[Valtio tiedottaa] Ulkomaiden Viikkokatsaus – Viikko 31

Day 1,716, 08:29 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Maailmalla on tapahtunut kuluneen viikon aikana paljon.

Tapaus Ukraina



Kuluneella viikolla EDEN-maa Ukraina hyökkäsi liittolaisensa Venäjän (TERRA, EDENin liittolainen) kimppuun. Oletettavasti tämä johtui maiden välisestä pitkäaikaisesta jännitteestä, joka on ilmennyt toistuvasti maiden välillä. Ukraina ja Venäjä kävivät viimeksi sodan partaalla toukokuussa. Ihme kyllä EDEN tuki Ukrainaa kyseisessä konfliktissa. Ukrainan hyökättyä Venäjälle kaikki maiden yhteiset MPP:t poistuivat vahingoittaen näin koko liittouman toimintaa jäsenmaan hyväksi

Asiaa mutkisti se, että Ukrainan on huhuttu olevan liittymässä eSuomen viholliseen, ABC:hen. Ukraina onkin jo solminut MPP:n Viron kanssa.
Ukrainan kannalta konflikti ei kuitenkaan päättynyt parhaalla mahdollisella tavalla; sekä Bulgaria, Venäjä, että Moldova julistivat Ukrainan Natural Enemykseen ja jakoivat kyseisen maan keskenään. Toimitus ihmettelee EDENin kantaa ja toimimattomuutta asiassa.

Nyt EDENin SC (Supreme Commander) on pyytänyt jäsenmaitaan uudestaan solmimaan MPP:n Ukrainan kanssa. Toimitus seuraa tilannetta.


Puola on eronnut ONE-liittoumasta



ePuola on viime yönä virallisesti jättänyt ONE-liittouman.

Puolan hallituksen tiedotusosasto julkaisi asiasta artikkelin, jossa valotetaan eroa. Päätös syntyi lopulta Kansanäänestyksen ja Kongressin äänestyksen perusteella.

Länsinaapurimme Ruotsin Pohjoismaiden Liitto-keskustelua on häirinnyt Ruotsin ONE-jäsenyys, sillä NEMO-koodinimenkin saaneesta hankkeesta on ehkä mahdollisesti tulossa proEDEN-liittouma. Liittoumasuhteet kuitenkin elävät juuri nyt erittäin voimakkaasti. Keskustelua Pohjoisesta Liitosta foorumilla

Puolan äänestettyä jäsenyydestään ei mennyt kauaakaan ennen kuin Ruotsissa reagoitiin asiaan eduskunnan puhemiehen toimesta.


Yhdysvallat-Kanada



P-Amerikassa puhutaan edelleenkin Yhdysvaltojen ja Kanadan välisen sodan lopettamisesta. USA väittää kivenkovaan tarjonneensa rauhaa ja lopettaneensa sodan, kun taas Kanada täysin päinvastaista. Yhdysvallat omistaa edelleenkin kaksi Kanadan aluetta, liekö tämä syy miksi rauhaa ei saavuteta?

Myös kohta koittavat presidentinvaalit herättävät kysymyksiä, millainen on maiden tulevien johtajien kanta entisten liittolaisten ja erittäin hyvien ystävien, melkein voisi sanoa veljien, väliseen sotaan.




Tässä kaikki tältä kaudelta, lisää tulossa viikon päästä uuden hallituksen voimin.

Ulkoministeriö