[TMP] Educaţie Politică - Noţiuni introductive despre Politică

Day 2,155, 12:29 Published in Romania Romania by Forever with Matza

Bună ziua mâtzelor!

În prima şedinţă din mandatul meu de Preşedinte al TMP am promis că voi începe un proiect numit Educaţie Politică prin care vom incerca sa imbunatatim educatia civica a cetăţenilor, deoarece în ţara noastră reala nu există o cultură politică iar efectele se vad si in joc. De ce spun acest lucru? Deoarece cetăţenii se plâng de liderii care-i conduc, dar când vine vorba să activeze în politică nu doresc să se implice spunând că politica din joc este exact ca şi în realitate. Da, politica din joc este ca şi cea reală, deoarece dacă jucătorii buni, oamenii merituoşi nu se implică, lasă loc unora…Ştiţi voi. 🙂

"Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viaţa politică este aceea că vei ajunge să fii condus de inferiorii tăi" - Plato (cel real)

Modulul politic este o parte din acţiunile de zi cu zi în eRepublik. Acesta este locul unde cetățenii pot, în teorie, să îşi servească ţara. Acesta este, de asemenea, unul din factorii-cheie de discuţie, dezbateri, scandal, şi consecinţele pe care le suportăm.
Acest modul se bazează în cea mai mare parte pe voință, motivație și ideile pe care le poți aduce pentru comunitate.

Noi trăim în regimul politic democratic care are următoarele trăsături :
• puterea supremă în stat revine cetăţenilor, Parlamentul (în joc se numeşte Congress) exprimând voinţa popurului. Cetăţenii îşi pot exprima puterea în mod direct prin reprezentanţi.
• ordinea politică este asigurată de un guvern care are legitimate obţinută prin vot.
• instituţiile state trebuie să fie subordonate intereselor cetăţenilor.

Înainte să alegeţi un partid; cercetaţi piaţa un timp din calitate de non-membru; vizitaţi chaturile partidelor de care sunteţi interesaţi; discutaţi cu preşedinţii de la acelele partide sau oameni implicaţi în partid şi abia apoi luaţi decizia de a devenii membru! Vedeti ce a facut respectul partid in trecut, sanctionati-i greselile si rasplatiti-i cand se descurca bine cu votul vostru.

Dar cel mai e important e să-ti aduci măcar aportul minim. Vino la vot, votează de fiecare dată. Mai mult, candidează şi implică-te pentru o e-societate mai bună!

O democraţie nu poate funcţiona corect decât atunci când în societate se formează o cultură politică democratică, iar cetăţenii sunt implicaţi, interesaţi de ceea ce se întâmplă în ţară.

Cu stimă,
Preşedintele The Mâtza Party