[PRACTIC] Ghid de castigat alegeri. Cateva idei.

Day 677, 12:22 Published in Romania Romania by zdenghea

Din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre, puterea politica a fost un deziderat (wow, ce-mi plac neologismele de lemn de nuc batran), un vis, chiar o himera as ptea spune pentru fiecare ecetatean de rand. Infuzia de candidaturi in partide, de miscari poltice si nu in ultimul rand, entuziasmul generat ma determina a afirma ca politica e in freamat iar orgoliile cresc la cote nebanuite - suficient cat sa ma ridice si pe mine din letargia care ma cuprinsese la un momenta dat ( pentru asta, multumesc).

Asadar, pun si eu o caramida la cresterea modulului politic al eR.

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor - cum imi atrag alegatorii in eR.

Evident, articolul meu are la baza o vasta documentare sociologica, de politici publice si sociale comparate precum si rezultatele unui studiu intocmit de un grup de cercetatori de la Universitatea din Lilongwe, Malawi (coordonate 13°57′S - 33°42′E - la 143 de pasi de idolul din lemn).

De la clasici am invatat Modul de comportament al candidatului la alegeri.

(42) De fapt, este obligatoriu pentru un candidat la alegeri: să fie în stare să-şi schimbe chipul, gesturile şi felul de a vorbi, conformându-se de fiecare dată spiritului şi comportamentului celor cu care intră în contact (…)

(44) Oamenilor le place nu numai să li se facă promisiuni, mai cu seamă în campania electorală, ci aşteaptă să li se promită cu generozitate şi cu cinste.

(45) De aici rezultă un precept uşor de urmat: arată că vei face cu generozitate şi cu voie bună ceea ce ţi-ai pus în gând să faci. Există însă un lucru mai dificil, care este pe potriva împrejurărilor, dar nu şi a naturii tale: Oare ar fi mai bine să refuzi, pe un ton amabil, sau, dimpotrivă, să nu refuzi ceea ce nu poţi face? Prima atitudine se potriveşte unui om bun, iar cea de a doua, unui candidat bun.

Sursa: Mic manual de campanie electorală, Quintus Tullius Cicero (pe bune). 😃

Ca sa vezi: a naibii romanii astia, wow ce actual suna....

In final, nu uitati:

Imaginea candidatului e foarte importantă. El apare ca un om echilibrat. Stie foarte bine cum să vorbeasca in public si este atent cu imaginea lui. Nu se enerveaza, nu spameaza presa, nu ridica tonul, nu face comentarii deplasate. Stie sa-si puncteze discursul cu glume populare, pe intelesul multimii, atrage simpatia cititorilor. Are grija să nu folosească un limbaj prea elevat sau de specialitate (economic, politic), pentru că ar crea sentimentul că nu e „de-al nostru”.

Distractie faina 🙂

Al vostru, bagator de sama neimplicat electoral, zdenghea.