Η επόμενη μέρα

Day 2,260, 10:23 Published in Greece USA by BaKaRaS

Εχθές το βράδυ είχαμε μία άτυπη και υποτυπώδη ενημέρωση στα TeamSpeak που χρησιμοποιούν αρκετοί παίκτες του παιχνιδιού. Την ονομάζω άτυπη διότι έγινε προφορικά και ως γνωστόν «Verba volant», την ονομάζω και υποτυπώδη διότι κατ’ αρχήν έγινε παράλληλα και στους 2 TeamSpeak servers και διότι, τουλάχιστον αυτή που παρακολούθησα εγώ, τίποτα το νεότερο δεν μάθαμε. Είδαμε πάλι τα γνωστά έγγραφα και όλη η συζήτηση αναλώθηκε σχετικά με τον τρόπο που έφτασε η πρόταση των Σέρβων στην Ελληνική κοινότητα. Επειδή δεν θέλω να μείνω στο συγκεκριμένο θέμα της πρότασης των Σέρβων, να υπενθυμίσω στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» αλλά να γνωστοποιήσω και στους νέους ότι ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και πριν την είσοδο μας στην TWO όπου η τότε κυβέρνηση τους ίδιους ισχυρισμούς είχε αλλά κάποιοι φρόντισαν με πολύ δουλειά και πολλές ώρες να αποδείξουν στην κοινότητα πόσο ψευδείς ήταν.

Δυστυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα από την είσοδο μας στην TWO επανέρχεται στην κοινότητα μας το δίλημμα ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε. Η σημερινή κατάσταση είναι επακόλουθο της βιαστικής και αψυχολόγητης έγκρισης από την προηγούμενη Βουλή του νόμου αποχώρησης. Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που μας έκανε τόσο βιαστικούς όταν για να κατέβει ο νόμος αποχώρησης από την EDEN έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες. Κρύβεται κάποια σκοπιμότητα; Κρύβεται κάποιο έτοιμο σχέδιο που ακόμα όμως δεν έχουμε δεί; Σε αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο ο Πρόεδρος που κατέβασε τον νόμο και οι Βουλευτές που τον υπερψήφισαν.

Με δεδομένο πλέον αυτό το γεγονός η επόμενη μέρα για την eGreece πρέπει να διαμορφωθεί βάσει των γεωστρατηγικών συμφερόντων της και αναλαμβάνοντας τα λιγότερα δυνατά ρίσκα. Οι χώρες που είναι στην περιοχή μας είναι δεδομένες, άσχετα αν κάποιες από αυτές έχουν είτε εδώ και πολύ καιρό είτε σχετικά πρόσφατα «μετακομίσει» στην Ινδική και στην Αραβική χερσόνησο.

Προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι προς το συμφέρον την Ελλάδος είναι να μπούμε στο κάρο της Πολωνίας σαν τρίτος (στην καλύτερη) τροχός του πίσω από την Πολωνία και την Ισπανία. Τι θα βρούμε εκεί; Φυσικά την πολύ δυνατή Πολωνία. Θα βρούμε όμως και την Ισπανία που να υπενθυμίσω στους παλιούς ήταν αυτή που πολύ γρήγορα αποχώρησε από την αγαπημένη τους EDEN και επίσης είναι αυτή που δημιούργησε το ρήγμα στην TWO με την άτυπη συμμαχία που έκανε με την Χιλή και με την Βραζιλία. Χώρες που από ένα χρονικό σημείο και μετά ήταν εχθρικές της TWO. Θα βρούμε επίσης την παραπαίουσα Κροατία που από δημιουργίας των divisions είδαμε όλοι πόσο ρηχή είναι και αναγκάστηκε να αποδράσει στην Ινδία για να καταφέρει να έχει χώρα και τους τελευταίους μήνες γλύφει εντατικά την Πολωνία. Θα βρούμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το τρομερό του damage που μόλις τον προηγούμενο μήνα του άδειασε τα ταμεία ο ICA. Από ότι φαίνεται θα βρούμε τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τέλος θα βρούμε και όλες εκείνες τις χώρες που αποτέλεσαν την αφορμή( ; ) - αιτία( ; ) για διάλυση της EDEN.

Στην αντίπερα όχθη έχουμε τους Σέρβους για τους οποίους αρχίσαμε πάλι να ακούμε διάφορα. Το σίγουρο είναι ότι όσο θέλουν οι Σέρβοι το 10/10 στα bonus άλλο τόσο το θέλουν και οι Πολωνοί. Πέραν τούτου όμως τι άλλο έχουμε; Οι Σέρβοι είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του παιχνιδιού τόσο όσο αφορά το damage αλλά επίσης και όσο αφορά τον πληθυσμό τους. Φυσικά μερικοί προσπαθούν να ξεχάσουν ότι οι Σέρβοι είναι στα Βαλκάνια! Πολλοί είπαν ότι οι Σέρβοι μας κοροϊδεύουν, ότι στην ουσία δεν μας θέλουν και άλλες τέτοιες μπούρδες. Όσο μας θέλουν οι Πολωνοί, πολύ περισσότερο μας θέλουν και οι Σέρβοι. Όταν κύριοι μιλάτε με το «χάμστερ της ερήμου» τότε μιλάτε με τα 2/3 της Σερβίας, όταν με την κίνηση αυτή συμφωνεί και το «τραγανό μπισκότο» τότε έχεις και το άλλο 1/3 μαζί σου.

Στρατηγικά ποια χώρα θα νοιαστεί περισσότερο για την κατάσταση στα Βαλκάνια; Η Πολωνία ή η Σερβία; Με ποιους έχουμε περισσότερα κοινά; Με τους Πολωνούς ή με τους Σέρβους; Με ποιους μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η προπαγάνδα; Θεωρώ ότι οι απαντήσεις είναι εμφανείς και βγαίνουν αβίαστα.

Εκτός από τους Σέρβους στην ίδια συμμαχία αναμένεται θα βρούμε και τους ποιο αξιόπιστους σύμμαχους μας που είναι οι Αργεντίνοι. Κατά δήλωση των κυβερνώντων όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια από εκεί την είχαμε πάντα απλόχερα και σε ώρες δύσκολες για εμάς (νυχτερινές). Θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε δει την προσφορά τους διαχρονικά στις μάχες μας.

Ακόμα μία χώρα που μας αφορά άμεσα λόγω εγγύτητας είναι η Ρουμανία. Στην Ρουμανία τον τελευταίο καιρό κάνουν κουμάντο εκείνοι που με αφορμή τα 5 τους χρόνια άνοιξαν ένα RW στην Saxony και δημιούργησαν τόσα προβλήματα στους Πολωνούς. Τι κάνει μερικούς να πιστεύουν ότι οι Ρουμάνοι «θα βάλουν μυαλό και θα πάνε με την Πολωνία» ομολογώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων είναι με τους Σέρβους. Μην ξεχνάμε ότι τόσο με τους Ρουμάνους όσο και με τους Σέρβους έχουμε κοινά σύνορα και δεν νομίζω κανείς εκ των τριών μας να θέλει να αλλάξει αυτό σε μόνιμη βάση. Μπορεί περιστασιακά και λόγω determination bonus να απελευθερώνονται κάποιες περιοχές αλλά είναι προς το συμφέρον και των τριών μας να ανακαταληφθούν.

Με την Ουγγαρία τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν μετά τις Προεδρικές εκλογές. Αυτή την στιγμή ο Πρόεδρος της χώρας είναι proSpoland αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στην Ουγγαρία οι περισσότεροι προτιμούν συμμαχία με την Σερβία ακόμα και αν είναι και η Ρουμανία σε αυτή. Θα μπορέσουν όμως να συνυπάρξουν Ούγγροι και Ρουμάνοι στην ίδια συμμαχία; Εδώ μπορέσαμε εμείς με τους Τούρκους που υποτίθεται ότι έχουμε διαφορές αιώνων και όχι 100 ετών που έχουν αυτοί.

Μέσα στην πρόταση των Σέρβων είδα να υπάρχει και ένα option να μπει και η Τουρκία στην συμμαχία και ότι δεν πρόκειται να βάλουν κάποιο veto. Από αυτό το option φαίνεται πόσο πολύ μας θέλουν. Πιστεύω όμως ότι σε μία συμμαχία με τους Σέρβους η Τουρκία ούτε έχει αλλά ούτε και πρέπει να βρει θέση. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θέλουν ούτε και οι Τούρκοι και το έδειξαν με τις αξιώσεις τους προς τους Σέρβους όπως ενημερωθήκαμε από την κυβέρνηση. Σε μία συμμαχία με τους Σέρβους, οι Κροατόφιλοι και αλβανόφιλοι Τούρκοι θα είναι εντελώς αναξιόπιστοι και συνεχής πηγή διαρροών.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα αναρωτηθείτε τι τύχη θα έχει η eGreece με 3 εν δυνάμει εχθρούς στα σύνορα της ήτοι Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία. Όσο αφορά τα Σκόπια η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τους έχουμε σε ένα προς ένα. Αν φέρουν βοήθεια τότε σίγουρα θα χρειαστούμε και εμείς βοήθεια των συμμάχων. Όσο αφορά την Βουλγαρία αν καταφέρει να ελευθερωθεί από την Ρουμανία τι σας κάνει να πιστεύετε ότι προτιμάει να πολεμήσει εναντίων μας και όχι εναντίων της Τουρκίας; Όλα δείχνουν ότι έχουν περισσότερα να χωρίσουν με τους Τούρκους παρά με τους Έλληνες. Όσο αφορά την Τουρκία, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα θελήσει να θέσει σε κίνδυνο τα bonus της για έναν πόλεμο με την Ελλάδα; Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το κάνει λόγω εντολών από την συμμαχία της είναι δύσκολο να βάλουμε τους Σέρβους μέσω του mpp μας να τους πατήσουν κάτω; Λέτε να μην το κάνουν με περίσσια ευχαρίστηση; Γιατί να μην σπρώξουμε και το Ιράν να την ενοχλήσει από ανατολικά;

Είναι μικρό το ρίσκο που θα έχουμε σε σχέση με τα οφέλη από μία συμμαχία με Σερβία, Αργεντινή μαζί με την υπόλοιπη CUA, Ρουμανία, Σλοβενία και ίσως Ουγγαρία. Επίσης ικανοποιείται και ο εγωισμός πολλών όταν οι Σέρβοι σου λένε ότι εμείς και αυτοί θα κάνουμε κουμάντο.