توافقنامهء پیشنهادی با نیروی اشغالگر مقدونیه (روز ۱۹۶۲)

Day 1,962, 15:10 Published in Iran Norway by babk

ٰرای - آبونمان - فشار به مجلس



توافقنامهء پیشنهادی با نیروی اشغالگر مقدونیه (روز ۱۹۶۲)

ساکنین ایران از طریق ٬پایان نامهء رئیس جمهور٬ (مورخ روز ۱۹۶۲) تا حدی در جریان مذاکرات دولت با نیروی
اشغالگر قرار گرفتند.

در این نامه، رئیس جمهور خاطرنشان میسازد:

>


با توجه به شرایط عینی موجود در صحنهء نبرد و عدم مقاومت جدی نیروهای نظامی ایران در مقابل موج حملات تجاوزکارانهء مقدونیها در چند روز اخیر با این استدلال که توان مقاومت نداریم، بدیهی است که ابتکار آلترناتیو مذاکرات،امری منطقی و ضروری از سوی دولت بود.

در ادامهء ٬پایان نامه٬، رئیس جمهور با مهارت شایستهء یک سیاستمدار مجرب مجددا تاکید میکنند:

>

یک مراجعهء ساده به نقشهء جهان، بینندهء تیزبین را به سادگی متوجهء منظور مقدونیها از بازپس دادن مناطق
خراسان رضوی و خراسان جنوبی و سیستان میکند. مقدونیها خواهان یک منطقهء خنثی (Buffer) بین مرزهای خود و چین از یکسو و روسیه و ترکیه (فعلا لهستان) در سوی دیگر هستند. مقدونیها هم اکنون از سمت جنوب غرب مرزهایشان با یونان همسایه اند و بدین شکل با داشتن مرزهای امن در شرق و شمال می توانند توجه خود را به یونان معطوف دارند.

به نقشهء جهان (روز ۱۹۶۲) مراجعه نمائید.

+ وضعیت نظامی مقدونیها

همزمان باید به لحاظ وضعیت نظامی، امکانات مقدونیها را واقع بینانه (نه خوش بینانه و نه بدبینانه) ارزیابی نمود. موج حملات تجاوزکارانهء آنان علیه میهن ما در طول بسیج عمومی ایام عید پاک سازماندهی شد. (در اینمورد در یادداشتهای کوتاه پیشتر اشارات مشخصی داشتم). با خاتمهء ایام تعطیلات تلاش نمودند با یک خیز آخر سرزمین مادری خود را از اشغال رومانی خارج کنند (جنگ روز ۱۹۶۱ در منطقه Povardarie) که نتوانستند. امروز دوباره در همان منطقه انقلاب کردند که نتیجهء جنگ هنوز مشخص نیست اما به نظر نمی آید که موفق شوند. با این تواصیف تمام ذهنشان متوجه سرزمین مادری است و خواهان درد سر از سوی ما نیستند. متاسفانه بدلیل بدبینی دولت و ارتش امروز ما خیلی به آسانی و بدون مقاومت جدی خراسان رضوی را هم به آنها تسلیم کردیم. در چنین شرایطی است که به انجام مذاکره لبیک گفته و به ما ٬امتیاز٬ داده اند. قدرت بسیجشان محدود گشته و به همین دلیل معطوف به نقطهء مشخصی است که فرسنگها با ایران فاصله دارد.

+ منافع ژئوپولتیک مقدونیها در رابطه با مرزهای پیشنهادی

پس دادن سه منطقهء خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و نه بیشتر بسیار حساب شده از سوی مقدونیها مطرح شده است. بدین ترتیب قادر خواهند بود منطقهء آرامشی (buffer sone) بین مرزهای خود و چین از یکسو و روسیه از سوی دیگر برپا کنند. ٬صلح و آرامشی٬ که به ایران وعده داده میشود بیشتر تضمینگر امنیت مرزهای فعلی خودشان در منطقهء ماست تا آرامش در مناطق باقیمانده برای مردم ایران. ما را به عنوان سپر دفاعی (هر چند کوتاه مدت) برای خود میخواهند. مقدونیها به چنین سپر دفاعی در شمال و شرق مرزهای کنونی خود نیازمندند زیرا در مرزهای جنوب غربی اکنون با یونان هم مرزند و بدون شک این هم مرزی امنیت آنان را به مخاطره خواهد انداخت. باید واقع بینانه از مقدونیها مناطق بیشتری را یاز پس خواست به عوض تامین ٬امنیت موقت٬ مرزهایشان ٬در خارج از چارچوب یک اتحاد رسمی٬.

+ وضعیت خزانه داری

دولت ایران با طرح استدلال خالی بودن خزانه در نبردهای اخیر با مقدونیه از اعلام بسیج عمومی و سازماندهی مقاومت ارتش و مردم اجتناب ورزید. در شرایط کنونی (آمار روز ۱۹۶۲) میزان دارائی خزانه ایران ۲۷۶۹۵۸ ریال و نیم طلا، دارائی خزانه مقدونیه ۳۰۳۳۱۱ دینار و صفر طلا است. با توجه به میزان بهای ارز در بازار جهانی، دو خزانه تقریبا با هم برابرند. حال نگاهی بیافکنیم به خزانه چین ۴۲۹۷۴۳۶ یوآن و ۳۴۴ طلا، روسیه ۴۳۱۰۸۸ روبل و ۳۰۱ طلا و جهت روشنتر شدن مطلب دارائی خزانهء یونان به میزان ۵۰۱۰۰۹ درهم و صفر طلا.

با حذف ایران از نقشه توسط مقدونی، مقدونیها با سه کشوری هم مرز خواهند بود که به لحاظ دارائی خزانه شرایط بهتری نسبت به آنان دارا هستند و سیاست خصمانه ای نسبت به این کشور از خود نشان میدهند. چنان مرزهائی پایدار نخواهد ماند و در کوتاهترین مدت به حذف مقدونی از کل جغرافیای جهان منجر میگردد.

اینها برخی نکاتیست که تیم دیپلماتیک دولت آینده باید با استفاده از آن بر سر میز مذاکرات بازگشته تا نتیجهء آبرومندانه تری از این مذاکرات حاصل نماید. خواهان این شوید که مجلس به جای تصویب موافقتنامه رای به تمدید مذاکرات دهد.