

Hiljattain eSuomen diktaattori WP Attak hyökkäsi Viroon. Tämä kielikuva siksi, koska tukea se ei saanut mistään muualta, sillä keneltäkään oman neuvonantajapiirinsä ulkopuolelta hän ei asiaan kysynyt kommenttia tai mielipidettä.

Olkoon vaikka minkälainen diktatuuri ja yksinvaltius käynnissä, kansan johtaminen sotaan ilman sen suostumusta ei vain käy. Tässä kohtaa varmaan huudellaan, että miksi ei? Eikö muka diktaattori tiedä asian parhaiten kun on kerran maan johtoon äänestetty?
Voin vastata, että ei, ei tiedä jos ei kansan mielipidettä sotaan kysytä. Kun kyse on eSuomen ja sen väestön tulevaisuudesta, sekä maineestamme ja asemastamme liittolaisten, ystävien sekä vihollistenkin silmissä, on täysin vastuutonta hyökätä Viroon kun omat liittolaisemme Asgardissa ovat ilman omia alueitaan. On väärin käydä omaa hyökkäyssotaa, vieläpä kysymättä kansan mielipidettä, muiden puolustaessa tahi vapauttessa omia alueitaan henkensä kaupalla. Nyt se järki käteen ja pientä pelisilmää ulkopolitiikkaan.

Nyt tunnepurkauksesta päästyäni perkaan hieman syvemmälle sodan oikeutusta, sen aloittamista sekä muita siihen liittyviä aspekteja. Mitä Viron sota merkitsee Suomelle ja Asgardille, sekä maamme taloudelle.



Ensimmäiseksi, kuten jo mainitsin, on äärimmäisen kuohuttavaa ja epäsuotavaa lähteä koskaan konsa kuuna päivänä sotaan ketään vastaan konsultoimatta kansaa ensin. Vaikka olet diktaattori, haluanet silti pysyä kansan suosiossa. Tähän varmasti WP Attak pyrkikin hyökkäämällä Viroon, sillä sodat (varsinkin menestyksekkäät) ovat perinteisesti pönkittäneet istuvan hallitsijan asemaa kaikkialla.
Kuitenkin, kun päättävä elin jättää huomioimatta viimeisten kuukausien Puola-wipen rasitukset ja varastojen tyhjenemiset vapaussotien seurauksena, valtion todella heikko taloudellinen tilanne ja se fakta, ettei kansan mielipidettä edelleenkään kysytty asiassa, on helposti arvattavissa jonkin kansanosan - ehkäpä jopa enemmistön - olevan sotaa vastaan tässä tilanteessa.
Kansalla ei yksinkertaisesti ole voimia, intoa tai halua aloittaa heti raskaan Puola-taistelun jälkeen uutta ikuisuussotaa ACT:ia (TWO-sateliitti, Latvia ja Viro) vastaan. Kansa joutuu siis tahtomattaan sotaan, johon Viro nyt sai vielä vahvan TWO-tuen taakseen.
Jo tässä vaiheessa näyttää huonolta päätökseltä.



Toiseksi, kansan varastojen tyhjenemisen lisäksi myös Valtion rahavarannot ovat huvenneet viimeisten kuukausien aikana lukuisista ponnistuksista kurssin kääntämiseksi huolimatta. Tilannetta ei yhtään auttanut Attakin läpirunnoma alijäämäinen budjetti, kun edelliset ylijäämäisetkin budjetit olivat kauden lopulla osoittautuneet alijäämäisiksi johtuen verotulojen jatkuvasta heikkenemisestä.
Tilannetta kuitenkin entisestään huonompaan suuntaan vie nyt aloitettu Viron sota, joka varmasti kuluttaa jossain määrin valtion rahaa, varsinkin kun etelänaapurimme tosiaan nyt sai vahvan siivun TWO:n tuesta kampanjaansa. On täysin käsittämätöntä, että tässä taloustilanteessa ylipäätänsä tehdään alijäämäinen budjetti. Kun se nyt on tehty, on suorastaan uskomatonta, että sen lisäksi vielä avataan kansalta kysymättä ikuisuussota joka varmasti verottaa osansa valtion varoista.



Ja vielä lisää vettä myllyyn. Kolmanneksi, on täysin naurettavaa lähteä hyökkäyssotaan liittolaisten kärsiessä wipen alla. Se sekä saattaa Suomen naurunalaiseksi, että kyseenalaistaa luotettavuutemme liittolaisena samalla välittäen viestiä vihollisillemme, etteivät liittolaisemme tai niiden vapaus meitä kiinnosta. Tämä taas on erittäin epäedullista Suomelle ja sen tuleville johtajille, aivan sama miltä kantilta tilannetta katsot.
Se damage, mikä käytetään nyt Viron ja TWO:n kanssa tuhnuttamiseen, oltaisiin voitu suunnata Ruotsille sen taistelussa Liettuaa ja Latviaa vastaan, tai vaihtoehtoisesti Kanadan avuksi Espanjaa vastaan. Hyökkäys Viroon antaa Suomesta hyvin itsekkään kuvan, jossa me lähdemme hyökkäyssotaan muiden taistellessa ydinalueistaan.

Miten asiat sitten olisi pitänyt hoitaa? Miten tästä eteenpäin?

Aivan ensimmäiseksi, tärkeimpänä se kansan konsultointi. Kun kansalta kysytään mielipide oman kansakunnan suunnasta ja toimista, se kyllä kertoo mikä on parasta. Siksi demokratia on tehokas päätösmuoto. Samaan aikaan olisi pitänyt keskustella muistakin vaihtoehdoista, kuten yllämainitsemistani liittolaisten auttamisesta tuolla damagella. Kun kansalta olisi kysytty, oltaisiin varmaasti päästy parhaaseen lopputulokseen kaikkien kannalta.
Tästä eteenpäin tulisi edetä yllä kuvaamallani tavalla, avata keskusteluyhteys kansan kanssa välittömästi, jotta päästäisiin lopputulokseen johon kansa on tyytyväinen.



Miksi Viron sota ei ollut oikea päätös?

-Ei kansan hyväksyntää
-Itsekkyys, hyökätään mielummin itse kuin autetaan liittolaisia taistelussa heidän alkuperäisalueistaan
-Valtion rahatilanne on surkea, sota verottaa sitä vain lisää.
-Kansa ei jaksa uutta ikuisuussotaa, kun juuri pääsimme Puolan alta.



-Caesar