[Presidentinvaalit] Puolustus- ja talouspolitiikka

Day 2,234, 12:36 Published in Finland Finland by TheJuliusCaesar
Edellisen kampanja-artikkelini kommenteissa kyseltiinkin jo suhtautumistani tankkijakoihin. Kysymykset tankkijaoista ja niistä puhuttaessa väistämättä esiin nousevista Combat Ordereista taas liittyvät kiinteästi puolustuspolitiikkaan, jota käsittelen tässä artikkelissa. Käsittelen myös taloudellisia tavoitteita, sillä budjetti ja puolustuspolitiikka liittyvät kiinteästi toisiinsa.



Tankkijaot ja Combat Orderin käyttö
Kaikkein helpointa on jakaa puolustukselliset menot kahteen ryhmään (MPP:t lasken tässä ulkopoliittisiksi menoiksi, olkoonkin että ne auttavat suuresti damagensaannissa), tankkijakoihin ja CO:n käyttöön. Ollakseni täysin rehellinen, yksittäin tankkijaolla hyvin harvoin vaikutetaan taistelun kulkuun, saati voitetaan tärkeää sellaista. Tankkijako toimiikin erityisesti tulonsiirrossa uudemmille ja pienempistrenaisille pelaajille, joille se valtion jakama kymmenen tankin siivu on erittäin tärkeä. Tankkijakoja tullaan tässä tarkoituksessa järjestämään useaan otteeseen kauden aikana (ehkäpä osa hieman Hupiministeriön tyyliin).
Combat Orderit taas ovat mitä oivin työkalu silloin, kun tahdotaan voittaa tärkeä taistelu, tällöinkin järkeä sen laittamisessa on suurimmassa osassa tapauksista ainoastaan 1.-3. Divisioonien taisteluihin. 4. Divisioonalle CO:ta laittaessa saisi olla valmistautunut käyttämään kymmeniä, jopa satoja tuhansia markkoja yksittäisen erän voittamiseen. Tämän takia kaudellani CO:ita tullaan käyttämään lähes vain ja ainoastaan Divisioonien 1-3 suhteen, ja silloinkin maltillisesti panostaen.

Tarkoitus on määrittää tankkijaolle ja CO:ille yhteinen budjetti, jota käytetään sopivassa suhteessa tarpeen (taisteluiden) mukaan. Budjettiosuuden kooksi tullee reilu 150 000 markan siivu.

Talouspolitiikka
Johtuen 50 hp:ta antavista karkkipatukoista, jatkuvista damage-boostereista, hetki sitten loppuneesta 60% damagelisästä sekä Platon avokätisistä viikkoturnauspalkinnoista, on eSuomen verokertymä lähtenyt jyrkkään nousuun kuluneen viikon aikana. Hetki sitten lasketulla 3% työveroasteella on viimeisten päivien aikana kerätty enemmän päivittäisiä verotuloja, kuin 5% työveroasteella marraskuun lopussa. Odotettavissa kuitenkin on tulojen lasku karkkien sulaessa ja näin tankituksen vähentyessä, mikä osaltaan heijastuu tankkien hinnan laskemiseen ja niiden myynnin vähentymiseen.
Mikäli kansa siis tahtoo runsaasti tankkijakoa sekä muuta koko kansakuntaa hyödyttävää varustejakoa, on loogisesti myös verotulojen oltava reilummat. Näin ollen valtion verotulojen mahdollisesti (todennäköisesti) tippuessa lähitulevaisuudessa, ja kansan tahtoessa edelleen samaa tankkijakoa, on työveronprosentin nostamista 5% tasolle harkittava. Verojen alasajo ja valtiollisen tuen lisääminen samanaikaisesti eivät vain yksinkertaisesti ole vaihtoehto. Valtion päivittäistä verotulojen kehitystä voit seurata täältä.



Tankkijako- ja CO-siivun ohella budjetti muodostunee MPP-kuluista, sekä aloitustuista. Nykyinen yhdeksän MPP:n pakka on suhteellisen sopivan kokoinen, sekä suhteellisen hyvin rakennettu. Kokonaisbudjetti liikkunee jossain 270 000 markan paikkeilla. Toki budjetin koko voi ja mitä luultavimmin tuleekin elämään jossain vaiheessa suuntaan tai toiseen. Lukkoon se lyödään vasta eduskunnan käsittelyssä.

Yhteenveto
- Tankkijakoa järjestetään tulonsiirron takaamiseksi
- CO:ita pääasiassa 1.-3. Divisoonille, niillekin vain tärkeissä taisteluissa
- Reilu puolustusbudjetti tankkijakoihin ja CO:iden pyörittämiseen
- Työveroprosentin nosto 5% tasolle mikäli valtion verotulot laskevat tankituksen vähenemisen seurauksena

Lopuksi vielä suuret kiitokset Kansan Voimalle sekä Kauppaliitolle tuesta presidentinvaaleissa!

-Caesar