Τα καλά και τα κακά της διακυβέρνησης

Day 2,034, 16:50 Published in Greece Greece by lokrielo

Σε αυτό τον εικονικό κόσμο ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι νομίζει. Όπως και στον κανονικό πάνω - κάτω.

Ίσως και αυτό είναι και το κακό της πολιτικοποίησης. Καλώς ή κακώς υπάρχουν αυτοί που έχουν άποψη και αυτοί που έχουν την τρέλα της εξουσίας ή του badge. Το κακό είναι ότι είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν και τα δύο, το αποτέλεσμα είναι να αντιγράφονται πρακτικές διακυβέρνησης του παρελθόντος. Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό αν αποφεύγονταν τα λάθη. Κάτι που δεν γίνεται. Χωρίς να θέλω να κρίνω κάποιον συγκεκριμένα και έχοντας ζήσει 3 προεδρικές εκλογές μπορώ να σας πω πως τα λάθη που πιστεύω ότι γίνονται είναι τα εξής.

1) Το παιχνίδι βασίζεται αρκετά στον πληθυσμό που έχει μια χώρα. Άρα πρέπει να υπάρχουν τρόποι να προσελκύσεις νέους παίχτες. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί με ένα fb που είναι ανενεργό από το 2011, χωρίς παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα και με σπαμαρισμα σε άλλα παιχνίδια. Δεν μπορώ καθόλου επίσης και διαφωνώ απόλυτα με τις πρακτικές παιδομαζόματος ή όπως αλλιώς ονομάζονται τέτοιου είδους προγράμματα που βγαίνουν κατα καιρούς. Το μεγαλύτερο όπλο στο παιχνίδι είναι ότι είμαστε παρέα, ότι περνάμε καλά εδώ παρόλο που, κακά τα ψέμματα το παιχνίδι είναι τόσο απλοϊκό.

2) Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θα πρέπει οι νέοι παίχτες να στρατολογούνται ή να πολιτικοποιούνται προκειμένου να παίρνουν πληροφορίες μαζί με προπαγάνδα πολλές φορές, ειδικά όταν η προπαγάνδα έχει και rl πολιτικές προεκτάσεις. Όπως έχει πει και ένας συμπαίχτης μου, εγώ στην ζωή μου είμαι κομουνιστής, εδώ όμως οφείλω να σέβομαι την άποψη της πλειοψηφίας. Καλές οι εφημερίδες της κάθε κυβέρνησης αλλά ο νέος παίχτης δεν θα τις προσέξει εξ αρχής...

3) Το παιχνίδι έχει έντονο το πολεμικό στοιχείο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε κυβέρνηση να κάνει και πόλεμο. Έτσι τελειώνουν τα λεφτά και έχει η χώρα ελλείμματα. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που θα αποφασιστεί από την Βουλή και θα εφαρμόζεται κάθε μήνα, ένα minimum στόχων που θα πρέπει να πετύχει κάθε πρόεδρος και κάθε κυβέρνηση.

4) Ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας είναι τα χρήματα. Αυτά στο παιχνίδι αποκτιούνται στην αρχή αποκλειστικά από την εργασία και την αγοραπωλησία προϊόντων. Άρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι υψηλούς μισθούς και αντίστοιχα ψηλές τιμές για να έχουμε κάποιο κέρδος πουλώντας. Έτσι από σχετικά χαμηλή φορολογία θα έρχεται μεγαλύτερο κέρδος.

5) Είναι ένα παιχνίδι. Έχοντας παίξει αρκετά browser games μπορώ μετα βεβαιότητας πια να πω ότι σχεδόν κανένας παίχτης δεν ασχολείται συνεχόμενα επί ώρες, εννοώ ότι θα κάνει κάτι μετά θα περιμένει λίγο και μετά θα ξανασχοληθεί. Ίσως ακόμη να μπαίνει για κάποιες ώρες διάσπαρτες μέσα στην ημέρα. Το βλέπω λοιπόν με μισό μάτι το να βάζεις ωράρια εργασίας. Είναι προτιμότερο να βάζεις στόχους.

π.χ. Κάποιον που θα πρέπει να βγάλει 3 άρθρα την ημέρα ή κάποιος που θα πρέπει να βγάζει έναν πίνακα εσόδων ή την κατάσταση της διεθνούς αγοράς σε μια βδομάδα.

Αυτά για την ώρα, τα ξαναλέμε σε επόμενο άρθρο.