[OchiReci] Platformă pentru Preşedinţia eRomână !

Day 804, 23:51 Published in Romania Romania by OchiReci


La toţi şi viitori, sănătate !

========================================

A trecut mult timp de când am păşit pentru prima dată în eRepublik, până acum când mă prezint în faţa voastră pentru a vă cere sprijinul pentru o Românie a românilor. Nu am luat decizia de a candida din nou la preşedinţia eRomâniei am luat doar decizia de a publica o serie de articole ca şi cum aş fi ales deja contrar ca ghid pentru cei care se vor împlica în luptă, fapt care cred că reprezintă într-o măsură destul de mare, o surpriză plăcută (pentru unii) şi neplăcută (pentru alţii) şi vine pe fondul unei stării generale de amorţeală statală din care aparent nu putem ieşi decît printr-o revoluţie a bunului simţ pe fondul unei reconfigurări politice.

Cred că a venit timpul, ca după luni şi luni de guvernări autoritare ale partidelor mari să încercăm şi varianta unei coaliţii a partidelor mici şi medii prin care să responsabilizăm şi să tragem un puternic semnal de alarmă referitor la viitorul politic (şi nu numai) pe care acestă eţară îl are. Eu vă invit la alianţa anti PL-eUGD şi la formarea unei opoziţii viabile într-o Românie care începe din ce în ce mai mult să îşi uite identitatea şi menirea.

Avem nevoie de o viziune diferită, de o administraţie nouă, responsabilă, onestă şi dedicată care prin muncă individuală (sau colectivă) să ridice din nou drapelul tricolor pe cele mai înalte culmi ale gloriei şi să ofere o rază de speranţă tuturor eromanilor pentru o eviaţă liniştită (economic), decentă (social) şi interesantă (militar).

Nu candidez pentru că nu vreau să sparg porţelanul puterii (şi-ar face hara-kiri dacă pierd medalile băieţii şi parghile care vin odată cu ele) cu toate că ar fi plăcut să o fac şi să reînvi timpurile în care poporul era mai presus de orice interes personal sau de partid, lucru realizabil pentru că am încredere în forţele mele şi în cunoştinţele acumulate de-a lungul timpului (nu sunt atotştiutor, dar mă străduiesc) cu toate că sunt conştient că va fi o lună grea, va fi mult de muncă, vor fi multe obstacole de trecut şi foarte probabil nu voi avea puterea de a face tot ce îmi propun în totalitate (cu toate că nu voi înceta nici o clipă să sper şi să încerc).


DESPRE MINE: ☞ Sunt un cetăţean puţin sau mai mult spus controversat, am mulţi duşmani şi mult mai mulţi prieteni în comunitatea noastră şi în afara graniţelor ei. În decursul celor peste 669 zile de eviaţă am făcut (cred) tot ce se putea face în eRepublik şi cu toate astea încă mai respir pentru că încă consider că se mai pot face multe. Politic am creat, dezbinat şi cucerit multe redute ale vremurilor care au fost sau care încă mai există; social am dezvoltat constant programe pentru popor şi am încercat cum am putut să nu le ofer o conotaţie electorală (sună cam ciudat că spun asta acum într-un articol de candidatură); militar am luptat în toată lumea, pe fiecare continent şi am asistat mândru la victorii memorabile ale neamului eromân; mediatic am scris sute de articole pentru care am primit aplauze sau injurii (după caz şi persoane) sau voturi şi reproşuri (în funcţie de conţinut); economic am introdus transparenţa clară şi mi-am asumat uneori rolul analistului (uneori subiectiv, alteori obiectiv), etc. Într-un final ideea e că le-am făcut pe toate (cu bune şi rele), că nu regret nimic din ce sa întâmplat (chiar dacă uneori am greşit, dacă m-aş întorce în timp - aş face la fel), iar dacă ar fi să spun cel mai frumos eveniment la care am participat aş spune sincer : unirea principatelor româneşti.

========================================

Dar acum să trec la programul în sine pentru alegerile prezidenţiale din Februarie - Martie 2010. ☟


[1]. ECONOMIC ☟
a) Calcularea taxelor este o prioritate şi trebuie luată în funcţie de competitivitata sectorului, performanţa firmelor din domeniu, preţul produselor şi suma care este aşteptată să intre în contul statului prin taxa propriu-zisă (ex. folosind programele externe eR se stabileşte numărul firmelor dintr-un anumit domeniu şi implicit numărul angajaţilor din domeniu respectiv, ulterior stabilim la un salariu minim venitul prin income taxe la bugetul de stat. Verificăm cantitate de stocuri existente în firme pe teritorul eRomâniei şi stabilim contribuţia la bugetul de stat a taxei VAT din domeniu. În funcţie de necesarul de capital al statului şi de procentul de încasări bugetare reprezentat de domeniul respectiv, se alege din grila creată ân urma studiului taxele adecvate pentru domeniu ). ( Un exemplu concret : Aici ). În mod cer "birul statal" va fi revizuit şi micşorat (La stabilirea taxelor se vor folosi site-uri gen: EREPTOOLS, CCCP sau eGov)
b) Revitalizarea Camerei de Comerţ şi subvenţionarea sectoarelor economice deficitare. Subvenţile vor fi acordate în urma unor criterii clare şi doar pentru sectoarele ţintă, fără a se ţine cont de factorul politic, transparent şi echidistant. ( Ex : 06.08.2009 ; 08.08.2009 ; 11.08.2009 ; Bilanţ 14.08.2009 ; 18.08.2009 ; 20.08.2009 ). Am în vedere încurajarea (subvenţionarea) firmelor Q1, Q2 eventual Q3 (într-o măsură mai redusă) pentru echilibrarea pieţei, stimularea productivităţii şi evitarea supraproducţiei; subvenţionarea licenţelor pentru export şi a contractelor de furnizare a produselor raw stabilite între firme româneşti externe de land şi firme interne de manufacturing-construction
c) BNR trebuie să devina un organ activ administrativ şi să încerce să mărească capitalul în gold al ţării prin valorificarea activelor statului, tipărirea de moneda şi chiar cumpărarea de gold de pe piaţa internă. Cursul ar trebui să ramână undeva la 0.02 pentru a oferii stabilitate economiei, variaţile produc oarecum haos şi cu cât sunt mai dese cu atât populaţia de rând, speculanţi, preţurile şi patroni vor avea de suferit.
d) continuarea politicii intervenţioniste pe piaţa de arme: şi anume: dacă preţul va scadea prea mult, iar piaţa armelor Q1 va fi în pericol de "faliment", statul va cumpăra "x" arme până la un preţ fixat, astfel vom permite managerilor un profit modest. Cu aceste arme vor fi echipaţi soldaţii din Garda Nationala pentru luptele zilnice (astfel soldaţi vor înainta mai rapid în rang, manageri işi tin afacerea pe roate, iar useri "obişnuiţi" vor avea un preţ accesibil la arme)
e) Reformarea SN Construcţii Speciale, menţinerea ofertelor pentru construcţie (piaţă deficitară) şi construirea continuă de spitale şi sisteme de apărare Q5 (pentru comercializare sau păstrare)
f) Instaurarea a unui minim control al Congresului asupra finanţărilor prin Banca Naţională a României. Ideea e un control mai clar asupra finanţelor, o limitare a pierderilor şi o eficentizare performanţă-cost a structurilor guvernamentale. Donaţile vor fi oferite doar prin vot general pe forumul congresului în urma unei cereri tip ( reprezentând un plan de actiune ) şi ulterior un bilant detaliat ( care constituie în viitor baza acceptării viitoarelor cereri de finanţare ). Deci cine va cere bani va trebui să şi justifice clar ce a facut cu ei ca sa poate ulterior primii alţii. Vor rămâne astfel doar organizaţile performante, iar "găurile negre" vor fi nevoite să se adapteze sau vor dispărea dacă nu reuşesc să ajungă la un plan administrativ cel puţin decent care să nu influenţeze negativ economia naţională.
g) Nu în ultimul rând statul trebuie să reintroducă atragerea de valută de pe piaţă, prin donaţie directă de la cetăţeni, sponsori sau prin un nou sistem de "titluri de stat" pe durată mai insemnată şi desigur trebuie să prezinte direct şi fără dubii o transparenţă clară. (Exemplu)


[2]. SOCIAL ☟
a) Ministerul Educaţiei se va ocupa de educarea noilor bebeluşi cu sfaturi şi promovarea lor în funcţii cu responsabilitate pentru a îi atrage în joc şi a le oferi un motiv pentru care să joace în continuare.
b) promovarea eRomâniei pe site-uri de net. Se poate realiza prin crearea unui grup de cetăţeni şi postarea sistematică a unui mesaj standard pe diverse site-uri cu vizualizare mare concomitent cu acţiuni de promovare în RL. ( Acţiuni ca, cele desfăşurate de Hada-Claudia şi Adiemus, dar gândite diferit prin viziunea unui cetăţean care are peste 500 invites şi peste 100 trecuţi de maturitatea levelului 6 )
c) promovarea articolelor "incepatorilor" in ziarul Ministerului Media şi lor premierea pentru a îi stimula.
d) Discomfortul social pare a fi o prima mare problema în eRomania şi statul trebuie să reia o idee veche "Ministerul Culturii" pentru a avea un organ abilitat în lupta socială. Rolul său ar fi sprijinirea şi împlicit finanţarea [ cînd este cazul ] a programelor naţionale, sau regionale, cu caracter social sau cultural [ concursuri, case de pariuri, esporturi ]. Programele pot fi proprii ministerului sau externe şi dezvoltate de organizaţii non-guvernamentale (Sprijinirea programelor sociale gen : Biserica eRomână, Crucea Roşie RO, A-N-L, etc)


[3]. EDUCAŢIE ☟
a) Educaţia este un sector cu un real proges în vremurile grele ce au fost, programele pentru bebeluşi trebuie să continue simultan cu tentativa de a pune ordin într-o societate dezorganizată social. Când zic asta mă refer că ar fi bine să avem un nou tribunal arbitrar care să opreasca din faşă eventualele derapaje mediatice ce pot aduce pe termen lung prejudicii de imagine eRomaniei şi în acelaşi timp pot deturna atenţia opiniei publice de la subiectele strigente vieţii cotidiene.
- Tot în acest sector ar fi pozitiv o continuare a publicării tutorialelor oficiale, a muncii începute pe site`uri/forumuri externe, o permanentă căutare şi completare a istoriei eRomaniei şi desigur a sectorului wiki destinat ţării noastre.
b) Reluarea unor idei vechi, într-o formă nouă (Revitalizarea unor proiecte gen : Academia Română, Academia Militară, Proiectul Noilor Jucători, E-Şcoala) şi adaptarea tuturor într-o platformă de e-învăţământ destinată menţinerii şi educării noilor cetăţeni.

[4]. MILITAR ☟
a) susţinere militară în continuare a aliaţilor, acolo unde EDEN are nevoie de eROMANIA !
b) îmbunatatirea suportului pentru unităţile militare (astfel vom incuraja mai mult oamenii să fie activi)
c) sponsorizarea concursurilor pentru Garda Nationala (astfel vor fi ţinuţi oarecum în priză, câte un concurs la 1-2 saptămâni ar fi ideal)
d) un razboi zilnic în care jucători pot urca în rang, damage.
e) pentru luptele mai importante vom apela la half-tanking si nu full-tanking (full-tanking doar in regiuni ce reprezinta importanta strategica pentru EDEN/ROMANIA)
f) organizarea unor concursuri inter-unităţii şi premierea lor de la stat.
g) în funcţie de dorinţa cetăţenilor şi de puterea noastră economico-militară vom iniţia un war activ (sper!)


[5]. POLITICA ADMINISTRATIVĂ ☟
a) Reprezintă partea vizibilă a politicii româneşti şi trebuie să fie exprimată prin transparenţă decizională, administrativă şi în special economică. Înseamnă articole săptămânale de explicare a decizilor luate [ salut pe aceasta cale apariţia lor şi felicit cei care s-au împlicat pînă acum la redactarea lor în forma curentă ] detaliate care să cuprindă pe lângă chestiunile uzuale şi partea economica (Misiune a Monitorului Oficial). Transparenţa economică [ raportul cost - proft ] trebuie abordat ferm şi obiectiv fie de instituţia mai sus precizată, fie de BNR.


[6]. RELAŢII EXTERNE ☟
a) - "Focalizarea tuturor acţiunilor asupra protejării şi promovării intereselor României şi a cetăţenilor ei din punct de vedere politic, economic, social şi cultural." ( ce înseamă asta : demersuri oficiale, alianţe şi pacturi care să ofere atât sprijin militar în eventualitatea unui conflic în regiunile româneşti, cât şi suport social şi economic pentru românii care şi-au găsit refugiu în ţări vecine, aliate, neutre sau chiar inamice. Pe lângă factorul militar care din păcate e singurul vizibil media, există şi o puternică semnificaţie socialo-economică ) (n.r. Un prim pas pentru punctul al doilea îl reprezintă demersul preşedintelui grec, Myrfalas, reprezentat de un acord comercial între Grecia şi România. Salut din nou cu entuziasm proiectul. )
b) " Punerea în valoare cu mai mare eficacitate a beneficiilor ce decurg din statutul României de membru al EDEN. " ( reprezintă în limita decenţei obligarea morală a aliaţilor să participe activ în luptele de interes strategic român cu aceaşi dăruire şi forţă cu care statul român participă activ în luptele strategice pentru ei )
c) Elaboarea unui plan comun EDEN de combatere şi anihilare (cu pasi concreti si tinte realizabile) a PEACE şi desigur o conlucrare mai strânsă în vederea apărării regiunilor noastre şi diminuării influenţei lor.
d "Consolidarea cu mai mare pragmatism a parteneriatelor pe care România le-a dezvoltat în ultimii ani, fiind prioritare dimensiunea europeană şi cea EDEN." ( prin asta se înţelege consolidarea unor relaţii cu nişte parteneri stabili pe durată îndelungată şi menţinerea lor în stare excelentă. Aici la fel ca la subpunctul precedent diplomaţii români trebuie să trăiească în prezent, să omită repetarea obsesivă a trecutului, să ajute regulat ţările aliate şi să dea dovadă de diplomaţie, onestitate, politeţe şi modestie în abordarea discuţilor la nivel înalt sau media din cadrul alianţei sau cele strict referitorare la 2 ţări membre )
e "Întărirea cooperării cu statele din vecinătate." (repezintă un punct strategic pentru siguranţa pământului românesc)
f - "Atingerea ţintelor strategice de cooperare consolidată cu state de pe alte continente către care pot fi orientate interesele economice ale ţării noastre."

========================================

Cam aşa arată o platformă în viziunea mea.

Multumesc tuturor celor care vor vota articolul şi invit fiecare candidat să preia din platforma mea orice subpunct doreşte, pentru binele eRomâniei.


========================================

NATIONAL GOALS :
- 20% Increse GDP
- 10% Increse Society
- Keep Current Regions

========================================

IMPREUNA VEŢI REUŞI !



☞ Best regards,
☞ OchiReci.

========================================

========================================