[Ulkoministeriö tiedottaa] Katsaus Resource Warin tuloksiin

Day 2,636, 09:13 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Resource War on kääntymässä loppusuoralle. Adminin ilmoittamassa aikataulussa D2642 olisi viimeinen, jolloin resursseja lisätään, joten mikäli ihmeitä ei tapahdu saavat maat uudet resurssinsa piakkoin. Todellisuudessa kaikki resurssit lienee jo päiviä sitten jaetun alueille.

Suomen kannalta lopputulosta on yleisesti pidetty hyvänä, vaikka pientä polemiikkia asian tiimoilta nousikin.



Suomen vanhat ja uudet resurssit.

Bonuksissa Suomen tilanne näyttää tältä:
Ruoka: 20% -> 60%
Ase: 40% -> 40%
Talo: 40% -> 20%
Onnistuimme parantelemaan asemaamme ja kaikilla alueillamme on nyt uniikki resurssi.



Viron resurssijako

Myös Viro, joka oli kumppanimme resurssisodassa, onnistui hyvin saaden eri resurssin jokaiselle alueelle. Huomattavaa on, että Virolla on alueillaan Iron ja Saltpeter, joita Suomelta itseltä ei löydy.



Ruotsin resurssisaldo

Ruotsi onnistui myös mallikaasti turvaten itselleen 80-60-20 -bonukset.



Norjan tilanne

Norja oli selkeä häviäjä, sillä he eivät ilmeisesti pystyneet valitsemaan yhtään resurssia itse, vaan saivat tyytä siihen mitä oli jäljellä eli hedelmiin. Toisaalta tämä varmasti laskee ulkovaltojen kiinnostusta hyökätä Norjaan, ja saattaa siten tuoda positiivisiakin puolia.

Yleisesti resurssisotaa on kritisoitu siitä, että pääosin taas suuret maat vahvistuivat ja heikot heikkenivät. Lisäksi epätasainen aluejako näyttelee nyt suurta osaa. Esimerkiksi USA:lla on 51 aluetta ja uudessa jaossa täydet resurssit ja useimpia kaksin kappalein. Vertailukohdaksi voidaan ottaa toinen pelin mahtimaa Puola, jolla on vain kuusi alkuperäisaluetta - saman verran kuin Suomella. Puola ei voinut edes teoriassa saada kovin suuria resursseja omille vähäisille alueilleen.
Täydet aseresurssit saivat Unkari, USA, Ukraina, Bulgaria, Kroatia ja Iso-Britannia.

Täydet ruokabonukset saivat USA, Espanja, Italia, Liettua, Saksa, Intia, Saudi-Arabia ja Etelä-Korea.

Täydet taloresurssit sai vain USA.
(lähde)

Ulkoministeriö jää odottelemaan innolla, mitä vaikutuksia uudella resurssijaolla on maailman voimasuhteisiin, taisteluiden painopisteisiin ja talouteen, kun uusi jako oikeasti tulee voiman. Jos asiasta haluaa lisänäkökulmia, kannattaa lukea tämä aiemmin mediassa julkaistu pohdinta.

-Ulkoministeri