Articolul 100

Day 1,781, 01:37 Published in Romania Romania by Bogdan Armand Sibrand

Va voi explica mai jos de ce am ales sa scot tocmai acum de la naftalina acest banner creat pentru mine de Nanotik (le maître), banner care a decorat ziarul la atingerea bornelor 1000 si 2000 de abonati. Pana atunci va voi spune cateva cuvinte despre mandatul de presedinte care tocmai se incheie.

Dac-am plecat, Ardealule, din tine...

Am plecat luna aceasta din teritoriile originare, strabatand jungla indoneziana si fondand imperiul colonial roman, insa, nu spun cand, mai devreme sau mai tarziu, ne vom intoarce in teritoriile natale.

Cu premisele unui EDEN castigand batalia aliantelor, am castigat alegerile la un scor dublu fata de urmatorul contracandidat si am avut un inceput timid de mandat. Am aplicat strategia pasilor mici dar siguri, asa cum spunea cineva zilele acestea intr-un comentariu, am inceput o campanie militara in Asia de Sud-Est si iata ca am dus la bun sfarsit cel de-al 58-lea mandat din istoria tarii noastre, avand onoarea sa fiu cel de-al 45-lea presedinte al eRomaniei. Este timpul unui bilant asa ca am listat mai jos care cred eu ca au fost cateva dintre realizarile mele din acest mandat:

-> am intarit relatiile cu aliatii nostri Croatia si Grecia, avand relatii stranse si cu Argentina;
-> am inceput mandatul cu bonusuri 60%-20% ca la final sa avem bonusuri 60%-40%;
-> am cucerit trei tari: Malaezia (inca o data), Indonezia (vechiul nostru inamic redutabil) si Singapore (cealalta etara a mea de suflet);
-> am reactivat Ministerul Media;
-> am incercat sa am o comunicare si o colaborare cat mai stransa cu congresul. Ei sunt in masura sa spuna cat de mult am reusit acest lucru;
-> am lasat eRomania fara nici o datorie viitoarei conduceri (nu ca as fi inceput cu vreo datorie);
-> am publicat mai multe articole decat conducerea precedenta;
-> am raspuns tuturor mesajelor primite de la jucatorii romani;
-> am reusit sa am macar un articol in top ca cel mai votat din tara.

Asa cum e corect, cred ca ar trebui sa spun si cateva esecuri ale acestei guvernari. As aminti ca:

-> am inceput mandatul cu 9 regiuni si am terminat cu 7 regiuni;
-> nu am reusit sa las Indonezia fara congres, pierzand lupta din Papua de pe 25 septembrie, campanie pentru care mi-am deblocat si ultima bazooka;
-> nu am mai reusit sa reactivez Comitetul de Intampinare. Adminii au elaborat insa alt proiect asemanator, cel de mentorat, astfel am reusti sa cad ca pisica, tot in picioare;
-> am pierdut teritoriile originare, spre dezamagirea camaradului intrecere;
-> nu am reusit sa pastrez capitala in Maramures, spre dezamagirea lui Nilbog, Dan Pop si a celorlalti moroseni;
-> nu am fost sustinut de PL la alegeri, nu ca ar fi contat.

Lasandu-va pe voi sa mai adaugati la fiecare dintre cele doua liste, ma simt nevoit sa mai clarific un ultim aspect. Am fost intrebat de multi cetateni de ce nu am avut NE in ultimele zile ale lunii. Ministerul Apararii a dorit sa nu mai inceapa nici o campanie militara pana la inceputul noului mandat pentru a lasa noua conducere sa inceapa 'de la zero' planurile. De altfel, special pentru misiunea de NE au fost duse campaniile cu Singapore.
Inchei prin a face o lista cu multumiri, care se duc catre:
-> cetatenii care m-au votat, au avut incredere in mine si care m-au sustinut de-a lungul mandatului;
-> echipa de Mozi si vMozi, Ministerul Apararii cu alte cuvinte;
-> echipa de la Ministerul Afacerilor Externe;
-> consilierii de pe #haiku si #om;
-> ministerele educatiei si media pentru activitatea din aceasta luna.
Am candidat simtind ca am ramas dator cu un mandat de presedinte tarii care a investit in mine (eRomania) si partidului care m-a promovat si pe care l-am slujit atatia ani (eLegiunea Arhanghelului Mihail). In aceasta luna am facut si greseli, insa care nu au afectat cu mult procesul prezidential. Am fost, in schimb, cat se poate de activ asa ca nu mi se poate reprosa nimic in aceasta privinta.
Inchei prin a va prezenta harti care rezuma destul de bine aceasta luna. (imi place geografia)

Indonezia stearsa de pe harta (sau Cromania in Asia)

limita maxima a inaintarii trupelor romane in Asia de Sud-Est

100

Providenta face ca sa public cel de-al 100-lea numar al publicatiei din postura de presedinte al eRomaniei. Data trecuta cand publicam un articol cu un titlu asemanator va pacalaeam in legatura cu numarul. Acesta este insa cu adevarat al 100-lea articol, asa ca ma simt nevoit sa scriu cateva cuvinte la acest moment aniversar despre ziarul pe care tocmai il citesti.
A fost fondat in primavara anului 2010, a strans pana astazi 7048 de voturi si are in prezent 1452 de abonati din toata lumea. Ziarul are in istoria sa doua perioade distincte.
Ghilotina, ziar romanesc in care am publicat analize politice si sociale, pamflete, povesti nemuritoare, articole de umor, concursuri si interviuri, a integrat retrospectiva, rubrica unde am prezentat cat mai obiectiv istoria eRomaniei din anul 2010 iar esafodul calaului era rubrica unde criticam (mai mult sau mai putin) oamenii politici ai zilei. Ziarul a mai facut parte din trusturile de presa Sferic Media Group si Orion Point. Fiecare articol era precedat atunci de maxima zilei.
O data cu plecarea in Singapore, ziarul a devenit Institutul National de Statistica, unde am publicat analize si statistici ale alegerilor atat din Singapore cat si din toata lumea. Tot atunci am inceput si o serie de interviuri cu personalitati din Singapore si nu numai.
Cel mai votat articol a fost Mari eRomâni, un proiect social menit sa reaminteasca cei mai importanti jucatori pe care i-a avut tara noastra. Media de voturi/articol este de 71 de voturi.

Ca sa mai lamuresc un lucru, numele ziarului este inspirat de la manevra de final/finisherul unui caracter de-al meu dintr-un BMMORPG de wrestling.
Trebuie sa amintesc si de calau, adesea personajul principal al publicatiei, o namila de justitiar cu trecut in securitatea elegionara.
Multumesc inca o data pentru ca citesti acest ziar si suporti de fiecare data toanele unui egomaniac ca mine.



Si pentru ca e articol aniversar si trebuie sa-mi fac de cap, imi permit sa prezint echipa guvernamentala a tarii din aceasta luna asa cum am facut-o si in Singapore, printr-o metafora fotbalistica. La fel ca in echipa Republicii Democrate eSingapore din sezonul iulie 2011, am plasat in poarta si in aparare ministerele apararii, la mijloc echipa de externe ca in atac, avand ca servant pe ministrul economiei, sa fie jucatorii insarcinati cu publicarea articolelor, ministerele de comunicatii. Echipa, asadar:

coach/capitan nejucator - Bogdan Armand Sibrand
1. GK - Didey
2. CB - codrincody
3. CB - Schmidt Bogdan
4. LB - TheYakuzini
5. RB - tora0213
6. CM - mittekemuis
7. LM - redbody
8. RM - Paul T. Craciunescu
9. CF - Mlendea Horatiu
10. AM - evilC
11. CF - Vic of Thor
12. GK - FreeGigi
13. CB - Mihai Daneil
14. CB - adytzuuu
15. AM - googoodoll


In poarta sta ministrul apararii, ajutat si coordonand in aparare echipa de vice-ministri. Fundasii centrali sunt solizi, cu experienta pe acest post in timp ce fundasul stanga este mai neexperimentat dar dornic de afirmare. In linia mediana am ca si coordonator un stranier din Belgia, in timp ce aripile au si ele experienta, jucand pe acest post si inainte. In atac fac echipa un varf experimentat cu un jucator care desi nu iubeste culorile clubului (eLAM), isi face treaba destul de bine, ca si un mercenar, si il vom mai vedea cu siguranta in acest post pe acest jucator pe care l-am promovat.

La preluarea echipei am facut din mers doua aditii, numarul 6 si 1. Daca mijlocasul central a inceput bine dar s-a stins pe parcurs, portarul s-a dovedit o alegere buna, dand incredere echipei, si probabil il vom mai vedea aparand poarta nationalei.

Acestea fiind zise, urez succes candidatilor de astazi, ionutzd, codrincody si Dan Pop, dorindu-i urmatorului presedinte sa aiba un mandat plin de succes, chiar mai glorios decat al meu.

Bogdan Armand Sibrand,
Presedintele eRomaniei,
6 Septembrie 2012 - 6 Octombrie 2012.