[Tutorial] Luptele de gherilă pentru sărmani

Day 2,025, 05:58 Published in Romania Romania by Copacescu

În contrast oarecum cu tutorialele realizate de Clopoyaur, pe care le găsiți aici și aici (nu voi repeta acele sfaturi pe cât posibil, nu are sens), eu nu voi oferi informații despre cum se poate obține o victorie. Ideea de la care am pornit este bugetul; nu toți își permit să arunce cu bani pe fereastră, nici GOLD, nici CC. De aceea, cheltuielile nu trebuie să depășească zerozeci și zero lei.
Scopul:

Probabil unul dintre cele mai importante elemente din acest modul, la fel ca și în întreg jocul. Fără un scop anume vei ajunge la concluzia că joci degeaba (al meu este, în măsura în care pot, să îi determin pe cei mici să își găsească un scop până mai cresc în strength, să nu ajungă ca și mine cu 15k strength în divizia 4). Revenind la luptele de gherilă, avem două mari scopuri, ambele amândouă prezentând avantajele oferite de acest modul: încetinirea creșterii în nivel și mărirea rangului militar, care conferă o influență ceva mai ridicată.
Primul scop:
Câștigarea luptei prin metode cinstite. Vezi cele două link-uri de mai sus.
Al doilea scop:
Ieșirea din luptă cu cât mai multă viață și opțional gonirea adversarului (cât mai multă influență și un rang din ce în ce mai amenințător).
Personal, cel mai normal ar fi să existe o unitate mai mare în joc pentru fentarea acestui modul și extinderea excesivă a FF (Food Fights) in medie cu aproximativ 66% în cazul ideal. Cum este posibil acest lucru? Simplu: cei doi jucători fac ture de teren, doar se fugăresc și ies intacți, cu viața plină (10 FF). În medie este nevoie de 3 FF pentru omorârea tradițională a unui inamic, deci 15 FF pentru a intra într-o luptă de gherilă. Rezultatul: 10/15~= 0.66, după cum am precizat anterior. În concluzie, toți jucătorii care ar coopera (uniforme gen cea de FM) în acest mod ar obține cu 66% mai multe daune.

Totuși, cazul real nu este la fel de roz. Pentru cei mici și medii este un total dezastru... Statistic vorbind, folosind o strategie asemănătoare cu cea care urmează a fi prezentată, veți putea câștiga, în medie, 2 din 5 lupte (în cel mai ghinionist caz 1) și veți ieși cu mai mult de 4-5 FF din luptă în 4 din 5 cazuri (am luat 5, necesarul pentru a finaliza Ordinul Zilei). Toate acestea cu 0 CC cheltuiți și un dram de noroc.
Modalitatea de gândire, instrumente, sfaturi:

Fruntea sus, capul înainte, manieră optimistă 🙂
Trebuie să ai o conexiune de încredere la Internet, destul de rapidă, care va constitui un prim avantaj.
Folosește Google Chrome, chiar dacă nu îți place. Personal folosesc Opera ca browser principal, dar prefer să nu intru de pe acesta în luptele de gherilă, din motive tehnice (erori faine de afișare la începutul și sfârșiul luptei, poze mai jos, rareori blocarea în timpul luptei - am pierdut 7-8 runde din cauza faptului că nu puteam să apăs pe niciun buton).
Trebuie să ai reflexe rapide, să gândești cu un pas și jumătate înainte (adică 1 sau 2, depinde de situație; 1.5 pași este media 🙂 ) și să lovești butonul necesar (la schimbarea armei și reîncărcare nu contează) în primele 2-3 secunde (ideal ar fi una).
Pentru a alege acțiunea optimă, trebuie să anticipezi ce anticipează adversarul că vei face și să îi oferi și elemente surpriză (într-un mod benefic pentru tine). Pe larg, deși nu prea are sens, trebuie să anticipezi ce anticipează adversarul că anticipezi că anticipează ce vei face.
Fii creativ!
Strategie:

Dacă ai găsit o strategie care nu dă greș și nu te aduce la sapă de lemn, jos pălăria! Continuă tot așa.
Altfel, aceasta nu va rămâne standard, tot timpul este loc de mai bine. Știu că repet, dar nu trebuie să uitați asul din șenilă al acestui modul: elementul surpriză. Cel mai scurt exemplu: îți obișnuiești adversarul cu un pseudo-tipar standard, după care, atunci când consideri că ar fi un moment oportun, îl arzi și obții o diferență de câteva (zeci de) puncte în detrimentul inamicului, avantaj pe care vei încerca să îl păstrezi până la sfârșit. În cazul în care nu poți câștiga, recomand un dute-vino standard (în așa fel încât dușmanul să piardă gloanțe dând pe lângă), iar după vreo 4-5 mutări începerea neconvenționalului. În cazul unui noroc chior, puteți chiar să câștigați lupta prin cauzarea unui puternic impact negativ la nivel psihologic, conexiunea slabă sau nerăbdarea adversarui sau, de ce nu, unele bug-uri (am gonit astfel 2-3 Zei, unii dintre ei chiar cu stele 😃 ; destul de probabil ca până în minutul 8-10 să tot fugă adversarii, deci influență moca).

Exemple: am tras de timp vreo 10 runde cu un GOW (**, dacă țin bine minte), în care a reușit să îmi ia cel mult 3-4 FF și în care a pierdut enorm de multe gloanțe de Sniper (sau lunetă... oricum, o armă cu bătaie lungă). După cel mult încă vreo 2-3 runde a cedat și s-a cărat în mod rușinos.Adversarul are armă cu lunetă (storm sau sniper), cum se acționează? Ne

apropiem de adversar (eventual, dacă ne plictisim și găsim bani de aruncat pe fereastră folosim clasica tactică Clopo-dodge, după care ne apropiem) vertiginos până la distanța de 500 m. În acest timp, adversarul și-a reîncărcat arma și se așteaptă să vă apropiați. După cum am recomandat, nu merită să achiziționați nimic; astfel, ca să treacă tura, folosiți Dodge pentru a nu face nimic. Dacă adversarul schimbă arma, vă îndepărtați, iar altfel vă apropiați și după stați pe loc sau vă îndepărtați. Important este să nu riscați degeaba! Sau să nu riscați deloc, dar este mai greu 🙂
Echipare:

Aici este frumusețea: Zero Barat! Totuși, dacă vi se pare jenant să aveți șansa de reușită de aproximativ 40%, folosiți armele de apropiere (de 175 m și 325 m), armurile și grenadele câștigate la noroc pentru a câștiga (vezi din nou scopul 1).
Concluzie:

Totul depinde de scop, de noroc, de strategie/strategii și de rapiditatea cu care butonezi și observi/auzi mișcările inamicului. Fie vrei să ajungi și să rămâi în top (cazurile Doxx și Lawrence of Arabia) și atunci contează doar să câștigi, nu valoarea investiției, fie dorești să obții mai multă influență fără a folosi mai multe arme sau batoane, la un preț avantajos.
Poze în Opera:
Așa arată o luptă pierdută (no shift, am pierdut, la ce adversar e...; și totuși am ieșit cu 66 viață):

Și așa arată o luptă câștigată, deși aparent nu se înțelege nimic 😃

Eu cu 28 de victorii și 52 de înfrângeri (am mai crescut față de ieri 😃 ) și el cu 4 victorii și 6 înfrângeri.
Același rezultat, din alt unghi:

De aceea nu recomand Opera pentru astfel de lupte 😉
Observațiile mele și ale cititorilor (preluate din comentarii):

Shotgun-ul nu nimerește de obicei la mai puțin de 175 m (la 80 m ratează fără probleme), în schimb poate să bată binișor pe la 470 m.


Pentru shout: Ești sărman, gherilă nu știi, măcar nu mai cheltui! http://www.erepublik.com/en/article/2272654



Copăcescu
o7