Εκλογές ή Τριών καφενείων χωριάτες?

Day 1,537, 07:56 Published in Greece Greece by Sinchronise

Αν και στο παιχνίδι είμαι e-baby στην πραγματικότητα είμαι αρκετών Μαιών. Έζησα την ταραγμένη εποχή της δεκαετίας του 80 στην Ελλάδα με τον πολιτικό φανατισμό και τις ακρότητες.
Την προηγούμενη φορά που έγιναν εκλογές ήμουν μόλις μερικών ημερών παίκτης και δεν συμμετείχα ως ψηφοφόρος. Σε αυτές τις εκλογές είχα πάρει την απόφαση να συμμετέχω με την ψήφο μου. Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι με το τι γίνεται, να διαβάσω εξαγγελίες, να ακούσω προτάσεις και γενικότερα ότι πρέπει να κάνει ένας υπεύθυνος ψηφοφόρος. Και να η εικόνα που σχημάτισα.. την διαβάζετε στον τίτλο του άρθρου.

Τριών καφενείων χωριάτες.

Θυμήθηκα με λύπη τις καταστάσεις της δεκαετίας του 80. Στο χωριό μου λοιπόν, ένα μικρό χωρίο των άντε 300 ατόμων στα Γρεβενά, συνήθως λειτουργούσε ένα καφενείο. Καταλαβαίνεται οι νόμοι προσφοράς και ζήτησης δεν σήκωναν δεύτερο, όμως την περίοδο των εκλογών συνέβαινε κάτι εκπληκτικό. Τα καφενεία πολλαπλασιαζόταν, τα καφενεία γινόταν τρία όσα και οι πτέρυγες της βουλής των Ελλήνων, σε ένα μικρό χωριό όλα αυτά. Χωρίζονταν λοιπόν ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και στο ανάλογο καφενείο. Θυμάμαι λοιπόν εκείνες τις μέρες μεγάλη ένταση, οι συζητήσεις πάντα φορτισμένες, και το καζάνι έτοιμο να σκάσει ανά πάσα στιγμή.

Ένα link για τις υποψηφιότητες
http://www.erepublik.com/en/presidential-candidates/country-44

Εδώ λοιπόν έχω διακρίνει 2,5 καφενεία….
Είναι κρίμα αυτή η σκληρή λεκτική βία στην οποία είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στην rl να πρέπει να την υποστούμε και στο παιχνίδι μας.
Πολύ σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ παικτών και μάλιστα στο 99% των περιπτώσεων δεν συμμετέχουν οι υποψήφιοί, δηλαδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αλλά ομάδες παικτών που υποστηρίζουν τον υποψήφιο . Αυτό μου δίνει εικόνα ομηρίας των υποψηφίων από συγκεκριμένες πτέρυγες.
Βλέπω επίσης να γίνετε πολύς λόγος (και όχι με πολιτισμένους όρους) για τους τρόπους προσέγγισης των ψηφοφόρων και τα βασικά επιχειρήματα είναι ότι όλοι χρησιμοποιούν τέτοιες ενέργειες (πριμοδότηση ψηφοφόρων κτλ κτλ) και ότι και τα mechanics του παιχνιδιού επιτρέπουν τέτοιου είδους δράση. Το δικό μου σχόλιο το είπα και στον e-πατέρα μου (Menon111) είναι ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του τι μου επιτρέπεται να κάνω και με το τι πρέπει να κάνω και τελικά διαφωνώ με την έκφραση ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα..
Πολύ σκληρή αντιπαράθεση κυριαρχεί και για το παρελθόν, ο πέρα μαχαλάς έκανε αυτό…, ο δώθε μαχαλάς έκανε το άλλο κτλ κτλ .
Πολύ λίγα τα σχόλια για τις προγραμματικές θέσεις των υποψηφίων, λίγες οι προτάσεις της e-κοινότητας προς τους υποψηφίους , αυτό δείχνει κατά την άποψη μου ότι ψηφίσουμε ως οπαδοί και όχι ως πολιτικές οντότητες και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι καλό.
Τουλάχιστον στο παιχνίδι μου, εγώ θα περίμενα οι υποψήφιοι να κριθούν και να υπερασπιστούν την υποψηφιότητα τους με τα προγράμματα τους και τους στόχους τους και όχι με τα avatar τους….Δηλαδή τα προγράμματα τους να είναι σε διαβούλευση με την κοινότητα και όχι να περνούν στο φόντο της συζήτησης.

Η απόφαση να κρίνω τον υποψήφιο όχι λόγο του avatar του αλλά με βάση των όσων λέει ότι θα κάνει .. ελπίζω να με βρει να ανήκω στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων.


Μέχρι την επόμενη φορά
Φιλικά
Sinchronise