Democratie vs Dictatura - Part 1

Day 2,760, 05:07 Published in Romania Romania by VampireA

A trecut ceva vreme de cand am trecut , incet dar sigur , in modul de 2-clicker... dar in urma ultimelor evenimente ( asa cum am reusit sa le prind sau sa le inteleg ) am zis sa mai ies cu o parere.

FOR MY FOREIGN SUBS: This is an article where I debate the difference between dictatorship and democracy. If you would like to read something like this just tell me and I will translate if I get enough requests.





Dar inainte de articolul propriu-zis vreau sa multumesc celor ce m-au votat acum 6 zile in alegerile pentru CP. Nu a fost dorinta mea sa candidez cu orice pret motiv pentru care nu am scos articol si nu m-am ocupat de eveniment. Cu toate acestea va multumesc tuturor pentru numarul mai mult decat decent de voturi adunat si sper ca urmatoarea mea candidatura sa fie una serioasa si poate una cu succes ( cand voi avea timp liber ).




Acum sa trec la ce am de zis:

Dictatura vs Democratie! FIGHT !

Voi incepe intr-un prim articol cu democratia , urmand sa fac un alt articol despre dictatura ( nu am pofta sa scriu prea mult si nu cred ca pe voi va atrage un articol prea lung ).

Democratia: Un sistem ce a functionat ani buni in erepublik si care , in opinia mea , a oferit multor persoane senzatia de putere. Simplul fapt ca aveai dreptul la cateva butoane in plus facea o diferenta in felul de a fi perceput.

Pentru mine principala problema a democratiei o reprezinta congresul si mai ales aparitia unor personaje neavizate, fara experienta, fara timp sau cu pofta de troll. Faptul ca timp de o luna aceste persoane te pot incurca cu legile in momentele cele mai dragi , pot incurca planurile facute printr-o simpla lege de NE reprezinta o problema majora a sistemului.





Despre echipa prezidentiala e simplu : Daca ai un presedinte bun care stie sa adune pe langa el o echipa competenta, care stie sa isi impuna punctul de vedere si sa fie inteles de ceilalti , care are o latura diplomatica mai dezvoltata , care stie sa vorbeasca o limba straina.. sa ne putem intelege cu aliatii , ca am intalnit cazuri ciudate .. atunci nu vad problema aici de a vota.. in fond, oamenii realizeaza de ce esti capabil din actiunile precedente deci daca ai calitatile de mai sus atunci ai o sansa mare sa fii ales si sa ai o luna buna.





Oamenii care nu sunt implicati in cele 2 functii descrise mai sus de obicei uita ceva, este un joc in care fiecare poate sa isi impuna punctul de vedere, fiecare are un cuvant de zis atat in presa cat si pe campul de lupta. Nu trebuie sa va bazati ca cei din conducere vor face totul perfect ( nu sunt platiti in realitate sa stea timp de 30 de zile 24 din 24 de ore pe joc , unii mai au si servici , viata , etc. ) asa ca in orice moment puteti ajuta si voi cu timpul de care dispuneti si abilitatie voastre.

ex. Vezi ca este o conducere care nu prea are tangente cu modulul media dar are succes diplomatic si militar .. atunci ce te impiedica sa ii ajuti tu , sa scoti tu articole cu revista presei , sa faci un interviu in care sa iti explice ce se intampla cu adevarat. Stiu ca suntem in romania si nu suportam sa il vedem pe altu ca are succes, asteptam cea mai mica greseala pentru a o penaliza .. dar suntem intr-un joc in care nu avem nimic material de castigat, doar de pierdut... asa ca am putea demonstra aici ca poti ajuta pe cineva in momentele grele sau in domeniile in care nu exceleaza.





O alta ramura afectata de democratie , in mecanica jocului , o reprezinta partidele politice si faptul ca numarul de persoane este mai puternic decat calitatea lor... este si unul din motivele numarului mare de clone folosite..
Iar atragerea numarului de oameni aduce deseori si anumite compromisuri .. compromisuri ce au dus incet dar sigur la multe certuri si imparitrea in tabere.





Pe scurt asta este parerea mea despre democratie .. asa ca mai astept intrebari in cazul in care nu m-am facut inteles si astept si alte pareri.

O zi buna in continuare.