[Danger] Romania Economica

Day 518, 03:22 Published in Romania Romania by OchiReci
Economia este un subiect destul de mediatizat in ultima vreme insa foarte putin inteles, multa lume poate sa afirma cu mana pe inima ca intelege si cunoaste sistemul economic din eR insa in aceasi masura amalgamul de idei vor fi atat pozitive cat si negative in acelasi timp privind din diferite puncte de vedere.

Prima data economia se face prin stabilizarea unui curs valutar care permite in timp stabilizarea unor regimuri de plata pe piata muncii, normalizarea balantei gold - ron aduce dupa ea stabilitate economica si mentinerea grilelor uzuale de salarizare care implica salarii adecvate pe skill si profit acceptabil pentru companiile autohtone, factori decisivi in functionarea unei economii. Importanta este destul de mare pentru ca o implicare in acest factor poate destabiliza destul de serios economia tarii pe termen mediu sau lung creand un cadru economic mai adecvat speculatorilor decat oamenilor de buna credinta.

Banca Nationala are de ceva timp o directie pe care eu personal o consider gresita si care astazi a culminat cu modificarea cursului valutar dupa lunii de zile de stabilitate, curs care din pacate este aplicat si de institutia de stat. Puterea de cumparare a populatiei a scazut astfel semnificativ cu 8% odata cu scaderea puterii goldului si chiar daca procentul pare mic ganditi-va la faptul ca in eRomania traiesc peste 12.000 de suflete si privind asa imaginati-va cat de important este acest mic procent. In acelasi timp prin scaderea cursului de cumparare a goldului miile de companii romanesti sufera o pierdere in plus, pentru ca ofera un salariu care a devenit peste noapte mai mare comparativ in gold si inregistreaza un profit mai mic comparativ cu factorul salarii.

Problemele pe care le vom avea de acum sunt inevitabile daca BNR nu intervine pozitiv pe piata si se rezuma la scaderea salarilor si probabil la cresterea preturilor datorita momentului propice speculei, factori ce vor duce mai mult sau mai putin zis la o criza economica.

Din pacate toate evenimentele astea care au stricat o stabilitate de cateva lunii de zile au ca origine masuri pripite ale BNR, in primul rand cumpararea masiva de active pe gold la o valoare peste piata [ 1 Gold = 50.90 Ron ] si ulterior mentinerea la nivel bancar a unui curs de 0.021 pe piata prin proprie oferta. Cum economia nu se face prin cumparare de active ci prin vanzarea lor pentru a nu influenta cursul de schimb masurile astea sunt gresite, in primul rand pentru ca eRomania a pierdut in cateva zile aproximativ 50 gold prin cumpararea de active la o valoare mai amre si ulterior prin devalorizare gaura este mai insemnata [ BNR are 4.500 Gold si fiecare gold are o pierdere de 3 ron pe valoarea nominala ]

Guvernatorul nostru a cumparat cantitati mari de gold la un pret de aproximativ 51 ron pe unitate, prejudiciind statul roman cu o suma considerabila de gold care a luat calea buzunarului speculantilor autohtoni sau strani si ironic pare incapabil acum sa cumpere gold la 49 ron pe unitate pentru a restabili cursul valutar.

In acelasi timp misiunea lui principala era de a mentine un curs extrem de stabil, pe care din graba, neatentie si neintelegere la distrus

Parerea este personala si e bazata pe experienta mea de peste un an in joc si o completez cu afirmatia urmatoare : daca continuam in ritmul asta BNR va pierde sau consuma mai multa valuta in adiministratia curenta decat a pierdut prin frauda in cea anterioara.


Dorinta mea fata de cititorii acestei gazete este sa nu se lase prada vorbelor desarte si sa isi caute propria versiune de adevar documentata si bazata pe argumente exacte. eRomania are o alta problema serioasa la acest capitol de imagine unde se lasa prada usor grupurilor menite sa influenteze negativ opinia publica in interes personal. Fiti Toma necredinciosul domnilor si cautati faptele care sa va ateste vorbele inainte de a vorbi si a cadea in derizoriu prin necunostinta de cauza sau prin lipsa argumentelor morale.

V-am salutat si va urez Succes in tot ce inteprindeti !