Abandonul lor si responsabilitatea noastra

Day 468, 07:29 Published in Romania USA by Ruminantus

Pe toti, jucatori mai vechi sau mai noi, ne preocupa modul in care putem sa reducem rata de abandon a cetatenilor romani proaspat intrati in eRepublik.
Informatiile de pe wiki si tutorialurile sunt bune pentru intelegerea modului in care functioneaza jocul, dar oamenii au nevoie si de informatii despre ceea ce se intampla in timp real in lumea noua in care tocmai au intrat.
Viata aceasta virtuala, cu toata forfota si aspectele ei, este cea care il "infecteaza" pe jucator si il tine integrat in comunitate, nu cele doua clickuri zilnice de "work" si de "train".

Exista initiative private in acest sens: forumul ecetateni.com unde cei noi pot interactiona si afla diverse, ingame jucatorii mai cunoscuti sunt apelati direct si ofera raspunsuri celor in nevoie de informatii, PJN - care lucreaza in sistem de clase si promotii si chiar AIR si-a asumat un rol in acest sens prin integrarea in joc a tinerilor care se alatura acestei organizatii.

Dar de la nivel guvernamental, acolo unde exista si instrumente disponibile dar mai ales responsabilitate prin votul primit de la cetateni in alegeri, lucrurile au stat rau in ultima perioada.

In ultima luna, cea a guvernarii UGD, MIP a publicat doar 8 articole, din care NICIUNUL privitor la activitatea Congresului, niciunul cu noutati legislative, iar legat de cum arata structurile guvernamentale UNUL SINGUR: cel de la investirea guvernului.

In contrast, guvernarea liberala din ianuarie 2009 a oferit
prin activitatea Ministerului Informatiilor Publice:

- 5 anunturi cu retrospectiva activitatii parlamentare & sinteze legislative;
- 8 articole cu informari de interes general pentru cetatean - seria INFO: structuri guvernamentale, explicatii legate de functionarea acestora, rapoarte ale activitatii lor;
- 2 initiative de consultare a cetatenilor: unua legata de forma raportarii in cazul declaratiilor de avere+interese si o dezbatere publica privitoare la viitorul politicii externe a Romaniei;
- 4 articole pe transparenta actului de guvernare;
- 5 articole ce tineau strict de domeniul Armatei.

In total 24 de articole, pe care le gasiti la capitolul V. Ministerul Informatiilor Publice
din cadrul Raportului guvernarii liberale din ianuarie 2009.

Nu lasati MIP sa moara doar pentru ca a fost o initiativa liberala!
MIP apartine Romaniei.

Adiemus