[Liberaali Edistyspuolue] Okkiuksen Sohvalla // Osa 1

Day 874, 08:09 Published in Finland Finland by Suklaatehdas

[img]http://i238.photobucket.com/albums/ff51/TrueHevari/Okkiuksensohvalla_2.png?t=1271075296[/img]

Tervehdys!

Liberaali Edistyspuolue on eSuomen mielenkiintoisin puolue siinä määrin, ettei se varsinaisesti ole edes puolue. Se on yhteisö, jonka yksilöiden mielipiteiden summa käsittää koko puoluemääritelmän. Toiminta perustuu yksilövalveuteen. Jokainen mielipide, jokainen puolueen jäsen, jokaisen ääni on yhtä suuri ja yhtä pieni. Jokainen asia on täsmälleen samalla viivalla, näin oikeudenmukaisuus on taattu varmemmin kuin perjantaibisse. Puolue on siis kahdesta osasta koostuva rakennelma politiikasta kiinnostuneille: puolue tarjoaa peliteknisen mahdollisuuden ja kokeneita pelaajia sisältävä yhteisö työkaluja politiikkaan.

Puolueohjelmaa ei siis ole. Tämä tarkoittaa sitä että jos haluatte tietää paremmin puolueemme poliittisista linjauksista, mielipiteistä sekä ideologiasta, tulee teidän tutustua yhteisömme jäseniin. Liberaali Edistyspuolue aloittaa tänään viikon kestävän mediakampanjan nimeltään Okkiuksen Sohvalla jotta teidän, hyvät eSuomen kansalaiset, on helpompi tutustua puolueemme sisältöön. Tässä viikon mittaisessa kampanjassa tulemme tutustumaan yhteensä kuuden eri LEPpäkertun sielunelämään.



Tänään haastateltavina on kaksi puolueen jäsentä:

Kari Koski - Puolueen aktiivi-kuopus. Todella aktiivisesti mediaan kirjoittava, lupaava poliitikon alku on ehtinyt hämmästyttää ja kummastuttaa eSuomen kansalaisia.



&

Griffoni – Kokenut entinen kansanedustaja ja ministeri, puolueen pitkäaikainen jäsen, joka oli mukana jo eSuomen itsenäisyyssodassa eNorjaa vastaan.



eSuomi hyökkäsi muutama viikko takaperin eVenäjälle ja tuli sodan lopputuloksena vallatuksi viimeistä aluettaan myöten. Miten suhtauduit sotaan eSuomen aloitteen jälkeen? Entä mitä olet mieltä sodan motiivista, joka myöhemmin paljastui rekrytointimetodiksi?

Griffoni: Rekrytoinnin yhteydessä oli jo pitkään puhuttu siitä, että Suomen ere-yhteisöön saataisiin paljon lisää väkeä vasta tilanteessa jossa eSuomi olisi vallattuna ja taistelisi jälleen itsenäisyydestään. Tämän taustalla oli onnistunut rekrytointi Betan aikana kun eSuomi taisteli itsenäisyydestään Norjan vallan alla, tuona aikana itsekin peliin liityin. Tätä ajatusta moni ilmeisesti halusi testata myös käytännössä. Itse en ole innostunut hyökkäämisestä tilanteessa, jossa ei ole realistisia mahdollisuuksia voittaa, varsinkin kun noihin taisteluihin ei edes panostettu.

Väkeä saatiin peliin operaation aikana liittymään hieman enemmän kuin normaalisti mutta se kuinka pitkään nämä uudet pelaajat jatkavat on jää nähtäväksi. Myöskin eSuomen hyökkäys ajoittui/ajoitettiin liittolaistemme kannalta hyvään aikaan ja tuon takia ulkomaisessa mediassa levisi näkemys eSuomesta uskollisena ja rohkeana liittolaisena joka on valmis uhraamaan jopa maansa ajaakseen liittouman etua. Tämä media näkyvyys oli hyvästä mutta tämänkaltaisilla asioilla on tapana tässä pelissä painua valitettavasti monella unholaan.

Hyökkäyksessä pelattiin isoilla panoksilla ja riskejä oli huomattavasti. Nämä riskit hyökkäyksestä vastuussa olleet tahot tiesivät, he myös tiesivät, että niihin ei voida etukäteen kokonaan varautua vaan operaatio on kiinni osin myös tuurista, ajoituksesta, nopeista ratkaisuista ja siitä mitä virheitä vastapuoli tekee. Presidentti, Hallitus ja valiokunta siis päättivät katsoa miten käy ja toivoa parasta. Kun tieto hyökkäyksestä tuli itse tyydyin toteamaan että arpa on heitetty ja katsotaan miten käy. Nyt voitaisiin jälkeenpäin tarkastellessa todeta, että suurta pelaaja ryntäystä ei saatu. Saimme kuitenkin mukaan kivasti lisää pelaajia ja myös uusia aktiiveja. Kaikki pelaajat ovat yhteisöllemme hyväksi ja aktiivit erityisen arvokkaita. Operaatiosta myös saatiin sitä kaivattua "peli-iloa" pidempäänkin pelanneille. Kuitenkin pitkittynyt miehityksen alla olo on sitä "peli-iloa" myös monilta vienyt ja sillä on myös ollut vaikutusta eSuomen talouteen. Monet ovat turhautuneet siihen, että alueita ei ole päättäväisemmin yritetty valloittaa takaisin. Alueiden takaisinvaltaamiseen on vaikuttanut tarve ajoittaa nämä taistelut liittolaistemme kannalta hyvään aikaan ja ehkäpä myös toive siitä, että se tavoiteltu baby-boom viimeinkin toteutuisi.

Hyökkäyksellä Ommi lunasti vaalilupaustaan. Ilmeisesti monet uudemmat, kuten myös osa vanhemmista pelaajista oli niellyt esitetyn vaali-propagandan ja saaneet epärealistisen kuvan eSuomen mahdollisuuksista taistelussa eVenäjää ja sen liittolaisia vastaan. Kun tuo illuusio särkyi se oli monelle pettymys. Enemmistö valitsi presidentin ja enemmistö siis sai tahtonsa läpi, kun hyökkäsimme. Riskejä ei joko tiedostettu tai niistä ei välitetty. Pahimmat tilanteet eSuomelle olisivat olleet jos eSuomi olisi typistetty yhteen alueeseen ja jätetty meitä vastaan aukinaiset MPP:t voimaan tai jos eSuomi olisi pidetty vallattuna yli seuraavien vaalien, jolloin eSuomen kansalaisuudet olisivat olleet vapaasti saatavissa kaikille alueellemme muuttaneille. Tämä olisi luonut ensimmäisen todellisen PTO-vaaran kansalaisuuden tulon jälkeen. eRessä ei voi hävitä kuin taistelun, ei itse peliä, muuten kuin lopettamalla tilanteessa jossa itse asettamasi tavoitteet ovat saavuttamassa. Kuitenkin eSuomen yhteisölle olisi aiheutunut suuria ongelmia jos nuo pelätyt riskit olisivat toteutuneet. Toivottavasti olemme ottaneet tästä opiksemme, emmekä ole pian jälleen vaarantamassa eSuomea ilman todellisia voiton mahdollisuuksia tai panoksiin nähden tarpeeksi suurta palkkiota.

Kari Koski: Aloitin pelin pelaamisen maailmassa, jossa eSuomi oli kokonaan eVenäjän hallinnassa. Se tuntui aivan käsittämättömältä, että itsenäisyydestä oli luovuttu. Tämä on varmasti suurin syy siihen, että olen kriittinen sotia kohtaan. eSuomesta luopuminen rekrytoinnin takia ei tunnu mahdolliselta, ei kukaan voi oikeasti noin ajatella ja toimia.

Punainen Yhteisrintama on herättänyt paljon kohua eSuomen mediassa. Mitä mieltä olet yhdistyneestä vasemmistosta? Onko eSuomeen mahdollistaa toteuttaa
minkäänmuotoista kommunismia?


Griffoni: eSuomen poliittiseen kenttään mahtuu mielestäni kaikkien poliittisten suuntauksien edustajat. Punaisen Yhteisrintaman näen osin vielä ristisiitokseksi, joka koostuu vasemmistosta, joka ei ole pystynyt vakaaseen ja määrätietoiseen asiansa ajamiseen. Pitkälti siitä syystä että PY:tä edeltävät vasemmistopuolueet ovat lopulta aina ajautuneet väittelyyn siitä kuinka radikaalisti tavoitteita pitäisi ajaa. Myös Red Jihad on puolueena pidempään ollut tuuliajolla ilman selkeää ohjelmaa ja aktiiveja jotka tavoitteita olisivat asettaneet. Aika näyttää miten tämä liitos tulee pärjäämään.
Kommunismia voidaan mielestäni toteuttaa myös eSuomessa. Ratkaisevaa onkin sen mittakaava. En usko että se toimisi kovin paljon laajempana, kuin mitä vasemmisto on sitä tähän mennessä toteuttanut.

Kari Koski: Olen lukenut kohtalaisen aktiivisesti eSuomalaisten uutislehdyköitä, joukossa on ollut myös Punaisen Yhteisrintaman jäsenien kirjoituksia. Ovat myös IRCissä tuoneet esille arvojaan ja ajatuksiaan. Kommunismi ei ole mielestäni toivottavaa tai edes mahdollista eSuomessa. En näe Punaista Yhteisrintamaa ongelmana tai uhkana, antaa kaikkien kukkien kukkia.

Mitä mieltä olet eSuomen oikeistosta? Onko näin sotapainotteisessa pelissä mahdotonta aliarvioida oman maan puolustuksensa arvoa? Onko näin nopeatempoisessa pelissä mahdotonta kannattaa konservatismia?

Griffoni: eSuomi on niin pieni maa että kaikkien pitäisi ajaa eSuomen etua ja sovittaa toimintansa, sekä myös omat tavoitteensa tätä varten. Mikä on sitten eSuomen etu? Itse näkisin eSuomen eduksi vahvan ja elinvoimaisen yhteisön, jonka talous pyörii ja joka huomioi jäsenensä yksilöinä ja arvokkaina yhteisön jäseninä. eIsänmaallisuus ei valitettavasti ole ollut tässä pelissä synonyymi vahvan suomalaisen yhteisön rakentamiselle, vaan se kantaa vieläkin taakkaa, jonka IKP ja sen ääriaineisto sille langetti ajaessaan omaa etuaan ja perustellessaan omat tekonsa aina isänmaallisuudella, leimaten samalla kaikki vastustajansa epäisänmaallisiksi. Vaikka peli onkin varsin nopeatempoinen ei päätöksiä pidä tehdä liian hätiköidysti, ehkäpä konservatiiveillekin on tilausta. Olettaen että he kuitenkin ymmärtävät pelin kehittyvän ja tämän kehityksen vaativan sopeutumista.

Kari Koski: Ei minulla sinänsä ole mitään hyökkäämistä vastaan, kunhan se ei tapahdu tehokkaan puolustuksen ja itsenäisyyden kustannuksella. Jo pelkästään harjoitussotia tarvitaan tauotta, kiitos pelin luonteen.

Millaista on mielestäsi eSuomen politiikka? Mikä asia siinä kaipaisi eniten parannusta vai onko sellaista?

Griffoni: eSuomen politiikka tuo lisänsä pelin viihdyttävyyteen. Turhan usein se kuitenkin menee turhaksi kinaamiseksi ja syyttelyksi. Poliittinen kenttämme kaipaisi kuitenkin paljon lisää aktiiveja. Pelissä on naurettavan helppoa päästä EK:hon, tämän takia näemme vieläkin siellä säännöllisesti kullankaivajia ja perseilijöitä. Jotkut luulevat että he osoittavat aktiivisuutta valittaessaan vain muiden teoista, jopa ilman kunnollista kritiikkiä tyytyen vain tyhjiin kliseisiin ja provosointiin. Politiikka kaipaa lisää tekoja ja vähemmän toisten päälle sylkemistä. Hyödyllisempää on osallistua tekemiseen, kuin sylkeä niiden päälle jotka jotain tekevät.

Politiikoilta odottaisin pitkäjänteisempää suhtautumista asioihin. Pelin tempo on nopea mutta päätöksissä auttaa, kun tuntee pelin mekaniikkaa ja tietää taustoja sille miksi asioita on tehty tietyllä lailla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pelin politiikka pitäisi jättää vain veteraaneille. Uudet pelaajat tuovat usein tuoreen näkökulman asioihin ja parhaimmillaan sieltä saadaan intoa ja osaamista eSuomen kehittämiseen. Kaikkea ei tarvitse tehdä niin kuin on ennen tehty, vain sen takia, kun niin on ennenkin tehty. Kaikkea ei myöskään kannata lähteä muuttamaan vain muuttamisen ilosta. On tiettyjä osa-alueita, joissa usein uudet kansanedustajat tuntuvat yrittävän keksiä pyörän uudelleen aina uuden Eduskuntakauden alkaessa. Esimerkiksi veroja voidaan muuttaa tilanteen mukaan mutta suosittelisin heitä tutustumaan aiempiinkin asiasta käytyihin keskusteluihin ennen omia ehdotuksiaan.



Kari Koski: eSuomen politiikka tarvitsee lisää ihmisiä, jotka haluavat oikeasti tehdä työtä paremman tulevaisuuden eteen. Eduskunnassa ja hallituksessa olevien on ponnisteltava paremman eSuomen puolesta, ei paremman henkilökohtaisen tuoton puolesta. Lisäksi politiikka voisi olla selkeästi läpinäkyvämpää ja avoimempaa, se voisi olla myös tehokas keino saada uusia pelaajia kiinnostumaan politiikasta.

Mitä mieltä olet kansalaisaloitteesta jossa vaaditaan sodanjulistusta eVirolle?

Griffoni: Näen tuon mielipiteen ilmaisuna siitä, että eViron toimiin on jo laajemmaltikin kyllästytty. Niin olen kyllästynyt itsekin. Heille on annettu nyt jo liiankin monta tilaisuutta. eViron kanssa on neuvoteltu, solmittu rauhaa ja heille on annettu uusia tilaisuuksia riittämiin. Näihin on tuo eValtio vastannut toistuvasti pettämällä "luottamuksemme". He ovat päästäneet eLatvian vapaasti läpi maidensa hyökkäämään eSuomeen, osallistuneet taisteluihin meitä vastaan ja selkeästi näyttäneet että ovat puolensa valinneet. Minulla ei ole mitään sitä vastaan että eViroon hyökättäisiin, kunhan sillä hyökkäyksellä on realistiset onnistumismahdollisuudet ja voimme sillä hyökkäyksellä jotain saavuttaakin. En näe syytä polttaa kultaa siihen, että lyömme heti uudestaan päämme mäntyyn. Ajoitus sodanjulistukselle ja jopa hyökkäykselle (mikäli tilaisuus tuohon aukeaa) pitäisi mielestäni jättää presidentin ja EK:n päätettäväksi. En näe syytä presidenttiä tuohon painostaa, sen takia en itse ole tuota aloitetta allekirjoittanut.

Kari Koski: Idioottimainen. Kansalaisaloite ei perustele itseään mitenkään, jo pelkästään sen takia aloite kuuluu roskakoriin.



Mikä on kantasi sodanjulistamiseen yleisesti? Saako eduskunta julistaa sodan? Voiko presidentti julistaa sodan (aloittaa sodanjulistus-äänestyksen) ilman eduskunnan hyväksyntää ja kehottaa kansanedustajia äänestämään kyllä?

Griffoni: Peliteknisesti presidentti voi avata sodan sopivien MPP:eidenkin avulla. Aukinaisissa sodissa hän voi myös hyökätä oman päätöksensä mukaisesti. Näen kuitenkin nuo sodan julistukset ja taisteluiden avaamiset niin tärkeiksi asioiksi että niihin pitää saada vahvistus joko EK:lta tai ainakin valiokunnalta. Poikkeuksena auki olevissa sodissa puolustustarkoituksessa tehtävät taisteluiden avaamiset ja liittolaisten hyväksi tehtävät blokkimiset tilanteessa jossa EK:lta on voimassa oleva lupa ja taistelun avaaminen ei aseta eSuomea vaaraan.

Eduskunta voi sodasta äänestää ja halutessaan kehottaa presidenttiä sen tekemään. On kuitenkin viime kädessä presidentin päätös julistaako hän sodan. Tuon vallan on pelimekaniikka hänelle antanut, eikä sitä EK:n pidä mielestäni omia. Samoin on EK:lle pelissä myönnetty valtuudet presidentti erottaa mikäli häneen ei olla tyytyväisiä.

Joissakin ääritilanteissa on tarkoituksen mukaista antaa presidentille lupa aloittaa äänestys sodan julistamisesta ja toki hän voi silloin kehottaa kansanedustajia myös sodan puolesta äänestämään. Tällöin on kuitenkin presidentin vastuulla perustella asia niin hyvin, että kansanedustajat äänestävät kyllä. Mielestäni tämä sopii vain hyvin harvoihin tilanteisiin ja katson, että normaalisti aikaa on riittävästi äänestyttää päätös normaalisti EK:lla kansallisessa turvallisuudessa ennen pelin äänestyksen aloittamista. Byrokratian ei kuitenkaan pidä antaa liikaa kahlehtia tai muuten eSuomi muuttuu hyvin tehottomaksi.

Kari Koski: Sodanjulistus vaatii mielestäni kansan tuen, eli siitä pitäisi aina järjestää kansanäänestys. Jos tämä ei ole pelissä mahdollista, niin sodanjulistus pitäisi vaatia eduskunnan enemmistön taakseen.

Miksi olet valinnut puolueeksesi juuri Liberaalin Edistyspuolueen?

Griffoni: Aloitin pelin Sovereign Finlandin jäsenenä. Tuolloin olin vielä pitkälti two-clicker. Luin mediaa, äänestin, sodin ja työskentelin mutta en isommin osallistunut. eSuomen viimein saavuttaessa itsenäisyytensä jatkoin matkustelemalla työn ja taisteluiden perässä. Pitkään viihdyin eRomaniassa, joka tarjosi silloin mielenkiintoisimmat taistelut ja hyvän palkkatason. Viimein seurattuani eSuomen mediaa innostuin itsekin yrittämisestä ja politiikasta ja palasin takaisin eSuomeen. Liberaali Edistyspuolue oli minulle itsestään selvä ratkaisu. Tuohon vaikutti puolueen jäsenten esiintyminen. Halusin puolueeseen joka ei rajoita toimintaansa yhteen asiaan ja josta löytyy mahdollisuus ajaa tärkeäksi näkemiäni asioita ilman tiukkaa puoluekuria. Tämän Liberaali Edistyspuolue tarjosi ja se oli käynyt selväksi puolueen aktiivien toimia ja kirjoituksia seuraamalla. Ensimmäisen eduskuntakauteni aikana haastoinkin väittelyyn hallituksessa olleita puolueemme aktiiveja koska olin asioista eri mieltä heidän kanssaan. Kukaan heistä ei komentanut minua hiljenemään vaan vastasi perustelemalla oman kantansa ja huomioimalla myös minun perusteluni. Olinkin jopa hieman yllättynyt alkuun, kuinka tuo kyseenalaistaminen nähtiinkin puolueessa ennemminkin hyveeksi kuin paheeksi. Tämä linja on ollut selkeä myös myöhemmin. Puolueemme kannustaa keskusteluun, mielipiteidensä perusteluun ja aktiivisuuteen. Eikä yritä puristaa jäseniänsä muottiin tai alistaa Johtajan tahdon mukaiseksi. Tämän takia olen yhä LEP:n kannattaja.



Kari Koski: Tutustuessani peliin, idlasin usean eri puolueen IRC-kanavalla. Etsin myös tietoa itse puolueista, niiden arvoista ja historiasta. Liberaalin Edistyspuolueen IRC-kanavalla oltiin ystävällisiä ja avuliaita kaltaiselleni aloittelijalle. Lisäksi puolue ei sido jäseniään mihinkään muottiin. Se oli siinä.


----

Myös sinä olet tervetullut liittymään kukoistavaan yhteisöömme, puolueeseen ja quakenettiin kanavalle #lep.keskustelu
-Liberaalin Edistyspuolueen Mediakampanja Okkiuksen Sohvalla