[KooVee]Uutistuokio D2159

Day 2,159, 13:02 Published in Finland Finland by AFFENA INC



Kansan Voima haluaa tuoda oman panoksensa suomalaiseen journalismiin, ja tämän takia aloittaa uuden Uutistuokio-sarjan, jota julkaistaan epäsäännöllisesti KooVeen lehdessä. Puolue pyrkii esittämään uutiset objektiivisesti, eikä tule esittämään artikkelissa mielipiteitä tai kantojaan uutisia kohtaan.

Uutistuokio jakautuu kahteen osaan: Kotimaa ja Ulkomaat. Uutiset jakautuvat näiden aihealueiden välille. Uutistuokion lopullinen muoto tulee todennäköisesti hieman elämään, mutta ajan myötä se vakiintunee.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!





Kotimaa



Lokakuun puheenjohtajavaalit

Kolme päivää sitten käytiin koko eMaailmassa puolueiden puheenjohtajavaalit, joiden seurauksena joissakin puolueissa puheenjohtaja pysyi saman, ja joissakin se vaihtui. Alla on lista eSuomen top-5 puolueiden uusista puheenjohtajista:

- Wanhat Parrat: Puolueen ainoa lopullinen puheenjohtajaehdokas Kostaja valittiin nyt toista kertaa peräkkäin puolueen puheenjohtajaksi.

- Korppipuolue: Korppipuolueessa käytiin tiukat vaalit, jotka voitti Ismo Taalasmaa yhden äänen erolla toiseksi tulleeseen Dead Reaperiin. Asiasta uutisoidaan tarkemmin alempana.

- Liberali Edistyspuolue: Viime presidenttivaaleissa ehdokkaana ollut None valittiin LEPin puheenjohtajaksi 31 äänen avulla. Toiseksi tuli Corvus C 16 äänellä.

- Kauppaliitto: Citizen Mu oli Kauppaliiton valinta puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Tämä on toinen perättäin kausi hänelle.

- Kansan Voima: Kammoli valittiin selkeällä äänierolla puolueen puheenjohtajaksi 39 ääntä keränneillä vaaleilla. Tämä on hänen ensimmäinen puheenjohtajakausi, ja KooVeelle vaalit olivat sen neljännet.



Korppipuolueessa tiukat puheenjohtajavaalit

Korppipuolueessa käytiin maamme tiukimmat vaalit, sillä Ismo Taalasmaa voitti vain yhden äänen erolla toiseksi tulleen Dead Reaperin. Ehdokkaat edustavat hyvin erilaisia puolia Korppipuolueesta. Ismo Taalasmaa ajaa enemmän korppipuolueen alkuperäistä ideologiaa, jossa puolueen tavoitteena on diktatuuriin ja yksipuoluejärjestelmään pyrkiminen, kun taas Dead Reaper edusti ideologiaa, jossa valta yritetään tuoda mahdollisemman lähelle kansaa demokratian muodossa. KooVeen haastatteli kumpaakin henkilöä:



Viimeisen vaalikampanjaanne edeltävä artikkeli on noin neljän ja puolen kuukauden takaa. Mikä sai sinut juuri nyt ennen vaaleja aktivoitumaan ja pyrkimään Korppipuolueen puheenjohtajaksi?

Ismo Taalasmaa: "Huomasin Korppipuolueen olevan "koomassa" WP Attakin lähdön jälkeen. Puolue oli vailla selkeää johtajaa ja vahvaa ehdokasta. No päätin sitten livahtaa tästä "porsaanreiästä" kohti puheenjohtajuutta.
Puheenjohtajuus ei tullutkaan kuin hopealautasella, koska aliarvioin Dead Reaperin suosion"


Arvostelit vaaliartikkelissa puolueen sen hetkistä tilaa, ja sanoit Korppipuolueen ajautuneen kansanvaltaisuus-aatteen alle. Minkälaisia muutoksia saamme odottaa puolueen ideologiassa ja toimintatyyleissä tapahtuvan?

" Puolue tulee muuttumaan täysin tyypillisestä kansanvaltaparafilisesta vailla päämäärää olevasta "kerhotalosta" itsenäiseksi uniikiksi puolueeksi selkeine tavoitteineen.
Tulemme olemaan aktiivisempia mediassa ja pyrimme rekrytoimaan aggressiivisemmin jäseniä.

Tietysti Puolueessa on vielä harhautuneita jäseniä, jotka eivät ole omaksuneet tätä reaktionääristä ideologiaa, joten on minun tehtäväni eheyttää puoluejäsenet yhdeksi joukoksi."


Viime presidentinvaaleissa Korppipuolue asettui Seppo Kosken taakse. Tuleeko Korppipuolue jatkamaan Seppo Kosken tukemista hänen presidenttikaudellaan? Näettekö Korppipuolueen enemmän oppositio- vai hallituspuolueena?

"Emme tule pesemään kenenkään Puolueen ulkopuolisen poliitikon selkää. Eli emme tue Seppo Koskea. Asetamme melko varmasti presidenttiehdokkaan omasta puolueestamme, jos siihen tarjoutuu tilaisuus ensi vaalien aikaan, huolimatta näistä kolmesta miehittäjävaltiosta.
Koen Korppipuolueen olevan oppositiopuolue, koska emme tue nykyistä hallintomuotoa"


Kiitoksia Ismolle vastauksista. Seuraavaksi Dead Reaperin haastattelu:



Puheenjohtajavaalit olivat hyvin tiukat, hävisit Ismo Taalasmaalle vain yhdellä äänellä. Mikä tunne vaalitappiosta jäi päällimmäisenä mieleen? Oletko miettinyt, että miten olisit saanut pari korppia vakuuttuneeksi äänestämään sinua, jotta olisit vaalit voittanut?

Dead Reaper: "Kuten mainitsit, niin vaalit olivat erittäin tiukat... Tilanne vaihteli puolin ja toisin koko ajan... Tämän myös vastustajani myönsi!



Kaiken kaikkiaan vaalit olivat erittäin mielenkiintoiset ja niistä jäi varsin hyvä mieli... Olin ensimmäistä kertaa ehdolla (muistaakseni!), asetuin ehdolle erittäin nopealla aikataululla sekä vedin mielestäni onnistuneen kampanjan... En kuitenkaan usko, että olisin voinut tehdä mitään enemmän, noh ehkä joitain asioita olisin voinut jättää sanomatta, mutta olen rehellinen mies... Kesken vaalien ehdotin Puoluehallitukselle äänestäjien aktivoimista tankkijaolla, joka toteutettiinkin!

http://www.erepublik.com/en/article/-korpin-kutsu-pj-vaaleista--2329790/1/20

Luonnollisesti jako koski kaikkia Korppeja, eikä ollut osa kampanjaani... Valitettavasti äänestysprosentti jäi alhaiseksi, n. 43 %! Käsittelin vaaleja myös seuraavan päivän artikkelissani!

http://www.erepublik.com/en/article/-korpin-kutsu-pj-vaalien-j-lkil-ylyt--2330170/1/20 "


Sinun ideologiasi vaikutti vaalikampanjoinnin ja keskusteluiden perusteella eriävän hyvin paljon Ismo Taalasmaan aatteista. Minkälaisena näet korppien tulevaisuuden, ja uskotko sinun olevan siinä vielä mukana?

"Aluksi meidän molempien ehdokkaiden agendat.

http://www.erepublik.com/en/article/valta-vanhoille-ismo-taalasmaa-korppipuolueen-sunnann-auml-ytt-auml-j-auml-ksi--2329614/1/20

http://www.erepublik.com/en/article/-pj-vaalit-deadreaper-korppi-puolueen-johtoon--2329413/1/20

Mielestäni vaaleissa oli kyse puolueen pitkän ajan linjanvedoista... Vastakkain oli Korppien perinteinen Vihtorilaisuus ja Edustamani Liberaali uudistuminen... Tuloksen perusteella puolue on jakaantunut kahtia (lisäksi yli puolet äänesti tyhjää/ovat kuolleita!)...

Korppien tulevaisuus on hyvin pitkälti kiinni Ismon uusien korppien rekrykampanjasta! Onnistuessaan se voi nostaa Korpit uuteen nousuun...

http://www.erepublik.com/en/article/liity-korppeihin--2330372/1/20

Tällä hetkellä pysyn toistaiseksi rivikorppina, keskityn eSuomen Opetusministerin tehtäviin ja omien artikkeleiden laatimiseen... Ja tietysti tärkeimpään eli IRL! Tulevaisuus näyttää mitä tuleman pitää!"


Kiitoksia myös Dead Reaperille haastattelusta.




Kiina-neuvottelut

Presidenttimme Seppo Koski järjesti kansanäänestyksen Kiinan MPP:n solmimisesta. Hän ei pystynyt tarjoamaan tarkkoja tietoja, ja mahdollisia väärinymmärryksiäkin on mediassa liikkunut. Tilanne on melko sekava kansalaisten silmin, jonka takia pyysimmekin haastattelua ulkoministeriltämme Eriukselta:



Onko neuvotteluja Kiinan kanssa jatkettu ja jos on, niin missä merkeissä ne ovat edenneet? Ollaanko toivottuun tulokseen pääsemässä?

Erius: "Neuvottelut Kiinan kanssa ovat toistaiseksi jäissä, koska tilanne vaatii kolmannen osapuolen - eRomanian - kannan asiaan ennen kuin voimme edetä yhtään pidemmälle. eSuomen tärkein prioriteetti tällä hetkellä ei ole niinkään pelkkä MPP:n saaminen vaan eduskuntavaalien turvaaminen ja mikäli pääsemme yhteisymmärrykseen myös Romanian kanssa saamme sekä MPP:n että myös nuo vaalit. Toistaiseksi on kuitenkin liian aikaista sanoa tulemmeko pääsemään yhteisymmärrykseen asiasta.

Kiinan edustajat ovat allekirjoittaneelle tuttuja ja neuvottelut itsessään ovat edenneet rennosti ja ilman sen suurempaa draamaa. Ainoa haaste on MPP:den sovittaminen yhteen eRomanian läsnäolon ansiosta."


Pystyttekö antamaan minkäänlaista tietoa siitä, että minkälaisia elementtejä neuvotteluissa ollaan otettu esille? Eli onko keskustelussa olleet esillä esimerkiksi suhteet muihin maihin, tai rahojen siirtäminen?

"Tärkeimpänä tekijänä tämän MPP:n tapauksessa on eRomania. Kiina ei ole aikeissa luopua tuosta MPP😒tä ja tämä luo ulkopoliittisen haasteen. eKiina on ystävä, mutta he ovat ystäviä eRomanian kanssa, joka taas on vihollinen. Hallitus kuitenkin tiedostaa toistaiseksi sen faktan, ettemme voi voittaa eRomaniaa taistelukentällä (nykyinen maailmantilannekaan ei sitä salli), joten pyrimme toistaiseksi vain turvaamaan EK-vaalit. Romania on sallinut meidän pitää Ahvenanmaan hallussamme ja mikäli saisimme hankittua Kiinan MPP:n itsellemme turvaisi myös se hiukan vaalien saamista; jos eRomania hyökkäisi kimppuumme ja meillä olisi myös Kiinan MPP niin pelimekaanisesti he menettäisivät itseltään tuon samaisen MPP:n. Tämä laittaisi heidät toki miettimään kahdesti Ahvenanmaan ottamista ja voisimme olla entistä varmempia siitä että saamme vaalit.

Vaikka kiinalaiset pitävät Romanian MPP:tä tärkeämpänä kuin MPP:tä meidän kanssamme, ovat he kuitenkin valmiita solmimaan MPP:n jos voimme yhdessä romanialaisten kanssa taata, ettemme NE:tä toisiamme heti ensimmäisenä päivänä kun MPP astuu voimaan."


Minkälaisena henkilökohtaisesti näette Suomen ja Kiinan suhteiden tulevaisuuden?

"Jos aivan rehellisiä ollaan, niin uskon meidän suomalaisten joutuvan jossain vaiheessa luopumaan MPP:n ylläpitämisestä kiinalaisten kanssa. Kuten aiemmin todettua, aikoo Kiina pitää eRomanian MPP:n ja noin yleisesti ottaen, vaikka heillä onkin myös joidenkin CoT-maiden MPP:tä on heillä monta TWO-maan MPP:tä. Nämä tulevat EDENin ajoilta, mutta Kroatiaa lukuun ottamatta valtaosa EDENin vetojuhdista on siirtynyt TWO:hon, joka ei edusta eSuomen kannalta kaikkein ystävällisintä porukkaa.

Toistaiseksi Romania-Kiina-Suomi kaltaiset ristiriidat eivät ole häirinneet maiden toimintaa, mutta Romanian tultua pohjolaan homma meni uusiksi. Me emme kykene tarjoamaan yhtä suurta dmg määrää avuksi kuin Romania ja jäämme siten auttamatta kakkoseksi jos kiinalaiset joutuvat valitsemaan meidän välillämme. Meidän on turha liian pitkään yrittää takertua vanhoihin hyviin suhteisiin Kiinan kanssa jos valtiomme alkavat ajautua väistämättä ulkopoliittisesti eri vesille - mennyttä pitää arvostaa, mutta siihen jumiutuminen ei ole ikinä kannattavaa.

Ulkoministeriön on tarkoitus vielä tämän kauden aikana kartoittaa tilanne sen suhteen, millä toisella aikaerollisesti järkevältä maalta saisimme arvokkaan MPP:n korvaamaan Kiinan, jos neuvottelut Romanian kanssa eivät ota onnistuakseen tai jos tulevat hallinnot tulevat edellä kertomaani tilanteeseen, jossa liitosta kiinalaisten kanssa on luovuttava. Hyvät suhteet johonkin toiseen vahvaan valtioon ovat silloin vain avuksi - ja jos budjetti sallii, niin eipähän yhden uuden MPP:n solmiminen haitaksikaan ole. "

Loppuun Erius halusi vielä sanoa: "Niille, jotka ovat mediassa uhonneet kuinka hallinto on käyttänyt aivan kohtuuttoman suuren määrän resursseja Kiinan MPP:n setvimiseksi haluan sanoa seuraavaa; neuvottelut eivät todellakaan ole ottaneet liikaa aikaa eivätkä ne ole vieneet aikaa muiden asioiden hoitamiselta. Siihen en ota kantaa, annettiinko kansanäänestyksen yhteydessä riittävästi tietoa kansalle asiasta ja oliko ylipäänsä hyvä tuoda asiaa äänestettäväksi, mutta neuvotteluiden onnistumisesta on turha kenenkään kommentoida, jos ne eivät ole edes vielä päättyneet."


Suuri kiitos Eriukselle haastattelusta!





Ulkomaat:



Iso-britannian sota Ranskaa, Norjaa ja Irlatia vastaan

Iso-Britannia hyökkäsi Norjaan noin viikko takaperin, ja saikin vallattua Norjan ainoan alueen, Vestlandetin. Vajaa viikko sitten Iso-Britannialla olikin hallussa yksi Norjan alue, yksi Ranskan alue ja puoli-Irlantia oman alueensa lisäksi, lukuun ottamatta Puolan hallussa olevaa yhtä aluetta Iso-Britannian saarella. Puolan omistama alue Iso-Britannissa oli maiden yhteisen sopimuksen tulos, nimittäin alueen avulla Puola pystyy tarpeen tullessa "suojelemaan UK:ta USA:n kostoiskuilta". (Lähde)
Norjan reissun jälkeen UK äänesti Irlannin luonnolliseksi vihollisekseen, ja aloitti sotareissun Irlantia kohtaan. Sota ei UK:n osalta kuitenkaan sujunut odotetusti, sillä UK menetti pian valtaamansa alueen Norjalta, Ranskalta ja kaikki valtaamansa alueet Irlannilta. Tällä hetkellä Iso-Britannialla ei ole omia taisteluita, mutta Ranskan Iso-Britannialta juuri vapauttama alue on nyt puolalaisten hyökkäyksen kohteena, ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Ranska tulee kyseisen taistelun häviämään.
Valitettavasti emme ehtineet haastatella tapahtuman osapuolia. Alla on kuitenkin havainnoivia kuvia tapahtuneesta:


Tilanne 13.10, eli eRen kalenterin 2154. päivänä


Tilanne tänään 18.10., eli eRen kalenterin 2159. päivänä



WP Attak puheenjohtajaksi Norjassa

Meidän entinen diktaattorimme WP Attak, joka on nykyään Norjan kansalainen, voitti puheenjohtajavaalit norjalaisessa Norwegian Communist League -puolueessa. Puolue on Norjan neljänneksi suurin, ja siinä on 18 jäsentä. Vertailukohdaksi kerrottakoon, että Norjan suurimmassa puolueessa, Teknokratenessa, on 25 jäsentä. Esitimme hänelle muutaman kysymyksen vaaleihin ja hänen tulevaisuudensuunnitelmiin liittyen:



Olit ainoa ehdokas puoleenne puheenjohtajavaaleissa, ja näin voitit vaalit ja pääsit puolueesi puheenjohtajaksi. Miltä voitto tuntuu, ja tuliko se helposti?

WP Attak: "Tuntuu hyvältä! Norjan yhteisö on pieni ja yhtenäinen, ja toivotti minut tervetulleeksi. Samoin uusi puolueeni. Puheenjohtajapaikka oli etukäteen sovittu, eikä muita halukkaita ollut. Jopa puolet hiljaisen puolueen jäsenistä kannatti minua. Sain edellisissä presidenttivaaleissakin hienon kannatuksen puolueeltani vaikken edes ollut tosissaan tehtävään hakemassa."


Kertoisitko hieman puolueesi Norwegian Communist Leaguen aatteista? Kuinka paljon niillä on yhtäläisyyksiä Suomen Korppipuolueen aatteiden kanssa?

"Norjan kansa on tasaisesti jakaantunut puolueiden välille PTO-suojaksi. Puolueiden välillä ei ole mitään kiistoja, vaan kaikki tuntuu tulevan toimeen hyvin keskenään. Massasta kuitenkin erottui NCL, joka roolipelaa kommunismia, ja se lämmittää wanhan korpin sydäntä. Monet korppiteemat sopivat puolueen agendaan: valtion kassaylijäämän jakaminen kansalle, nuorten pelaajien tukeminen ja verojen alentaminen tuntuvat olevan jäsenten mielessä. Toisaalta Norjan yhteisö on pieni ja foorumit ovat vahvassa asemassa. Se ei ketään kuitenkaan haittaa sillä tiedotus pelaa hyvin. Norjan irkkikanavat ovat kuolleet, vaikkakin muutamia aktiiveja löytyy sieltäkin. Näihin korppiteemoihin ei siis ole tarvetta palata enää."


Onko sinulla suunnitelmissa pyrkiä jossakin vaiheessa Norjan diktaattoriksi, vai ovatko nämä hommat jo takana päin?

"Diktatuuri oli vain populistinen teema. Diktatuuri oli roolipeliä jonka syyt olen jo moneen kertaan selittänyt. Nyt olen kuitenkin heittänyt nurkkaan korppiviittani, ja valinnut uudeksi avatarikseni Asgard-hahmon Stargate-sarjasta. Minusta Asrgardit edustavat hyvin muutosta ylimielisestä ja itsekkäästä rodusta pienempien ja heikompien puolustajiksi. Jos ajaudun Norjan presidentiksi, tulen edustamaan uuden puolueeni linjauksia, eli siis kommunismia. Toki agendalla on aina uinuvien pelaajien aktivoiminen."


Onko suunnitelmissa palata vielä joskus Suomeen ja samalla mukaan Suomen politiikkaan?

"Suomeen ei ole ikävä, mutta varmasti aina kun on tarvetta palaan Suomeen taistelemaan. En ole kuitenkaan palaamassa politiikkaan enää koskaan, se seikkailu on jo koettu. Norja on nyt kotimaani. Todennäköisesti jossain vaiheessa kuitenkin jatkan matkaa taas kohti uusia seikkailuja. Ei kannata jämähtää paikalleen, eMaailmassa on vielä monta maata näkemättä vaikka monta onkin jo tullut koluttua. "

Haastateltavamme halusi vielä antaa seuraavat linkit: http://www.erepublik.com/en/article/presidency-1-2326056/1/20 ja http://www.erepublik.com/en/article/getting-to-know-the-norwegian-organisations-2330925/1/20


Kiitokset WP Attakille haastattelusta!





Eduskunta keskustelee

Foorumieduskunta keskustelee tällä hetkellä virkakieltolain muutosehdotuksista. Kaikkia foorumieduskuntaan kuuluvia kehotetaankin osallistumaan keskusteluun.





Hyödyllisiä linkkejä:

- eRepublik wiki
- eSuomen foorumi
- eRepublik-suomi sanakirja teos on suhteellisen vanha, mutta sisältää yhä käyttökelpoista tietoa
- Usein kysytyt kysymykset
- Talousopas
- eSuomen aloitusopas
- Valtion tietopaketti uusille kansalaisille
- egov4you sisältää kaikenlaisia tilastoja ja muuta tietoa pelistä