[ME] Tutorial pentru incepatori : ARTA RAZBOIULUI

Day 877, 02:10 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei
Votati acest articol pentru a fi vizibil pentru incepatori

ARTA RAZBOIULUI

1. Cum incepe un razboi? Cat costa? Cat dureaza?

Pentru a incepe un razboi cu o alta tara trebuie sa exista o declaratie de razboi. Declaratia este propusa de catre Presedintele statului, iar congresul are la dispozitie 24 de ore sa voteze “pentru” sau “impotriva”.

Costul unei declaratii de razboi este egal cu o suma de 200 de gold + 10% din totalul jucatorilor ce au capacitatea de a lupta (minim level 3) din tara atacatoare. Odata declarat razboiul tara declaranta are initiativa timp de 24 de ore. Ce inseamna asta?
Inseamna ca tara careia i s-a declarat razboi nu poate ataca tara atacatoare in intervalul de 24 de ore ce urmeaza aprobarii declaratiei de razboi.

Trebuie mentionat ca un razboi se inchide prin semnarea unui tratat de pace de catre congresul ambelor state implicate in conflict.

2. Cat costa sa ataci o regiunea? Cat dureza lupta si cum decurge ea?

Pentru a ataca o regiune statul trebuie sa dispuna de suma de 50 gold+ echivalentul in gold a 25% din numarul populatiei acelei regiuni. Lupta va dura 24 de ore, perioada in care atacatorii darama zidul, iar aparatorii il ridica. Inaltimea zidului se masoara in numarul de caramizi si este direct proportionala cu numarul locuitorilor din acea regiune si de calitatea sistemului defensiv ce poate fi de la q1 la q5. Iata cum arata campul de lupta si care este interpretarea lui:



Unde :

1 reprezinta atacatorul care darama caramizi;

2 reprezinta aparatorul care pune caramizi;

Zidul este reprezentat de zona hasurata in rosu, daca zidul dupa incheirea celor 24 de ore se afla in zona “A” (secure) atunci castiga aparatorul, daca zidul este in zona “C” (conquer) atunci castiga atacatorii.
In cazul in care zidul dupa scurgerea celor 24 de ore se afla in zona “B” atunci lupta continua pana cand zidul ajunge in A sau C.

3. Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite ca sa poti lupta?

Ca sa poti lupta trebuie sa fi dat macar odata train, sa ai level 3 si wellness cel putin egal cu 40.

4. Ce costuri implica o lupta?
In primul rand, dupa fiecare apasare a butonului “fight”, vei pierde cate 10 wellness, deci trebuie luptat cu atentie pentru a nu lupta mai mult de 5 ori. Deasemnea la fiecare lupta veti pierde o arma din inventar (mereu cea mai buna). Puteti lupta si fara arme, situatia foarte des intalnita la inceput cand nu va puteti permite din salariu achizitia unei/unor arme. Mare atentie, daca veti lupta mereu fara arme cu
scopul de a strange bani, veti avea un damage mai mic, o arma q1 creste damage-ul cu 20%..

5. Ce este damage-ul?

S-ar putea traduce prin numarul caramizilor puse sau date jos de pe un zid si este influentat de strenght, arma, wellness si rang. Formula poate fi gasita pe wiki, insa puteti folosi urmatorul tools pentru a va calcula
damage-ul:

http://www.cccp-group.org/index.php?page=erep_fightcalc
sau
http://erepmarket.co.cc/fight.php

6. Ce este rangul?

Rangul este gradul militar pe care il are cetatanul tau si creste in functie de numarul luptelor date. Rangul militar este stabilit in functie de damageul total dat de catre un cetatean, in intrega lui cariera militara.
Cu cat lupti mai mult cu atat cresti mai repede in rang.




7. Cate lupte se pot da in 24 de ore?

Plecam de la premisa ca participati la o lupta capitala, aveti wellness 100% si este nevoie de damage-ul maxim pe care il puteti da. In astfel de situatii puteti lupta de maxim 30 – 50 de ori, din care 20 sau 40 de lupte cu ajutorul wellness pack-urilor (20 de lupte cu WP daca aveti sub lvl 15, 40 de lupte cu WP daca aveti level peste 15), 5 lupte inainte de folosirea spitalului si inca x lupte dupa folosirea spitalului, pana ajungeti sub 40 health (lupte kamikaze cum le mai spune lumea). Nu se lupta niciodata kamikaze decat daca aveti ordin direct de la comandatul vostru de unitate.
Numarul de lupte kamikaze este influentat de calitatea spitalului din regiunea in care locuiti (x variaza de la 1 la 5).

8. Ce este wellness pack-ul?

Wellness pack-ul reprezitna 10 puncte de wellness si costa 2 gold.
Nu se recomanda folosirea lor decat in cazul unor venituri foarte mari si doar daca sunteti tanc.

9. Ce este tancul?

Tancul este cetateanul care poate da dintr-o singura lovitura un damage cel putin egal cu 200 cu arma de calitate q5. Atunci cand veti auzi ca “se tancheaza” intr-o batalie inseamna ca la acea batalie participa
luptatori capabili de a da mai mult de 10 lupte si cu arme de calitate mare (q3 – q5). De obicei statul le plateste wellness pack-urile pentru a da cat mai multe lupte. Astfel de situatii au loc cand damage-ul total dat de atacatori este sensibil egal cu cel dat de aparatori.

10. Ce rol joaca spitalul in economia razboiului?

Sa presupunem ca esti intr-o regiune care are spital q5, batalia de care atarna victoria intregului razboi se apropie de final, iar damage-ul total dat de ambele parti este sensibil egal. Armata regulata a dat cele 5 lupte obisnuite si a folosit spitalul pe ziua de azi deci are wellness-ul peste 90%. Se mai stie ca adversari vor avea 10 tancuri ca si noi, deci situatia este incerta. Ce este de facut in aceasta situatie? De regula se da ordin tuturor unitatilor militare sa lupte la sacrificiu, kamikaze. Mai precis armata va reintra in lupta pe finalul bataliei in incercarea de a crea diferenta aducatoare de victorie si va mai lupta de 2 pana la 6 ori peste numarul de 5 lupte, daca este necesar. Aceasta manevra va costa destul de mult soldatii prin faptul le va scadea productivitatea, nu este indicata celor ce nu muncesc in firmele armatei, pentru ca veti fi dati afara de la munca. In concluzie multumita spitaluilui q5 ati mai dat 5 lupte si ati castigat batalia.

11. Ce sunt MPP-urile si cum functioneaza ele?

In traducere MPP semnifica Mutual Protection Pact. Cu alte cuvinte sunt aliante prin intermediul carora ambele state semnatare se angajeaza ca in cazul in care unul dintre ele este atacat intr-o provincie ce apartine de drept acelui stat (provincie originara) acesta va lupta de acasa pentru apararea acelei regiuni. Mai mult decat atat, statul atacat va avea posibilitatea sa atace la randul lui statul ce l-a atacat impreuna cu toate tarile cu care are MPP activate. Ex: USA are MPP cu Romania, astfel noi luptam de acasa impotriva Irlandei, care ataca SUA intr-o regiune proprie, dupa cum se vede si in poza. Daca SUA ar trece la represalii impotriva Irlandei, aceasta ar fi nevoita sa lupte nu numai cu SUA, ci si cu toate statele aliate celei din urma. Semanarea unui MPP se face de catre congres prin vot la propunerea presedintelui, costa 100 gold. Un MPP este activ 30 de zile de la momentul acceptarii lui de catre congresul ambelor state semnatare.



12. Ce trebuie sa faci daca vrei sa lupti intr-o alta tara?

In primul rand trebuie sa vezi in ce regiunea are un spital q5 tara in care vrei sa lupti. Apoi verifici daca tara in care te afli se afla in razboi cu tara in care te muti, daca cele doua tari se afla in razboi vei fi nevoit sa treci printr-o tara neutra, fapt pentru care ai nevoie de 4 bilete,2 dus si 2 intors. In situatia in care conflictul este de durata este bine sa te angajezi in tara in care te-ai mutat, ca sa nu pierzi medalia de
hard worker.

13. Ce este RW-ul?

Razboiul de rezistenta este o rebeliune impotriva asupritorilor, pentru ca poate avea loc doar in regiunile ce se afla sub ocupatie straina, si nu pot lupta in ele decat cetateni tarii din care face parte aceasta.
Pentru a porni un astfel de razboi cel ce il porneste trebuie sa fie cetatean al provinciei si trebuie sa plateasca 50 gold + 0,25 gold pentru fiecare cetatean care locuieste in provincie. Mare atentie de care parte a baricadei luptati, in rw-uri exista 2 optiuni:

- puteti lupta pentru eliberarea regiunii (pentru rezistenta),apasand pe butonul rosu

- puteti lupta pentru mentinerea ei in cadrul tarii ocupatoare(defenders), apasand pe butonul verde

Trebuie stiut faptul ca in cazul RW-ului nu se poate da retreat. In situatia in care un RW a fost pornit intr-o regiune care este deja atacata de o alta tara, el se va opri in cazul in care tara atacatoarea catiga batalia.
Daca atacul este respins, RW-ul continua pana cand regiunea este eliberata de catre rezistenta, sau apararea a fost destul de puternica pentru a mentine regiunea in cadrul statului ocupant.

14. Ce se intampla daca presedintele da retreat?

Regiunea atacata va reveni tarii atacatoare. In situatia in care regiunea este atacata de doua state exista mai multe optiuni:

-prima tara atacatoare castiga lupta, caz in care regiunea revine primei tari, iar frontul deschis de al doilea stat se inchide;

-presedintele poate da retreat din fata primei tari si atunci regiunea revine primei tari atacatoare;

-atacul primei tari este respins si abia atunci presedintele se poate retrage din fata celei de-a doua tari, caz in care regiunea intra sub ocupatia celei de-a doua tari;

-atacul primei tari este respins si lupta continua cu a doua tara pana la finalizarea bataliei.

De retinut: tara ce pierde o batalie, fie ca era in ofensiva sau defensiva, pierde initiativa pentru 24 de ore. Daca esti atacat esti blocat pt 24 de ore. Daca esti atacat inainte de finalizarea unei batalii pe care o castigi iar esti blocat 24 de ore.

15. Ce este TO-ul?

Take Over-ul s-ar putea traduce printr-o lovitura de stat.
Da, ati auzit bine, exista aceasta posibilitate!
Sa presupunem ca au loc alegeri prezidentiale, iar Romania doreste sa preia puterea politica intr-un stat inamic pentru a il transforma intr-o marioneta si al folosi impotriva inamicilor. Ce este de facut pentru realizarea acestor obiective? Infintarea unui partid politic nou sau preluare unuia deja existent in tara tinta. Ca sa poata participa la alegeri cu propiul candidat partidul trebuie sa faca parte din primele 5 partide ca numar de membri. Dupa ce s-a asigurat cel putin locul 5 se numeste un candidat.
In ziua alegerilor statul sau anumite grupari paramilitare vor sponsoriza un anumit numar de oameni, cu bilete cel putin dus daca nu si intors, pentru a vota candidatul nostru, din tara vizata. In cazul in care candidatul nostru castiga el va prelua putere acelui stat.
Astfel de scenarii pot avea loc si la alegerile pentru congress sau alegerea presedintelui de partid.

Multumim belzebut cel crunt pentru ca ne ai pus la dispozitie acest tutorial

NU UITA: munceste zilnic (crescand in skill poti lucra pe un salariul mai bun), antreneaza-te (antrenandu-te iti cresti damageul dat in lupta) lupta zilnic (cresti mai repede in rank), foloseste spitalul (iti recuperezi wellnesul pierdut in batalie) si cumpara-ti paine (ca sa nu pierzi puncte la viata la schimbarea zilei)


Va doresc succes,
evilgod
Ministerul Educatiei


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~

Esti la inceput si ai nelamuriri:

Chatul de ajutor pentru userii noi & Tutorialele Ministerului Educatiei
Forumul & Chat-ul eRomaniei

Erepublik Offical Wiki
Reguli Erepublik
Reguli Interpretabile

Nu uitati sa dati subscribe la:
Ministerul Apararii - Ministerul Apararii
Ministerul Educatiei - Ministerul Educatiei