ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ - ΤΟΜΟΣ 2 (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Day 878, 14:23 Published in Greece Greece by Tan Ice

Στον τόμο αυτόν θα μιλήσω για τις επιχειρήσεις. Θα αναλύσω τους 2 τύπους επιχειρήσεων και τους τρόπους να βγείτε κερδοφόροι απ' τις δικές σας επιχειρήσεις. Επίσης, θα αναφερθώ σε τρόπους και "κόλπα" για να κρατήσετε την επιχείρηση κερδοφόρα, καθώς και να αποφύγετε "κακούς" τύπους επιχειρήσεων. Τέλος, θα εξηγήσω πως μπορείτε να βγάλετε λεφτά μέσω της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων. Σκοπός και αυτού του τόμου, είναι να ενημερώσω την ελληνική κοινωνία για τον οικονομικό τομέα, ώστε να αυξηθούν οι επιτυχημένοι έλληνες επιχειρηματίες και γενικότερα η οικονομία της χώρας μας.



Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Αφου φτιάξετε org, αφού πάρετε κάποιο medal και κάποια gold, όταν έχετε γύρω στα 20-22 gold, καλό είναι να αρχίσει η επιχειρηματική σας e-καριέρα. Πολλά άτομα, ανοίγουν επιχειρήσεις χωρίς να ξέρουν τίποτα και χάνουν έτσι πολλά λεφτά, ή δεν μπορούν να τις λειτουργήσουν. Γι αυτό θα αναφερθώ λίγο στα mechanics των επιχειρήσεων για αρχη. Έτσι, υπάρχουν 3 τύποι επιχειρήσεων, οι land, οι constraction και οι manufacturing επιχειρήσεις. Οι land παράγουν και πουλάνε τις πρώτες ύλες, ενώ οι manufacturing αξιοποιούν τις πρώτες ύλες και παράγουν προϊόντα που αγοράζουν οι απλοί πολίτες. Οι land επιχειρήσεις παράγουν: wood,oil,iron,grain,diamonds. Οι manufacturing επιχειρήσεις παράγουν: weapon (iron), food (grain) gifts (diamonds), moving tickets (oil), σε παρένθεση είναι η αντίστοιχη πρώτη ύλη που χρειάζονται. Οι constraction επιχειρήσεις είναι για παραγωγή house, hospital και defence system, και χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη wood. Η πρώτη σας επιχείρηση θα είναι και η πιο σημαντική, αφού με βάση αυτή θα στηριχθήτε να δημιουργήσετε ένα επικερδές σύνολο επιχειρήσεων. Επίσης, η πρώτη σας επιχείρηση θα είναι λογικά q1, αυτό δυσκολεύει λίγο τα πράγματα όσον αφορά την επιλογή του τύπου της και τις περιοχής της. Όπως ξέρετε, μπορείτε να δημιουργήσετε και επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας. Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλήθος επιλογών για το τί επιχείρηση θα φτιάξετε. Πρώτον, θα αναφέρω τους 3 τύπους επιχειρήσεων, θα τους αναλύσω και μετά θα εξηγήσω διάφορες τεχνικές και διάδορες περιπτώσεις που πρέπει να αποφύγετε.



ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-BAD ΚΑΙ GOOD ΤYPES ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η εύρεση της κατάλληλης επιχείρησης είναι σχετικά δύσκολη για κάποιον που δεν γνωρίζει αρκετά για τις επιχειρήσεις. Πρώτον, που κάνει την επιχείρηση αποδοτική, είναι οι χαμηλοί μισθοί των υπαλλήλων. Οπότε πάντα όταν κάνετε μια εταιρία να προσέχετε σε πιο επίπεδο είναι οι μισθοί των υπαλλήλων ανάλογα με το skill που θέλετε. Όσον αφορά τις land επιχειρήσεις, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το productivity σε raw material του κάθε region. Πάντα να βρίσκετε high productivity για να έχετε περισσότερη αποδοτικότητα. Επίσης, αν μια χώρα δεν έχει high productivity σε ένα προϊόν αλλά έχει μόνο medium, μπορείτε να δουλέψετε την επιχείρησή σας και εκεί πουλώντας στο τοπικό market. Δεύτερον, καλό ειναι να ψάχνεται αυτά που χρειάζεται πολύ η χώρα που θέλετε να φτιάξετε επιχείρηση. Για παράδειγμα σε μια χώρα που είναι σε συνεχή πόλεμο πουλάνε πολύ τα weapons, ενώ σε άλλη που έχει πολλές πολιτικές αναταραχές πουλάνε τα moving tickets. Τέλος, σημαντικό είναι να δείτε τους φόρους για κάθε προϊόν μιας χώρας ώστε να μην την "πατήσετε" πληρώνοντας φόρους. Για παράδειγμα, όταν έχετε εταιρία με houses κοιτάξτε να έχετε χαμηλό VAT, ενώ σε manufacturing εταιρία να έχει υψηλό import tax για να αποφύγετε την ανταγωνιστικότητα ξένων εταιριών (αναλύω τους φόρους παρακάτω). Καλό είναι να αναφερθώ στους bad καθώς και στους good types επιχειρήσεων. Ως bad types θα χαρακτηρήσω τις εταιρίες: moving tickets q2,q3,q4,q5, land q1, food q1 and hospital/defence system με q χαμηλότερο του 5. Σαν good types εταιριών, είναι οι: moving tickets q1, land q3,q4, weapons q1,q5, food q3. Τέλος, ποτέ μην ιδρύετε δικιά σας εταιρία, πάντα να αγοράζετε μία που είναι προς πώληση απ' το companies for sale, διότι γλιτώνετε αρκετά gold.



MECHANICS ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Στο company page, φαίνονται με τη σειρά απο πανω, τα λεφτά που έχει μέσα η εταιρία, τα οποία χρειάζονται για να μπορεί να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Επίσης, έχει την επιλογή finances όπου μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε τα λεφτά σας απ' την εταιρία (βέβαια επιδρούν και οι φόροι για τους οποίους θα αναφερθώ αργότερα). Πιο κάτω είναι ο αριθμός των υπαλλήλων (πράσινα ανθρωπάκια), καθώς και η επιλογή show all employees όπου τους έχει όλους αναλυτικά. Πιο κάτω λέει το προϊόν που παράγει κάθε επιχείρηση και δίπλα τον αριθμό των προϊόντων που έχει προς πώληση (με αχνά γράμματα αναφέρει το ποσό των μοναδιαίων προϊόντων,πχ. 0.16/1). Αν η επιχείρηση είναι manufacturing ή construction, έχει και τον αριθμό των πρώτων υλών που έχει στη διάθεσή της. Εκεί, έχει 3 επιλογές: Μία επιλογή που λέει buy raw materials, όπου αγοράζεις μέσω της εταιρίας πρώτες ύλες απ' την τοπική αγορά. Μία επιλογή που λέει donate raw materials, όπου μπορείς να δωρήσεις τις πρώτες ύλες απ' το org σου. Τέλος, έχει άλλη μία (show all donations) όπου φαίνονται όλες οι δωρήσεις που γίνονται στην επιχείρηση. Έπειτα, έχει την επιλογή να πουλήσεις προϊόντα, όπου βάζεις την τιμή και την ποσότητα του προϊόντος που πουλάς. Τέλος, έχει την επιλογή όπου βάζεις τις προσφορές σου για δουλειά στην εταιρία. Κάθε φορά που δουλεύει ένας υπάλληλος, φτιάχνει έναν ορισμένο αριθμό προϊόντων, τα οποία είναι διαθέσιμα για πώληση. Έτσι, πατόντας sell products here, γράφετε το ποσό που πουλάτε, καθώς και την τιμή του κάθε προϊόντος. Φροντίστε πάντα η τιμή σας να είναι ανταγωνιστική, ώστε να την προτιμούν σε σχέση με τους άλλους. 'Οσον αφορά για την εύρεση υπαλλήλων, πρέπει να είστε ιδιάιτερα ανταγωνιστικοί, αφού συνήθως όλοι διαλέγουν την πρώτη επιλογή για δουλειά. Έτσι, πάτε στο job market και δείτε τις προσφορές των άλλων για το skill της εταιρίας σας. Μην μπερδέψετε το all skills με το δικό σας, διότι λογικά οι τιμές θα είναι διαφορετικές. Σε αυτό το tool μπορείτε να δείτε αν η επιχείρησή σας θα είναι επικερδής ή όχι. Κάθε μέρα, καλό είναι να ανανεώνετε τις προσφορές για job, οπότε για κάθε skill που βάζετε να δοκιμάζετε αν η προσφορά σας στο αντίστοιχο skill είναι αποδοτική. Έτσι, αφού πατήσετε τον τύπο της εταιρίας σας στο tool, πατήστε set all skills το μέσο απ'το skill που δοκιμάζετε (πχ. αν θέλετε για το skill 3-4, βάλτε all skills 3.5). Έπειτα βάλτε all wages τον μισθό που θέλετε, αφού ελένξετε το job market. Επίσης, βάλτε και το wellness 90. Tο tool θα βγάλει κάτω κάτω αν έχει κέρδος ή ζημιά. Έτσι, όποιο skill συμφέρει να το βάζετε στο job market. Γενικότερα, το tool αυτό κάνει τις πράξεις που μπορείς να κάνεις με το χέρι και γλιτώνεις χρόνο. Αν κάποιος θέλει να κάνει τις πράξεις μόνος του, είναι πολύ απλές. Η συνάρτηση που βγάζει το κέρδος τις επιχείρησης, διαφέρει ανάλογα αμα είναι manufacturing/construction ή land skill. H συνάρτηση αυτή, πρέπει να είναι θετική για να έχετε κέρδος. Την συνάρτηση αυτή, θα την αναλύσω στα δύο επόμενα κεφάλαια.



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ LAND SKILL

Οι land επιχειρήσεις είναι η πιο εύκολες στην λειτουργία τους αλλά αρκετά επικίνδυνες αν δεν ξέρεις πως να τις χειριστείς. Δέν χρειάζονται πρώτες ύλες όπως οι manufacturing επιχειρήσεις, απλά θέλουν λίγη προσοχή στην περιοχή που θα ιδρυθούν. Κάθε region, έχει κάποιες πρώτες ύλες που διαχωρίζονται σε low, medium και high. Για να είναι επικερδής μια land επιχείρηση πρέπει να είναι σε region που έχει high το προϊόν που παράγει. Οπότε κάθε φορά που ιδρύετε ή αγοράζετε μια land επιχείρηση, πάντα να προσέχετε αν έχει high το προϊόν που παράγει στο αντίστοιχο region που βρίσκεται. Αυτό γιατί αυξάνεται πολύ η παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου. Κάθε υπάλληλος έχει μία συγκεκριμένη παραγωγικότητα που είναι ανάλογη με το skill του (land για τις επιχειρήσεις που αναλύω τώρα), του wellness του, του επιπέδου που είναι το raw material στο region (low, medium, high) και του πλήθους των υπαλλήλων που δουλεύουν στην εταιρία. Όσον αφορά το πλήθος των υπαλλήλων, θα το αναλύσω σε επόμενο κεφάλαιο (ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ). Η συνάρτηση κέρδους για τις land skill, είναι:

(Α/Q)*Τ-Μ

όπου:
Α= άθροισμα των productivity των υπαλλήλων
Τ= τιμή πώλησης κάθε προϊόντος
Μ= άθροισμα των μισθών όλων των υπαλλήλων
Q= quality



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ MANUFACTURING/CONSTRUCTION SKILL

Οι manufacturing και constraction skill επιχειρήσεις είναι πιο δύσκολες απ'τις αντίστοιχες land. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν 2 πράγματα, πρώτον, πρέπει να βρείτε country που να έχει χαμηλούς μισθούς σε manu/construction skill και δεύτερον, να αγοράσετε τα πιο φτηνά raw materials. Πολλές φορές, τα raw materials θα είναι ακριβά στην χώρα που έχετε την εταιρία. Έτσι, καλό είναι να τα αγοράσετε απο άλλη χώρα μέσω του org σας. Πρώτον ψάξτε για τα φτηνότερα raw materials μέσω αυτού του tool. Έπειτα, αφού διαλέξετε τη χώρα και το αντίστοιχο raw material, μετακινήστε το org σας εκεί, αγοράστε μέσω του org (λίγα λίγα αφού έχει περιορισμένες θέσεις) και κάντε donate παράλληλα στην company το stock. Αξίζει να σημιωθεί, επειδή έχω δει πολλούς να μην το γνωρίζουν, ότι όταν έχεις q1 manufacturing εταιρία, δεν είναι αναγκαίο να αγοράσεις q1 raw materials. Τα raw materials ανάλογα με το quality τους, αξίζουν αντίστοιχα:

q1=1stock
q2=2stock(=2q1)
q3=3stock(=3q1)
q4=4stock(=4q1)
q5=5stock(=5q1)

Έτσι, προσπαθείτε να βρείτε το φτηνότερο raw material είτε είναι q1 είτε q2,κλπ. Επίσης, όταν τα αγοράσετε απ'έξω, φροντίστε να βγείτε κερδισμένοι σε σχέση με το αν τα αγοράζατε απ' την χώρα της εταιρίας σας. Δηλαδή, εδώ πρέπει να είναι θετική η συνάρτηση:

ΤΤ-ΦΤ-2*ΤΜ

όπου:
ΤΤ= Τοπική Τιμή
ΦΤ= Φτινότερη Τιμή πρώτης ύλης (σε άλλη χώρα)
ΤΜ= Τιμή ενός Μoving ticket (θα χρειαστούν για να αλλάξετε χώρα)

Όσον αφορά την συνάρτηση του Productivity, είναι σχεδόν ίδια με την αντίστοιχη των land επιχειρήσεων:

(Α/Π*Q)*Τ-Μ-Α*S

όπου:
Α= άθροισμα των productivity των υπαλλήλων
Π= ποσό μοναδιαίων προϊόντων που χρειάζονται για να φτιάξουν ένα προϊόν (το ποσό αυτό αναγράφεται με μικρά γράμματα κάτω απ'το stock).
Τ= τιμή πώλησης κάθε προϊόντος
Μ= άθροισμα των μισθών όλων των υπαλλήλων
Q= quality
S= τιμή του μοναδιαίου προϊόντος του raw material

ποσό μοναδιαίων προΪόντων(Π) ανά εταιρία:

food=1
gift=2
weapon=5
moving ticket=10
houses=200



UPGRADE EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πώς γίνεται να έχω κι εγώ μια q2,q3 επιχείρηση..? Πολύ απλά, ή αγοράζοντας μία, ή κάνοντας upgrade την δικιά σου. Το κόστος για upgrade για κάθε q είναι:

q1 σε q2= 20gold
q2 σε q3= 50gold
q3 σε q4= 100gold
q4 σε q5= 200gold

Όταν κάποιος θέλει να κάνει downgrade, μια επιχείρηση, θα λάβει τα μισά απ' όσα θα κόστιζε να την κάνει upgrade, πράγμα που δεν είναι και τόσο επικερδές.



ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Η παραγωγικότητα βγαίνει απο μία συνάρτηση:

Π = 1/4*Α*Β*Γ*Δ*Ε*1.5 (ΓΙΑ LAND ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)
Π = 1/2*Α*Β*Γ*Ε*1.5 (ΓΙΑ MANUFACTURING/CONSTRUCTION ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

όπου:
Α=ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ SKILL:

Αν SKILL=0, τότε A=0.1
Αν SKILL😶, τότε A😶

B=ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

Αν οι υπάλληλοι είναι 10 (στις manu εταιρίες) και 20 (στις construction) έχουμε Β=2
Αν είναι πιο λίγοι ή πιο πολλοί τότε το Β αλλάζει σύμφωνα με ένα ποσοστό.
Έτσι, έχω:

Για 9 και 11 υπαλλήλους, Β=2-2*0.05
Για 8 και 12 υπαλλήλους, Β=2-2*0.10
Για 7 και 13 υπαλλήλους, Β=2-2*0.15
Για 6 και 14 υπαλλήλους, Β=2-2*0.20
Για 5 και 15 υπαλλήλους, Β=2-2*0.25
Για 4 και 16 υπαλλήλους, Β=2-2*0.30
Για 3 και 17 υπαλλήλους, Β=2-2*0.35
Για 2 και 18 υπαλλήλους, Β=2-2*0.40
Για 1 και 19 υπαλλήλους, Β=2-2*0.45
Για 20+ υπαλλήλους, Β=2-2*0.50
(ΟΜΟΙΩΣ ΓΙΑ CONSTRUCTION SKILL)

Γ=ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ WELLNESS:

Γ=1+2*W/100 , όπου W το wellness του υπαλλήλου

Δ=ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ REGION (ΓΙΑ LAND ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Δ=1, για low quality raw
Δ=1.5, για medium quality raw
Δ=2, για high quality raw

Ε=ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ QUALITY

E😞11-Q)/10, για land εταιρίες
Ε=1/Q, για manu/constr. εταιρίες



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η παρακολούθηση της αγοράς είναι ένα απ'τα πιο ουσιώδη συστατικά για την επιτυχία μιας εταιρίας. Με το να παρακολουθείτε την αλλαγή των τιμών σε διάφορα προϊόντα μπορείτε να αγοράζετε πρώτες ύλες (για manu εταιρίες) όταν είναι φτηνά, και αντίστοιχα να πουλάτε τα προϊόντα σας όταν οι τιμές αυτών ανεβαίνουν. Είναι μια καλή τεχνική για να έχετε ένα παραπάνω κερδος στην επιχείρησή σας. Εδώ είναι ένα καλό tool να βοηθήσει γι αυτό το σκοπό.



ΦΟΡΟΙ-ΕΧPORT LICENCE

Θα αναφερθώ αρχικά στους φόρους και ποια είναι η σημασία τους για μια επιχείρηση. Υπάρχουν 3 είδη φόρων: το income tax, το import tax και το VAT (ΦΠΑ). Το income tax είναι ο φόρος που επιδρά όταν ο general manager της εταιρίας κάνει collect τα χρήματα που είναι μέσα στην εταιρία (πχ. αν το income tax ενός προϊόντος στην Ελλάδα είναι 5% και ο general manager κάνει collect 100GRD, θα πάρει 95GRD). Το import tax είναι για τις επιχειρήσεις που έχουν export licence σε άλλη χώρα, πολύ σημαντικό στην επιλογή του κατάλληλου licence που θα αναλύσω μετά. Γενικότερα, αν το import licence είναι 15% σε ένα συγκεκριμένο προϊόν και οι τοπικές εταιρίες το πουλάνε Χ, τότε οι εταιρίες που πουλάνε το ίδιο προϊόν σε αυτή τη χώρα μέσω licence, αν το πουλάνε Χ (όσο και οι τοπικές) θα λάβουν αντί για Χ (που θα λάμβαναν οι τοπικές), Ψ με Ψ=Χ-0.15*Χ. Τέλος, το VAT, είναι το γνωστό σε όλους Φ.Π.Α. (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας). Κάθε ένα προϊόν που πουλείται απ' το market, ένα ποσό της τιμής του πάει στο κράτος (πχ. αν το q1 food στην Ελλάδα έκανε 1.00GRD, και το αντίστοιχο VAT έιναι 5%, τότε απ' το προϊόν αυτό ο πωλητής θα πάρει 0.95GRD και τα υπόλοιπα 0.05GRD θα πάνε στο κράτος). Όσον αφορά το export licence, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δικαίωμα πώλησης προϊόντων σε άλλη χώρα. Συνήθως είναι η καλύτερη επιλογή μετά από μια αγορά μιας εταιρίας. Για την επιλογή του licence αυτού, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Αναλυτικότερα, πρέπει να λάβετε υπόψη 2 παράγοντες στην επιλογή σας: Πρώτον, η τιμή πώλησης του προϊόντος σας να είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με την αντίστοιχη της χώρας όπου είναι η εταιρία σας. Δεύτερον, το inport tax να είναι αρκετά χαμηλό καθώς και το income tax το ίδιο. Επίσης να προσέχετε τις σχέσεις των 2 χωρών (αυτή που είναι η εταιρία σας και αυτή που πάτε να κάνετε το licence), διότι υπάρχει κίνδυνος να υποστείτε trade embargo (απαγόρευση πώλησης προϊόντων μέσω του licence).



ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.. ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ..?

Πολλοί στις επιχειρήσεις τους έχουν τους υπαλλήλους σαν botakia. Τους έχουν μόνο για να δουλεύουν και τους αφήνουν με τους ίδιους μισθούς και χωρίς να ενδιαφερθούν παραπάνω γι αυτούς. Ο σωστός επιχειρηματίας πάντα ενδιαφέρεται για τους υπαλλήλους του. Σκοπός κάθε επιχείρησης πιστεύω είναι να διατηρεί σταθερούς υπαλλήλους, χωρίς να τους χάνει όταν βρουν άλλη καλύτερη. Έτσι, θα αναφέρω λίγες τεχνικές για να κρατάτε τους υπαλλήλους σας ευτυχείς. Πρώτον, πάντα να κάνετε edit τους wages των υπαλλήλων σας σύμφωνα με το job market, ώστε να μην φεύγουν οι υπάλληλοί σας λόγω καλύτερης τιμής στο job market. Δεύτερον, μπορείτε να προσφέρετε κάθε μέρα ένα gift (q1) στους υπαλλήλους σας και να κόβετε την τιμή του απ' το μισθό τους. Αυτό θα ανεβάζει το wellness τους, και κατά συνέπεια και την παραγωγικότητά τους. Τρίτον, μπορείτε επίσης να κάνετε διαγωνισμούς για το wellness, δηλαδή ο εργαζόμενος με το μεγαλύτερο μέσο όρο της εβδομάδας να αμοίβεται με ένα δώρο (πχ. 1 q3 gift). Αυτό, θα κάνει τους εργαζόμενούς σας να προσπαθούν για το wellness τους και να ξεφύγουν απ' την ρουτίνα του one-click. O καλύτερος τρόπος για την δημιουργία τέτοιων διαγωνισμών και άλλων παρόμοιων τεχνικών είναι η δημιουργία εφημερίδας. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω την σημσία που έχουν στην εταιρία σας οι υπάλληλοι της κατηγορίας skill 7+. Eκτός οτι είναι γνώστες των mechanics του παιχνιδιού και δουλεύουν καλύτερα, το skill τους ανεβαίνει κατά πολυ και σταδιακά γίνεται πολυ πιο αποδοτικό σε σχέση με το μισθό που παίρνουν. Οπότε φροντίστε πάντα να τους έχετε "από κοντά" αυτούς. Σε αυτό το κεφάλαιο ανέφερα κάποιες τεχνικές για να έχετε καλές σχέσεις με τους υπαλλήλους σας, ώστε να έχετε σταθερούς εργάτες για την επιχείρησή σας. Πιστεύω πως μπορείτε να βρείτε όλοι απο μόνοι σας δικές σας τεχνικές και τρόπους να κρατάτε τους υπαλλήλους στην επιχείρησή σας σταθερούς.



PLZ VOTE KAI SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ e-Greece ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΡΕΡUBLIK..