Η δύναμη της οπτικής γωνίας.

Day 2,694, 13:59 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Στις προεδρικές εκλογές που έγιναν 14 μήνες πριν, το βασικότερο θέμα στις ατζέντες των υποψηφίων ήταν η επιλογή συμμάχων

Αυτό ήταν το άρθρο υποψηφιότητας του νικητή των εκλογών.

Στη μέση περίπου του άρθρου λέει...
''Κατά την γνώμη μου η Ελλάδα θα πρέπει ως ισχυρή χώρα να μην τραβηχτεί σε επιλογές που έχουν κάνει τρίτες χώρες για αυτήν, αλλά να δημιουργήσει η ίδια μια νέα συμμαχία και να προσκαλέσει όλες τις χώρες που θα επιθυμούσε στο πλευρό της.''

Και λίγο παρακάτω...
''Για να γίνω ξεκάθαρος ο αρχικός κορμός των βασικών χώρων που θα προσκληθούν θα αποτελείται από τις: Αργεντινή, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Σλοβενία και Ουγγαρία. Όταν θα μπουν και αυτοί στη συμμαχία άμεσα (ανάλογα και το ποιοι δέχτηκαν την πρόσκληση) θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω προσκλήσεις/προσθήκες στην συμμαχία μας.''

Και μετά οι εκλογές είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια έγινε το τίκετ για τη συμμαχία.

Επειδή σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άπειρες οπτικές γωνίες ο κάθε ένας διαλέγει αυτήν που τον βολεύει. Κάποιος μπορεί να πει... Ναι νίκησε στις εκλογές δε λέω... Αλλά δεν πήρε το 50% για να δικαιούται να το κάνει. Άλλος μπορεί να πει ότι νίκησε στις εκλογές επειδή έχει 137 μούλτι παραπάνω από τον δεύτερο. Άλλος μπορεί να πει ότι ο μηχανισμός του παιχνιδιού του επιτρέπει να ιδρύσει συμμαχία... Και άλλος ότι δικαίως αφού κέρδισε τις εκλογές, έκανε αυτό που δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή σε αυτή τη χώρα η αντικειμενικότητα δε διδάσκεται στα σχολεία αλλά ούτε και στη ζωή, οι γνώμες αυτές θα εμφανίζονται στον καθένα ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση και άσχετα με το γεγονός.



Ενάμισι μήνα πριν έγινε ένα πραξικόπημα. Το πραξικόπημα έγινε νύχτα, δεν υπήρξε αντίσταση και δε σπαταλήθηκε μεγάλο damage. Από τότε έγιναν δύο προεδρικές εκλογές. Το ένα αποτέλεσμα ήταν αυτό , και το άλλο αυτό.

Επειδή σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άπειρες οπτικές γωνίες ο κάθε ένας διαλέγει αυτήν που τον βολεύει. Κάποιος μπορεί να πει... Μπορεί να έχετε damage αλλά παραβιάζεται τα θέλω του 75% της κοινότητας. Άλλος μπορεί να πει ότι αν δε βάζατε rl χρήμα δε θα μπορούσατε να κάνετε πραξικόπημα. Άλλος θα πει ότι ο μηχανισμός του παιχνιδιού επιτρέπει να γίνει πραξικόπημα.

Και όπως και στο προηγούμενο γεγονός ο καθένας θα διαλέξει την οπτική γωνία που του δίνει η πολιτική του τοποθέτηση στο παιχνίδι.



Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Η δική μου γνώμη πάντως είναι ότι όποιος αντιμετωπίζει αυτά τα δύο γεγονότα σαν ισοδύναμα εθελοτυφλεί.