[James Parker] Plan de reformă al Gărzii Naţionale

Day 1,122, 04:30 Published in Romania Romania by James Parker

Salutare tuturor,

Luna trecută, pe când diuras era MoD s-a demarat un concurs pe SMR cu proiecte pentru reabilitarea Gărzii Naţionale. Am aplicat şi eu cu proiectul pe care l-am ataşat mai jos, însă acest lucru nu a mai contat fiindcă alpho a fost ales, sau mai bine zis, numit comandant din considerente de experienţă. Eram împăcat cu gândul că în sfârşit se va mişca ceva, dar se pare că trebuie să mai latru un pic. Canalul Gărzii Naţionale – Moldova, patronat de iubirea vieţii mele, ryana, este acum cu invite only (se pare, că cei care mi-au citit precedentele articole şi-au cerut firmele donate înapoi). E redundant să spun că unitatea este a statului şi aşa mai departe, deci n-am să spun. Din câte văd eu dragii mei, Garda Naţională a rămas doar o vacă de muls, nu ştiu de ce nu se mişcă ceva, nu ştiu de ce, nu se încearcă o reformă, dar mai jos, aveţi câteva din ideile mele discutate cu foşti comandanţi şi aşa mai departe. Mai jos aveţi exact ce am trimis SMR-ului acum muuuult timp. Aştept păreri şi hai să-i dăm drumul unei dezbateri, orice idee este bine venită. Atât doar, cât vă rog frumos să păstraţi un ton decent în conversaţie. Şi da... a luat mult să scriu atât...

PLAN DE REFORMĂ AL GĂRZII NAŢIONALE

1) Instituirea şi aplicarea unui regulament de ordine interioară pentru întreg colectivul de ofiţeri şi comandanţi ai Gărzii Naţionale.
2) Demararea unui recensământ în rândul soldaţilor prezenţi în firmele Gărzii Naţionale pentru a determina situaţia reală a fiecărei regionale în parte. Rezultatele acestei acţiuni vor fi transmise către Ministerul Apărării şi către Banca Naţionale, urmând ca aceştia să modifice cuantumul soldelor ce revin unităţii.
3) Demararea unui audit cu privire la firmele, stocurile şi banii de care Garda Naţională dispune la momentele acestea şi valorificarea lor în consecinţă (upgrade-uri la firme, unde este nevoie şi se poate, fructificarea stocurilor de pâine şi arme lucrând cu Ministerul Muncii).
4) Recalcularea soldelor şi a privilegiilor cuvenite soldaţilor din Garda Naţională. Propunerea mea este de 4 ron zilnic, universal valabil pentru toate cele 4 regionale. Pe lângă acestea, propun un sistem de recompensare a soldaţilor activi pe câmpul de luptă, fie cu arme de calitate mai mare, fie cu pâine sau chiar în bani.
5) Demararea unei campanii publicitare de recrutare, atât prin mesajele Comitetului de Întâmpinare, prin Ministerul Educaţiei cât şi prin mesajul preşedintelui. Vom publica articole săptămânale de care mă voi ocupa personal, care să-i direcţioneze pe jucătorii proaspăt veniţi către chaturile noastre.
6) Desfinţarea regionalelor Gărzii Naţionale poate fi o soluţie extremă. Avem în faţă o puzderie de firme închise, de jucători inactivi, într-un cuvânt, nu se mai justifică cele patru regionale. După ce voi efectua un audit de o săptămână, voi conchide dacă se mai poate mări numărul de soldaţi din unitate, dacă nu, voi propune desfinţarea celor patru regionale. Dacă în viitor va fi vorba de un baby boom, revenirea la actualul sistem va fi făcută fără ezitare.




Regulament de ordine interioară al Comandanţilor Gărzii Naţionale


I.STATUTUL GĂRZII NAŢIONALE:

Garda Naţională este o unitate militară finanţată de către stat în scopul de a educa jucătorii situaţi între nivele 3 şi 20, asigurându-le o dezvoltare armonioasă şi înţelegerea tuturor aspectelor importante ale jocului. Structura decizională a Gărzii Naţionale este total independentă de orice organism de natură internă sau externă, însă toate firmele, organizaţiile, produsele şi lichidităţile aparţin Statului Român în totalitate. Garda Naţională este împărţită în 4 unităţi regionale:

Garda Naţională - Banat cuprinde regiunile: Banat, Oltenia şi Crişana.
Garda Naţională - Transilvania cuprinde regiunile: Transilvania şi Maramureş.
Garda Naţională - Moldova cuprinde regiunile: Dobrogea, Moldova şi Bucovina.
Garda Naţională - Muntenia cuprinde regiunile: Muntenia.

II.PROCESUL DECIZIONAL ÎN GARDA NAŢIONALĂ:

1. Deciziile care afectează integritatea Gărzii Naţionale, buna funcţionare şi organizare a acesteia vor fi analizate şi mai apoi votate în şedinţe. Cvorumul în aceste şedinţe este constituit de un reprezentat al fiecărui comandament regional, comandantul Gărzii Naţionale şi vice comandanţii acestuia. Deciziile luate într-o şedinţă ce nu îndeplineşte cvorumul sunt considerate nule, din ziua intrării în vigoare a prezentului regulament.
2. Structura de votare pentru fiecare propunere ce afectează integritatea, buna funcţionare şi organizare a Gărzii Naţionale este următoarea: fiecare reprezentat de regională va avea la dispoziţie un singur vot, nealianabil şi netransmisibil, declarat valid şi permanent de la exprimarea acestuia. În caz de paritate (2-2), comandantulului Gărzii Naţional i se va acorda un ultim vot hotărâtor, din ziua intrării în vigoare a prezentului regulament.
3. În situaţii de forţa majoră, în care comandantul Gărzii Naţionale nu poate fi prezent la una sau mai multe şedinţe ad-hoc, îşi va delega un înlocuitor temporar pentru prezida şedinţa.
4. În cazul înlocuirii sau demisiei comandantului Gărzii Naţionale, o şedinţă ad-hoc va avea loc pe chatul de comandă al unităţii pentru numirea unui alt comandant. Fiecare comandant de regionala va avea dreptul să propună un înlocuitor, care urmează să fie votat de reprezentanţii regionalelor. În caz de paritatea (2-2), ultimului comandant al Gărzii Naţionale i se va acorda un vot hotărâtor.
5. Toate deciziile valide (luate prin vot democratic, în timpul unor şedinţe unde se întâlneşte cvorumul) trebuie puse în aplicare de toate părţile funcţionale ale Gărzii Naţionale. Revenirea asupra unei decizii se poate face doar într-o şedinţă ad-hoc a unităţii, în care preşedintele în exerciţiu al eRomâniei, Ministrul Apărării sau subalternii acestuia, cât şi alte persoane afiliate în trecut sau în prezent cu structurile Gărzii Naţionale, pot interveni în calitate de consultanţi.

III.OBLIGAŢIILE COMANDANŢILOR GĂRZII NAŢIONALE:

1. Comandanţii regionalelor Gărzii Naţionale au obligaţia să fie prezenţi şi activi în şedinţele unităţii. Doar în caz de forţă majoră, aceştia pot delega înlocuitori temporari care servesc drept unici reprezentanţi ai regionalei în cauză, până la întoarcerea comandantului.
2. Comandanţii Gărzii Naţionale au obligaţia de a trata cu resptect şi egalitate atât civilii, oficialii, cât şi militarii, străini sau români, prezenţi pe chaturile unităţii, cât şi în joc. Fiecare comandant are obligaţia să promoveze şi să păstreze intactă reputaţia şi imaginea Gărzii Naţionale.
3. Comandanţii Gărzii Naţionale au obligaţia să transmită ordinele preluate de pe chaturile de comandă în timp util către soldaţii unităţilor lor, nealterate de la momentul preluării.
4. Comandanţii Gărzii Naţionale au obligaţia să se asigure de buna funcţionare a regionalei de care aparţin, de întreg procesul de dezvoltare al soldaţilor, de respectarea regulamentelor interne atât pe chat cât şi în joc.
5. Fiecare comandant de regională are obligaţia să prezinte situaţia completă a tuturor firmelor şi a organizaţiilor care aparţin unităţii regionale condusă de acesta, la cererea comandantului Gărzii Naţionale sau a Ministrului Apărării.
6. Fiecare comandant al Gărzii Naţionale are obligaţia să respecte şi să aplice (acolo unde este cazul) toate deciziile luate în şedinţele ad-hoc ale unităţii. Nerespectarea oricărei decizii valide (luate prin vot democratic, în şedinţele în care se întâlneşte cvorumul) de oricare dintre comandanţii Gărzii Naţionale este considerat act de insubordonare.
7. Procesul de recrutare al fiecărei unităţi regionale, nu se va desfăşura în structurile celorlalte unităţi regionale. Odată recrutaţi, soldaţii nu îşi pot modifica unitatea de provenienţă decât în cazuri de forţă majoră, în care comandantul Gărzii Naţionale este împuternicit să ia decizia.


IV.SANCŢIUNI DISCIPLINARE:


În cazul încălcării prezentului regulament, de către oricare dintre comandanţii Gărzii Naţionale, sancţiuni disciplinare vor fi impuse de către colectivul comandantul unităţii, acesta având posibilitatea să se consulte cu Ministrul Apărării în prealabil. Orice sancţiune este comunicată întreg colectivului de comandanţi într-o şedinţă ad-hoc la cel mult 48 de ore de la intrarea în vigoare a acesteia.