Amintiri din epoca de aur - partea II (economic)

Day 1,501, 09:32 Published in Romania Romania by alfascorpio
Am promis o continuare a articolului Amintiri din epoca de aur - partea I (militar) privind un modul economic interesant(care si-a atins limitele din pacate), anume cel din V1.



1. Monetary market

Am scris si in articolul anterior, n-am revenit de mult timp in joc, dar am inteles ca nu se mai pot face tranzactii, in valoare mai mare de 10 gold, pe monetary market. Aceasta regula, probabil, a generat doua probleme, si anume:
- userii cu "prieteni multi" nu mai pot transfera valori mari pe monetary market;
- nu se mai poate face specula pe monetary market;
In urma cu ceva timp, un user activ, castiga bani frumosi din specula, uneori existau profituri de pana la 6-8 puncte procentuale. Acum imaginati-va ca ati fi rulat 100 - 150 de gold pe zi, la un castig de 3-4 % ce profit ati fi avut. Dar exista si reversul medaliei, in cazul in care se dadea un atac pe monetary market puteai sa pierzi bani frumosi, sau sa-ti creasca profitul, depinzand in ce faza a tranzactiei erai surprins. Exista un site, nu mai retin exact care era, cred ca ereptools, unde aveai posibilitatea sa vezi profitul probabil, in fiecare stat, pentru investitiile pe monetary market.
erau vremuri frumoase, in care nu trebuia sa ai firma/firme sa castigi ceva banuti...



2. Firmele

Existau 5 mari categorii de firme produse finite, firme materie prima:
- piata food, care folosea ca materie prima grain;
- piata weapons, care folosea ca materie prima iron(cea mai importanta piata);
- piata gifts, care folosea ca materie prima diamonds;
- piata tickets, care folosea materia prima oil;
- piata house, cu materia prima wood;
mai existau si hospital si defense sistem, dar nu erau firme pentru muritorii de rand.
Dar nu ajungea sa ai firma, trebuia sa fi si un bun manager. Insemna mult sa conduci o firma, si mai ales sa ai si profit. Insemna cateva ore de munca in fiecare zi, trebuia sa cauti unde este materia prima cea mai ieftina, sa muti organizatia in acea tara, sa cumperi, sa transferi pe firma. Asta daca nu gaseai un furnizor constant.
Pentru ca productivitatea sa fie maxima trebuia sa ai 10 angajati, care aveau salarii diferite, direct proportionale cu skill-ul lor. Imi aduc aminte ca in firma unitatii militare nu munceam daca nu eram 10, pentru a muncii cu eficacitate maxima.
Exista si o metoda de sabotare a firmelor, care a fost folosita la maxim dupa caderea eRomaniei, cand un numar semnificativ de romani s-au trezit in eIndonezia. Regula era simpla...fight, work, heal. Astfel erau provocate pagube mari patronilor.
Ca sa intelegeti ce presupunea sa conduci o afacere aveti un link la un fisier de calcul al profitului la diferite firme.
Din pacate astazi nu inseamna nimic sa ai o afacere, nu exista o concurenta care sa faca modulul economic mai interesant...



3. Piata de marfuri

Daca aveai timp, si un transfer bun la internet, puteai pune mana pe o gramada de arme la preturi de chilipir. Pur si simplu, stateam pe marketplace si vanam arme scoase la vanzare la preturi de genul 0.01 RON (sau orice alta moneda), sau raw la acelasi pret. Era foarte distractiv, erau seri in care imi umpleam ambele organizatii de arme, plus contul.
De ce erau scoase la pretul ala? Pentru a nu se plati taxe, si a crea o concurenta neloiala pe piata neagra.

Sa aveti un an nou fericit!!!