O rachetă, două rachete, o mulțime de rachete

Day 1,681, 03:41 Published in Romania Romania by Clopoyaur
Întrebarea zilei de pe buzele tuturor este daca INVESTIȚIA ÎNTR-O FABRICĂ DE RACHETE este rentabilă?
Răspunsul meu este: DA, și voi argumenta mai jos și de ce:


Lucrul cel mai important este acela că orice rachetă oferă un damage suplimentar pe lângă cel care poate fi dat cu armele obișnuite. Mai mult, acest damage este unul consistent pentru fiecare fel de rachetă pentru fiecare divizie în parte. Majoritatea jucătorilor din fiecare divizie, dau cu mari eforturi din luptele de pîine (sau chiar nu reușesesc) să dea damage-ul dat de o singură rachetă, prin urmare, utilizarea lor devine DECISIVĂ pe cîmpul de luptă. Rachetele vor fi cele care vor face în viitor diferența între victorie și înfrîngere, iar țara care va avea cele mai multe instalații să le producă va avea cîștig de cauză. Resursele pentru producerea lor se vor găsi mereu în situațiile de criză.

Concluzie: cu cât mai multe instalații de producere a rachetelor, cu atât mai mari șansele țării de a câștiga lupte în viitor.


Racheta oferă oportunități de câștig. Utilizarea rachetei în orice luptă, oferă jucătorului un avantaj deosebit, dîndu-i posibilitatea de a candida pentru medalia de Battle Hero sau Campaign Hero. Acest lucru se concretizează în câștig de gold care poate fi apoi reutilizat pentru crearea unor noi rachete, antrenament sau cumpărarea de arme convenționale. De asemenea, va inflori piața vânzării/cumpărării de damage și adesea vor fi oferte de cumpărat damage produs de rachete. Dacă la Divizia 4 acest lucru deja se întâmplă, rachetele pentru primele 3 divizii vor fi foarte cerute, căci diferența creată de ele va fi decisivă în orice luptă.

Concluzia: Folosite pentru cucerirea de medalii sau ca și damage vândut, racheta = gold


Cât costă racheta? Azi, peste 10 gold, ieri, sub 2 gold (pentru cea de 1 milion damage). O variație foarte mare creată de panica instaurată instant pe piețele de arme care până acum nu aveau căutare. Faptul că de mai bine de 18 luni, armele q1-q4 nu aveau absolut nicio utilitate în joc a dus la o penurie, majoritatea jucătorilor încetând să le mai producă din cauza nerentabilității lor. Astfel, stocurile existente și așa mici, au fost epuizate, ducând la situații hilare precum cea în care o armă q4 costa de 2 ori mai mult decât una q6. Iar o arma q1 costa acum de 5 ori mai mult decât acum 24 de ore. Până cănd piața se va așeza, costul de producere a rachetelor va fi ridicat, însă piața se va așeza, iar costul va reveni în jurul valorii de 2-4 gold. De ce? Fiindca economia eRepublik se confruntă cu o criză de supraproducție care nu se va stinge o dată cu consumul creat de rachete. Mii de jucători au încetat să mai producă arme q1-q4 sau raw material pentru simplul fapt că nu era rentabil. Dar, instalațiile, fabricile există, iar o dată ce vor începe să fucnționeze la capacitate normală (dictată de cererea de pe piață), prețurilor vor reveni în apropierea celor obișnuite. Acest proces va dura cîteva zile, poate chiar două săptămâni, dar inevitabil se va întampla.

Concluzia: La prețurile actuale ale armelor, rachetele par nerentabile, dar după ce piața se va așeza, ele vor reveni la un preț de 2-4 gold care să le asigure rentabilitatea.


La promoție reducerea e de 44%, peste 4 zile va costa full. Întotdeauna, orice clădire este rentabil să se construiască la promoție, iar acum este acel moment. O decizie de a o crea venită prea târziu poate costa gold suplimentar. Pe de altă parte, pentru orice națiune, crerea unui management eficient al utilizării rachetelor va constitui cheia victoriei în orice campania care o va duce.

Concluzia: Construiți fabrica de rachete ACUM!


Rachetele nu se pot aduna, una nouă se poate construi abia dupa ce cea existentă a fost consumată. Acest lucru este în avantajul celor care adună resurse. Dacă am creat fabrica de rachete, nu e musai să facem câte o rachetă în fiecare zi (căci puțini sunt aceia care au resursele să o facă) dar putem fi pregătiți mereu cu resurse pentru 2-4 zile atunci când România se pregătește de o campanie.

Concluzie: Forța brută utilizată cu inteligență poate avea rezultate deosebite.



În lumina celor expuse mai sus, România ar trebui să creeze cât mai multe astfel de fabrici de rachete astfel încât atunci când va fi nevoie să le poată folosi. Dacă fabricile există, în momentele de acalmie, resursele se pot aduna, iar atunci când situația o cere, ele se pot valorifica, se pot transforma în damage și în victorii.

Trebuie făcută fabrica de rachete? Raspunsul este cât se poate de clar: DA! DA, PENTRU ROMÂNIA!