Μερικοί Μύθοι για το Διάστημα by Johnoagrios

Day 2,027, 04:07 Published in Greece Greece by Johnoagrios

Λοιπόν επειδή στα σχόλια βλέπω πολλές απορίες και πολλά πράματα, θα προσπαθήσω να καταρρίψω με επιχειρηματολογία τους μύθους γύρω από το διάστημα.



1. Όταν πέφτουν τα αστέρια, καταστρέφονται???



Κατα πρώτον ένα αστέρι ποτέ δεν πέφτει γιατί δεν έχει από που να πέσει.... Κατα δεύτερον η φράση : έπεσε ένα αστέρι, είναι σωστά διατυπωμένη σαν έπεσε ένας κομήτης/ αστεροιδής και αναφλέγει στην ατμόσφαιρα.


Τα αντικείμενα που βλέπετε να πέφτουν έχουν μέγεθος από 45 εκατοστά μέχρι 4-5 μέτρα (άμα είναι παραπάνω θα έχουμε θεματάκι όπως οι δεινόσαυροι). Είναι κοτρώνες που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη είτε είναι διαστημικά σκουπίδια.

Αυτά είναι τα εύκολα. Πάμε τώρα στη ζόρικη επιχειρηματολογία όπου χρειάζεται να αντιμετωπίσω τη δογματολογία της συνωμοσιολογίας και άγνοιας.


2. Δεν έχουμε πάει ποτέ στο φεγγάρι, οι Αμερικανοί το σκηνοθετήσανε.


[img]http://i1.wp.com/lh6.ggpht.com/_lcvswmtiTks/S8WewwdpQRI/AAAAAAAAGoU/VBPyv_9gEls/moon_landing_hoax5.jpg?resize=509%2C576[/img]

Αυτό παιδιά, είναι χοντρή μ@@@@ία. Για ένα λόγο. Πολλοί χρησιμοποιούν το επιχείρημα: Αφού είναι τόσο κοντά, γιατί δεν ξαναπήγαμε?

ΜΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΜΕ. Πήγαν σύνολο 12 άτομα, σε 6 αποστολές από το 1969 μέχρι το 1972.

Ακολουθεί η ερώτηση: Και γιατί από τότε δεν ξαναπήγαμε??

Μήπως γιατί είναι ανούσιο να ξοδεύεις 3-4 δισεκατομμύρια να πας στο φεγγάρι και να χοροπηδάνε οι αστροναύτες, χωρίς επιστημονικό όφελος, ενώ με 150.000.000 ένα μηχάνημα κάνει τα ίδια πράματα και σου κάνει και αναλύσεις??


Τώρα δε θα κάνω αναλυτική επιχειρηματολογία για το Απόλλο 11. Αλλά αν θέλετε μία προσέγγυση πραγματιστική και όχι Χαρδαβέλα μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο.

3. Η θεωρία της Σχετικότητας είναι λάθος και θα καταρριφθεί.


Τι είναι η Θεωρία της Σχετικότητας, ως προς τον άνθρωπο?

Είναι ένα μοντέλο που εξηγεί σε ένα πάρα πολύ καλό βαθμό τη συμπεριφορά του σύμπαντος (προφανώς και δεν είναι το καλύτερο δυνατό μοντέλο που θα έχουμε), αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ολόσωστη (ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ), αλλά μας καλύπτει για μετρήσεις σε μεγάλες κλίμακες.

Στο μέλλον η Γ.Θ.Σ. θα υποστεί μετατροπές και βελτιώσεις. Όταν οι ειδήσεις λένε ότι μικρός κατέρριψε τον Αινστάιν, μην τα τρώτε, αυτές είναι φράσεις κοινής κατανάλωσης. Η Σχετικότητα θα υποστεί βελτιώσεις αλλά δεν είναι λάθος. (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1960 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΤΑΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΟΝ!)

Είναι όπως η Νευτώνεια Μηχανική, μας βολεύει στον κόσμο μας, αλλά όχι σε μεγάλες κλίμακες! Όπως και ούτε σε κλίμακες μικροκόσμου όπου εκεί αναλαμβάνει ο κόσμος παραδόξων της Κβαντομηχανικής. Η Νευτώνεια μηχανική ισχύει γιατί η χωροχρονική καμπύλωση σε αντικείμενα είναι αμελητέα, άρα τη θεωρούμε καταχρηστικά 0.

Θα σας το θέσω απλά, για να επιβεβαιωθεί η σχετικότητα έχουν γίνει πάνω από 1000 πειράματα και έχουν επιτύχει. Για να καταρριφθεί η σχετικότητα θα χρειαζόταν 1 πείραμα μονάχα. Κανένα δεν την έχει καταρρίψει, εδώ και 1 αιώνα (ναι ναι μας τα κρυβουν ολα).


Το μόνο θέμα το οποίο είναι Debatable στη σχετικότητα είναι η κοσμολογική σταθερά. Τι είναι αυτή η καταραμένη σταθερά:

Η Κοσμολογική σταθερά είναι ένα ad hoc μαθηματικό μέγεθος το οποίο εισάγεται στις εξισώσεις πεδίου Αινστάιν, προκειμένου να περιγράψει μια αντίδραση είτε ενίσχυση στη δύναμη της βαρύτητας σε μεγάλες κλίμακες ώστε η λύσεις να συγκλίνουν περισσότερο στην παρατήρηση της συμπεριφοράς του σύμπαντος.

Η σχετικότητα έχει φάει πολύ ντου από επιστήμονες στο παρελθόν και όχι μόνο επιβίωσε αλλά επιβεβαιώθηκε κιόλας. Φανταστείτε ότι όλα τα διαστημοσκάφη που στέλνουμε, χρησιμοποιούν το σύστημα σφεντόνα (το οποίο είναι Σχετικότητα και αυτό)



Για την επαλήθευση της Γενικής Σχετικότητας ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε προτείνει τρία πειραματικά τεστ:


Τη μέτρηση της εκτροπής του φωτός των αστεριών καθώς οι ακτίνες περνούν πολύ κοντά από τον Ήλιο. Το αποτέλεσμα που προβλεπόταν θεωρητικά επιβεβαιώθηκε το 1919 με βάση φωτογραφίες της θέσης αστεριών πολύ κοντά στον ηλιακό δίσκο κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου στο νησί Πρίνσιπε του Ατλαντικού.
Μια θεωρητική πρόβλεψη για τη μετατόπιση του περιηλίου του Ερμή. Το περιήλιο του Ερμή "στρέφεται" αργά γύρω από τον ήλιο, και ο Αϊνστάιν εξήγησε τη μετατόπιση αυτή ως αποτέλεσμα της Γενικής Σχετικότητας, επιβεβαιωμένος πάλι από το πείραμα.
Τη μετατόπιση φάσματος προς το ερυθρό λόγω της βαρύτητας. Το τεστ αυτό έγινε το 1959 στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με επιτυχία, και αποτέλεσε και την πρώτη μέτρηση υψηλής ακρίβειας των αποτελεσμάτων της Γενικής Σχετικότητας.
Τα επόμενα χρόνια η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας για τη βαρύτητα επιβεβαιώθηκε και με πλήθος άλλων πειραμάτων, το τελευταίο από τα οποία, με τη χρήση του δορυφόρου Gravity B, επιχείρησε να μετρήσει το στροβιλισμό του χωρόχρονου που προκαλεί η ιδιοπεριστροφή της γης και τη στρέβλωσή του κοντά σε μεγάλες μάζες (το λεγόμενο γεωδαιτικό φαινόμενο). (Πηγή Ελληνική Βικιπεδία - α και την γνωστή ατάκα ότι η Βικιπεδία λέει ψέμματα, να θυμάστε ότι τη χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί.)

Δυστυχώς για αυτούς που θέλουν να την καταρρίψουν (οι οποίοι συνήθως δεν γνωρίζουν τι είναι- γιατί άμα γνώριζαν και μπορούσαν να δουν τη μαθηματική απόδειξη μάλλον θα συμφωνούσαν με αυτή), η θεωρία της σχετικότητας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.

Γιατί όσοι έχουν από εσάς στο αυτοκίνητο τους GPS είναι εφαρμογή ειδικής σχετικότητας.

Για να καταλήξω σε μία προσωπική εικασία, ότι θα οδηγηθούμε στη μεγάλη ενοποιημένη θεωρία, δηλαδή πάντρεμα ΚΒαντομηχανικής και Σχετικότητας. Τότε πιστεύω ότι το μοντέλο μας θα είναι πολύ πιο ακριβές.

Και τέλος, πάρα πολλά φαινόμενα που είχε προβλέψει ο Αινσταιν (όπως ο Βαρυτικός Φακός) επιβεβαιώνονται και χρησιμοποιούνται στην αστρονομία κάθε μέρα.



Για να αιτιολογηθεί πλήρως η σχετικότητα χρειάζονται απειρες σελίδες και χρόνος που και ο αναγνώστης και εγώ το απεύχονται.


4. Ο Πλανήτης Χ ή Νιμπίρου?


Αυτό με μία λέξη θα πω. Μ


ες. Εδώ βλέπουμε έτη φωτός μακριά πλανήτες και δεν μπορούμε να δούμε έναν δίπλα μας ????!!!

5. Υπάρχουν πάνω από 4 διαστάσεις από αυτές που γνωρίζουμε.

Λοιπόν το θέμα εδώ είναι ελαφρώς φιλοσοφικό. Εδώ είναι η φυσιολογία του εγκεφάλου.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αίσθηση του πλάτους, μήκους, βάθους. (3 διαστάσεις)

Ένα φυτό έχει μονοδιάστατη ''όραση'' (καταχρηστικά το λέω έτσι). Διότι το φυτό στρέφεται προς τα κει που είναι ο ΄Ηλιος. Για το φυτό ο Ήλιος είναι ένα σημείο. Άρα μονοδιάστατο.

Ένα άλλο ζώο (πχ μυρμήγκι λέω γω) βλέπει δις διάστατα. Δηλαδή αν του δείξεις μια πόρτα, δε θα κατανοήσει ποτέ πως ίσως να υπάρχει και βάθος!

Αν του δείξεις ένα φύλλο χαρτί θα βλέπει είτε ένα παραλληλόγραμμο είτε μια ευθεία γραμμή (άμα το έχεις στραμμένο το φύλλο υπό γωνία 90 μοιρών).

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταλαβαίνει 3 άντε 4 αν βάλεις και το χρόνο, είτε 3 ξανά αν το χρόνο τον θεωρήσεις χωρόχρονο.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΑ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΥΡΜΙΓΚΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΟΣ. ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Τα φτυσα... Ερωτήσεις κάτω, αν και είμαι σίγουρος ότι θα ακούσω συνομωσιολογίες και θα ξενερώσω.