Cum sa speculezi dezechilibrele din piata. II. Produsele

Day 1,550, 03:47 Published in Romania Romania by steaua88

Asa cum am promis, revin cu articolul care aduce in discutie o strategie globala care include si speculatiile pe piata produselor finite.

Inainte de toate, vreau sa raspund unei intrebari adresate de RVALY, si anume "trebuie sa ai si timp pentru asta; spune-mi cat timp ai pierdut la calculator pt toate afacerile astea". Ieri mi-a luat mult. Astazi in schimb, in 40 de minute am tranzactionat materii prime in valoare de 10 gold (investitia) si am obtinut un venit de 11,1 gold. Doar pe materii prime. Cu un depozit de 6000 de locuri.

In ceea ce priveste materiile prime, apare componenta TVA. In cazul acesta formula profitabilitatii devine:

Atunci can😛 (y-1)/r*(p-0,01)*(100/10😎/X >1
unde,
X: raportul GOLD/Leu
Y: raportul GOLD/Moneda Y (moneda tarii cu care comparam piata romaneasca)
p: pretul din Romania al produsului
r: pretul din tara Y, al produsului

Partea subliniata *100/108, este influenta TVA-ului. Sau puteti folosi direct rezultatul impartirii si anume 0,925926.

Ei bine, si in cazul asta, daca avem un rezultat de peste 1 vorbim despre profit.
In felul asta se pot calcula rentabilitatile pentru cele 14 produse (2 materii prime, 6 feluri de mancare si 6 feluri de arme).Apoi se aleg produsele cu cele mai bune rentabilitati (parerea mea e ca un prag acceptabil este de minim 8 😵. Recomand o diversificare a portofoliului de produse, sugerand 6 produse: ambele materii prime si painile q1,q2,q3 si q4. Celalalte 8 produse apartin unor piete mai putin lichide si merge mai greu.

NOTE.

1)M-am uitat ieri pe piata. Dintre cele mai bune oferte de la materiie prime, erau maxim 1 sau 2 din Braziia (si uite ca v-am soptit o posibila piata).Astazi in schimb, era plin pe piata materiilor prime, de oferte ale unora plecati de urgenta in Turcia.

2) Aceasta afacere functioneaza pe moment cred. O data ce Romania isi va recastiga capitala, aceasta va insemna un bonus de resurse si scaderea preturilor. Nu garantez ca functioneaza la infinit. Atunci ecuatia se complica, voi reveni in momentul cand afacerea devine nerentabila si voi cauta alte alternative.