ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2010-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ PART 1

Day 957, 15:19 Published in Greece Greece by GuardiolazZz

Πολίτες της e-Greece,
Οι εκλογές αυτές είναι μεγάλης σημασίας λόγω της έλευσης V2.

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω την πρωτοβουλία και να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους υποψηφίους προέδρους με σκοπό να λύσω κάποιες απορίες δικές μου και εύχομαι και δικές σας αλλά και να δώσω κάποιες συγκεντρωμένες απόψεις ώστε να μπορέσουμε να δούμε αναλογικά το ύφος αλλά και την ετοιμότητα των υποψηφίων. Το παρόν άρθρο θα επιθυμούσα να ΜΗΝ γίνει μέρος κακόβουλων σχολίων και αντιπαράθεσης καθώς ο σκοπός του είναι να μας ενημερώσει. Εφόσον ειπώθηκαν τα παραπάνω περνάμε στην παρουσίαση των υποψηφίων.



.







.


.


Στους παραπάνω παίκτες δόθηκαν 6 ερωτήσεις. Σας παραθέτω πιο κάτω τις απαντήσεις τους συνολικά ανά ερώτηση.



1η ερώτηση:
Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο προς την V2 η οποία βρίσκει την οικονομία υπερβολικά πεσμένη. Το grd έχει πέσει και θα πέσει και άλλο. Ποιες είναι οι κινήσεις που σκοπεύεις να κάνεις σαν πρόεδρος προκειμένου οι επιχειρήσεις των e-Ελλήνων να ξεκινήσουν να είναι ξανά κερδοφόρες και το grd να ανακτήσει μέρος της αξίας του?


LancelotGiannis:Σχετικά με τις εταιρίες θα υπάρξει πρόγραμμα επιχορήγησης εταιριών τις πρώτες 10 μέρες ώστε να δώσουμε ένα boost στην δημιουργία εταιριών και στην παραγωγή αγαθών. Από εκεί και πέρα θα γίνουν προσπαθείς για να ανέβει η αξία της ελληνικής δραχμής,η φορολογία και οι μισθοί θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για να βρούμε τον ρυθμό μας με την v2.Είμαι γενικά αισιόδοξος για την οικονομία της χωρας και θα κάνουμε ο,τι περνάει από τα χέρια μας για να την κρατήσουμε σε καλά επίπεδα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μου.

Jaguaros:Καταρχάς όσο αφορά το GRD καλό είναι να μην είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο θα πέσει κ άλλο. Ενόψει v2 πολλοί παίκτες θεώρησαν ότι έπρεπε να μπουν στην νέα έκδοση με αρκετό gold ξεχνώντας όμως ότι τα προϊόντα/μισθούς θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν σε grd μετά την αλλαγή. Συνεπώς η πτώση δε θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Επίσης όπως έχω αναφέρει σε άρθρο μου, από τις raw εταιρίες που θα ρευστοποιηθούν στην V2 θα βρεθούν στην αγορά κοντά στα 35000 gold τα οποία θα πρέπει να βρουν το «δρόμο» τους. Πολλά θα φύγουν, πολλά θα πάνε σε επανεπένδυση (άρα θα επηρεαστεί ανοδικά το GDP) κ πολλά στο monetary για κάλυψη αγορών/μισθών (άρα θα ανέβει κ πάλι το GRD).

Όσο αφορά το κομμάτι επιχειρηματικής ανάπτυξης, θα υπάρξει κρατικός παρεμβατισμός από την πρώτη ημέρα με καταγραφή των εταιριών που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα στην v2 για να δούμε ποιες ανάγκες καλύπτονται. Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες τι κεφάλαια έχουν στη διάθεσή τους προς επένδυση ,για να τους καθοδηγήσουμε σε σωστές επενδύσεις (άνοιγμα νέων εταιριών) που θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες . Με αυτό το τρόπο κ ανάγκες θα καλύψουμε κ σωστές επενδύσεις θα φροντίσουμε να γίνουν. Δύσκολο μεν, έγινε ήδη μια φορά με την απελευθέρωση της Θράκης. Προσπαθήσαμε να κατευθύνουμε την αγορά πριν την αφήσουμε ελεύθερη να αναπτυχθεί.


Spiros Sidiropoulos:H Οικονομία έχει παραλύσει διεθνώς, επειδή όλοι αποταμιεύουν χρυσό εν όψει της V2 και κανένας δεν καταναλώνει. Εφόσον όλοι πουλάνε GRD για ν' αγοράσουν gold, λογικό είναι η ισοτιμία του νομίσματος να πέσει. Επιπλέον, εφόσον όλοι έχουν περιορίσει την κατανάλωση στο ελάχιστο δυνατό, για να μεγιστοποιήσουν την αποταμίευση σε gold, είναι αναμενόμενο ότι θα έπεφτε και η τιμή των προϊόντων.

Στο ερώτημά σας «τι πρέπει να κάνουμε για να ανέβει ξανά η GRD», θα απαντούσα, πρώτα απ' όλα, ότι η "ισχυρή GRD" δεν είναι αυτοσκοπός. Πιστεύω σε μια ισοτιμία που να βοηθάει τις εξαγωγές, καταπολεμώντας παράλληλα και το λαθρεμπόριο που οργίαζε στη V1. Συνεπώς, η ισοτιμία 0,030 gold/GRD είναι όχι μόνο ανέφικτη, αλλά και ανεπιθύμητη.
Τέλος, δε θεωρώ ότι έχει νόημα το να παρεμβαίνει το e-Κράτος και να ξοδεύει gold, προκειμένου να διατηρήσει ΤΕΧΝΗΤΑ την ισοτιμία σε υψηλά επίπεδα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο βλάπτει τα e-κρατικά αποθέματα σε gold, αλλά έχει δυσμενείς επιπτώσεις συνολικά στη λειτουργία της e-Οικονομίας.


Kostantinos Mitsotakis:Όλοι έχουμε δει πως η e-ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης τον τελευταίο καιρό. Αυτό φυσικά είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα, βλέποντας στον ορίζοντα και την ν2 η οποία μάλλον θα επιδεινώσει ακόμη πιο πολύ την υπάρχουσα κατάσταση. Το τι ακριβώς θα συμβεί είναι αδύνατον προβλέψεως, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι διάφορες εικασίες ή προσεγγιστικές θεωρίες για την οικονομία. Σίγουρα, αν εκλεγώ Πρόεδρος θα προσπαθήσω με κάθε δυνατό μέσο να τονώσω την οικονομία μας κάνοντας πιο οικονομικές τις κρατικές εταιρίες, σίγουρα θα αποφύγω συμπλοκές με άλλη κράτη (κάτι που αν συμβεί θα είναι αρκετά πολυέξοδο γεγονός για μας) τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό και έπειτα ελπίζω να βοηθήσω τις περισσότερες επιχειρήσεις με επιχορηγήσεις ή άτοκα κρατικά δάνεια. Είναι οι μόνες κινήσεις που μπορώ να κάνω που δεν εμπεριέχουν ρίσκο. Γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια κρίσιμη καμπή δεν μπορείς να ρισκάρεις, είναι εγκληματικό να παίζεις το μέλλον σου κορώνα-γράμματα. Όσο για το grd πιστεύω πως θα πρέπει να μειωθούν αισθητά οι προτάσεις issue money, καθώς υποτιμούμε το νόμισμά μας.


ypourgos:Σύμφωνα με το οικονομικό πρόγραμμα που έχω δηλώσει, θα προχωρήσω στην μείωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αποτέλεσμα να υπάρχουνε μόνο κρατικές εταιρείες με αυξημένα κέρδη από τις εξαγωγές που θα κάνουμε κυρίως σε ύλες όπως το iron.



2η ερώτηση:
Πως θα χαρακτηρίζατε την προηγούμενη περίοδος διακυβέρνησης του Geokos? Θεωρείτε ότι έθεσε τις βάσεις για μία πιο συντονισμένη e-Ελλάδα ενόψει V2?


LancelotGiannis:Η περίοδος διακυβέρνησης του Geokos ήταν μια γενικά ήρεμη και καλή περίοδος. Ελαχιστοποιήθηκαν οι εντάσεις, υπήρξε περισσότερο ενδιαφέρον από τους πολίτες,εφαρμόστηκαν καινοτομίες και άφησε κάποια καλά σημάδια. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν έγιναν αρκετές πολεμικές δραστηριότητες. Παρόλα αυτά επισημαίνω πως ήταν μια ήσυχη σχετικά περίοδος. Έδωσε όμως σταθερότητα στην eGreece ίσως κάτι που χρειαζόμασταν.


Jaguaros:Η κυβέρνηση Geokos είχε βασικό στόχο την ανασυγκρότηση η οποία έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό. Σε πρώτη φάση έθεσε τις βάσεις για μια συντονισμένη e-Ελλαδα. Ενόψει V2 έχει γίνει δουλειά επίσης αλλά στα πλαίσια του δυνατού μια κ υπάρχει άγνοια στο τι πραγματικά θα συναντήσουμε. Προβλέπουμε μερικά πράγματα αλλά δεν είμαστε σε θέση να έχουμε απολυτή γνώση. Αυτή την έχουν οι admins.


Spiros Sidiropoulos:Εκτιμούμε ότι επί προεδρίας Geokos υλοποιήθηκαν κάποια μέτρα που αποτελούσαν πάγιες θέσεις μας σαν LSP (κατάργηση "ομολόγου", αύξηση κατώτατου μισθού, δημοσιοποίηση στοιχείων για τις κρατικές εταιρείες). Το αστείο βέβαια είναι πως, όταν το LSP επί μήνες αγωνιζόταν, μόνο του σχεδόν, προς αυτή την κατεύθυνση, κατηγορούμασταν ως οι «ανθέλληνες», οι «ακραίοι», οι «αναρχοάπλυτοι». Έτσι λοιπόν, μολονότι δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι ο Geokos θα μπορούσε να προχωρήσει σε πραγματικά ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε ως ένα βαθμό δικαιωμένοι.

Στο θέμα της V2 θα σας έλεγα το εξής: Για μας το θέμα δεν είναι ο συντονισμός και η οργάνωση, όπως πολύ συχνά λέγεται. Το θέμα είναι η συνοχή, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η ενεργοποίηση των e-πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι στη V2 έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές επιλογές:
Α) Ένα ακόμα πιο συγκεντρωτικό, ακόμα πιο πατερναλιστικό e-Κράτος, που θα το κυβερνάει μονίμως μια "αριστοκρατία των παλιών" (επιλογή Jaguaros).
Β) Μια ισχυρή, δραστήρια και χειραφετημένη κοινωνία e-πολιτών. Αυτή τη δεύτερη επιλογή προτείνουμε εμείς σαν LSP. Αυτό το νόημα έχει και η δική μου προεδρική υποψηφιότητα.


Konstantinos Mitsotakis:Θαυμάζω τον Geokos και το δηλώνω ανοικτά. Είναι πολύπειρος παίκτης, ξέρει να ελίσσεται και να οργανώνει ότι του ζητηθεί να οργανώσει. Έλαβε την διακυβέρνηση της eGreece την από ένα Πρόεδρο με τον οποίο διαφωνούσα σε πολλά πράγματα, πιστεύω πως έκανε πολλούς λάθος χειρισμούς και πως άγγιξε τα όρια του λαϊκιστή. Όμως, o Geokos ξεπέρασε τα όποια εμπόδια ορθώθηκαν μπροστά του και κυβέρνησε, κατά την γνώμη μου, επιτυχώς. Σίγουρα, έθεσε γερές βάσεις εν όψει ν2, καθώς χρησιμοποίησε την εμπειρία του ως όπλο του. Παρά ταύτα, στο μόνο που θεωρώ πως έκανε λάθος ήταν ο εν μέρει ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Δεν μιλώ για αλλαγή προσώπων, αυτό ήταν προφανές πως όφειλε να συμβεί. Μιλώ για τις πολλές καινούργιες θέσεις και ρόλους οι οποίοι δημιουργήθηκαν. Βοηθοί, υποβοηθοί, μέντορες, υπομέντορες, επιτροπές, κ.λ.π. Πιστεύω πως περιέπλεξε πολύ τα πράγματα αντί να τα απλοποιήσει. Αλλά ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι: εγώ χαρακτηρίζω την διακυβέρνησή του καθόλα επιτυχημένη.


ypourgos:Ο Geokos αν και έμπειρος παίκτης και γνώστης του παιχνιδιού δυστυχώς δημιούργησε μία δυσκίνητη κυβέρνηση και ειδικά στον εκπαιδευτικό τομέα που είμαι και υπεύθυνος. Όλες οι αποφάσεις χρειάστηκε να περάσουν από το συμβούλιο εκπαίδευσης που μας έκανε να καθυστερήσουμε σε πολλά ενώ εάν υπήρχε ένας υφυπουργός εκπαίδευσης τώρα θα ήμασταν σε θέση να έχουμε βγάλει επίσημους οδηγούς για την V2 και να τρέχουμε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα κανονικά. Άρα θεωρώ ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία.



3η ερώτηση:
Πολλοί e-πολίτες της χώρας μας διαμαρτύρονται γιατί πιστεύουν ότι η συμμαχία της EDEN δεν μας δίνει ενεργό ρόλο ή και ακόμα ότι δεν τον διεκδικούμε μόνοι μας. Επίσης τους ενοχλεί το γεγονός ότι η ενημέρωση των e-πολιτών είναι απών πάνω στα σχέδια της εξωτερικής πολιτικής τα οποία επεξεργαζόμαστε σαν χώρα. Σκοπεύετε να κάνετε κάτι για αυτό?


LancelotGiannis:Σίγουρα θα διεκδικήσουμε τον ρόλο μας στην EDEN ως ένα δυνατό κράτος-μέλος και θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή από πλευρά Ελλάδας στα δρώμενα της EDEN. Σχετικά με το δεύτερο κομμάτι το υπουργείο τύπου θα δημοσιεύει άρθρα ώστε με αυτόν τον τρόπο να ενημερώνονται οι πολίτες ανά κάποια διαστήματα για τις κινήσεις της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική. Τέλος με την παραχώρηση ενός είδος συντάγματος οι πολίτες της χώρας θα έχουν μάλιστα και την δυνατότητα να συμμετέχουν στην πολιτική εκφράζοντας τις απόψεις τους (πχ μέσω δημοψηφισμάτων)


Jaguaros:Για την EDEN, δεν έχεις στρατιωτική ισχύ, δεν έχεις λόγο ουσιαστικό. Λόγο στην συμμαχία είχαμε μέχρι που τον χάσαμε εντελώς σε κάποια φάση, που συνέπεσε κ με την διάλυση του στρατού που επί Geokos ανασυγκροτήθηκε. Ανακοινώσεις για σχέδια της EDEN (π.χ. θα κάνουμε επίθεση στην Χ χώρα την τάδε ήμερα )δε μπορούν να γίνουν εγκαίρως για ευνοήτους λογούς. Μπορεί όμως να γίνεται ενημέρωση είτε στο forum (εδώ χρειάζεται αμεσότητα από τους συμμετέχοντες στις αποφάσεις-κυβερνηση,βουλευτές,προέδρους κομμάτων), είτε μετά τα γεγονότα μέσα από την εφημερίδα του υπουργείου. Ο πρώτος μήνας στην V2 θα χρειαστεί μεγάλη ευελιξία.


Spiros Sidiropoulos:Το πολεμικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλάζει ριζικά. Το ίδιο ριζικά θ' αλλάξει βέβαια και ο ρόλος των πολεμικών συμμαχιών. Σαν LSP έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη δυσφορία μας για τη μυστικοπάθεια που κυριαρχεί στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και των συμμαχιών. Έχουμε επίσης εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία μας για το γεγονός ότι η eGreece στην ουσία αποτελεί μία αποκομμένη νησίδα της EDEN που συνορεύει από παντού με χώρες εχθρικές. Πριν από αρκετό καιρό είχαμε προτείνει την ιδέα μιας «Βαλκανικής Συνεννόησης», ενός σχεδίου ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας με όλες τις γειτονικές χώρες, ανεξάρτητα από συμμαχίες και χωρίς αυτό ν' ακυρώνει τη συμμετοχή μας στην EDEN.
Όπως καταλαβαίνετε, είχαμε κατηγορηθεί τότε από ορισμένους ως "φιλότουρκοι", ενώ κάποιοι άλλοι μας είχαν συμβουλέψει να παρατήσουμε το eRep και να πάμε να παίξουμε Sim City.


Kostantinos Mitsotakis:Η αλήθεια είναι πως η εξωτερική πολιτική έχει μείνει πίσω, πολύ πίσω. Η EDEN έχει μια περίεργη στάση απέναντί μας και όντως φαίνεται να μην μας υπολογίζει όπως πολύ σωστά το έθεσες. Αλλά μάλλον εμείς φταίμε για αυτή την αντιμετώπιση που έχουμε. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε πιο πολύ στην συμμαχία, να έχουμε απαιτήσεις και δικαιώματα. Όμως, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως πρέπει να βγούμε από την EDEN, κάτι τέτοιο ίσως ήταν καταστροφικό για μας. Απλώς θέλει λίγη προσοχή και τίποτε παραπάνω για να πάρουμε την χαμένη μας αίγλη πίσω (στην συμμαχία πάντα).
Επιπροσθέτως, ισχύει πως η ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ελειπέστατη. Κανένας δεν ενημερώνεται για τίποτα. Φυσικά, μπορεί αυτή η μη ενημέρωση να συμβαίνει λόγω αντικατασκοπίας, αλλά ας είμαστε έστω και στο ελάχιστο ρεαλιστές: Η ενημέρωση δεν νομίζω να μας βλάψει, αντιθέτως μάλιστα. Οι πολίτες θα αποκτήσουν άποψη πάνω στα εθνικά θέματα και θα εκφράσουν τις θέσεις τους και τα ‘’πιστεύω’’ τους. Εγγυώμαι μια εξωτερική πολιτική στα πλαίσια της λογικής και όχι των άκρων. Εγγυώμαι ένα Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα ενημερώνει συνεχώς για το τι συμβαίνει στα διπλωματικά ζητήματα. Αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, λίγη οργάνωση θέλει και πιστεύω πως θα την έχουμε.


ypourgos:Όπως δηλώνω και στο προεκλογικό μου πρόγραμμα, επιθυμούμε να βγούμε από την EDEN άρα νομίζω πως είναι σαφές ότι θεωρούμε πως η EDEN αν και μας έσωσε από την τουρκοκρατία, μας έχει βγάλει έξω από τα πλάνα της και πρόσφατα ακύρωσε την τελευταία στιγμή τα πλάνα για Ιταλία για τα δικά της συμφέροντα. Κανένας ποτέ δεν γνωρίζει πια είναι τα σχέδια της EDEN για θέματα ασφαλείας πράγμα που είναι σεβαστό. Παρόλα αυτά θα επιδιώξουμε την ενημέρωση των πολιτών για το τι κάνουνε οι γείτονες μας και συμπαίκτες μας στις άλλες χώρες και όχι να τους αφήνουμε στα μαύρα σκοτάδια.