Adevărul despre WSR

Day 708, 08:22 Published in Romania Romania by Sekiro

Am observat în ultima vreme o mulţime de păreri legate de bătălia pentru West Siberia. A fost aceasta o cedare de teritoriu sau un război de rezistenţă în adevăratul sens al cuvântului? Părerile sunt împărţite iar adevărul este undeva pe la mijloc, dar având în vedere anumite aspecte, personal tind să cred că a fost o luptă adevărată.

Pe ce îmi bazez această părere?

1. Nu este prima oară când ruşii încearcă să redobândească West Siberia din mâinile indonezienilor. De ce nu au reuşit să realizeze acest lucru acum o lună? Pentru că indonezienii şi ungurii nu au vrut ca acest lucru să se întâmple. La acea vreme poziţia oficială a guvernului indonezian era că revolta a fost pornită de forţe rebele, independente, care nu aveau nici o legătură cu guvernul rus sau indonezian. A fost doar o scuză pentru a nu ceda regiunea, pentru a se folosi în continuare de ceva ce nu le aparţine lor ci unor aliaţi care le-au fost mai mult decât utili în războiul din America de Nord. Era ocazia perfectă de a face ceea ce trebuie şi totuşi acest lucru nu s-a întâmplat.

2. Faptul că au fost şi indonezieni care au luptat pentru cedarea regiunii este total irelevant. Sunt aceeaşi care au luptat de partea ruşilor şi acum o lună, sunt aceeaşi care erau numiţi rebeli şi trădători de către propriul lor guvern.

3. Populaţia indoneziană NU a fost instruită de către guvern pentru a lupta pentru Roşii. Dovadă că înainte cu câteva minute de încheierea luptei zidul nu era încă dărâmat. Dacă era o simplă cedare de teritoriu acest lucru era clarificat cu mult timp înainte de încheierea luptei.

4. Dacă era o simplă cedare de teritoriu de ce Ambasadorul României în Rusia a fost contactat de către Ministrul Apărării rus şi a cerut în mod oficial ajutorul trupelor române pentru eliberarea regiunii West Siberia? Despre acest lucru puteţi citi în articolul lui Mihail Cazacu (oficial român) aici.

5. Dacă am fost contactaţi noi, putem crede la fel de uşor că au fost contactaţi şi reprezentanţii altor guverne aparţinând EDEN şi la fel de simplu şi logic ne putem gândi: “De ce atâta mobilizare pentru ceva ce a fost negociat şi pentru un deznodământ care s-a decis înainte ca lupta să înceapă?” Răspunsul vine de la sine: Pentru că NU se ştia deznodământul luptei.

6. Foarte mulţi useri proeminenţi aparţinând PEACE au încercat să discrediteze rolul pe care l-au avut trupele române şi EDEN în acest conflict, încercând să convingă lumea că această intervenţie a fost inutilă, încercând mişeleşte să-şi ascundă neînţelegerile din propria lor alianţă.

7. Este foarte important momentul propunerii legii de încheiere a războiului între România şi Rusia propus de Preşedintele nostru JoaoSatan şi anume cu aproximativ 2 ore înainte de a începe această luptă. Nu cred că momentul a fost ales la întâmplare, ci tocmai pentru a crea presiune asupra guvernului indonezian.

Una peste alta, a fost un moment istoric şi cu siguranţă că putem să profităm şi noi românii de pe urma acestui deznodământ, dar nu trebuie să uităm niciodată ceea ce a fost Bătălia pentru West Siberia, o izbândă a libertăţii.