[Valtio tiedottaa] Asgard - missä mennään?

Day 2,111, 12:44 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI


Viimeisten päivien aikana Ulkoministeriötä on pommitettu erityisesti kysymyksillä Asgardin tilasta ja tulevaisuudesta. Viimeisimmässä ulkomaankatsauksessa annettiin kappaleen mittainen tiivistys, joka ei ole tarpeeksi kattava kuvaamaan liittouman nykyistä tilannetta. Nyt kuitenkin korjataan asia, ja päivitetään Asgardin tilannetta hieman tarkemmin.





Asgardin nykytilanne

Asgard on jälleen kolmen jäsenmaan liittouma. Kanada erosi virallisesti liittoumasta noin viikko sitten jättäen jäljelle vain Fennoskandit. Kanadan irtautuminen liittoumasta tapahtui rauhallisesti ja hyvässä hengessä. Asgard toimii yhä tiiviissä vuorovaikutuksessa Kanadan kanssa, aivan kuten CoTin ja muiden antiTWO-maiden kanssa.
Jäljellä olevat kolme jäsenmaata pyrkivät nyt toimimaan yhdessä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Tähän vaaditaan saumatonta yhteistyötä sekä koordinointia, jotka ovat saavutettavissa tiiviillä ja sitoutuvalla asenteella ja otteella.



Tällä hetkellä Asgardin suurin yksittäinen prioriteetti on saada jäsenmaansa kokonaan itsenäiseksi. Onnistuimme jo karkottamaan Ukrainan aiemmin kaudella, nyt on aika tehdä sama Liettualle. Länsinaapurissa menee olosuhteisiin nähden hyvin, Ruotsi on saanut haltuunsa puolet alkuperäisalueistaan. Norjassa operaatio on vieläkin hieman vaiheessa. Lisämausteensa Asgardin itsenäisyyskamppailuun tuo Viron sodanjulistus Suomelle. Tähän mennessä Liettualle on menetetty Lappi, ja Virolle Etelä-Suomi.



Miten nykytilanteeseen sitten päädyttiin?

Kehitys nykyiseen Asgard-kokoonpanon uudelleenmuodostumiseen sai lähtölaukauksen pari viikkoa sitten järjestetystä kokouksesta, jossa pohdittiin vakavasti liittouman tulevaisuutta ja sen tavoitteita. Esillä olivat niin tavoitteiden eriäväisyys, yhtenäisyys sekä kommunikointiongelmat ja sitoutuminen liittouman yhteistyöhön. Osaltaan vaikuttimena kokouksen järjestämiselle toimi myös Kanadan ja Norjan neuvotteleminen uudesta liittoumasta yhdessä Hollannin ja muutaman muun kanssa.
Kokouksen edetessä vahvistui käsitys liittouman kahtiajakoisuudesta tavoitteiden suhteen, ja varsinkin Kanadan kanta kyseisessä asiassa. Kokouksen myötä Asgardin tavoitteita ja yhtenäisyyttä saatiin selkeytettyä ja vallitseva ilmapiiri tervehdytettyä. Asiat puhuttiin halki ja kuunneltiin mitä jokaisella oli sanottavana.
Muutama päivä kokouksen jälkeen Kanada ilmoitti järjestävänsä kansanäänestyksen jäsenyydestään liittoumassa. Äänestyksen tulos oli lopulta selkeä, ja näin Kanadan ja Asgardin tiet erosivat. Minkäänlaista pahaa verta ei osapuolien välille jäänyt, vaan asiat puhuttiin läpi ja todettiin tavoitteiden olevan liian erilaiset liittouman tehokkaan toiminnan takaamiseksi.



Vielä muutama viikko sitten tilanne sotarintamalla ei näyttänyt niin loistavalta; Ukraina oli päässyt tunkeutumaan syvälle Fennoskandiaan Liettuan yhä pitäessä Ruotsia ja Norjaa tiukasti otteessaan. Kuitenkin yhteistyöllä saimme ensin ajettua Ukrainan ulos mailtamme, sekä sen jälkeen turvattua eduskuntavaalit kaikille Asgard-maille. Kuten jo mainittua, tällä hetkellä ponnistelemme saadaksemme Liettuan vihdoinkin työnnettyä pois Asgardin mailta. Viron tuore sodanjulistus toki hankaloittaa asioita hieman.



Mitä tulevaisuudessa?

Nyt on aika keskittyä luomaan kestävä ja toimiva yhteistyöväylä CoTin sekä muiden antiTWO-maiden kanssa. Tähän on jo ryhdytty, koordinointikanava ja tiivis yhteydenpito on aloitettu TWO:n ylivallan murskaamiseksi.
Samalla on aloitettu aktivointikampanja kaikkien maiden edustajien saamiseksi HQ-kanavalle, tämä helpottaa yhteydenpitoa ja koordinointia huomattavissa määrin. Tuloksiakin tästä on jo näkyvissä, Liettuaa on työnnetty poispäin puolilta Ruotsin ydinalueista. Tästä on hyvä jatkaa niin Norjan kuin muidenkin jäsenmaiden täydelliseen vapauttamiseen.
Erityisesti itänaapurimme Venäjän kanssa tullaan pyrkimään läheisempään yhteistyöhön vielä loppukauden aikana, näytteleehän Äiti Venäjä isoa osaa eSuomen ja koko Pohjois-Euroopan geopolitiikassa.



Kanadan jäsenyyskeskustelun yhteydessä myös huomattiin pieni puute Asgard Treatyssa. Minkäänlaista eroamis- tai liittoumasta potkimisprosessia ei mainita missään kohdassa sopimusta. Tämä siis tullaan korjaamaan lähitulevaisuudessa.



Yhteenveto

Asgard on siis kokenut vaikeuksia viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana niin sotilaallisesti kuin poliittisestikin. Lähihistoriaan on mahtunut jäsenmaiden wipejä sekä eripuraisuutta tavoitteisiin liittyen. Nyt on kuitenkin kaikki syyt olettaa näiden vaikeuksien olevan takana päin, sekä valoisamman tulevaisuuden edessä. On aika jälleen toimia yhdessä yhteisten tavoitteiden eteen ja saattaa liittouma siksi yhteenhitsautuneeksi voimaksi, joka tulee hallitsemaan Pohjois-Eurooppaa tulevaisuudessa.



-Ulkoministeriö