Διαδικασία για απόδοση CS: Ξεσκεπάζοντας την υποκρισία.

Day 1,676, 13:58 Published in Greece Greece by Stan CCCP

Αρχικά, και μιλάμε για τα τέλη του προηγούμενου έτους, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης, μια επιτροπή για την απόδοση CS από 3 μέλη της Βουλής και 2 μέλη της κυβέρνησης. Σε εκείνη την επιτροπή, καθορίζονταν σαφώς τα κριτήρια με τα οποία τα μέλη της επιτροπής έπρεπε να κρίνουν, αν κάποιος δικαιούνταν να πάρει ή όχι CS:

"Αιτήσεις από παίχτες που η επιτροπή ή η κυβέρνηση έχει αποδείξεις και κρίνει ότι έχουν βλάψει την e-Ελλάδα και τα συμφέροντά της, θα απορρίπτονται. Θα δημιουργηθεί λίστα με αυτούς τους παίχτες. Η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης άτομα που προσπαθούν να προσπεράσουν τη διαδικασία και να πάρουν υπηκοότητα με άλλους τρόπους."

Η διαδικασία αυτή ήταν εξόφθαλμα σκανδαλώδης. Προσέξτε το εξής σημείο: "η επιτροπή ή η κυβέρνηση". Δηλαδή, αν η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε την απόδοση CS σε κάποιον, μπορούσε να απορρίψει την αίτηση, άσχετα με την άποψη της επιτροπής! Επρόκειτο για κανονικό "καπέλωμα" της Βουλής από την τότε "πεφωτισμένη" κυβέρνηση.

Επόμενο ήταν, πολύ σύντομα να αλλάξει η διαδικασία. Τον Ιανουάριο οι βουλευτές κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 επιλογές, σε σχέση με την διαδικασία απόδοσης CS:



Η πρόταση Α ήταν αυτή που υιοθετήθηκε τελικά, και είναι η εξής: http://goo.gl/BFvJC
Η πρόταση Β ήταν αυτή: http://goo.gl/IIVrX Η σημαντική διαφορά της από την Α ήταν ότι τα 2 μέλη της κυβέρνησης ΔΕ θα είχαν δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή, με βάση το εξής σκεπτικό: "Oι εκλογες για προεδρο ειναι πολυ διαφορετικες απο τις βουλευτικες εκλογες και δε πρεπει να συγχεονται. Δεν κατεβαινουν την ιδια χρονικη στιγμη ουτε με πληρη ψηφοδελτια οπως στη real life."
Η πρόταση Γ προέβλεπε την άμεση απόδοση CS σε RL Έλληνες. Χαρακτηριστική ήταν η κατακλείδα της πρότασης: "Το CS στους έλληνες είναι δικαίωμα , όχι προνόμιο !".

Η παρούσα διαδικασία απόδοσης CS - δηλαδή η πρόταση Α στην ψηφοφορία που έγινε τότε - έγινε δεκτή με 12 ψήφους, έναντι 11 της Γ. Αυτή η "ισχυρή" πλειοψηφία των 12 σε σύνολο 40 βουλευτών, καθόρισε το πλαίσιο με το οποίο εγώ, σαν βουλευτής είμαι υποχρεωμένος να αποδίδω CS! Ακόμα κι αν το δούμε επί του συνόλου των ψηφισάντων, μόνο οι 12 σε σύνολο 29, αποφάσισαν να έχουν μέλη της κυβέρνησης - πρακτικά, άνθρωποι του Προέδρου - λόγο στην απόδοση CS.



Είναι σαφές από τα παραπάνω, ότι η ισχύουσα διαδικασία απόδοσης CS δε μπορεί με κανένα τρόπο να δεσμεύει μελλοντικές Βουλές, έστω και για τυπικούς λόγους.

Υπάρχουν όμως και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ λόγοι, για τους οποίους η εν λόγω διαδικασία είναι διάτρητη.

Ποιος είναι ο σκοπός της διαδικασίας αυτής;
Είναι η αποτροπή PTO στη χώρα;
Σίγουρα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αρχικής διαδικασίας. Η ισχύουσα διαδικασία, μολονότι δεν καθορίζει το σκεπτικό, με βάση το οποίο αποδίδονται τα CS, προβλέπει τη συμμετοχή στην επιτροπή που αποφασίζει 2 ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ προσώπων, της προσωπικής επιλογής του CP. Γιατί;
Μα προφανώς, και όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις στην περίπτωση της απόδοσης από εμένα 2 CS σε RL Έλληνες που η συμπεριφορά τους στο παιχνίδι δεν ήταν αρεστή από πολλούς, για να εφαρμόσει την παράγραφο της αρχικής διαδικασίας, που απαλείφθηκε αργότερα για να κατευνάσει τους αντιδρώντες. Να κρίνει τη συμπεριφορά του κάθε RL Έλληνα στο παιχνίδι και να τιμωρούν με τα δικά τους κριτήρια.



Εν κατακλείδι, η όλη διαδικασία είναι διάτρητη, δεν αποφασίστηκε από καμία πλειοψηφία της Βουλής, ούτε απόλυτη, ούτε επί των ψηφισάντων, και πιο σημαντικό ΔΕΝ εξυπηρετεί το σκοπό που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχε, αλλά την επιθυμία κάποιων, να ελέγχουν τον καθένα μας εδώ μέσα. Δεσμεύομαι, ότι αν εκλεγώ στην επόμενη Βουλή, θα προωθήσω την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της σκανδαλώδους αυτής διαδικασίας και την αντικατάστασή της με ένα πιο ΔΙΚΑΙΟ πλαίσιο, που θα αποσκοπεί στην αποτροπή του PTO ΚΑΙ ΜΟΝΟ, και πάντα μέσα στα πλαίσια της Βουλής, της ΜΟΝΗΣ αρμόδιας για την απόδοση CS.